#Πάσχα

Κοίμηση της Θεοτόκου: H ημέρα της Θεοτόκου Μαρίας – 15 Αυγούστου

ekklisiaonline.gr
Είθισται να αποκαλούμε τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τη μετάστασή Της στους ουρανούς και «Πάσχα του καλοκαιριού». Ο Δεκαπενταύγουστος ή καλύτερα εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας , αποτελώντας τη μεγαλύτερη από τις γιορτές που καθιερώθηκαν προς τιμή της Παναγίας. Το άρθρο Κοίμηση της Θεοτόκου: H ημέρα της Θεοτόκου Μαρίας – 15 Αυγούστου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:12 08/08/2022

Γιατί λέμε τον Δεκαπενταύγουστο και «Πάσχα του καλοκαιριού» – Πότε καθιερώθηκε η εορτή

ekklisiaonline.gr
Είθισται να αποκαλούμε τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τη μετάστασή Της στους ουρανούς και «Πάσχα του καλοκαιριού». Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Πότε εορτάστηκε για πρώτη φορά ο «Δεκαπενταύγουστος»; Το άρθρο Γιατί λέμε τον Δεκαπενταύγουστο και «Πάσχα του καλοκαιριού» – Πότε καθιερώθηκε η εορτή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:46 06/08/2022

Δεκαπενταύγουστος: Η Σαρακοστή της Παναγίας μας – Νηστεία

ekklisiaonline.gr
Δεκαπενταύγουστος: Το «Πάσχα του Καλοκαιριού», είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας και τιμάται κάθε χρόνο με λαμπρότητα και ευλάβεια. Το άρθρο Δεκαπενταύγουστος: Η Σαρακοστή της Παναγίας μας – Νηστεία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:32 04/08/2022

«Και προστρέχω τη Σκέπη Σου, σώσον με»

ekklisiaonline.gr
Πάντοτε με συνέπαιρνε πνευματικά η εορτή της Κοιμήσεως της Κυρίας Θεοτόκου. Ανέμενα με ξεχωριστή προσμονή και γηθοσύνη το «Πάσχα αυτό του Καλοκαιριού» και προσδοκούσα να βάλω αρχή μετανοίας την ημέρα αυτή, να ξεκινήσω βίο θεάρεστο και Χριστομίμητο. Το άρθρο «Και προστρέχω τη Σκέπη Σου, σώσον με» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:54 04/08/2022

Απόφαση βόμβα: Δίνουν πίσω τα κομμένα Δώρα ετών σε χιλιάδες εργαζόμενους

fimes.gr
Αναδρομικά: Μια απόφαση που ανατρέπει τα πάντα στην απόφαση μνημονίου για τα κομμένα δώρα και επιδόματα στο Δημόσιο, αλλάζει τα δεδομένα! Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Κατερίνης, με τις αποφάσεις του, με αριθμ. 42/2022 και 43/2022 αποφάσισε την καταβολή δώρων Χριστουγέννων, δώρων Πάσχα και επιδομάτων αδείας σε 50 εργαζόμενους του δήμου Δίου Ολύμπου. Ειδικότερα σύμφωνα με την […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Απόφαση βόμβα: Δίνουν πίσω τα κομμένα Δώρα ετών σε χιλιάδες εργαζόμενους.
14:08 02/08/2022

Παναγία: Από την κλειστή αγάπη της φύσης στην ανοιχτή αγάπη της Εκκλησίας

ekklisiaonline.gr
Στο Πάσχα του καλοκαιριού, στην εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, μία από τις λεπτομέρειες που προκαλούν εντύπωση σε όποιον διαβάζει το συναξάρι, είναι το γεγονός ότι οι Απόστολοι, «οι κοσμικώς διεσπαρμένοι, ομόχοροι παρέστησαν τω αχράντω σώματι» της Παναγίας (Δοξαστικό των Στιχηρών των Αίνων της εορτής). « Αυτοί που βρίσκονταν διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν γύρω από το άχραντο σώμα της Παναγίας και σχημάτισαν έναν χορό και όλοι μαζί ύμνησαν την κοίμησή της». Το άρθρο Παναγία: Από την κλειστή αγάπη της φύσης στην ανοιχτή αγάπη της Εκκλησίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:04 01/08/2022

