#Αυτοάνοσα Νοσήματα

Αυτοάνοσα Νοσήματα: 7 αόρατα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

newsitamea.gr
Τα αυτοάνοσα νοσήματα χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία δεν εκδηλώνονται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ανθρώπους και είναι σύνηθες φαινόμενο να μην καταφέρνουν οι γιατροί να διαγνώσουν σωστά τέτοιου τύπου ασθένειες. Tί είναι τα Αυτοάνοσα Νοσήματα; Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο από κύτταρα και...
08:36 04/04/2023

Αυτοάνοσα Νοσήματα: Τα 7 συχνότερα – Ύποπτα συμπτώματα και θεραπείες

newsitamea.gr
Τα συχνότερα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα, τα ανησυχητικά συμπτώματα και τις μεθόδους αντιμετώπισης Αυτοάνοσα νοσήματα είναι νοσήματα που εκδηλώνονται όταν ο οργανισμός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αναγνωρίζει τα δικά του κύτταρα ως «ξένα» και «εχθρικά» και επιτίθεται σε αυτά με σκοπό να τα καταστρέψει. Είναι νοσήματα που έχουν ευρύ φάσμα εκδηλώσεων... The post Αυτοάνοσα Νοσήματα: Τα 7 συχνότερα – Ύποπτα συμπτώματα και θεραπείες appeared first on Newsitamea.gr.
20:06 05/08/2022

10 “Αλήθειες” για τη βιταμίνη D και τα Αυτοάνοσα Νοσήματα

newsitamea.gr
Οι δέκα «αλήθειες» που πρέπει να γνωρίζετε για τη βιταμίνη D και τα αυτοάνοσα νοσήματα. Αλήθεια Νο 1: Τα αυτοάνοσα νοσήματα σχετίζονται άμεσα έλλειψη βιταμίνης D.Έχει αποδειχθεί ότι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην επικράτηση των αυτοάνοσων. Σημαντικές συσχετίσεις έχουν παρουσιαστεί για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τη... The post 10 “Αλήθειες” για τη βιταμίνη D και τα Αυτοάνοσα Νοσήματα appeared first on Newsitamea.gr.
20:24 18/01/2022

Αυτοάνοσα Νοσήματα και σωστή Διατροφή: Τι θα πρέπει να προσέχουμε για να είναι σε ύφεση

newsitamea.gr
Με την σωστή διατροφή και με διαχείριση άγχους, τα αυτοάνοσα μπορούν να είναι σε ύφεση και να μην εκδηλώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Σε αυτά ουσιαστικά, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζει τα υγιή κύτταρα ως ξένα σώματα και τα θεωρεί επικίνδυνα.... The post Αυτοάνοσα Νοσήματα και σωστή Διατροφή: Τι θα πρέπει να προσέχουμε για να είναι σε ύφεση appeared first on Newsitamea.gr.
11:06 08/09/2021

Οι Αλήθειες για τη βιταμίνη D και τα Αυτοάνοσα Νοσήματα που πρέπει να ξέρετε

newsitamea.gr
Τα Αυτοάνοσα Νοσήματα είναι χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα λανθασμένα επιτίθεται στα ίδια τα όργανα και ιστούς που πρέπει να προστατεύσει. Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι να προστατεύει τον οργανισμό από παθογόνους παράγοντες, όπως μικρόβια και ιούς. Φυσιολογικά, το ανοσοποιητικό όταν αντιλαμβάνεται την παρουσία ξένων στοιχείων, εξαπολύει... The post Οι Αλήθειες για τη βιταμίνη D και τα Αυτοάνοσα Νοσήματα που πρέπει να ξέρετε appeared first on Newsitamea.gr.
21:22 26/05/2021

Φερριτίνη, Αυτοάνοσα Νοσήματα και CΟVID-19

mononews.gr
Η φερριτίνη μας μπορεί να δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από κορονοϊό!
10:07 16/04/2021

