#Παχυσαρκία

Ημερίδα με θεμα την Παιδική Παχυσαρκία

olympia.gr
  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα //Παιδική Παχυσαρκία και επιπτώσεις// που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Περιοδικό Πατρινόραμα στην αιθουσα της Φιλαρμονικής Πατρών με ομιλήτές Τον Ακαδημαικό και Διάσημο καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρυνολογίας κ Γεώργιο Χρούσο και την Διακεκριμένη Παιδίατρο Ενδοκρυνολογίας κ Μπέσυ Σπηλιώτη ποθ αφησαν άριστες εντυπώσεις. Αριστες επισης εντυπώσεις αφησαν οι εξαιρετικές […] Ημερίδα με θεμα την Παιδική Παχυσαρκία - olympia
08:28 02/04/2024

Εκδήλωση με θέμα “Παιδική Παχυσαρκία και επιπτώσεις”

olympia.gr
Εκδήλωση με θέμα “Παιδική Παχυσαρκία και επιπτώσεις” διοργανώνει το πανελλαδικό περιοδικό “Πατρινόραμα-hellenic”. Η ημερίδα θα παρουσιαστεί στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών Ρήγα Φεραίου 5, το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19.00 Ομιλητές: Ο Ακαδημαϊκός και παγκοσμίου φήμης καθηγητής Παιδιατρικής και ενδοκρινολογίας κ. Γεώργιος Χρούσος. Η Βασιλική Ε. Σπηλιώτη, Παίδο-ενδοκρινολόγος. Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Ιατρικής […] Εκδήλωση με θέμα “Παιδική Παχυσαρκία και επιπτώσεις” - olympia
21:28 26/03/2024

Ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της παχυσαρκίας των γονιών και των παιδιών τους στη μέση ηλικία

blueskytv.gr
Τα άτομα έχουν εξαπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν με παχυσαρκία στη μέση ηλικία, αν και οι δύο γονείς τους έζησαν με παχυσαρκία σε αυτή την ηλικία, όπως διαπιστώνει νέα έρευνα που θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Βενετία. Το να έχει ο ένας γονέας παχυσαρκία τριπλασιάζει τις πιθανότητες. «Προηγούμενες έρευνες δείχνουν ισχυρή συσχέτιση […] Ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της παχυσαρκίας των γονιών και των παιδιών τους στη μέση ηλικία on BLUE SKY.
13:46 21/03/2024

4 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

sportime.gr
Η 4η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.
03:46 04/03/2024

Παχυσαρκία: Άρχισε στην Αγγλία δωρεάν θεραπεία με γαστρικό μπαλόνι που καταπίνουν οι ασθενείς

iatropedia.gr
Η θεραπεία δεν απαιτεί χειρουργείο ή αναισθησία, αφού το μπαλόνι περιέχεται σε χάπι και διογκώνεται εκ των υστέρων. The post Παχυσαρκία: Άρχισε στην Αγγλία δωρεάν θεραπεία με γαστρικό μπαλόνι που καταπίνουν οι ασθενείς appeared first on Iatropedia.
08:09 24/01/2024

Παχυσαρκία: Τι έδειξε έρευνα για όσους γυμνάζονται νωρίς το πρωί

el.gr
Νέα έρευνα εξετάζει την αποτελεσματικότητα της πρωϊνής γυμναστικής στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας Το άρθρο Παχυσαρκία: Τι έδειξε έρευνα για όσους γυμνάζονται νωρίς το πρωί εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
13:09 23/12/2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με χέρι “αλφάδι” στο challenge των ελεύθερων βολών με αντίπαλο τον Θοδωρή Παπαλουκά

paraskhnio.gr
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρών και μίλησε, στην παρουσίαση του προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας», που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο. Σε στιγμές χαλάρωσης ο πρωθυπουργός, δε δίστασε να παίξει μπάσκετ με τον Θοδωρή Παπαλουκά. Σε ένα βίντεο βλέπουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανταποκρίνεται στο challenge Το άρθρο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με χέρι “αλφάδι” στο challenge των ελεύθερων βολών με αντίπαλο τον Θοδωρή Παπαλουκά εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
10:28 19/11/2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαγείρεψε με τον Πάνο Ιωαννίδη και έριξε σουτάκια με τον Θοδωρή Παπαλουκά

lykavitos.gr
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα», στο Ζάππειο, ο Πρωθυπουργός και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ετοίμασαν, με τη βοήθεια και υπό την καθοδήγηση
17:17 18/11/2023

