#Πρυτάνεις

Σύνοδος Πρυτάνεων: Νέο "πακέτο" νομοθετικών ρυθμίσεων δεσμεύθηκε ο Κ. Πιερρακάκης με βάσει τις εισηγήσεις των ΑΕΙ

esos.gr
Νέο πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων που θα δίνουν  «ανάσα» σε πολλές «αγκυλώσεις» στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, δεσμεύτηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, στη σημερινή Σύνοδο Πρυτάνεων. Οι Πρυτάνεις κατά τις ομιλίες τους απευθυνόμενοι στον υπουργό Παιδείας διατύπωσαν σειρά νομοθετικών εισηγήσεων , πολλές εκ των οποίων αφορούν και το νόμο «Κεραμέως».
21:09 19/04/2024

Σύνοδος Πρυτάνεων: Οι εννέα προτάσεις στον Κ. Πιερρακάκη

esos.gr
Εννέα προτάσεις, οι οποίες προέκυψαν από το τετραήμερο των εργασιών της Συνόδου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσίασαν οι Πρυτάνεις στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.  Ειδικότερα οι Πρυτάνεις εισηγήθηκαν στον υπουργό Παιδείας τα εξής: Α. Σύγχρονες δεξιότητες, ποιοτικά προγράμματα σπουδών και αγορά εργασίας
15:09 19/04/2024

Επιστολή στους Πρυτάνεις για την κατάργηση τους αντιτίμου των φοιτητών στις Φοιτητικές Εστίες

esos.gr
Επιστολή στις πρυτανικές Αρχές των 17 f Φοιτητικών  Εστιών αρμοδιότητας του ιδρύματος ανά την Ελλάδα, απέστειλε η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Άννα Ροκοφύλλου με την οποία τους γνωστοποιεί ότι "δεν θα λαμβάνεται πλέον κανένα αντίτιμο από τους φοιτητές για την στέγαση τους".
14:09 11/04/2024

Ο Κ. Πιερρακάκης παρουσίασε το νόμο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια στους Πρυτάνεις της Αυστρίας

esos.gr
"Παρουσιάσαμε  σε Πρυτάνεις και σε στελέχη του υπουργείου της Αυστρίας  τον πρόσφατο νόμο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, που ενθαρρύνει τη συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με εγνωσμένου κύρους ιδρύματα του εξωτερικού και παράλληλα προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας". Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψης στην Αυστρία.
23:09 02/04/2024

Συστάσεις Βουλευτή ΝΔ προς Πρυτάνεις: Οι δημόσιες θέσεις δεν είναι σχολική εκδρομή και οφείλουν να το κατανοήσουν

esos.gr
Σε συστάσεις προς τους Πρυτάνεις προέβη σήμερα ο Βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν την αντίδραση της ακαδημαϊκής Κοινότητας.
14:09 20/03/2024

Συνεργατικό το κλίμα διαδικτυακής συνάντησης Πρυτάνεων Κ. Πιερρακάκη για το πολυνομοσχέδιo

esos.gr
Συνεργατικό ήταν το κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή έκτακτη διαδικτυακή Σύνοδο Πρυτάνεων, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη και του Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδ. Ζώρρα, για το πολυνομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Στη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο οι Πρυτάνεις τοποθετήθηκαν επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την ενίσχυση των δημοσίων Πανεπιστημίων.
13:09 13/02/2024

Πρυτανικές εκλογές ΑΠΘ: Υπό την "σκιά" των προσφυγής στο ΣτΕ και ενστάσεων εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρύτανης

esos.gr
Υπό τη "σκιά" της προσφυγής του υποψήφιου Πρύτανη  Στράτου  Στυλιανίδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και της ένστασης του Κυριάκου Αναστασιάδη, συνεδριάζει σήμερα στις 7 το βράδυ για τρίτη και τελευταία φορά για την ανάδειξη του νέου Πρύτανη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα  τώρα δεδομένα  Πρύτανης θα αναδειχθεί ο καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, καθώς συγκεντρώνει τις 6 ψήφους που απαιτούνται στη σημερινή τρίτη συνεδρίαση. Στη χθεσινή  δεύτερη  ψηφοφορία,όπου για την εκλογή Πρύτανη απαιτούνταν 7 ψήφοι, οι τρεις υποψήφιοι Πρυτάνεις έλαβαν:
08:09 07/02/2024

