#ΑΔΙΣΠΟ

ΓΕΕΘΑ: Τελετές παράδοσης και παραλαβής σε ΑΔΙΣΠΟ και ΣΣΑΣ – Ποιοι είναι οι νέοι Διοικητές [pics]

onalert.gr
Παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου Χρήστου Σασιάκου ΠΝ, πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων σε ΑΔΙΣΠΟ και ΣΣΑΣ. The post ΓΕΕΘΑ: Τελετές παράδοσης και παραλαβής σε ΑΔΙΣΠΟ και ΣΣΑΣ – Ποιοι είναι οι νέοι Διοικητές [pics] appeared first on OnAlert.
15:28 26/03/2024

Σύνθεση Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου

militaire.gr
Σε συνέχεια των ετήσιων Τακτικών και Έκτακτων Κρίσεων Ανώτατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, η νέα σύνθεση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως: 1. Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης Αρχηγός ΓΕΑ 2. Αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Γεωργακόπουλος Αρχηγός ΤΑ 3. Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ζολώτας Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ 4. Αντιπτέραρχος (Ι) Απόστολος Χόρτης Διοικητής ΔΑΥ 5. Αντιπτέραρχος (Μ) Κωνσταντίνος Κλενιάτης Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ 6. Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Μπούζος Διευθυντής Β΄ Κλάδου  ΓΕΕΘΑ 7. Υποπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρβαλής Διοικητής ΑΔΙΣΠΟ 8. Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομη
00:00 04/03/2024

Εγκαινιάστηκε το Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στην 86η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

grtimes.gr
Τα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου. Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός
11:04 11/09/2022

Η σφαγή των ΕΟΘ, η παράβαση καθήκοντος και …ο θυρεός του ΓΕΕΘΑ!

militaire.gr
Η Δρ ‘Αννα Κωνσταντίνου, ιστορικός-διεθνολόγος και μεταξύ άλλων και Εξωτερική Συνεργάτιδα της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), ένιωσε την ανάγκη να σχολιάσει ξανά άρθρο του militaire.gr  και συμπτωματικά έχει σχέση πάλι με τις παράνομες αποστρατείες στελεχών που έγιναν με ευθύνη του ΓΕΕΘΑ… Επειδή οι αναγνώστες του militaire.gr δε χρωστάνε […] The post Η σφαγή των ΕΟΘ, η παράβαση καθήκοντος και …ο θυρεός του ΓΕΕΘΑ! appeared first on Militaire.gr.
06:20 23/08/2022

ΥΦΕΘΑ: Επίδοση πτυχίων στους αποφοιτήσαντες της 19ης εκπαιδευτικής σειράς ΑΔΙΣΠΟ [pics]

onalert.gr
Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες αξιωματικούς της 19ης εκπαιδευτικής σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου επέδωσε ο ΥΦΕΘΑ, Νίκος Χαρδαλιάς, The post ΥΦΕΘΑ: Επίδοση πτυχίων στους αποφοιτήσαντες της 19ης εκπαιδευτικής σειράς ΑΔΙΣΠΟ [pics] appeared first on OnAlert.
17:00 01/07/2022

Α/ΓΕΝ: Ο Αντιναύαρχος Πετράκης επισκέφτηκε την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου [pics]

onalert.gr
Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, επισκέφθηκε την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). The post Α/ΓΕΝ: Ο Αντιναύαρχος Πετράκης επισκέφτηκε την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου [pics] appeared first on OnAlert.
11:28 21/06/2022

Α/ΓΕΑ: Επίσκεψη Αντιπτεράρχου Μπουρολιά σε ΑΔΙΣΠΟ και 113 Πτέρυγα Μάχης [pics]

onalert.gr
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκε την 113ΠΜ και την ΑΔΙΣΠΟ. The post Α/ΓΕΑ: Επίσκεψη Αντιπτεράρχου Μπουρολιά σε ΑΔΙΣΠΟ και 113 Πτέρυγα Μάχης [pics] appeared first on OnAlert.
14:32 15/06/2022

Ένοπλες Δυνάμεις και επιδημίες – Έρευνα του Καθηγητή Χρίστου Λιάπη

paraskhnio.gr
H εργασία του Ψυχιάτρου και Διδάκτορος του Παν/μίου Αθηνών, Χρίστου Λιάπη, με τίτλο: «ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ», δημοσιεύθηκε στη «Διακλαδική Επιθεώρηση», επιστημονικό περιοδικό της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου - ΑΔΙΣΠΟ, η οποία αποτελεί τον βασικό επιστημονικό φορέα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μελέτη και ανάλυση θεμάτων διακλαδικότητας, Το άρθρο Ένοπλες Δυνάμεις και επιδημίες – Έρευνα του Καθηγητή Χρίστου Λιάπη εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
14:00 12/03/2022

Εργασία του Χρίστου Λιάπη στο επιστημονικό περιοδικό της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου

trikalavoice.gr
H εργασία του Ψυχιάτρου και Διδάκτορος του Παν/μίου Αθηνών, Χρίστου Λιάπη, με τίτλο: «ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ», δημοσιεύθηκε στη «Διακλαδική Επιθεώρηση», επιστημονικό περιοδικό της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου – ΑΔΙΣΠΟ, η οποία αποτελεί τον βασικό επιστημονικό φορέα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μελέτη και ανάλυση θεμάτων διακλαδικότητας, […]
12:22 12/03/2022

