#Αλγόριθμος

Τεχνητή νοημοσύνη: Αλγόριθμος μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια τον καρκίνο

NewsBomb
Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Προκαλεί περίπου 10 εκατομμύρια θανάτους ετησίως ή σχεδόν έναν στους έξι θανάτους,…Περισσότερα...
19:22 30/04/2023

Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης ξεθολώνει το… σύμπαν

blueskytv.gr
Οι εικόνες που καταγράφουν τα επίγεια τηλεσκόπια φαίνονται θολές λόγω της ατμόσφαιρας της Γης και μια ομάδα επιστημόνων χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που αφαιρεί τη θαμπάδα και παρέχει πιο ακριβείς εικόνες. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας «Monthly Notices». Ακόμα και οι εικόνες που λαμβάνονται από τα καλύτερα επίγεια […] Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης ξεθολώνει το… σύμπαν on BLUE SKY.
14:32 06/04/2023

Τεχνητή νοημοσύνη: Αλγόριθμος «ξεθολώνει» το σύμπαν

Newsbeast.gr
Οι εικόνες που καταγράφουν τα επίγεια τηλεσκόπια φαίνονται θολές λόγω της ατμόσφαιρας της Γης και μια ομάδα επιστημόνων χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που αφαιρεί τη θαμπάδα και παρέχει πιο ακριβείς εικόνες. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας «Monthly Notices». Ακόμα και οι εικόνες που λαμβάνονται από τα καλύτερα επίγεια τηλεσκόπια είναι θολές λόγω των μεταβαλλόμενων θυλάκων αέρα της ατμόσφαιρας και αυτό το θάμπωμα μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες μετρήσεις. Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια Νορθουέστερν των ΗΠΑ και Τσινγκχουά της Κίνας παρουσίασαν μια νέα στρατηγική για να διορθώσουν το πρόβλημα. Προσάρμοσαν έναν
10:56 31/03/2023

Μουντιάλ 2022: Αλγόριθμος «βλέπει» νικήτρια χώρα –

neolaia.gr
Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για την έναρξη του Μουντιάλ 2022 του Κατάρ
14:30 26/09/2022

Το Minority Report γίνεται πραγματικότητα: Αλγόριθμος προβλέπει εγκλήματα πριν αυτά συμβούν

aek365.com
Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι δημιούργησε αλγόριθμο που προβλέπει εγκλήματα έως και μια εβδομάδα πριν αυτά συμβούν και με ακρίβεια 90%!
00:06 11/07/2022

Ποια είναι η βιολογική ηλικία σας; Αλγόριθμος διαβάζει την απάντηση στα μάτια

in.gr
Μοντέλο μηχανικής μάθησης μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση και πρόβλεψη μιας ποικιλίας ασθενειών
18:12 20/01/2022

Ακόμη παιδεύεσαι με τον κύβο του Ρούμπικ; Αλγόριθμος το λύνει με 20 κινήσεις

pronews.gr
Ένας αλγόριθμος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 50 κινήσεων και πλέον χρειάζονται μόλις 20 κινήσεις για να λυθεί ο Κύβος του Ρούμπκ . Ένας αλγόριθμος από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που επινόησε ο καθηγητής Πιερ Μπάλντι και φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έκανε το μικρό θαύμα. Πρόκειται για τον αλγόριθμο «Deep-Cube A» που χρησιμοποιεί μία νέα τεχνική την λεγόμενη «αυτοδίδακτη προσέγγιση», επιλύοντας το 100% όλων των σχημάτων που δοκιμάστηκαν. Στο 60% των περιπτώσεων το κατάφερε και μάλιστα με τον πιο γρήγορο τρόπο. «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κερδίσει του καλύτερους ανθρώπους στο σκάκι, αλλά για πιο περίπλοκα παζλ, όπως ο κύβος του Ρούμπικ, δεν υπήρχε τρόπος επίλυσης, οπότε υπήρχε
23:42 31/10/2021

Αναστάτωση στο Twitter – Αλγόριθμος του προωθεί δεξιές πολιτικές

topontiki.gr
Στο μικροσκόπιο της έρευνας τέθηκαν εκατομμύρια tweets μεταξύ 1ης Απριλίου και 15 Αυγούστου του 2020
15:32 25/10/2021