Πρυτανικές εκλογές ΑΠΘ: "Άκαρπη" και η σημερινή ψηφοφορία- Αύριο η τελική ψηφοφορία

esos.gr
"Άκαρπη" απέβη  και η σημερινή δεύτερη ψηφοφορία του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ για την ανάδειξη του νέου Πρύτανη του Ιδρύματος, καθώς κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν συγκέντρωσε επτά ψήφους . Η αυριανή ψηφοφορία θα είναι και η τελευταία και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα  τώρα δεδομένα  Πρύτανης θα αναδειχθεί ο καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας. Στην αυριανή τρίτη συνεδρίαση απαιτούνται 6  ψήφοι. Στη σημερινή δεύτερη  ψηφοφορία οι τρεις υποψήφιοι Πρυτάνεις έλαβαν:
21:09 06/02/2024

Ζ. Μακρή: Εάν χαθεί το εξάμηνο των φοιτητών κάποιοι έχουν ευθύνη που δεν τήρησαν το νόμο

esos.gr
Το εξάμηνο δεν πρέπει να χαθεί, εάν χαθεί κάποιοι έχουν ευθύνη που δεν τήρησαν το νόμο. Αυτή είναι η απόφαση που έχουν πάρει οι Πρυτάνεις, θα βρουν τον τρόπο.  Αυτό ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή , με σημερινές της δηλώσεις, σχετικά με τις διαδικτυακές εξετάσεις στις σχολές που τελούν υπό κατάληψη.
14:09 06/02/2024

Πρυτανικές εκλογές ΑΠΘ: "Άκαρπη" η σημερινή ψηφοφορία- Νέα ψηφοφορία αύριο

esos.gr
"Άκαρπη" απέβη η πρώτη ψηφοφορία του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ για την ανάδειξη του νέου Πρύτανη του Ιδρύματος. Στη σημερινή πρώτη ψηφοφορία οι τρεις υποψήφιοι Πρυτάνεις έλαβαν: Κυριάκος Αναστασιάδης: 2 Ευστράτιος Στυλιανίδης: 2 Χαράλαμπος Φείδας: 6 Το σημερινό αποτέλεσμα  δεν θα οδηγήσει στην εκλογή του νέου Πρύτανη , καθώς στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται   8   ψήφοι , αριθμό που   κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν συγκέντρωσε.
21:09 05/02/2024

Καταλήψεις στα ΑΕΙ: Αλλάζει το κλίμα μετά την απόφαση για ψηφιακές εξετάσεις - Όλη η λίστα των ΑΕΙ

ProtoThema.gr
Κυριάκος Πιερρακάκης: Χαίρομαι που οι Πρυτάνεις σήμερα απεδέχθησαν το αυτονόητο: ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν
10:00 30/01/2024

Οι Πρυτάνεις αποφάσισαν: Ψηφιακά οι εξετάσεις στα ΑΕΙ

blueskytv.gr
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έκανε αποδεκτή την ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη και συμφώνησε στην ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων του εξαμήνου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Με την ίδια ακριβώς μέθοδο θα ολοκληρωθούν και τα μαθήματα στις σχολές που υπάρχει ζήτημα με τις καταλήψεις και είναι σε εκκρεμότητα ακόμη η […] Οι Πρυτάνεις αποφάσισαν: Ψηφιακά οι εξετάσεις στα ΑΕΙ on BLUE SKY.
19:46 29/01/2024

