#Αυτισμός

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Παπασταύρου επισκέφθηκαν την Κυριακή τον πολυχώρο «Παρεάκι»

tilegrafimanews.gr
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, την Κυριακή, τον πολυχώρο «Παρεάκι», μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που έχει ιδρύσει στον Άγιο Δημήτριο το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία «Ορίζοντες», όπου απασχολούνται άτομα με νοητική αναπηρία ή αυτισμό. «Σημείωσα μια σειρά από άμεσες προτεραιότητες. Και κυρίως να σπάσουμε αυτό το κενό επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ αυτών που παρέχουν τις υπηρεσίες και αυτών οι οποίοι φέρνουν στο τραπέζι την εμπειρία», επισήμανε ο Πρωθυπουργός. «Η διάθεση υπάρχει πάντα. Εγώ λέω πάντα ότι από τη στιγμή που έχουμε την τύχη και την ευθύνη να είμαστε σε μια θέση που να μπορούμε να κάνουμε τη δ
09:46 04/12/2023

Αυτισμός: Ο Θεός δεν μου χάρισε ένα «λειψό» παιδί, αλλά έναν θαρραλέο μαχητή

tromaktiko.gr
Αληθινή παραβολή αυτισμού Όταν κατάλαβα ότι ο γιος μου έχει αυτισμό (όταν κατάλαβα γράφω, όχι όταν αποδέχτηκα αυτό ήρθε αργότερα…), έπρεπε να περάσω όλα τα ψυχικά στάδια κατανόησης, αιτιότητας και προσαρμογής στη συγκεκριμένη πραγματικότητα. Αντίδραση πρώτη: «Ο γιος μου δεν έχει αυτισμό. Οι γιατροί είναι μ@λ@κες! Ο γιος μου θα μιλήσει, θα τρέξει, θα πιάσει […] The post Αυτισμός: Ο Θεός δεν μου χάρισε ένα «λειψό» παιδί, αλλά έναν θαρραλέο μαχητή appeared first on Tromaktiko.gr.
09:57 16/04/2023

Αυτισμός ύπνος: Συμβουλές για τη διαχείριση της αϋπνίας σε παιδιά με ΔΑΦ

tromaktiko.gr
Η Cynthia Johnson, PhD, Διευθύντρια του Cleveland Clinic Children’s Center for Autism και Καθηγήτρια Παιδιατρικής, είπε ότι η αϋπνία επηρεάζει 8 στα 10 παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ). Εξήγησε ότι οι προσεγγίσεις που βασίζονται στη συμπεριφορά μπορεί να είναι χρήσιμες. Συμπεριφορικές προσεγγίσεις Οι προσεγγίσεις που βασίζονται στη συμπεριφορά, είπε, περιλαμβάνουν τα εξής: Περιβαλλοντική τροποποίηση, […] The post Αυτισμός ύπνος: Συμβουλές για τη διαχείριση της αϋπνίας σε παιδιά με ΔΑΦ appeared first on Tromaktiko.gr.
09:24 08/04/2023

Αυτισμός: Γιατί τα παιδιά με αυτισμό αποβάλλονται από το πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας;

tromaktiko.gr
Περίπου 1 στα 6 παιδιά προσχολικής ηλικίας με αυτισμό αποβάλλονται από το πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας, σύμφωνα με νέα έρευνα. Κατά μέσο όρο, τέτοια παιδιά είναι περίπου 3 ετών όταν τα διώχνουν. Αυτισμός στην προσχολική ηλικία Ενώ οι γονείς τους μπορεί να έχουν ήδη ανησυχίες, πολλά από αυτά τα παιδιά «δεν έχουν ακόμη διάγνωση ή ετικέτα», […] The post Αυτισμός: Γιατί τα παιδιά με αυτισμό αποβάλλονται από το πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας; appeared first on Tromaktiko.gr.
11:36 06/04/2023

Αυτισμός: Τα υψηλά επίπεδα λιθίου στο νερό σχετίζονται με τον αυτισμό

tromaktiko.gr
Δεν υπάρχει καμία γνωστή αιτία για τον αυτισμό, αλλά οι ερευνητές δείχνουν τώρα τα υψηλότερα επίπεδα λιθίου στο πόσιμο νερό. Η νέα τους μελέτη διαπίστωσε ότι οι έγκυες γυναίκες στη Δανία των οποίων το νερό της βρύσης είχε υψηλότερα επίπεδα λιθίου ήταν πιο πιθανό να έχουν παιδιά με αυτισμό, σε σύγκριση με τις έγκυες γυναίκες […] The post Αυτισμός: Τα υψηλά επίπεδα λιθίου στο νερό σχετίζονται με τον αυτισμό appeared first on Tromaktiko.gr.
17:08 04/04/2023

