#Οτάβα

Πώς η Κίνα επιχείρησε να παρέμβει στις καναδικές εκλογές

protagon.gr
Ο Τζάστιν Τριντό κατέθεσε, στο πλαίσιο δημόσιας έρευνας στην Οτάβα, όσα γνωρίζει σχετικά με την απόπειρα του Πεκίνου να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα το 2019 και το 2021, εναντίον υποψηφίων που θεωρούνταν «αντίπαλοι» του καθεστώτος The post Πώς η Κίνα επιχείρησε να παρέμβει στις καναδικές εκλογές appeared first on Protagon.gr.
09:09 12/04/2024

Αυτό το Volvo είναι ο μοναδικός… κάτοικος ενός μικροσκοπικού νησιού!

Newsauto.gr
Το Google Street View μπορεί να δείξει κάποια περίεργα πράγματα. Αυτό όμως τα ξεπερνά όλα! Το Volvo βρίσκεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την κάμερα για το Google Street View, από το 2015. Έτσι, έχουν περάσει τουλάχιστον εννέα χρόνια που το αυτοκίνητο πέρασε εκεί, σε ένα μικροσκοπικό νησί, στη μέση μιας λίμνης στην Οτάβα, περίπου […]
21:00 25/03/2024

Η Οτάβα επαναφέρει την χρηματοδότηση της UNRWA λόγω της κατάστασης στη Γάζα

Skai.gr
Ο Καναδάς αποφάσισε να ξαναξεκινήσει την καταβολή πληρωμών προς τον UNRWA λόγω της «καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Ανάπτυξης Άχμεντ Χουσέν σε χθεσινή του ανακοίνωση.
21:37 09/03/2024

Από την Σρι Λάνκα οι 6 νεκροί του μακελειού στην Οτάβα - Σφαγιάστηκε και βρέφος 2,5 μηνών

Newsit
Μετανάστες από τη Σρι Λάνκα ήταν τα θύματα του μακελειού που έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης (07.03.2024) σε προάστιο της Οτάβα, ανακοίνωσε απόψε η αστυνομία της καναδικής πρωτεύουσας. Αστυνομικοί έφθασαν στην γειτονιά αυτή της Οτάβα γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης έπειτα από τηλεφωνήματα γειτόνων, και βρήκαν τη φρίκη του μακελειού. Αντίκρισαν νεκρούς ... Περισσότερα To άρθρο Από την Σρι Λάνκα οι 6 νεκροί του μακελειού στην Οτάβα - Σφαγιάστηκε και βρέφος 2,5 μηνών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
23:00 07/03/2024

Οτάβα: Δύο ενήλικοι και τέσσερα παιδιά βρέθηκαν δολοφονημένα μέσα σε σπίτι

mononews.gr
Δύο ενήλικοι και τέσσερα παιδιά δολοφονήθηκαν μέσα σε σπίτι σε προάστιο της Οτάβας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στον Καναδά. Η μαζική δολοφονία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο προάστιο Μπαρχέιβεν.
20:28 07/03/2024

Σοκ στον Καναδά: Μαζική δολοφονία σε προάστιο της Οτάβας – Έξι νεκροί, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά

eleftherostypos.gr
χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό Δύο ενήλικοι και τέσσερα παιδιά δολοφονήθηκαν μέσα σε σπίτι σε προάστιο της Οτάβας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στον Καναδά. Η μαζική δολοφονία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο προάστιο Μπαρχέιβεν. «Είναι προφανώς ένα φρικτό σκηνικό», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Έρικ Σταμπς στο δίκτυο CBC χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις συνθήκες του […] Το άρθρο Σοκ στον Καναδά: Μαζική δολοφονία σε προάστιο της Οτάβας – Έξι νεκροί, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
20:00 07/03/2024

Καναδάς: Η Οτάβα ανακοινώνει προσωρινές βίζες για τους κατοίκους της Γάζας που έχουν οικογένεια στον Καναδά

el.gr
Η Οτάβα θα εφαρμόσει από τον Ιανουάριο μεταναστευτικό πρόγραμμα για να επιτρέψει στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας που έχουν οικογένεια στον Καναδά να ζητήσουν την έκδοση προσωρινής βίζας (θεώρηση εισόδου), ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ο Καναδός υπουργός Μετανάστευσης Μαρκ Μίλερ. Το άρθρο Καναδάς: Η Οτάβα ανακοινώνει προσωρινές βίζες για τους κατοίκους της Γάζας που έχουν οικογένεια στον Καναδά εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
11:09 22/12/2023

Τριντό: Καλεί την Ινδία να συνεργαστεί στην έρευνα για τη δολοφονία αυτονομιστή ηγέτη των Σιχ

naftemporiki.gr
Την συνεργασία της Ινδίας σχετικά με την έρευνα για τη δολοφονία ενός αυτονομιστή ηγέτη των Σιχ στη Βρετανική Κολομβία ζήτησε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστον Τριντό, αναφέροντας ότι η Οτάβα… Τριντό: Καλεί την Ινδία να συνεργαστεί στην έρευνα για τη δολοφονία αυτονομιστή ηγέτη των Σιχ - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
21:00 21/09/2023