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας - Μητσοτάκης: Ένα προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται σε πράξη

lykavitos.gr
«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ένα προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται σε πράξη. Εδώ και πολλά χρόνια με απασχολούσε έντονα το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας.
14:17 18/11/2023

Πρόγραμμα Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας – Η ομιλία του πρωθυπουργού

myvolos.net
Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρουσίαση του Προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα», που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο από το υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα. Το παρών δίνει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι οποίοι και μίλησαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. […]
13:46 18/11/2023

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Σάββατο

blueskytv.gr
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:30 θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα», που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Σάββατο on BLUE SKY.
09:46 18/11/2023

Ομιλία Μητσοτάκη στο Ζάππειο για την παρουσίαση του Προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας»

thecaller.gr
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο (17/11) στις 11:30 θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα».Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο (17/11) στις 11:30 θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα».To συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται από το υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο.
19:00 17/11/2023

6 ορμόνες που εμποδίζουν το αδυνάτισμα – Πώς να τις αντιμετωπίσετε και να χάσετε βάρος

newsitamea.gr
Μην κρίνετε πολύ αυστηρά τον εαυτό σας, αν τα έχετε κάνει όλα σωστά και η δίαιτά σας απέτυχε. Αναζητήστε τους ενόχους στις ορμόνες σας! Της δρα Μαρίας Αθ. Ψωμά, Ιατρού-Βιοπαθολόγου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρική & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Paris VI), Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης, psoma.gr Ξεκινάμε με δίαιτα και «κολλάει»...
17:09 11/11/2023

Παχυσαρκία: Πώς και σε ποιους θα συνταγογραφείται η λιραγλουτίδη από τον ΕΟΠΥΥ

instyle.gr
Τους όρους υπό τους οποίους θα χορηγείται το φάρμακο με τη δραστική ουσία λιραγλουτίδη, σκεύασμα που αφορά άτομα με παχυσαρκία, περιγράφεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, με αποδέκτες μεταξύ άλλων τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος). Πρόκειται για μία εγκύκλιο που αναμενόταν από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε ο τότε υπουργός Υγείας, κ. […] The post Παχυσαρκία: Πώς και σε ποιους θα συνταγογραφείται η λιραγλουτίδη από τον ΕΟΠΥΥ appeared first on InStyle.
21:46 05/10/2023

Πτολεμαΐδα: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Παχυσαρκία και τον Σακχαρώδη Διαβήτη» από τον Σύλλογο Διαβητικών Ν. Κοζάνης

e-ptolemeos.gr
Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» διοργάνωσε σήμερα Κυριακή ενημερωτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Εορδαίας, με ομιλητές τους παρακάτω διακεκριμένους ιατρούς : Τεντολούρη Νικόλαο, (Καθηγητής Παθολογίας, Υπεύθυνος Διαβητολογικής Μονάδας και του Ερευνητικού Διαβητολογικού Εργαστηρίου, Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό») ΘΕΜΑ : «Παχυσαρκία και Σακχαρώδης Διαβήτης» Ζωγράφου Ιωάννα, (Παθολόγος – […]
12:53 24/09/2023