Η Άρια και ο Αυτισμός: Η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου δίνει μαθήματα ζωής – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea.gr
Η Άρια, η κόρη του μεγάλου καλαθοσφαιριστή, Δημήτρη Παπανικολάου, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη της στο Μega, πως όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως είναι αυτιστική, δεν ήξερε τι να πει. «Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι στο φάσμα του...
10:06 04/04/2023

Αυτισμός σχέσεις: Τι πρέπει να γίνει και τι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε;

tromaktiko.gr
Οι ρομαντικές σχέσεις με έναν ή και τους δύο συντρόφους που έχουν διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ΔΑΦ) μπορεί να φαίνονται πολύ μοναδικές από το ένα ζευγάρι στο άλλο. Υπάρχουν κάποιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στο φάσμα όταν ασχολούνται με ρομαντικές σχέσεις τις οποίες όσοι είναι νευροτυπικοί μπορεί να μην αντιμετωπίζουν. Τι είναι η […] The post Αυτισμός σχέσεις: Τι πρέπει να γίνει και τι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε; appeared first on Tromaktiko.gr.
22:08 03/04/2023

ΕΣΑμεΑ: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2023 #WAAD 2023

tromaktiko.gr
Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας καθώς και τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αυτισμό. Ο Αυτισμός είναι μια γενετική, ισόβια αναπηρία που απαντάται σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία και αποτελεί ένα φάσμα διαταραχών […] The post ΕΣΑμεΑ: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2023 #WAAD 2023 appeared first on Tromaktiko.gr.
18:44 31/03/2023

«Αυτισμός είναι…» Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

evros24.gr
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (2/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, το Σάββατο 1η Απριλίου, (ώρες 11:00-14:30), δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, στο Μουσείο Μετάξης. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger-ΔΑΔΑΑ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για […]
09:30 23/03/2023

«Επενδύουμε στη δύναμη της τεχνολογίας χωρίς αποκλεισμούς για άτομα με αναπηρίες» τονίζει ο Πατούλης

paraskhnio.gr
Στα πολλαπλά οφέλη και τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη μέσα από τις εφαρμογές της για την διευκόλυνση των ατόμων με αυτισμό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ, Πατούλης κατά την παρέμβασή του στην Ημερίδα με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός, στο οποίο συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές δύο κορυφαίοι επιστήμονες, ο Το άρθρο «Επενδύουμε στη δύναμη της τεχνολογίας χωρίς αποκλεισμούς για άτομα με αναπηρίες» τονίζει ο Πατούλης εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
15:26 25/02/2023

Αυτισμός: Ο Θεός δεν μου χάρισε ένα «λειψό» παιδί αλλά έναν θαρραλέο μαχητή

Newside.gr
Αληθινή παραβολή αυτισμού Όταν κατάλαβα ότι ο γιος μου έχει αυτισμό (όταν κατάλαβα γράφω, όχι όταν αποδέχτηκα… αυτό ήρθε αργότερα…), έπρεπε να περάσω όλα τα ψυχικά στάδια κατανόησης, αιτιότητας και προσαρμογής στη συγκεκριμένη πραγματικότητα. Αντίδραση πρώτη: «Ο γιος μου δεν έχει αυτισμό. Οι γιατροί είναι μ@λ@κες! Ο γιος μου θα μιλήσει, θα τρέξει, θα πιάσει […] The post Αυτισμός: Ο Θεός δεν μου χάρισε ένα «λειψό» παιδί αλλά έναν θαρραλέο μαχητή appeared first on NewSide.gr.
11:04 11/11/2022

Αυτισμός: Η εξέταση ρουτίνας που εντοπίζει έγκαιρα τη διαταραχή

newsitamea.gr
Μια απλή και οικονομικά προσιτή εξέταση προτείνει πρόσφατη μελέτη για την έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού, η οποία δίνει το πλεονέκτημα να εκκινήσουν νωρίς οι παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν μελλοντικά τα παιδιά με τη νευροαναπτυξιακή διαταραχή. Τα μάτια μπορούν να υποδείξουν την ύπαρξη αυτισμού και να εξασφαλίσουν έτσι στο παιδί την... The post Αυτισμός: Η εξέταση ρουτίνας που εντοπίζει έγκαιρα τη διαταραχή appeared first on Newsitamea.gr.
11:02 26/08/2022

Τα ρομπότ στη θεραπεία του αυτισμού: Τι πρέπει να γνωρίζετε

mothersblog.gr
Αυτισμός: Θεραπευτικές μεθόδους Κοινωνικά ρομπότ:  μπορούν να γίνουν αντιληπτά ως κοινωνικοί βοηθοί  
12:04 24/05/2022

