#Άνοια

Άνοια: Τα αντιψυχωσικά φάρμακα κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς

iatropedia.gr
Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι αυξάνουν τον κίνδυνο επτά σοβαρών προβλημάτων υγείας. The post Άνοια: Τα αντιψυχωσικά φάρμακα κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς appeared first on Iatropedia.
09:10 19/04/2024

Ημέρα Ατόμων με Άνοια: Δωρεάν εξέταση μνήμης για άτομα άνω των 55 ετών

naftemporiki.gr
Το CITY College, University of York Europe Campus, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) και η Χ.Α.Ν.Θ. διοργανώνουν Ημέρα Δωρεάν Εξέτασης Μνήμης την Τετάρτη, 20 Μαρτίου… Ημέρα Ατόμων με Άνοια: Δωρεάν εξέταση μνήμης για άτομα άνω των 55 ετών - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
17:00 14/03/2024

Άνοια και Αλτσχάιμερ: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μνήμης για άτομα άνω των 55 στη Θεσσαλονίκη

iatropedia.gr
Η έναρξη της νόσου Αλτσχάιμερ είναι αργή και προοδευτική και τα συμπτώματα μπορούν να εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ασθενή. The post Άνοια και Αλτσχάιμερ: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μνήμης για άτομα άνω των 55 στη Θεσσαλονίκη appeared first on Iatropedia.
13:09 14/03/2024

Ημέρα Φροντιστή 2024: Άνοια - Υπάρχει Ελπίδα – Υπάρχει Φροντίδα

real.gr
Σήμερα στη χώρα μας 250.000 άτομα ζουν με άνοια και 350.000 άτομα με Ήπια Νοητική Διαταραχή (προστάδιο της άνοιας). Αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2 τουλάχιστον φροντιστών &ndash ...
11:09 13/03/2024

Άνοια σε νεαρή ηλικία: 5 βήματα για να προφυλαχθείτε

iatropedia.gr
Mία νέα μελέτη εντόπισε 15 παράγοντες που συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο άνοιας νεαρής ηλικίας The post Άνοια σε νεαρή ηλικία: 5 βήματα για να προφυλαχθείτε appeared first on Iatropedia.
17:09 23/01/2024

Πάτρα: Εκδήλωση για Φροντιστές Ατόμων με Άνοια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στο Alzheimer

thebest.gr
Η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ διοργανώνει «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα.
16:00 24/11/2023

6ο Ταξίδι Ελπίδας στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

patrasevents.gr
Νέο Αρχαιολογικό ΜουσείοΔευτέρα, 11 Δεκ 2023 17:30Συνέδριο: «Ταξίδι Ελπίδας», μια Υβριδική Εκδήλωση για Φροντιστές Ατόμων με Άνοια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στο Alzheimer Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 | Aρχαιολογικό Μουσείο Πατρών Η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ διοργανώνει «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα. Την Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, θα λάβει χώρα μια εκδήλωση για τους φροντιστές ατόμων με άνοια και το ευρύ κοινό. Η εκδήλωση ξεκινά στις 17:30 – 20:15 και τελεί Υπό την Αιγίδα της Προέδρου τ...
18:53 23/11/2023

Το Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer παρουσίασε στο υπ.συμβούλιο ο Χρυσοχοΐδης

paraskhnio.gr
Το Ελληνικό Σχέδιο Δράσης για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer παρουσίασε, στη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Πρόκειται για έναν «οδικό χάρτη» με ένα σαφές, συνεκτικό και συστηματικό πλαίσιο δράσης, για την περίοδο 2023-2028, και έχει ως κύριο στόχο η Ελλάδα να γίνει μία χώρα - πρότυπο, φιλική προς Το άρθρο Το Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer παρουσίασε στο υπ.συμβούλιο ο Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
17:28 31/10/2023

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Άνοια, πριν και μετά...