Καναδάς: 2 νεκροί και 6 τραυματίες από πυρά έξω από γαμήλια δεξίωση στην Οτάβα

in.gr
«Ακουσα αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, κραυγές, κατόπιν υπήρξε παύση προτού ακουστούν 15 ή 16 εκπυρσοκροτήσεις ακόμη», ανέφερε μάρτυρας για το αιματηρό επεισόδιο με δύο νεκρούς και έξι τραυματίες στην Οτάβα του Καναδά.
03:00 04/09/2023

Χάος με 150 φωτιές στο Κεμπέκ: 15.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους - Πνιγμένη η Νέα Υόρκη στον καπνό

ieidiseis.gr
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από τις συνέπειες των φωτιών είναι συγκλονιστικές.Μια δυστοπική πορτοκαλί ομίχλη από καπνό και αιθαλομίχλη έχει καλύψει τη Νέα Υόρκη, κάνοντας το τοπίο να μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αιτία οι δασικές φωτιές που συνεχίζουν να καίνε σε όλο τον Καναδά, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και εκπέμποντας ένα τοξικό πέπλο καπνού προς τις πόλεις των ΗΠΑ. Μεγάλο μέρος του καπνού προέρχεται από το Κεμπέκ, όπου καίνε 150 φωτιές. Περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι αναμένεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την επαρχία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη. Είναι ήδη η χειρότερη αντιπυρική σεζόν στο Κεμπέκ που έχει
18:46 08/06/2023

Τριντό για ανατίναξη φράγματος στην Ουκρανία: Τρομακτική συνέπεια του πολέμου

Newsbeast.gr
Η κατάρρευση του φράγματος στην Ουκρανία είναι μια ακόμη τρομακτική συνέπεια του πολέμου της Ρωσίας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Τριντό. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι η καταστροφή του φράγματος στην Ουκρανία «είναι ένα ακόμη παράδειγμα των τρομακτικών συνεπειών της παράνομης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία». Ο Τριντό μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Οτάβα είπε ότι η καταστροφή είναι “απόλυτα ολέθρια για τις ζωές και τον βιοπορισμό σε όλη την περιοχή”. Ουκρανία και Ρωσία επιρρίπτουν η μία στην άλλη την ευθύνη για την κατάρρευση του φράγματος.
22:00 06/06/2023

Καναδάς: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς - Έκκληση για διεθνή βοήθεια (Βίντεο)

ieidiseis.gr
Οι φωτιές έχουν καταστρέψει πάνω από 5.000.000 στρέμματα δάσους στον δυτικό Καναδά.Ο Καναδάς έκανε έκκληση για διεθνή βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που μαίνονται στο δυτικό τμήμα της χώρας εδώ και 10 ημέρες, με το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται από την Αλμπέρτα προς άλλες επαρχίες. «Η κατάσταση στην Αλμπέρτα παραμένει πολύ ανησυχητική και επικίνδυνη και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι ότι πλέον σημαντικός αριθμός πυρκαγιών έχουν ξεσπάσει στο Σασκάτσουαν, τη Βρετανική Κολομβία και τα Βορειοδυτικά Εδάφη», δήλωσε ο Μπιλ Μπλερ, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά. Η Οτάβα «στρέφεται σε άλλες χώρες, όπως τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, για να βοηθ
20:24 19/05/2023

Αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στον Καναδά – Ένας αστυνομικός νεκρός

Newsbeast.gr
Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ κατά τριών αστυνομικών στο Οντάριο του Καναδά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας εξ αυτών. Περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα, τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας), ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών καθώς αυτοί έφτασαν στο σπίτι στο Μπουρζέ, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Οτάβα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επαρχιακή αστυνομία του Οντάριο. Και οι τρεις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Οτάβα, όπου ο ένας πέθανε, τόνισε η αστυνομία, συμπληρώνοντας πως οι άλλοι δύο αναρρώνουν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση.
17:46 11/05/2023

Κίνα-Καναδάς: Κλιμακώνεται η διπλωματική κρίση

tromaktiko.gr
Η Κίνα απάντησε στον Καναδά με απέλαση – Κλιμακώνονται οι ήδη τεταμένες σχέσεις Πεκίνου-Τορόντου εν μέσω ανησυχιών για την κινεζική επιρροή στον Καναδά. Η Κίνα απέλασε σήμερα μια Καναδή διπλωμάτη που υπηρετούσε στη Σανγκάη ως αντίμετρο αφού η Οτάβα ζήτησε από κινέζο διπλωμάτη με έδρα το Τορόντο να εγκαταλείψει τη χώρα, κλιμακώνοντας τις ήδη τεταμένες […] The post Κίνα-Καναδάς: Κλιμακώνεται η διπλωματική κρίση appeared first on Tromaktiko.gr.
09:17 09/05/2023