Η ευλογία του να είσαι νονός

diaforetiko.gr
Η ευλογία του να είσαι νονός Παρεξηγημένη η έννοια του νονού. Πολλοί νομίζουν ότι με τρεις φορές το χρόνο έχουν καθαρίσει. Δεν είναι έτσι. Κανένα παιδί δεν έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο που το θυμάται σε γενέθλια, Πάσχα και Χριστούγεννα συνοδευόμενος από ένα δώρο τη φορά. Δώστε μου λίγο προσοχή. Ο νονός είναι ο πνευματικός […]
09:40 01/08/2022

Δεκαπενταύγουστος: Πότε καθιερώθηκε – Γιατί λέγεται «Πάσχα του καλοκαιριού»

ekklisiaonline.gr
Είθισται να αποκαλούμε τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τη μετάστασή Της στους ουρανούς και «Πάσχα του καλοκαιριού». Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Πότε εορτάστηκε για πρώτη φορά ο «Δεκαπενταύγουστος»; Το άρθρο Δεκαπενταύγουστος: Πότε καθιερώθηκε – Γιατί λέγεται «Πάσχα του καλοκαιριού» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:42 31/07/2022

Αύγουστος ο μήνας της Παναγίας – Ξεκινάει η νηστεία , από τι νηστεύουμε και πόσο;

diaforetiko.gr
Αύγουστος ο μήνας της Παναγίας – Ξεκινάει η νηστεία , από τι νηστεύουμε και πόσο; ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Το «Πάσχα του Καλοκαιριού», είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας και τιμάται κάθε χρόνο με λαμπρότητα και ευλάβεια Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μια ξεχωριστή γιορτή για τους Έλληνες ενώ κάθε χρόνο σαν σήμερα αναβιώνουν αμέτρητα έθιμα σε […]
17:04 30/07/2022

Δεκαπενταύγουστος: Το Πάσχα του Καλοκαιριού

ekklisiaonline.gr
Η Κοίμηση της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο κοσμαγάπητες εορτές όλου του έτους. Για τον ενθουσιώδη παλλαϊκό εορτασμό της, ο οποίος γίνεται υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες λόγω της εποχής, χαρακτηρίζεται «Πάσχα του καλοκαιριού». Το άρθρο Δεκαπενταύγουστος: Το Πάσχα του Καλοκαιριού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:00 29/07/2022

Σωτηροπούλου – Μαραβέγιας: Η θέα από την ταράτσα του νέου της σπιτιού είναι το κάτι άλλο!

queen.gr
Μετά το Πάσχα ο Κωστής Μαραβέγιας και η Τόνια Σωτηροπούλου μετακόμισαν στο νέο τους σπιτικό στο Παγκράτι.Περισσότερα...
11:08 28/07/2022

Η υπέροχη θέα από το σπίτι της Σωτηροπούλου και  Μαραβέγια(ΦΩΤΟ)

dete.gr
Μετά το Πάσχα ο Κωστής Μαραβέγιας και η Τόνια Σωτηροπούλου μετακόμισαν στο νέο τους σπιτικό στο Παγκράτι.Το ζευγάρι είναι από τα πιο αγαπημένα της Ελληνικής showbiz και συχνά μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media μοιράζονται φωτογραφίες από το σπίτι τους και τη νέα τους καθημερινότητα. Η ηθοποιός και ο τραγουδιστής έχουν διαμορφώσει έτσι το εσωτερικό του […]
08:40 28/07/2022