fosonline.gr
Στις 30 Σεπτεμβρίου, μήνα αφιερωμένου παγκοσμίως στην άνοια, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), διοργανώνει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ένα ολοήμερο φεστιβάλ, με στόχο την έγκυρη ενημέρωση του κοινού γύρω από το θέμα της πανδημίας – μάστιγας του 21ου αιώνα, με τίτλο Άνοια, Πριν και Μετά.  
11:46 28/09/2023

Αλεξανδρούπολη: Ενημερωτικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

alexpolisonline.com
Η 21 Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Νόσο Alzheimer ως η Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, κατά τη διάρκεια της οποίας διοργανώνεται μία διεθνής εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της άνοιας, αλλά και της καταπολέμησης του στίγματος που τη συνοδεύει.Κάθε χρόνο οι οργανισμοί και οι φορείς που ασχολούνται με τη θεραπεία και την υποστήριξη ατόμων και οικογενειών που ζουν με την άνοια ενώνουν τις φωνές τους για να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στις προκλήσεις της νόσου. Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας είναι «Ποτέ πολύ νωρίς, ποτέ πολύ αργά», τονίζοντας της αναγκαιότητα της έγκαιρης πρόληψης, αλλά και της υποστ
04:53 19/09/2023

Χαλάνδρι: Εξαφανίστηκε ηλικιωμένη ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της

ieidiseis.gr
Η ηλικιωμένη που εξαφανίστηκε από το Χαλάνδρι πάσχει από άνοια.Μία 80χρονη γυναίκα με άνοια εξαφανίστηκε στο Χαλάνδρι, με την γραμμή ζωής να εκδίδει silver alert. Ειδικότερα, η «Ηλιάνα Τσαγκά, εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στο Χαλάνδρι Αττικής, το πρωί της περασμένης Τρίτης. Η ηλικιωμένη, έβγαλε βόλτα το σκυλάκι της, ράτσας Μαλτέζ, χρώματος λευκό, που ακούει στο όνομα Οδυσσέας. Έκτοτε, δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Έχει λευκά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,68μ και είναι κανονικού βάρους. Πάσχει από Άνοια. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το βράδυ της 08/08/2023 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινη
12:46 12/08/2023

Άνοια: Ποιο τρόφιμο κρατά το μυαλό σε επαγρύπνηση – Μισή κουταλιά μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο νόσησης

instyle.gr
Το ελαιόλαδο ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου ενώ η τακτική κατανάλωσή του, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανατηφόρου άνοιας. Σύμφωνα με μελέτη, που βρίσκεται στο στάδιο της προδημοσίευσης, διαπιστώνεται ότι το ελαιόλαδο -πρωταγωνιστής στη μεσογειακή διατροφή- μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου σχετιζόμενου με άνοια. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Διατροφολογικής Εταιρείας. Μέσα […] The post Άνοια: Ποιο τρόφιμο κρατά το μυαλό σε επαγρύπνηση – Μισή κουταλιά μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο νόσησης appeared first on InStyle.
18:46 27/07/2023

Άνοια: Τα σημάδια που είναι ορατά έως και 10 χρόνια πριν την τυπική διάγνωση

empisteutiko.gr
Έως και μία δεκαετία πριν την τυπική διάγνωση, μπορούν να είναι ορατά κάποια πιθανά σημάδια της άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι επιστήμονες του Κέιμπριτζ ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που είχαν κακή απόδοση σε τεστ επίλυσης προβλημάτων και μνήμης εννέα χρόνια νωρίτερα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του Αλτσχάιμερ. Το εύρημα […] The post Άνοια: Τα σημάδια που είναι ορατά έως και 10 χρόνια πριν την τυπική διάγνωση appeared first on Empisteutiko.gr.
21:58 09/07/2023

Δράση δωρεάν προληπτικού ελέγχου μνήμης στη Μικρή Μαντίνεια

eleftheriaonline.gr
Δράση δωρεάν προληπτικού ελέγχου μνήμης υλοποίησε την περασμένη Τετάρτη το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια στη Μικρή Μαντίνεια σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Η δράση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μικρής Μαντίνειας και στο κάλεσμα του Συλλόγου για εξέταση ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 20 άτομα. Το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια στεγάζεται στην οδό Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27210 92272 και 27210 94590.
21:46 18/06/2023

