#Αρχιμανδρίτης

Εκοιμήθη η ψυχή της Ιεραποστολής, ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Πούλος

ekklisiaonline.gr
Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Παντελεήμων Πούλος. Ο μακαριστός π. Παντελεήμων διετέλεσε ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθήνων και υπήρξε η ψυχή και η κινητήριος δύναμη μίας συντονισμένης επί σειρά πολλών ετών κίνησης για την ενίσχυση της Ορθοδόξου Ιεραποστολής ανά τον κόσμο. Το άρθρο Εκοιμήθη η ψυχή της Ιεραποστολής, ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Πούλος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:46 10/08/2022

Ο πρώην Εξαρχος του Παναγίου Τάφου π. Δαμιανός εξακολουθεί να διαμένει στην Ελλάδα- Αποκατάσταση της αλήθειας

ekklisiaonline.gr
«Αναφορικά με το τιτλοφορούμενο από 05.08.2022 ηλεκτρονικο δημοσίευμά μας «Τι συμβαίνει με τον πρώην Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Δαμιανό;», ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό ότι οι πληροφορίες μας πως ο πρώην Εξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης π.Δαμιανός αποδήμησε στην Αμερική και «πέταξε τα ράσα» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το άρθρο Ο πρώην Εξαρχος του Παναγίου Τάφου π. Δαμιανός εξακολουθεί να διαμένει στην Ελλάδα- Αποκατάσταση της αλήθειας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:20 06/08/2022

Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως

ekklisiaonline.gr
Γράφει o Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Μελχισεδέκ Αμπελικάκης. Το άρθρο Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
01:16 06/08/2022

“Παράκλησιν, εν ταις θλίψεσιν οίδα…”

ekklisiaonline.gr
Γράφει ο π. Θωμάς Ανδρέου, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Ιωαννίνων Το άρθρο “Παράκλησιν, εν ταις θλίψεσιν οίδα…” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:32 01/08/2022

ΑΞΙΟΣ! Νέος Αρχιμανδρίτης στην Μητρόπολη Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Ένα τριήμερο μεγάλης χαράς και ευλογίας έζησε η Τοπική μας Εκκλησία, από 29-31/7, καθώς υποδέχθηκε στους ιερατικούς κόλπους της ένα ακόμα εκλεκτό μέλος, που εντάχθηκε στην χορεία των αγάμων Κληρικών της. Πρόκειται για τον π. Γεδεών, κατά κόσμον Ευάγγελο Γαλάνη, 39 ετών, με καταγωγή από τις Γλαφυρές, δ/ντή υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας super market στον Βόλο. Το άρθρο ΑΞΙΟΣ! Νέος Αρχιμανδρίτης στην Μητρόπολη Δημητριάδος (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:50 31/07/2022

Ένας ήρωας Αρχιμανδρίτης για Βελόπουλους: Οι κάπηλοι της Ορθοδοξίας και των κυάμων

ekklisiaonline.gr
Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE-Ο διαχωρισμός των εξουσιών ξεκίνησε με τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν όταν του επέδειξαν τον κήνσον του Καίσαρος. Το άρθρο Ένας ήρωας Αρχιμανδρίτης για Βελόπουλους: Οι κάπηλοι της Ορθοδοξίας και των κυάμων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:26 30/07/2022

Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δουσίκου, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος

trikalavoice.gr
Μετά βαθυτάτης θλίψεως το trikalavoice.gr αναγγέλλει την κοίμηση του πατρός Ιγνατίου Πούτου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.   Ο πατέρας Ιγνάτιος ήταν μια εξέχουσα εκκλησιαστική προσωπικότητα, από τους σπουδαιότερους πνευματικούς άνδρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας που λειτούργησε στον αμπελώνα του Κυρίου, διδάσκοντας ήθος, καρτερία και παρέχοντας γλυκιά παραμυθία σε δεκάδες ψυχές που αναπαύτηκαν στο […]
19:06 28/07/2022

Έψαλλαν οι Τρικαλινοί ιεροψάλτες στον Άγιο Παντελεήμονα

trikalavoice.gr
Την Τρίτη 26 Ιουλίου το απόγευμα  τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και στο τέλος επί τη εορτη του Αγίου Παντελεήμονος στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται κάτω από το Φρούριο των Τρικαλων. Τον Εσπερινό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παρθένιος Γιουβανελης ο οποίος μίλησε καταλλήλως προς ενίσχυση των πιστών. Στον Εσπερινό συμμετείχαν και οι ιερείς του Ναού πρωτοπρεσβύτεροι […]
16:38 27/07/2022

Ο Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα

ekklisiaonline.gr
Εἰς τό Ἀπολυτικιο τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος τοῦ ὁποίου σήμερα ἐπιτελοῦμε τήν μνήμην, παρακαλοῦμε τόν Ἅγιον νά πρεσβεύῃ στόν Κύριο, διά τήν ἄφεσιν τῶν ἁμαρτιῶν μας. Θά περίμενε κανείς ὅτι, ἀπό ἕνα τόσο μεγάλο ἰατρό, ὅπως εἶναι ὁ Ἅγιος Παντελεήμων, νά ζητούσαμε τήν ἰατρεία τῶν σωματικῶν ἀσθενειῶν, ἀλλά ἡ Ἐκκλησία ζητάει τήν ἴασι τῶν ψυχικῶν ἀσθενειῶν, τῶν παθῶν, οἱ ὁποῖες πολλές φορές εἶναι ἡ αἰτία τῶν σωματικῶν ἀσθενειῶν, ἀλλά καί οἱ ὁποῖες εἶναι καί οἱ χειρότερες, διότι οἱ μέν σωματικές ἀσθένειες μπορεῖ νά κάνουν καί καλό στόν ἄνθρωπο, ψυχικό καλό, νά τόν ὁδηγήσουν σέ μετάνοια, ἀλλά οἱ ἀσθένεις τῆς ψυχῆς τά πάθη δηλαδή, αὐτά ὁδηγοῦν στόν αἰώνιο θάνατο. Το άρθρο Ο Αγιορείτης Αρχιμανδ
22:56 26/07/2022

