Θεσσαλονίκη: Σεφ εκπαιδεύουν πρόσφυγες για να βρουν δουλειά σε ταβέρνες και εστιατόρια
Newsbeast.gr
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το Interchef project, υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη, όπου σεφ εκπαιδεύουν πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική χορτοφαγική κουζίνα, με στόχο να καταφέρουν να βρουν δουλειά ως βοηθοί προετοιμασίας σε ταβερνάκια και μικρά εστιατόρια. Οι πρόσφυγες κόβουν γρήγορα, με τα ειδικά κοφτερά μαχαίρια, το σπανάκι που θα χρησιμοποιήσουν ως γέμισμα στα περέκ, ετοιμάζουν τα υλικά για την μπατζίνα και προσπαθούν με τη μυρωδιά να καταλάβουν τα μπαχαρικά που προτιμώνται στην ελληνική κουζίνα, όπως τη ρίγανη και το θυμάρι. «Μέσα από 12 συνολικά μαθήματα, προσπαθούμε αρχικά να μάθουμε σε νέους ανθρώπους από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Αφρική, τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη
10:26 30/09/2022