Λειτουργία Ιατρείου Μνήμης στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας

agriniopress.gr
Ξεκινά η δωρεάν λειτουργία Ιατρείου Μνήμης στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας από κλιμάκιο της Κινητής Μονάδας για άτομα με Άνοια Άρτας της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Αθηνών, δράση που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Η λειτουργία Ιατρείου Μνήμης είναι μια Υπηρεσία που παρέχεται για πρώτη φορά στο …
18:46 08/06/2023

Άνοια: Χοληστερίνη και πίεση αυξάνουν τον κίνδυνο

tromaktiko.gr
To 40% των περιστατικών με άνοια ίσως να μπορούν να προληφθούν αν αλλάξουμε 12 παράγοντες κινδύνου κατά την διάρκεια της ζωής μας. Ποιοι είναι αυτοί; Το μορφωτικό επίπεδο, την χοληστερίνη, την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, την υπέρταση και τον διαβήτη τύπου ΙΙ. Καθώς όμως δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για τους περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου, […] The post Άνοια: Χοληστερίνη και πίεση αυξάνουν τον κίνδυνο appeared first on Tromaktiko.gr.
08:06 28/05/2023

Άνοια: Πώς το σερφάρισμα στο ίντερνετ προλαμβάνει τη νόσο

tromaktiko.gr
Το διαδίκτυο πολλές φορές το δαιμονοποιούμε και το κατηγορούμε για όλα τα δεινά του κόσμου. Κι όμως! Σε αρκετές περιπτώσεις… κι αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να βοηθήσει ακόμα και την υγεία μας. Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American Geriatrics Society» δείχνει τώρα πως ότι η συστηματική χρήση του ίντερνετ μειώνει […] The post Άνοια: Πώς το σερφάρισμα στο ίντερνετ προλαμβάνει τη νόσο appeared first on Tromaktiko.gr.
08:06 07/05/2023

«Γιατί τα “Χωριά Άνοιας” αποκατέστησαν την πίστη μου στο μέλλον της φροντίδας»

ProtoThema.gr
Ένας γιατρός μοιράζεται την εκπληκτική εμπειρία του από αυτές τις δομές, που συνδυάζουν τη σύγχρονη ιατρική με την παραδοσιακή ιδέα μιας μικρής κοινότητας.  
20:02 06/05/2023

Άνοια: Μπορεί να εμφανίσει ένας 35αρης άντρας;

tromaktiko.gr
Η άνοια σε πολύ νεαρή ηλικία είναι πολύ σπάνια. Οι επιστήμονες όμως δεν το αποκλείουν σε καμία περίπτωση. Η άνοια αποτελεί κατά κύριο λόγο μια νόσο που απειλεί  άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Σύμφωνα όμως με νεότερα δεδομένα, το 5% των περιστατικών αφορούν ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας. Με λίγα λόγια υπάρχει μία περίπτωση να συμβεί και σε κάποιο γύρω […] The post Άνοια: Μπορεί να εμφανίσει ένας 35αρης άντρας; appeared first on Tromaktiko.gr.
18:07 01/05/2023

Άνοια: Πώς θα αντιστρέψετε τον κίνδυνο από την απώλεια ακοής

tromaktiko.gr
Ένας από τους παράγοντες κινδύνου για να εμφανιστεί άνοια είναι η απώλεια της ακοής. Υπάρχει όμως τρόπος αυτός ο κίνδυνος να αντιστραφεί; Μπορεί να υπάρχει. Μια νέα μελέτη δείχνει πως όσοι έχουν απώλεια ακοής και δεν χρησιμοποιούν ακουστικό βαρηκοΐας, μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν άνοια από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας και από […] The post Άνοια: Πώς θα αντιστρέψετε τον κίνδυνο από την απώλεια ακοής appeared first on Tromaktiko.gr.
08:08 20/04/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load