Ars Electronica: Η Στέγη στο ψηφιακό φεστιβάλ για την τέχνη, την τεχνολογία και την κοινωνία

monopoli.gr
Η Στέγη και «οι κήποι της» συμμετέχουν, 8-12 Σεπτεμβρίου, στο ψηφιακό φεστιβάλ «Ars Electronica», για την τέχνη, την τεχνολογία και την κοινωνία, με το «Ars Electronica Garden Athens: Ο Αλγόριθμος και το Πάρκο», καθώς και με άλλα συνεργαζόμενα προγράμματα.
16:40 08/09/2021

YouTube Αλγόριθμος: Προτείνει βίντεο που παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρείας

secnews.gr
Έρευνα που πραγματοποίησε η Mozilla δείχνει ότι ο αλγόριθμος του YouTube προτείνει βίντεο που οι θεατές εύχονται, εκ των υστέρων, να μην είχαν δει, ενώ, κατά καιρούς, προτρέπει τους χρήστες να παρακολουθήσουν βίντεο που παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρείας σχετικά με ακατάλληλο περιεχόμενο. Η Mozilla ζήτησε από τους χρήστες του Firefox browser να εγκαταστήσουν μια […] The post YouTube Αλγόριθμος: Προτείνει βίντεο που παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρείας appeared first on SecNews.gr.
15:06 07/07/2021

Αυτόνομα οχήματα: Αλγόριθμος τα βοηθά να μην χάνονται

secnews.gr
Χωρίς GPS, τα αυτόνομα οχήματα χάνονται εύκολα. Τώρα ένας νέος αλγόριθμος που αναπτύχθηκε στο Caltech (California Institute of Technology) επιτρέπει στα αυτόνομα οχήματα να αναγνωρίζουν πού βρίσκονται απλά κοιτάζοντας το έδαφος γύρω τους – και για πρώτη φορά, η τεχνολογία λειτουργεί ανεξάρτητα από τις εποχιακές αλλαγές σε αυτό το έδαφος. Δείτε επίσης: ΕΕ: Το AI […] The post Αυτόνομα οχήματα: Αλγόριθμος τα βοηθά να μην χάνονται appeared first on SecNews.gr.
13:46 24/06/2021

Ακόμα νομίζετε ότι εκφράζεστε ελεύθερα; Αλγόριθμος του Facebook σκανάρει και “εξαφανίζει” σχόλια σκεπτικιστών του εμβολιασμού

el.gr
Έναν νέο αλγόριθμο έχει αναπτύξει το Facebook, o οποίος εντοπίζει και υποβαθμίζει σχόλια σκεπτικιστών των εμβολιασμών. Το άρθρο Ακόμα νομίζετε ότι εκφράζεστε ελεύθερα; Αλγόριθμος του Facebook σκανάρει και “εξαφανίζει” σχόλια σκεπτικιστών του εμβολιασμού εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
14:08 26/05/2021

Τεχνητή Νοημοσύνη: Αλγόριθμος μηχανικής μάθησης προβλέπει απόπειρα αυτοκτονίας και αυτοκτονικό ιδεασμό

tromaktiko.gr
Τεχνητή Νοημοσύνη: Ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης που προβλέπει απόπειρα αυτοκτονίας υποβλήθηκε πρόσφατα σε προοπτική δοκιμής στο ίδρυμα όπου αναπτύχθηκε, στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt. Κατά τη διάρκεια των 11 συνεχόμενων μηνών που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2020, οι προβλέψεις έτρεξαν σιωπηλά στο παρασκήνιο καθώς οι ενήλικες ασθενείς εμφανίστηκαν στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt. […] The post Τεχνητή Νοημοσύνη: Αλγόριθμος μηχανικής μάθησης προβλέπει απόπειρα αυτοκτονίας και αυτοκτονικό ιδεασμό appeared first on tromaktiko.
05:07 13/03/2021