Η ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών

monopoli.gr
Έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα η Σούλα Αθανασιάδου, η ηθοποιός, που έγινε γνωστή μέσα από το ρόλο της Μάχης στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Εγκλήματα».
12:32 26/07/2022

Βυθισμένη στη σιωπή: ”Έφυγε” από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου και δεν το έμαθε κανείς

Newside.gr
«Έφυγε» εντελώς αθόρυβα όπως είχε ζήσει όλη της τη ζωή η ηθοποιός, Σούλα Αθανασιάδου, τον Απρίλιο λίγες ημέρες μετά το Πάσχα. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1956 με την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Οι άσσοι του γηπέδου» και τρία χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην βουκολική ταινία «Αστέρω». Την δεκαετία του 1960 εμφανίσθηκε σε […] The post Βυθισμένη στη σιωπή: ”Έφυγε” από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου και δεν το έμαθε κανείς appeared first on NewSide.gr.
01:24 26/07/2022

Πέθανε η «Μάχη» από τα «Εγκλήματα»

paraskhnio.gr
Τον περασμένο Απρίλιο και συγκεκριμένα λίγες ημέρες μετά το Πάσχα η γνωστή ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου, έφυγε από τη ζωή, όμως η είδηση έγινε γνωστή μόλις σήμερα Δευτέρα 25  Ιουλίου, Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών εντελώς αθόρυβα, ενώ όπως έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η κηδεία της Το άρθρο Πέθανε η «Μάχη» από τα «Εγκλήματα» εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
21:42 25/07/2022

Σούλα Αθανασιάδου: Η ηθοποιός πέθανε «αθόρυβα» τον Απρίλιο

ProtoThema.gr
Η τηλεοπτική Μάχη από τα «Εγκλήματα» απεβίωσε λίγο μετά το Πάσχα - Την είδηση είχε κάνει γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας αλλά είχε περάσει απαρατήρητη...
21:22 25/07/2022

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου: Οι εορτές και τα σημαντικότερα γεγονότα

ekklisiaonline.gr
Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 25 Ιουλίου. Το 325 λήγουν οι εργασίες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα. Το άρθρο Σαν σήμερα 25 Ιουλίου: Οι εορτές και τα σημαντικότερα γεγονότα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:20 25/07/2022

Σαν Σήμερα Δευτέρα 25/07

empisteutiko.gr
ΓΕΓΟΝΟΤΑ 325 Λήγουν οι εργασίες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω) και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα. 1261 Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος, στρατηγός του αυτοκράτορα της Νίκαιας Μιχαήλ 8ου του Παλαιολόγου, ανακτά την Κωνσταντινούπολη που κατέλαβαν το 1204 οι Σταυροφόροι. 1814 Ο άγγλος μηχανικός Τζορτζ Στέφενσον πατεντάρει […] The post Σαν Σήμερα Δευτέρα 25/07 appeared first on Empisteutiko.gr.
09:02 25/07/2022

Τί έγραψε ο Άγγελος Σικελιανός αφού ασπάστηκε το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαγδαληνής στο Άγιο Όρος

ekklisiaonline.gr
Αρκετοί είναι αυτοί που γνωρίζουν το ποίημα του Άγγελου Σικιελιανού «Μαγδαληνή», το οποίο κλείνει με τους στίχους: «Μαγδαληνή, Μαγδαληνή, του πόθου μέγα αστέρι· σέ μοναστήρι ανέβασες κ’ εμένανε πιστό, γιά νά φιλήσω λείψανο τό ατίμητό Σου χέρι· κ ήταν ακόμα, ώς πίθωσα τά χείλια μου, ζεστό!» (Πάσχα των Ελλήνων, «Μαγδαληνή», Λυρικός Βίος, ό.π., τ. Δ ́, σ. 136-138). Το άρθρο Τί έγραψε ο Άγγελος Σικελιανός αφού ασπάστηκε το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαγδαληνής στο Άγιο Όρος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:04 21/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load