Συγκίνηση στο πιο ψηλό χωριό του ν. Τρικάλων. Εγκαινιάστηκε ο Ναός της Αγίας Παρασκευής (φώτο)

trikalavoice.gr
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Στεφάνι Ασπροποτάμου, το πιο ψηλό χωριό του ν. Τρικάλων, καθώς εγκαινιάστηκε ο εκ βάθρων ανακαινισθέντας Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής.   Για την ολοκλήρωση των εργασιών κατέβαλε πολύ κόπο και για πολλά χρόνια ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου. Τα εγκαίνια του Ναού τελέστηκαν […]
19:08 24/07/2022

Φθιώτιδα : Τίμησαν και φέτος τους πεσόντες της “Μάχης στο Μάνεση” (φώτο)

lamianow.gr
Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η Επέτειος Μνήμης της "Μάχης στο Μάνεση", που έλαβε χώρα στις 20 Ιουλίου 1821 στη θέση Αλισάκι της σημερινής Κοινότητας Λευκοχωρίου, όπου έχει στηθεί το Μνημείο των Πεσόντων. Διαβάστε την σχετική ενημέρωση ➡️ Τιμήσαμε και φέτος, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, την Επέτειο Μνήμης της "Μάχης στο Μάνεση", που έλαβε χώρα στις 20 Ιουλίου 1821 στη θέση Αλισάκι της σημερινής Κοινότητας Λευκοχωρίου, όπου έχει στηθεί το Μνημείο των Πεσόντων. ➡️ Μία μάχη ιστορικής αξίας για τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας αλλά και παράδειγμα ηρωισμού, ανδρείας και αυτοθυσίας των Ελλήνων. Πρόκειται για μία από τις πρώτες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης,
16:56 23/07/2022

To ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις σημερινές εκλογές – Νέος Επίσκοπος Σασίμων ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Μώραλης

ekklisiaonline.gr
Συνήλθε, υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την 21η και 22α Ιουλίου του 2022, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης και στο Πατριαρχείο, προς εξέταση των αναγεγραμμένων θεμάτων της ημερησίας διάταξης. Το άρθρο To ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις σημερινές εκλογές – Νέος Επίσκοπος Σασίμων ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Μώραλης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:20 22/07/2022

Καρδιακές αναμνήσεις Πατριαρχικής επισκέψεως

ekklisiaonline.gr
Γράφει ο π. Θωμάς Ανδρέου, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Ιωαννίνων. Το άρθρο Καρδιακές αναμνήσεις Πατριαρχικής επισκέψεως εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:20 21/07/2022

Πρότειναν τον Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Μώραλη για Επίσκοπο

ekklisiaonline.gr
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής συνεδρίασε την Τετάρτη με την μέθοδο της Τηλεπικοινωνίας και ικανοποίησε το αίτημα του Μητροπολίτη Ντένβερ Ησαΐα, να προαχθεί σε Επίσκοπο ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Μώραλης και να υπηρετήσει ως βοηθός του Μητροπολίτη Ντένβερ. Το άρθρο Πρότειναν τον Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Μώραλη για Επίσκοπο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:16 20/07/2022

Δήλωση Ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου για ανακοίνωση ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών

ekklisiaonline.gr
Τι κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος για την προστασία των αγιορειτών από ξένες παρεμβάσεις και επιβουλές διερωτάται ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, σε δήλωσή του για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, που κάνει λόγο για αντι-ρωσική προπαγάνδα στην Ελλάδα, εμπλέκοντας και τον ίδιον. Το άρθρο Δήλωση Ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου για ανακοίνωση ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:44 18/07/2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά Καραγκιόζη στο 33ο Δημοτικό Σχολείο – ΦΩΤΟ

dete.gr
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για πρώτη φορά βραδιά Καραγκιόζη στο προαύλιο χώρο του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2022. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αναλήψεως πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ Φώτης Θεοδωράτος εκ μέρους του Διοικητικού […]
15:20 14/07/2022

Απότμημα ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού της Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων

ekklisiaonline.gr
Κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης κόμισε απότμημα ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού της Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων. Το άρθρο Απότμημα ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού της Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
01:54 13/07/2022

Ο Γέρων Αθανάσιος ομολογεί θαύμα του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

ekklisiaonline.gr
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού βρέθηκε σήμερα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός, ο οποίος μετά το Θείο Λόγο για την Κυριακή ομίλησε για ένα συγκλονιστικό θαύμα. Το άρθρο Ο Γέρων Αθανάσιος ομολογεί θαύμα του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:44 10/07/2022

Ο Αρχιεπίσκοπος στον αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Στην ανάγκη ενότητας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον αγιασμό στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής. Την ακολουθία του αγιασμού -με αφορμή την έναρξη της νέας κατασκηνωτικής περιόδου- τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και παρέστησαν ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης. Το άρθρο Ο Αρχιεπίσκοπος στον αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:42 05/07/2022

Η ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Τ.Κ. Αγναντερού

karditsanews.gr
   Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη των αγίων ενδόξων, πανευφήμων και πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Αγναντερού.
18:00 04/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load