#Cryptocurrency

Hackers καταχρώνται antivirus updates για διανομή του GuptiMiner malware

secnews.gr
Βορειοκορεάτες hackers εκμεταλλεύονται τον μηχανισμό ενημέρωσης του antivirus eScan και προσπαθούν να δημιουργήσουν backdoors σε μεγάλα εταιρικά δίκτυα και να παραδώσουν cryptocurrency miners μέσω του GuptiMiner malware.
12:10 24/04/2024

Χάκερ κατάφεραν να εισάγουν το SocGholish malware σε εκατοντάδες ειδησεογραφικά sites

secnews.gr
Η υποδομή μιας ανώνυμης εταιρείας μέσων ενημέρωσης “καταλήφθηκε” από χάκερ προκειμένου να εισάγουν το SocGholish JavaScript malware framework (γνωστό και ως FakeUpdates) σε εκατοντάδες ιστότοπους εφημερίδων σε όλη την Αμερική. Δείτε επίσης: Το cryptocurrency exchange Deribit χακαρίστηκε “Το BleepingComputer μίλησε με τον Sherrod DeGrippo, αντιπρόεδρο έρευνας και ανίχνευσης απειλών της Proofpoint, ο οποίος δήλωσε ότι […] The post Χάκερ κατάφεραν να εισάγουν το SocGholish malware σε εκατοντάδες ειδησεογραφικά sites appeared first on SecNews.gr.
11:30 03/11/2022

Το cryptocurrency exchange Deribit χακαρίστηκε

secnews.gr
Το crypto exchange Deribit παραβιάστηκε το βράδυ της Τρίτης, με τους χάκερ να κλέβουν περίπου 28 εκατομμύρια δολάρια από το hot wallet του exchange. Δείτε επίσης: H Dropbox ανακοίνωσε παραβίαση ασφαλείας – Hacker έκλεψε GitHub repositories Τα exchanges χρησιμοποιούν hot wallets για την άμεση επεξεργασία των αναλήψεων, αν και αυτοί οι τύποι πορτοφολιών ενέχουν υψηλό […] The post Το cryptocurrency exchange Deribit χακαρίστηκε appeared first on SecNews.gr.
16:42 02/11/2022

ΗΠΑ: Δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση για κλοπή cryptocurrency

secnews.gr
Την Τετάρτη, δύο άνδρες από τη Μασαχουσέτη καταδικάστηκαν σε περισσότερα από δύο χρόνια φυλάκιση ο καθένας για κλοπή cryptocurrency σε επιθέσεις SIM swapping και hijacking των λογαριασμών των θυμάτων τους στα social media. Δείτε επίσης: Η Mastercard θα βοηθήσει τις τράπεζες να προσφέρουν cryptocurrency trading Στις επιθέσεις τους, οι Eric Meiggs και Declan Harrington στόχευσαν […] The post ΗΠΑ: Δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση για κλοπή cryptocurrency appeared first on SecNews.gr.
16:24 20/10/2022

Jamie Dimon (JP Morgan): Τα crypto είναι ένα αποκεντρωμένο σχήμα Ponzi- H ανησυχία για την ύφεση

mononews.gr
Για πυραμιδική απάτη έκανε λόγο ο CEO της JP Morgan Jamie Dimon, σχολιάζοντας το cryptocurrency, ενώ εξέφρασε και τις ανησυχίες του για την πορεία της οικονομίας στις ΗΠΑ, από τα αυξανόμενα επιτόκια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο CEO της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στα crypto, παρά το γεγονός ότι […]
16:04 22/09/2022

Η Νότια Κορέα ζητάει από την Interpol να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον Do Kwon

secnews.gr
Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας διέψευσαν τον ισχυρισμό του Do Kwon από το Σαββατοκύριακο ότι δεν βρίσκεται σε φυγή και ζήτησαν από την Interpol να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση κατά του συνιδρυτή του Terraform Labs, κλιμακώνοντας την κατάσταση που διαδραματίζεται δημόσια μετά την εξάλειψη των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην cryptocurrency startup του τον Μάιο του τρέχοντος […] The post Η Νότια Κορέα ζητάει από την Interpol να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον Do Kwon appeared first on SecNews.gr.
18:52 19/09/2022

Starbucks Singapore: Τα data πελατών έχουν παραβιαστεί

secnews.gr
Η Starbucks λέει ότι τα προσωπικά δεδομένα ορισμένων πελατών στη Σιγκαπούρη έχουν παραβιαστεί, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων, των ημερομηνιών γέννησης και των αριθμών κινητών τηλεφώνων. Αν και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και οι κωδικοί πρόσβασης δεν έχουν διαρρεύσει, έχει συμβουλεύσει τους πελάτες να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους. Δείτε επίσης: Τα sites που προωθούν cryptocurrency […] The post Starbucks Singapore: Τα data πελατών έχουν παραβιαστεί appeared first on SecNews.gr.
15:52 16/09/2022