Απάντηση ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιά για την εκπαίδευση στελεχών των ΕΔ στην ΑΔΙΣΠΟ

onalert.gr
Ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με θέμα «Εκπαίδευση Στελεχών των ΕΔ στην ΑΔΙΣΠΟ». The post Απάντηση ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιά για την εκπαίδευση στελεχών των ΕΔ στην ΑΔΙΣΠΟ appeared first on OnAlert.
14:02 03/11/2021

ΑΔΙΣΠΟ: Το ΚΙΝΑΛ διαφωνεί με την φοίτηση στελεχών με φυσική παρουσία λόγω κορονοϊού

militaire.gr
Η φοίτηση στελεχών των ΕΔ στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) με φυσική παρουσία τον Νοέμβριο τ στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και με βάση τα πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγειονομική ασφάλεια του ίδιου του […] The post ΑΔΙΣΠΟ: Το ΚΙΝΑΛ διαφωνεί με την φοίτηση στελεχών με φυσική παρουσία λόγω κορονοϊού appeared first on Militaire.gr.
13:48 02/11/2021

Συνεργασία της ΑΔΙΣΠΟ με την Εθνική Φρουρά στην Κύπρο

Παραπολιτικά
Ο πρώτος κύκλος είχε διεξαχθεί το Σεπτέμβριο του 2021 και περιελάβανε εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση τεσσάρων εβδομάδων.
16:00 11/10/2021

ΑΔΙΣΠΟ: Τελετή Αποφοίτησης για 255 αξιωματικούς της 18ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου

ptisidiastima.com
Την Παρασκευή 02 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Πτυχίων των σπουδαστών της 18ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Θεσσαλονίκη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ ως εκπρόσωπου του Αρχηγού […] Το άρθρο ΑΔΙΣΠΟ: Τελετή Αποφοίτησης για 255 αξιωματικούς της 18ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου εμφανίστηκε πρώτα στο Πτήση & Διάστημα.
09:26 04/07/2021

ΓΕΕΘΑ: Τελετή αποφοίτησης της 18ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΑΔΙΣΠΟ [pics]

onalert.gr
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, συνολικά αποφοίτησαν 255 Αξιωματικοί από την ΑΔΙΣΠΟ. The post ΓΕΕΘΑ: Τελετή αποφοίτησης της 18ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΑΔΙΣΠΟ [pics] appeared first on OnAlert.
18:44 02/07/2021

Σέρβοι αξιωματικοί στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου

ptisidiastima.com
Επίσκεψη σπουδαστών της 64ης τάξης του Κολλεγίου ‘Αμυνας του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας (Serbian General Staff College) στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) του ΓΕΕΘΑ στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε, χθες, Πέμπτη 10 Ιουνίου. Όπως ανακοινώθηκε, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Σχολής και να ενημερωθούν για την αποστολή και […] Το άρθρο Σέρβοι αξιωματικοί στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου εμφανίστηκε πρώτα στο Πτήση & Διάστημα.
12:00 11/06/2021

Μνημόνιο συνεργασίας του ΠΑΜΑΚ με την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ)

grtimes.gr
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) υπογράφτηκε σήμερα με στόχο τη διεύρυνση των... The post Μνημόνιο συνεργασίας του ΠΑΜΑΚ με την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) appeared first on GRTimes.gr.
23:52 09/02/2021

Διαδικτυακή εκδήλωση: «Από τα Καλάβρυτα στο Ναβαρίνο: Η στρατιωτική αφήγηση της Επανάστασης»

pronews.gr
Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ την 27η Ιανουαρίου 2021 παρουσίασαν διαδικτυακά εκδήλωση τιμής στο στράτευμα, με τίτλο «Από τα Καλάβρυτα στο Ναβαρίνο: Η στρατιωτική αφήγηση της Επανάστασης», στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://www.auth.gr/news/press/28863). Πριν την έναρξη της διαδικτυακής εκδήλωσης παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και του Α/ΓΕΕΘΑ Στγου Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ, Υποναύαρχος Δημήτριος Καβουλάκος ΠΝ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ το
09:02 02/02/2021

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΑΔΙΣΠΟ

grtimes.gr
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) υπέγραψαν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021... The post Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΑΔΙΣΠΟ appeared first on GRTimes.gr.
21:04 29/01/2021

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο αποτελώντας πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή»

pronews.gr
O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωσε τόνισε πως η Ελλάδα 200 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση, έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνή παράγοντα σταθερότητας που σέβεται τις υποχρεώσεις της και διεκδικεί τα δικαιώματα της, όπως βέβαια αυτά προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. «Σήμερα, λοιπόν, διακόσια χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση, η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο
22:02 27/01/2021

Απόφοιτοι ακόμα και από την Κίνα στην 17η Εκπαιδευτική Σειρά της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου

ptisidiastima.com
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 17ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στις εγκαταστάσεις της Σχολής,  στη Θεσσαλονίκη. Τα πτυχία επέδωσε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Στην τελετή παρέστησαν αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών, θρησκευτικών […] The post Απόφοιτοι ακόμα και από την Κίνα στην 17η Εκπαιδευτική Σειρά της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου appeared first on Πτήση & Διάστημα.
10:30 27/06/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load