Καλαμάκι Χταπόδι
14:03 - 22/05/2020
Cucina poveraΥλικά
1 κιλό χταπόδι (μόνο τα πλοκάμια)
100ml λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Λίγο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το χταπόδι, το κρασί, τη δάφνη και το κρεμμύδι κομμένο στη μέση. Σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκίτσας. Περνάμε τις μπουκιές σε ξύλινα καλαμάκια που έχουμε εμποτίσει για λίγες ώρες σε νερό.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτηγανο και ψήνουμε τα καλαμάκια για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ topontiki.gr