Ψεύτικος ιστότοπος Atomic Wallet ωθεί το malware Mars Stealer

secnews.gr
Ένας ψεύτικος ιστότοπος που υποδύεται το official portal για το Atomic wallet, ένα δημοφιλές decentralized wallet που λειτουργεί και ως cryptocurrency exchange portal, στην πραγματικότητα διανέμει αντίγραφα του information-stealing malware Mars Stealer. Ο ψεύτικος ιστότοπος αποκαλύφθηκε από έναν ερευνητή κακόβουλου λογισμικού γνωστό ως Dee τη Δευτέρα. Δείτε επίσης: SSU: Καταργεί τεράστια φάρμα με 1 εκατ. […] The post Ψεύτικος ιστότοπος Atomic Wallet ωθεί το malware Mars Stealer appeared first on SecNews.gr.
13:14 04/08/2022

Η Βόρεια Κορέα είναι πιθανώς πίσω από το Horizon hack

secnews.gr
Χάκερ που χρηματοδοτούνται από τη Βόρεια Κορέα ήταν πιθανότατα οι δράστες του Horizon hack που οδήγησε στην κλοπή περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε cryptocurrency, σύμφωνα με ανάλυση ερευνητών blockchain. Δείτε επίσης: Το OpenSea αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων – προειδοποιεί για επιθέσεις phishing Οι χάκερ στόχευσαν το Horizon, ένα λεγόμενο blockchain bridge που αναπτύχθηκε από την αμερικανική […] The post Η Βόρεια Κορέα είναι πιθανώς πίσω από το Horizon hack appeared first on SecNews.gr.
17:02 30/06/2022

MaliBot Android malware: Παρακάμπτει το multi-factor authentication

secnews.gr
Ερευνητές κυβερνοασφάλειας αναλύουν το MaliBot, ένα ισχυρό νέο Android malware! Μια νέα μορφή Android malware που ανακαλύφθηκε πρόσφατα κλέβει κωδικούς πρόσβασης, τραπεζικά στοιχεία και cryptocurrency wallets από τους χρήστες – και το κάνει παρακάμπτοντας τις προστασίες ελέγχου ταυτοποίησης πολλαπλών παραγόντων. Δείτε επίσης: SMSFactory Android malware: Πώς “φουσκώνει” το λογαριασμό σας; Το κακόβουλο λογισμικό αναλύθηκε από […] The post MaliBot Android malware: Παρακάμπτει το multi-factor authentication appeared first on SecNews.gr.
16:22 16/06/2022

Ψεύτικα Coinbase, MetaMask wallet apps κλέβουν cryptocurrency

secnews.gr
Πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα το Μάρτιο, ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μια κακόβουλη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας που χρησιμοποιεί trojanized cryptocurrency wallet apps που μιμούνται υπηρεσίες Coinbase, MetaMask, TokenPocket και imToken. Οι ερευνητές της Confiant ονόμασαν αυτή την κακόβουλη δραστηριότητα “SeaFlower” και την περιέγραψαν ως “την πιο εξελιγμένη τεχνικά απειλή που στοχεύει χρήστες web3, αμέσως μετά […] The post Ψεύτικα Coinbase, MetaMask wallet apps κλέβουν cryptocurrency appeared first on SecNews.gr.
11:32 14/06/2022

Bitcoin tumbles through $24,000 in crypto crash. This chart shows how much worse a selloff could get

mikrometoxos.gr
Cryptocurrencies kicked off a new week with deep losses, extending weekend selling following surprisingly high U.S. inflation data and troubles for a major cryptocurrency lending platform. Bitcoin  BTCUSD, -13.43%  has slumped around 12% over the past 24 hours, last trading at levels not seen since late 2020 of around $24,228, with a low in that period of $23,822. […]
16:56 13/06/2022

Crypto mining malware Clipminer: Έχει αποφέρει στους χειριστές $1,7 εκατ

secnews.gr
Οι αναλυτές απειλών ανακάλυψαν μια μεγάλη λειτουργία ενός νέου cryptocurrency mining malware που ονομάζεται Clipminer που απέφερε στους χειριστές του τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια δολάρια από εισβολή συναλλαγών. Δείτε επίσης: Hackers χρησιμοποιούν deep fake videos του Elon Musk σε crypto απάτη Σύμφωνα με ερευνητές της Symantec, το Clipminer βασίζεται στο malware KryptoCibula. Και τα δύο trojans […] The post Crypto mining malware Clipminer: Έχει αποφέρει στους χειριστές $1,7 εκατ appeared first on SecNews.gr.
16:46 02/06/2022

