Ο Επιτάφιος και η Ανάσταση με τα μάτια ποιητών και συγγραφέων...
10:00 - 17/04/2020
«Ο ωραιότερος και ο πιο αληθινός που είδα ήταν εκείνος που περνούσε με κλαπαδόρες κάτω από τον Παρθενώνα, τ' Αϊ-Δημήτρη του Λουμπαρδιάρη... Μου μένει ακόμη ένας Επιτάφιος εδώ, κι έπειτα θα μπορέσω να αντικρίσω το Αιγαίο...» (Απόσπασμα από το προσωπικό ημερολόγιο του Γ. Σεφέρη - αντιστοιχεί στον Απρίλιο του 1932 - περίοδο κατά την οποία εργαζόταν στο Λονδίνο ως διευθύνων του Ελληνικού Γενικού Προξενείου}
Διαβάστε Περισσότερα στο kathimerini.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Ο Επιτάφιος και η Ανάσταση με τα μάτια των λογοτεχνών...
«Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, πήγα στον Επιτάφιο. Κάποτε να μου θυμίσεις να σου πω την ιστορία των Επιταφίων μου. Λογάριασαν...
Διαβάστε το στο ZouglaΟ Επιτάφιος και η Ανάσταση με τα μάτια των λογοτεχνών...
«Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, πήγα στον Επιτάφιο. Κάποτε να μου θυμίσεις να σου πω την ιστορία των Επιταφίων μου.
Διαβάστε το στο thebest.grΟ Επιτάφιος και η Ανάσταση με τη ματιά των λογοτεχνών: Από τον Σεφέρη στον Ιωάννου
Η ελληνική λογοτεχνία έχει πολλά θαυμάσια αποσπάσματα εμπνευσμένα από τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Ακολουθεί ένα μικρό εράνισμα τέτοιων χωρίων.
Διαβάστε το στο hellasjournal.comΟ Επιτάφιος και η Ανάσταση μέσα από τα μάτια των λογοτεχνών
Βαθιά θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες εμπνέονται- συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την της φύσεως…
Διαβάστε το στο Cnn.grΟ Επιτάφιος και η Ανάσταση με τα μάτια των λογοτεχνών
Αποσπάσματα έργων και επιστολών για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση του Κυρίου. «Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, πήγα στον Επιτάφιο. Κάποτε να...
The post Ο Επιτάφιος και η Ανάσταση με τα μάτια των λογοτεχνών appeared first on GRTimes.gr.
Διαβάστε το στο grtimes.gr