Οι Πρυτάνεις του ΕΚΠΑ, ΕΜΠ και ΑΠΘ κλήθηκαν από τον εισαγγελέα ως μάρτυρες γα τις καταλήψεις

esos.gr
Τρεις  Πρυτάνεις έλαβαν , τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο, κλήση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη για να καταθέσουν για τις συνεχιζόμενες καταλήψεις. Πρόκειται για τους Πρυτάνεις του ΕΚΠΑ Γερ. Σιάσο, του ΕΜΠ Γιάννη Χατζηγεωργίου και ΑΠΘ Απόστολος Αποστολίδης. Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε εισαγγελική έρευνα, με το ενδεχόμενο   ποινικών  ευθυνών , εκτός των "καταληψιών" και των οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων για παραλείψεις ενεργειών  στην αποτροπή των καταλήψεων.
15:09 29/01/2024

Υπουργείο Παιδείας: Ψηφιακά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια - Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τους Πρυτάνεις

thetoc.gr
Να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις για να μην χαθεί το εξάμηνο αποφάσισαν πρυτάνεις και Υπουργείο Παιδείας
15:09 29/01/2024

5 το πρωί: Σε λευκό κλοιό η χώρα – Αποφασίζουν για την εξεταστική οι Πρυτάνεις – Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

tovima
Ξεκινά η επέλαση του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας στη χώρα με χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων στην Αττική ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.
06:00 29/01/2024

Κρίσιμη εβδομάδα για την εξεταστική των φοιτητών- Διίστανται οι απόψεις των διοικητικών οργάνων των ΑΕΙ

esos.gr
Με έκτακτες συνεδριάσεις των Συγκλήτων και έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση της Συνόδου Πρυτάνεων, κατόπιν αιτήματος του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, με μοναδικό θέμα τις  διαδικτυακές εξετάσεις λόγω καταλήψεων ,ξεκινά αύριο Δευτέρα η εβδομάδα για τα Πανεπιστήμια. Οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων έχουν συγκαλέσει τους συγκλητικούς σε έκτακτη συνεδρίαση, για να αποφασίσουν:
11:09 28/01/2024

Σύσταση Αδ. Γεωργιάδη : Οι Πρυτάνεις να μην κάνουν τα στραβά μάτια για τις καταλήψεις των φοιτητών

esos.gr
Να «μην κάνουν τα στραβά μάτια» και να πάρουν θέση, προέτρεψε τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τις συνεχιζόμενες καταλήψεις που συνεχίζονται στα δημόσια πανεπιστήμια. Γιατί σε διαφορετικά περίπτωση, τόνισε ο  Άδωνις Γεωργιάδη, βλάπτει τα συμφέροντα του πανεπιστημίου τους και θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της μείωσης της χρηματοδότησής τους.
13:09 27/01/2024

Οι Πρυτάνεις των πανεπιστημίων σε έκτακτη συνεδρίαση για τις καταλήψεις και την εξεταστική

neolaia.gr
Η Σύνοδος Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε στις (23/01) έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τις καταλήψεις των πανεπιστημίων.
14:46 25/01/2024

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων για καταλήψεις: Σε κίνδυνο η εξεταστική και το εαρινό εξάμηνο

esos.gr
"Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και το εαρινό εξάμηνο", τονίζουν σε ομόφωνη ανακοίνωση οι Πρυτάνεις  των Πανεπιστημίων, την  οποία εξέδωσαν μετά από  τη σημερινή διαδικτυακή έκτακτη Σύνοδο. «Είμαστε υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τον δημοκρατικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση σχετικά με την σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» σημειώνουν οι Πρυτάνεις και υπογραμμίζουν τα εξής: Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη της στήριξης της πολιτείας τόσο με σημαντική αύξηση της τακτικής επιχορήγησης όσο και με θέσει
21:09 23/01/2024

«Ρολά» στα κεντρικά πανεπιστήμια – Αγωνία για την εξεταστική

neolaia.gr
Περισσότερες από τις μισές σχολές στα ΑΕΙ είναι υπό κατάληψη, εντείνοντας την αγωνία των φοιτητών για την εξεταστική περίοδο. Οι αντιδρώντες ζητούν τη μη θεσμοθέτηση μη κρατικών ΑΕΙ. Πρυτάνεις δηλώνουν ότι η ψήφιση του ν/σ θα εκτονώσει τις αντιδράσεις
10:46 19/01/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load