MetaMask wallet: Πώς να εγκαταστήσετε το MetaMask στον browser σας;

secnews.gr
Το Metamask είναι ένα από τα πιο δημοφιλή software cryptocurrency wallet, λόγω της απλότητας και της ευελιξίας του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για NFT, για αγοραπωλησίες tokens σε decentralized exchanges (DEXs) ή για πρόσβαση σε μια πληθώρα DeFi apps (dApps). Αν χρησιμοποιείτε το MetaMask, τότε ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι το wallet μπορεί να […] The post MetaMask wallet: Πώς να εγκαταστήσετε το MetaMask στον browser σας; appeared first on SecNews.gr.
12:06 28/05/2022

Hackers χρησιμοποιούν deep fake videos του Elon Musk σε crypto απάτη

secnews.gr
Εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν deep fake videos του Elon Musk και άλλων γνωστών ανθρώπων και υποστηρικτών των cryptocurrency για να προωθήσουν μια νέα crypto απάτη. Η χρήση προσώπων όπως ο δισεκατομμυριούχος CEO της SpaceX και της Tesla έχει αποδειχτεί αποτελεσματική μέθοδος στην προσέγγιση και την εξαπάτηση χρηστών. Οι απατεώνες προσπαθούν να προωθήσουν μια ψεύτικη BitVex […] The post Hackers χρησιμοποιούν deep fake videos του Elon Musk σε crypto απάτη appeared first on SecNews.gr.
11:06 23/05/2022

Microsoft: Το Cryware info-stealer malware στοχεύει crypto wallets

secnews.gr
Όλοι έχουν ακούσει για ransomware και πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ‘cryptojackers’, banking trojans, και ‘info stealers’. Τώρα, η Microsoft εισάγει το «cryware» στο λεξικό της κυβερνοασφάλειας, προβλέποντας ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα λεγόμενα ‘hot wallets’ καθώς ενισχύουν τα cryptocurrency holdings – και ότι οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να τα κλέψουν. Δείτε […] The post Microsoft: Το Cryware info-stealer malware στοχεύει crypto wallets appeared first on SecNews.gr.
15:46 18/05/2022

Pixelmon NFT: Ψεύτικο site μολύνει επισκέπτες με malware

secnews.gr
Ένα ψεύτικο site που μιμείται το Pixelmon NFT project, προσελκύει χρήστες με δωρεάν tokens και συλλεκτικά αντικείμενα και τους μολύνει με password-stealing malware, με σκοπό την κλοπή cryptocurrency wallets. Δείτε επίσης: Τι είναι τα Non-Fungible Tokens (NFT) που έχουν γίνει το νέο τρεντ; Το Pixelmon είναι ένα δημοφιλές NFT project και έχει σχεδόν 200.000 followers […] The post Pixelmon NFT: Ψεύτικο site μολύνει επισκέπτες με malware appeared first on SecNews.gr.
11:12 16/05/2022

iCloud phishing scam μπορεί να αδειάσει τα MetaMask crypto wallets των χρηστών

secnews.gr
Η MetaMask δημοσίευσε μια προειδοποίηση για τους χρήστες iOS σχετικά με τα seeds των cryptocurrency wallets που αποθηκεύονται στο iCloud της Apple, εάν το app data backup είναι ενεργό. Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η ομάδα Lazarus χρησιμοποιεί κακόβουλα cryptocurrency apps Η εταιρεία MetaMask προειδοποιεί την κοινότητα των χρηστών του για πιθανές επιθέσεις phishing μέσω της υπηρεσίας […] The post iCloud phishing scam μπορεί να αδειάσει τα MetaMask crypto wallets των χρηστών appeared first on SecNews.gr.
13:20 19/04/2022

ΗΠΑ: Η ομάδα Lazarus χρησιμοποιεί κακόβουλα cryptocurrency apps

secnews.gr
Η CISA, το FBI και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησαν σήμερα ότι η βορειοκορεατική ομάδα hacking Lazarus – αυτή η ομάδα παρακολουθείται συνήθως από τη βιομηχανία της κυβερνοασφάλειας ως Lazarus Group, APT38, BlueNoroff και Stardust Chollima – στοχεύει οργανισμούς στις βιομηχανίες cryptocurrency και blockchain με trojanized cryptocurrency apps. Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε δωρεάν decryptor για […] The post ΗΠΑ: Η ομάδα Lazarus χρησιμοποιεί κακόβουλα cryptocurrency apps appeared first on SecNews.gr.
12:32 19/04/2022

Οι συντάκτες της Wikipedia θέλουν να αποκλείσουν τις crypto δωρεές

secnews.gr
Οι συντάκτες ψήφισαν με 232 κατά 94 υπέρ της απαγόρευσης των crypto δωρεών στη Wikipedia, υπογραμμίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του bitcoin και του Ethereum. Δείτε επίσης: Ευπάθεια στο Rarible NFT Marketplace επέτρεψε μεταφορές crypto asset Οι επικριτές υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι η κατανάλωση cryptocurrency απαιτεί υπερβολική ενέργεια και είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τον κόσμο. […] The post Οι συντάκτες της Wikipedia θέλουν να αποκλείσουν τις crypto δωρεές appeared first on SecNews.gr.
14:06 18/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load