Γερμανία: «Στόχος η υποδοχή 300-500 ανήλικων μεταναστών από την Ελλάδα»
19:34 - 08/04/2020
Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι η υποδοχή 300-500 ανήλικων μεταναστών, από τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.
Η Γερμανία και το Λουξεμβούργο είναι οι πρώτες χώρες οι οποίες κάνουν πράξη όσα συμφωνήθηκαν πριν από μήνες για την υποδοχή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τα ελληνικά νησιά, τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Στιβ Αλτερ και επισήμανε ότι το Βερολίνο περιμένει και οι άλλες χώρες να τηρήσουν την δέσμευσή τους.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να υποδεχθεί 300-500 παιδιά σε επόμενα βήματα» από τα συνολικά 1000-1500 που συμφωνήθηκε να κατανεμηθούν σε κράτη -μέλη της Ε.Ε., δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρό
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr