#Άσθμα

Οι γαργάρες με αλατόνερο προστατεύουν από κορωνοϊό!

paraskhnio.gr
Η αγωγή με αλατούχο διάλυμα φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται στη φετινή ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στην Καλιφόρνια. Κατά την περίοδο 2020-2022, 55 άτομα ηλικίας 18-65 ετών με θετικό PCR τεστ για λοίμωξη SARS-CoV-2 επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν Το άρθρο Οι γαργάρες με αλατόνερο προστατεύουν από κορωνοϊό! εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
09:28 10/11/2023

Κορονοϊός: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο βαριάς νόσησης οι γαργάρες με αλατόνερο

eleftherostypos.gr
Κορονοϊός: Η αγωγή με αλατούχο διάλυμα φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται στη φετινή ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στην Καλιφόρνια. Κατά την περίοδο 2020-2022, 55 άτομα ηλικίας 18-65 ετών με θετικό PCR τεστ για λοίμωξη SARS-CoV-2 επιλέχθηκαν τυχαία για να […] Το άρθρο Κορονοϊός: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο βαριάς νόσησης οι γαργάρες με αλατόνερο εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
09:00 10/11/2023

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος: Περίπου 900.000 ενήλικες και παιδιά νοσούν στην Ελλάδα – Πότε να επισκεφθείτε ειδικό

instyle.gr
Το άσθμα αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Μελέτες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι 300 εκατομμύρια άνθρωποι (παιδιά και ενήλικες) πάσχουν από άσθμα σε ολόκληρο τον πλανήτη, με 250.000 θανάτους ετησίως. Μάλιστα το ένα τρίτο των παιδιών σχολικής ηλικίας που πάσχουν από άσθμα, δεν έχει διαγνωστεί. Η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος […] The post Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος: Περίπου 900.000 ενήλικες και παιδιά νοσούν στην Ελλάδα – Πότε να επισκεφθείτε ειδικό appeared first on InStyle.
16:56 03/05/2023

Γιορτή σήμερα 3/5: Τι λέει το εορτολόγιο

ieidiseis.gr
Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα Τετάρτη 3/5.Ποια ονόματα έχουν γιορτή σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο; Σήμερα λοιπόν, τιμάται η μνήμη των: Αγίας Μαύρας μάρτυρος, Αγίου Ροδοπιανού. Γιορτάζουν τα εξής ονόματ Μαύρος, Μαύρα, Μαυρούλα, Μαυρίτσα * Ροδόπη, Ροδώπη * Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα. Παγκόσμιες ημέρες Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος Επίσης Ανατολή ήλιου: 06:26 Δύση ήλιου: 20:17 Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες 50 λεπτά Σελήνη 12.4 ημερών
00:04 03/05/2023

Παγκόσμια Ημέρα για το Άσθμα - 1.000 θάνατοι την ημέρα σε όλο τον κόσμο

Cnn.gr
Η πιο συχνή χρόνια μη μεταδοτική νόσος στην παιδική ηλικία, είναι το άσθμα το οποίο θεωρείται χρόνια φλεγμονώδης νόσος και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, καθώς 1.000 περίπου θάνατοι την…Περισσότερα...
21:16 02/05/2023

Παγκόσμια ημέρα για το άσθμα: Παράγοντες Κινδύνου και υποστήριξη των ασθενών

ieidiseis.gr
Η παγκόσμια ημέρα για το άσθμα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.Η πρώτη Τρίτη του Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια μέρα για το άσθμα. Ήταν 22 χρόνια πριν όταν, με τη συμβολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  η «Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το Άσθμα» (Global Initiative for Asthma, GINA) όρισε την ημέρα αυτή προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για αυτήν τη μείζονα μη μεταδοτική νόσο του αναπνευστικού που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ενηλίκων. Πρόκειται για μια ετερογενή νόσο που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και στένωση, άγνωστης κατά κύριο λόγο αιτιολογίας, των αεραγωγών των πνευμόνων με αποτέλεσμα
18:24 02/05/2023

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος: Τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι παράγοντες κινδύνου και η αντιμετώπιση

agriniopress.gr
Η πρώτη Τρίτη του Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια μέρα για το άσθμα. Ήταν 22 χρόνια πριν όταν, με τη συμβολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  η “Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το Άσθμα” (Global Initiative for Asthma, GINA) όρισε την ημέρα αυτή προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για αυτήν τη μείζονα μη μεταδοτική νόσο …
18:14 02/05/2023