Αυτισμός… Τα φτερά των παιδιών και τα μάτια μας

protagon.gr
Τα πλάσματα που κινούν τα χέρια τους σαν να πετούν. Ντρέπομαι για την άγνοιά μας απέναντι στη συμπεριφορά τους, που τους κρίνει ως «αλλόκοτους». Είναι τόσο πολλά αυτά που έμαθα και άλλα τόσα που ακόμα επεξεργάζομαι. Μεγάλο ζητούμενο να είμαστε ενημερωμένοι, άρα χρήσιμοι συνάνθρωποι-συμπολίτες. Τα φτερά των παιδιών και τα μάτια μας The post Αυτισμός… Τα φτερά των παιδιών και τα μάτια μας appeared first on Protagon.gr.
10:48 30/04/2022

7 Χρόνια Λειτουργίας για την Πρώτη Αθλητική Ακαδημία στην Ελλάδα για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές όπως ο Αυτισμός

logiastarata.gr
Η ακαδημία θεραπευτικής καλαθοσφαίρισης “Νους Λόγος & Άθληση” λειτουργεί από το 2015 και κλείνει 7 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Ο ιδρυτής και υπεύθυνος θεραπευτών των τμημάτων, Γιάννης Κυβρακίδης, είναι λογοθεραπευτής με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΑΠΘ. Στόχος του προγράμματος της ακαδημίας αποτελεί η ενίσχυση δεξιοτήτων παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επικοινωνίας, […] The post 7 Χρόνια Λειτουργίας για την Πρώτη Αθλητική Ακαδημία στην Ελλάδα για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές όπως ο Αυτισμός appeared first on Λόγια-Σταράτα.
08:32 22/04/2022

Αυτισμός παιδιού: Συμπτώματα ανά ηλικία και επιστημονικό ερωτηματολόγιο για τους γονείς

iatropedia.gr
Ο αυτισμός είναι μια διαταραχή που θεωρείται μία από τις πιο συχνές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, πιο συχνή από τον καρκίνο, τον διαβήτη και το σύνδρομο Down. Διεθνείς στατιστικές δείχνουν ότι 1 στα 68 παιδιά έχει αυτισμό και τα στοιχεία δείχνουν συνεχή αύξηση του αριθμού τους. The post Αυτισμός παιδιού: Συμπτώματα ανά ηλικία και επιστημονικό ερωτηματολόγιο για τους γονείς appeared first on Iatropedia.
13:04 15/04/2022

Θα μου περάσει ο Αυτισμός; : Ο τρυφερός διάλογος μαμάς και κόρης αποδεικνύει ότι καμιά φορά οι “ταμπέλες” λυτρώνουν

newsitamea.gr
Mαμά, θα μου περάσει ο αυτισμός; – Όχι… Περνάνε τα χρόνια και η πιθανότητα αυτισμού γυρνοβολάει την αύρα της, αλλά κανένας ειδικός δε μπορεί να επισφραγίσει τη γνωμάτευση. Βλέπετε, τα κορίτσια έχουν ένα θαυμάσιο τρόπο να καλύπτουν τις αδυναμίες τους. Και φυσικά, δε διαχωρίζω τα αγόρια ή τα κορίτσια σε ομάδες!... The post Θα μου περάσει ο Αυτισμός; : Ο τρυφερός διάλογος μαμάς και κόρης αποδεικνύει ότι καμιά φορά οι “ταμπέλες” λυτρώνουν appeared first on Newsitamea.gr.
16:06 04/04/2022

“Αυτισμός και συμπερίληψη: η μεγάλη πρόκληση”

sinidisi.gr
"Αυτισμός και συμπερίληψη: η μεγάλη πρόκληση" είναι το άρθρο που δημοσιεύουμε με αφορμή τη σημερινή (2 Απριλίου)  Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού....Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου: “Αυτισμός και συμπερίληψη: η μεγάλη πρόκληση”
21:42 02/04/2022

Αυτισμός: Η εξέταση προγεννητικού ελέγχου που μπορεί να τον εντοπίσει

newsitamea.gr
Ένας συγκεκριμένος προγεννητικός έλεγχος ρουτίνας μπορεί να αποκαλύψει εγκαίρως τις πιθανότητες εμφάνισης του φάσματος του αυτισμού στο παιδί Μια προγεννητική εξέταση ρουτίνας, το υπερηχογράφημα στο δεύτερο τρίμηνο, φαίνεται πως είναι μια αποτελεσματική μέθοδος όσον αφορά τον εντοπισμό των πρώιμων ενδείξεων της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού, σύμφωνα με νέα μελέτη... The post Αυτισμός: Η εξέταση προγεννητικού ελέγχου που μπορεί να τον εντοπίσει appeared first on Newsitamea.gr.
16:06 14/03/2022

Αυτισμός: Ποια παιδιά έχουν αυξημένο κίνδυνο; Πώς συνδέεται με την τηλεόραση

el.gr
Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει πώς ο αυτισμός συνδέεται με την παρακολούθηση τηλεόρασης και αυτά τα παιδιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.. Το άρθρο Αυτισμός: Ποια παιδιά έχουν αυξημένο κίνδυνο; Πώς συνδέεται με την τηλεόραση εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
13:28 01/02/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load