Καρδιογράφημα καταγραφή: Αλγόριθμος αυτοματοποιεί τη διαδικασία

tromaktiko.gr
Καρδιογράφημα καταγραφή: Ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) είναι μια εξέταση που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς κατά τη διάρκεια του καρδιακού κύκλου. Είναι μη επεμβατικό και συνήθως περιλαμβάνει τοποθέτηση ηλεκτροδίων στο δέρμα του ατόμου. Είναι ένας πιο ενδεικτικός τύπος εξέτασης όταν υπάρχει υποψία καρδιακής νόσου και επίσης σε ρουτίνες προληπτικούς ελέγχους υγείας. Ο καρδιακός κύκλος συνεπάγεται […] The post Καρδιογράφημα καταγραφή: Αλγόριθμος αυτοματοποιεί τη διαδικασία appeared first on tromaktiko.
05:36 10/02/2021

Γιώργος Βλασσόπουλος: Αλγόριθμοι, η επόμενη μέρα

ieidiseis.gr
Η επόμενη μέρα μετά την παρούσα διεθνή υγειονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μία αναγκαία διαλεκτική σύνθεση και στο θεμελιώδες ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης που ανοίγει νέες προοπτικές για τις κοινωνίες, αλλά οφείλει να είναι ανθρωποκεντρική.Είναι γεγονός ότι ζούμε πλέον στην εποχή των αλγορίθμων. Αλγόριθμος είναι μία αλληλουχία προκαθορισμένων βημάτων - ενεργειών που οδηγούν στην πρακτική επίλυση ενός προβλήματος μέσα από την αξιοποίηση δεδομένων (data).Η επεξεργασία πολλών δεδομένων καθιστά εκ πρώτης όψεως πιο αντικειμενικό τον τρόπο λειτουργίας των αλγορίθμων σε σύγκριση με άλλες παραδοσιακές μεθόδους του παρελθόντος. Οι εφαρμογές των αλγορίθμων στην καθημερινή ζωή είναι
07:51 10/01/2021

Ερευνητές ΜΙΤ: Αλγόριθμος μαθηματικών εξισώσεων στην προάσπιση έναντι του κορωνοϊού

tromaktiko.gr
Ερευνητές ΜΙΤ: Ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα διαδραστικό εργαλείο για να μπορεί κανείς να διαπιστώσει για πόσο χρονικό διάστημα είναι δυνατόν να βρίσκεται σε έναν εσωτερικό χώρο με ένα άτομο που έχει μολυνθεί με κορωνοϊό, με ασφάλεια. Δηλαδή, χωρίς να μολυνθεί. Λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση των δύο μέτρων, τα τετραγωνικά, τον τύπο […] The post Ερευνητές ΜΙΤ: Αλγόριθμος μαθηματικών εξισώσεων στην προάσπιση έναντι του κορωνοϊού appeared first on tromaktiko.
10:17 02/12/2020

Αλγόριθμος Μηχανική Μάθηση: Προβλέπει με επιτυχία ποια κρούσματα covid – 19 χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ

tromaktiko.gr
Αλγόριθμος Μηχανική Μάθηση: Ο αλγόριθμος σχεδιάζεται να δοκιμαστεί στο διάσημο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης. Οι γιατροί που πασχίζουν να διαχειριστούν την καταιγίδα κρουσμάτων κορωνoϊού ίσως θα έχουν στο μέλλον τη βοήθεια ενός από μηχανής θεού. Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που προβλέπει ποιοι ασθενείς με πνευμονία Covid-19 θα χρειαστούν νοσηλεία στην εντατική. […] The post Αλγόριθμος Μηχανική Μάθηση: Προβλέπει με επιτυχία ποια κρούσματα covid – 19 χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ appeared first on tromaktiko.
16:26 25/11/2020

Κοροναϊός: Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει τους ασθενείς από τον βήχα

larisanew.gr
Το δημιούργημα ερευνητών του ΜΙΤ έχει αποτελεσματικότητα 98,5% Ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ δημιούργησαν ένα αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος κάνει ακριβή διάγνωση της νόσου Covid-19 στους ανθρώπους, απλώς ακούγοντας και αναλύοντας τον ήχο του βήχα τους. Η ευαισθησία (sensitivity) του «έξυπνου» συστήματος -δηλαδή η ικανότητα του να ανιχνεύει τους αληθώς θετικούς- φθάνει το […]
00:03 04/11/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load