2 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

sportime.gr
Στις 2 Μαΐου έχει καθιερωθεί να τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.
06:52 02/05/2023

2 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος : Το 8,2% του πληθυσμού ενηλίκων στην Ελλάδα πάσχει από βρογχικό άσθμα

tromaktiko.gr
Η Oμάδα Εργασίας για το Άσθμα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος (2 Μαΐου 2023) διοργανώνει την πρώτη εβδομάδα του μήνα, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη νόσο. Το βρογχικό άσθμα είναι μια συχνή και δυνητικά σοβαρή χρόνια νόσος. Προκαλεί αναπνευστικά συμπτώματα – όπως βήχας, δύσπνοια, συριγμός, […] The post 2 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος : Το 8,2% του πληθυσμού ενηλίκων στην Ελλάδα πάσχει από βρογχικό άσθμα appeared first on Tromaktiko.gr.
12:05 28/04/2023

Άσθμα: Πώς συνδέεται με την ποιότητα του ύπνου

tromaktiko.gr
Το άσθμα αφορά περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που νομίζαμε. Και τώρα, επιστήμονες βρήκαν πως όσοι δεν κοιμούνται καλά και έχουν γενετική προδιάθεση για άσθμα, διπλασιάζουν τις πιθανότητες να διαγνωστούν με άσθμα. Αν όμως κοιμούνται καλά και αρκετά, μειώνουν τον κίνδυνο. «Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι διαταραχές ύπνου, όπως η μικρή διάρκεια ύπνου και η αϋπνία, […] The post Άσθμα: Πώς συνδέεται με την ποιότητα του ύπνου appeared first on Tromaktiko.gr.
13:04 06/04/2023

Kληρονομικό Αγγειοοίδημα: H διαχείριση της νόσου διαφέρει ανά περιοχή

tromaktiko.gr
Kληρονομικό Αγγειοοίδημα: Το κληρονομικό αγγειοοίδημα (HAE) είναι μια ασθένεια που, λόγω της σπάνιας φύσης της, μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους επαγγελματίες υγείας. Μια νέα έρευνα μεταξύ αλλεργιολόγων/ανοσολόγων από το Αμερικανικό Κολέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI) δείχνει ότι η διάγνωση, η θεραπεία και η διαχείριση αυτής της πάθησης […] The post Kληρονομικό Αγγειοοίδημα: H διαχείριση της νόσου διαφέρει ανά περιοχή appeared first on Tromaktiko.gr.
08:36 06/04/2023

Άσθμα παιδιά: Το παιδικό άσθμα μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας

tromaktiko.gr
Τα μισά παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγνώστηκαν με άσθμα τον πρώτο χρόνο της πανδημίας COVID-19 σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και οι ερευνητές πιστεύουν ότι λιγότερα κρυολογήματα μπορεί να είναι μέρος της αιτίας. Σε μια νέα μελέτη του Rutgers, που δημοσιεύτηκε στο Respiratory Research, οι ερευνητές εξέτασαν τα ποσοστά νέων διαγνώσεων άσθματος σε μια […] The post Άσθμα παιδιά: Το παιδικό άσθμα μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας appeared first on Tromaktiko.gr.
17:08 01/04/2023

Τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων μπορούν να καταστρέψουν το έντερο και να οδηγήσουν σε χρόνια νόσο

newsitamea.gr
Μια ουσία που μένει στα πιάτα βλάπτει το εντερικό επιθήλιο και οδηγεί σε χρόνιες ασθένειες. Σύμφωνα με ερευνητές από το Ελβετικό Ινστιτούτο Έρευνας Αλλεργίας και Άσθματος (SIAF), ένα συνδεδεμένο ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης (UZH), τα υπολείμματα απορρυπαντικών στα πιάτα μετά τον καθαρισμό σε επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων μπορούν να βλάψουν...
12:06 07/02/2023

Μπορεί το σεξ να προκαλέσει ασθματική κρίση; Τι λένε οι ειδικοί

iatropedia.gr
Τι ανέφεραν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος & Ανοσολογίας (ACAAI 2022) ειδικοί, οι οποίοι έκαναν ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αναζητώντας περιστατικά ασθματικών κρίσεων στη διάρκεια του σεξ. The post Μπορεί το σεξ να προκαλέσει ασθματική κρίση; Τι λένε οι ειδικοί appeared first on Iatropedia.
19:04 16/11/2022