Επιχείρηση του Καναδά με 200 στρατιωτικούς και δύο C-130 στο Σουδάν για απεγκλωβισμό πολιτών του

militaire.gr
Ο Καναδάς θα αναπτύξει περίπου 200 μέλη των ένοπλων δυνάμεών του για να συντονίσουν την εσπευσμένη απομάκρυνση υπηκόων του από το εμπόλεμο Σουδάν, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ανίτα Άναντ χθες Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με την Οτάβα ήδη έχουν φύγει 180 Καναδοί. Στο Σουδάν βρίσκονταν περίπου 1.800 Καναδοί τη 15η Απριλίου, όταν ξέσπασαν οι εχθροπραξίες, εκ […] The post Επιχείρηση του Καναδά με 200 στρατιωτικούς και δύο C-130 στο Σουδάν για απεγκλωβισμό πολιτών του appeared first on Militaire.gr.
08:00 27/04/2023

NASA: «Ναι» στη συνεργασία με τη Ρωσία στον ISS παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

ieidiseis.gr
Ρώσοι και Αμερικανοί θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανέφερε η NASA, η οποία καταδίκασε τον πόλεμο στην Ουκρανία.Ο επικεφαλής της NASA Μπιλ Νέλσον καταδίκασε σήμερα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο είπε ότι αναμένει πως Ρώσοι και Αμερικανοί θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μέχρι να παροπλιστεί. Η αμερικανορωσική διαστημική συνεργασία τέθηκε εν αμφιβόλω μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Ο Γιούρι Μπορίσοφ, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos αιφνιδίασε τη NASA, ανακοινώνοντας πέρσι τον Ιούλιο ότι η Μόσχα σκόπευε να σταματήσει τη συνεργασία της στον διαστημικό σταθμό
23:39 25/04/2023

Η NASA καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά ελπίζει να συνεχιστεί η συνεργασία της με τη Ρωσία στον ISS

Newsbeast.gr
Ο επικεφαλής της NASA Μπιλ Νέλσον καταδίκασε σήμερα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο είπε ότι αναμένει πως Ρώσοι και Αμερικανοί θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μέχρι να παροπλιστεί. Η αμερικανορωσική διαστημική συνεργασία τέθηκε εν αμφιβόλω μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Ο Γιούρι Μπορίσοφ, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos αιφνιδίασε τη NASA, ανακοινώνοντας πέρσι τον Ιούλιο ότι η Μόσχα σκόπευε να σταματήσει τη συνεργασία της στον διαστημικό σταθμό «μετά το 2024». Μία ημέρα αργότερα όμως η NASA είπε ότι η Roscosmos θέλει να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Ο Νέλσον, που βρίσκεται στην
22:36 25/04/2023

Παγκόσμιο – Οτάβα: Πρωταθλήτρια η Σκωτία (vid)

tromaktiko.gr
Η ομάδα του Μπρους Μάουατ έπιασε την καλύτερη απόδοσή της στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κέρλινγκ ανδρών στην Οτάβα.  Η Σκωτία νίκησε την οικοδέσποινα ομάδα του Καναδά με 9-3 σε ένα ματς όπου η ακρίβειά της στο δακτύλιο ξεπέρασε το 90%. Ο Μπρους Μάουατ και η ομάδα του, αποτελούμενη από τους Γκραντ Χάρντι, Μπόμπι Λάμι […] The post Παγκόσμιο – Οτάβα: Πρωταθλήτρια η Σκωτία (vid) appeared first on Tromaktiko.gr.
07:30 11/04/2023

Παγκόσμιο – Οτάβα: Πρώτη στο γύρο του ομίλου η Ελβετία (vid)

tromaktiko.gr
Η Ελβετία πέρασε απευθείας στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος κέρλινγκ ανδρών στην Οτάβα του Καναδά με την πρώτη θέση στη φάση του ομίλου. Η ομάδα του Μπενουά Σβαρτζ έκανε το εντυπωσιακό 11 στα 11 νικώντας 8-5 την κάτοχο του τίτλου Σουηδία και πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό της που θα προκύψει από την αναμέτρηση […] The post Παγκόσμιο – Οτάβα: Πρώτη στο γύρο του ομίλου η Ελβετία (vid) appeared first on Tromaktiko.gr.
18:00 09/04/2023

Παγκόσμιο: Ιταλικό «στοπ» στην Ελβετία (vids)

tromaktiko.gr
Η Ιταλία νίκησε 8-4 την Ελβετία και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρλινγκ ανδρών.  Στην Οτάβα του Καναδά η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπη με τους Ελβετούς να προηγούνται 4-3 στο τέλος της 6ης περιόδου όταν η ομάδα του Τζόελ Ρετορνάζ έκανε την ανατροπή. Οι Ιταλοί πήραν 2 πόντους στην 7η και […] The post Παγκόσμιο: Ιταλικό «στοπ» στην Ελβετία (vids) appeared first on Tromaktiko.gr.
07:30 04/04/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load