Τα παραπανίσια κιλά έχουν τελικά και τα οφέλη τους: Δείτε που

blueskytv.gr
Οι ασθενείς που εισάγονται σε νοσοκομείο για πνευμονία, για άλλη λοίμωξη ή για σήψη, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν, αν είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με τέσσερις νέες επιστημονικές έρευνες, μια δανική, δύο αμερικανικές και μία ολλανδική, οι οποίες παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας στη Βιέννη. Η πρώτη μελέτη, […] Τα παραπανίσια κιλά έχουν τελικά και τα οφέλη τους: Δείτε που on BLUE SKY.
19:46 06/08/2023

Παχυσαρκία: Πώς συνδέεται με τον καρκίνο του στόματος

tromaktiko.gr
Η παχυσαρκία μπορεί να βλάψει την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Επηρεάζει και την ικανότητα ορισμένων καρκίνων του στόματος να ξεφύγουν από το ανοσοποιητικό σύστημα. Πώς; Οι ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου Rogel και τη Σχολή Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, διαπίστωσαν ότι η παχυσαρκία βοηθά στη δημιουργία ενός μικροπεριβάλλοντος που ευνοεί την εξέλιξη του όγκου. […] The post Παχυσαρκία: Πώς συνδέεται με τον καρκίνο του στόματος appeared first on Tromaktiko.gr.
08:06 19/05/2023

Το μυστικό για να χάσεις βάρος μπορεί να βρίσκεται στο αυτί σου – Τι υποστηρίζει νέα έρευνα

Newsbeast.gr
Το ξέρατε ότι τα αυτιά σας βοηθάνε στο αδυνάτισμα; Αν ναι τότε μπορεί να είστε στο σωστό δρόμο. Ο βελονισμός στο εξωτερικό αυτί έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το βάρος, διευκολύνει την έλλειψη επιθυμίας για φαγητό και χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, σύμφωνα με ερευνητές από την Ιαπωνία. Αλλά η τεχνική βελονισμού που χρησιμοποιείται σε αυτή τη μελέτη δεν απαιτεί βελόνες. Αντίθετα, μικρές μεταλλικές μπίλιες προσαρτώνται στο εξωτερικό του αυτιού με χειρουργική ταινία. «Αυτές οι μικροσκοπικές μεταλλικές χάντρες είναι προσαρτημένες σε έξι σημεία στο εξωτερικό του αυτιού που διεγείρουν τα νεύρα και τα όργανα που ρυθμίζουν την όρεξη… αυτός ο τύπος βελονισμού δεν απαιτεί περίπλοκες γνώσεις ή δεξιότ
12:38 18/05/2023

Παχυσαρκία: Γιατί είναι πιο επικίνδυνη για τους άνδρες

tromaktiko.gr
Η παχυσαρκία έχει αρχίσει να γίνεται η σύγχρονη μάστιγα στον δυτικό κόσμο. Μπορεί να οδηγήσει σε πολλά και σοβαρά θέματα υγείας. Για παράδειγμα καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη τύπου 2, ορισμένους τύπους καρκίνου, υπνική άπνοια και προβλήματα στις αρθρώσεις. Οι δομικοί λίθοι των αιμοφόρων αγγείων, γνωστά ως περικύτταρα (pericytes), συνδέθηκαν με φλεγμονές και ασθένειες σε αρσενικά ποντίκια. […] The post Παχυσαρκία: Γιατί είναι πιο επικίνδυνη για τους άνδρες appeared first on Tromaktiko.gr.
13:10 15/05/2023

Βασίλισσα Λετίσια: Με λευκό κοστούμι Βοss σε επίσημη εμφάνιση στην Κροατία – Πόσο κοστίζει

okmag.gr
Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα το Σάββατο, έκανε η βασίλισσα Λετίσια. Η σύζυγος του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας για συμμετοχή στο Συνέδριο για την Πρόληψη της Παιδικής Παχυσαρκίας. Την Τρίτη παρευρέθηκε σε δείπνο καλωσορίσματος που παρέθεσε ο Πρόεδρος της […] The post Βασίλισσα Λετίσια: Με λευκό κοστούμι Βοss σε επίσημη εμφάνιση στην Κροατία – Πόσο κοστίζει appeared first on OK! Magazine.
09:36 10/05/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load