Άσθμα: Τα συμπτώματα, η διάγνωση και το πώς είναι να ζεις με την πάθηση

newsitamea.gr
Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από άσθμα. Αν ανατρέξεις στα χρόνια του σχολείου, σίγουρα θα θυμάσαι κάποιον συμμαθητή ή συμμαθήτριά σου που απείχαν από το μάθημα της γυμναστικής γιατί έπασχαν από άσθμα. Αν και τότε στο παιδικό μας μυαλό μπορεί να έμοιαζε ως ένας... The post Άσθμα: Τα συμπτώματα, η διάγνωση και το πώς είναι να ζεις με την πάθηση appeared first on Newsitamea.gr.
19:04 18/10/2022

Άσθμα: Πώς να προστατεύσετε τους πνεύμονές σας – Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις

iatropedia.gr
Εάν έχετε άσθμα, ίσως αναρωτιέστε αν έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στους πνεύμονές σας. The post Άσθμα: Πώς να προστατεύσετε τους πνεύμονές σας – Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις appeared first on Iatropedia.
14:32 28/03/2022

Αλλεργίες: Πότε πρέπει να αρχίσετε προληπτικά τη θεραπεία σας - Πως να τις ξεχωρίσετε από τον κορωνοϊό

pronews.gr
Οι εαρινές αλλεργίες είναι ένα περιοδικό πρόβλημα το οποίο, όμως, μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή των πασχόντων ή και να την απειλήσει ακόμα. Αν όμως αυτή την περίοδο έχετε την προσοχή σας στραμμένη στην πανδημία, μπορεί να σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις, προειδοποιεί ένας αμερικανός ειδικός. «Η έγκαιρη προετοιμασία είναι ένα από τα σημαντικότερα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε τις αλλεργίες της άνοιξης», λέει ο αλλεργιολόγος Dr. Mark Corbett, πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος & Ανοσολογίας (ACAAI). «Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν οι πάσχοντες εγκαίρως εάν τα συμπτώματά τους οφείλονται στην COVID ή σε εαρινή αλλεργία. Αν οφείλονται στις α
13:24 27/02/2022

Άσθμα: Ποια τρόφιμα μπορεί να πυροδοτήσουν μια κρίση

iatropedia.gr
Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να επιδεινώσουν το άσθμα. Ποια είναι και τι περιέχουν. Τι σχέση μπορεί να έχει η επιδείνωση αυτή με την τροφική αλλεργία και την τροφική δυσανεξία. The post Άσθμα: Ποια τρόφιμα μπορεί να πυροδοτήσουν μια κρίση appeared first on Iatropedia.
08:10 25/02/2022

Σύνδρομο MIS-C: Πάνω από 100 κρούσματα στην Ελλάδα – Πώς θεραπεύεται

Newsbeast.gr
Το σύνδρομο MIS-C αρχίζει να τρομάζει τους γονείς, καθώς νέες περιπτώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με παιδιά που νοσούν από την σπάνια παρενέργεια του κορονοϊού. Μετά τον 11χρονο στη Λέσβο, ακόμη ένα παιδάκι στη Θεσσαλονίκη διαγνώστηκε με το συγκεκριμένο σύνδρομο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Alpha, τουλάχιστον 100 παιδιά στην Ελλάδα παρουσίασαν συμπτώματα που αποδίδονται στο συγκεκριμένο σύνδρομο, ενώ 8 παιδιά νοσηλεύτηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση που εκδηλώνεται 2-6 εβδομάδες μετά την νόσηση από τον ιό, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς τα παιδιά συνολικά παραμένουν σε χαμηλό κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρώ
20:20 08/02/2022

Μπανάνες: Τα οφέλη για την υγεία & η διατροφική τους αξία

pronews.gr
Γνωρίζατε πως η κατανάλωση μπανανών, μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι κίνδυνοι από καρκίνο και άσθμα; Σήμερα, οι μπανάνες καλλιεργούνται σε τουλάχιστον 107 χώρες και κατατάσσονται στην τέταρτη θέση μεταξύ των παγκόσμιων καλλιεργειών τροφίμων σε χρηματική αξία. Με όλον τον κόσμο να καταναλώνει τόσες πολλές μπανάνες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί θέτουν το ερώτημα: είναι οι μπανάνες καλές για την υγεία; Αυτό το άρθρο εξετάζει τα πιθανά οφέλη που έχουν οι μπανάνες για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και τους πιθανούς κινδύνους, που συνδέονται με αυτές. Οφέλη για την υγεία Παρακάτω αναφέρονται τα πιθανά οφέλη για την υγεία, τα οποία σχετίζονται με τις μπανάνες. Είναι
22:22 31/01/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load