Αυτοάνοσα Νοσήματα και εμβολιασμοί: από τη γρίπη στον COVID -19

eleftherostypos.gr
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εμβόλια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην ιατρική τα τελευταία 300 χρόνια, ωστόσο για κάποιες κατηγορίες υποκείμενων παθήσεων, όπως ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα, οι εμβολιασμοί αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού, ιδίως όσον αφορά πιθανές παρενέργειες. Η πανδημία COVID-19 συνεχίζεται, καθώς και η έλευση της εποχιακής γρίπης. Εύλογα,... The post Αυτοάνοσα Νοσήματα και εμβολιασμοί: από τη γρίπη στον COVID -19 appeared first on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.
08:00 06/03/2021

Αυτοάνοσα Νοσήματα και εμβολιασμοί: Γενικά και ειδικότερα για COVID -19

tromaktiko.gr
  Ελένη Κομνηνού Ρευματολόγος Η πανδημία COVID-19 συνεχίζεται, καθώς και η έλευση της εποχικής γρίπης. Πολλά τα ερωτηματικά που υπάρχουν αλλά και ανακύπτουν γενικά στο πεδίο των εμβολίων στα Αυτοάνοσα Νοσήματα όπως «Υπάρχουν εξατομικευμένες αντιδράσεις σε ένα εμβόλιο;», «Μπορεί να πυροδοτηθεί μία αυτοάνοση αντίδραση σαν απάντηση σε ένα εμβόλιο ή ακόμη και μία αυτοάνοση νόσος», […] The post Αυτοάνοσα Νοσήματα και εμβολιασμοί: Γενικά και ειδικότερα για COVID -19 appeared first on tromaktiko.
10:10 02/03/2021

7 κοινά Αυτοάνοσα Νοσήματα που «προτιμούν» περισσότερο τις γυναίκες

newsitamea.gr
Τα αυτοάνοσα νοσήματα εκδηλώνονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα υγιή κύτταρα του οργανισμού. Μπορεί να προσβάλλουν οποιονδήποτε,… The post 7 κοινά Αυτοάνοσα Νοσήματα που «προτιμούν» περισσότερο τις γυναίκες appeared first on Newsitamea.gr.
22:42 21/02/2021

Βιταμίνη D: Πώς επηρεάζει τον Θυρεοειδή και αλλα Αυτοάνοσα Νοσήματα

newsitamea.gr
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η επάρκεια της «βιταμίνης του ήλιου» είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλή υγεία των… The post Βιταμίνη D: Πώς επηρεάζει τον Θυρεοειδή και αλλα Αυτοάνοσα Νοσήματα appeared first on Newsitamea.gr.
08:30 28/01/2021

Αυτοάνοσα Νοσήματα: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε – Ένας Οδηγός για Όσους Έχουν Διαγνωστεί με Αυτοάνοσο Νόσημα

newsitamea.gr
Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Αυτοάνοσα Νοσήματα Ένας Οδηγός για Όσους Έχουν Διαγνωστεί με Αυτοάνοσο Νόσημα… The post Αυτοάνοσα Νοσήματα: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε – Ένας Οδηγός για Όσους Έχουν Διαγνωστεί με Αυτοάνοσο Νόσημα appeared first on Newsitamea.gr.
08:36 15/01/2021

Αυτοάνοσα & COVID-19: Είναι τα Αυτοάνοσα Νοσήματα Επιβαρυντικός Παράγοντας;

newsitamea.gr
Διάφορες παθήσεις έχει φανεί ότι επηρεάζουν την πρόγνωση των ασθενών The post Αυτοάνοσα & COVID-19: Είναι τα Αυτοάνοσα Νοσήματα Επιβαρυντικός Παράγοντας; appeared first on Newsitamea.gr.
14:00 19/08/2020

COVID-19: Είναι τα Αυτοάνοσα Νοσήματα Επιβαρυντικός Παράγοντας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

newsitamea.gr
Ο κορωνοϊός είναι μεγαλύτερη απειλή για όσους έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό The post COVID-19: Είναι τα Αυτοάνοσα Νοσήματα Επιβαρυντικός Παράγοντας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε appeared first on Newsitamea.gr.
20:57 07/04/2020

Κορωνοϊός και Αυτοάνοσα Νοσήματα – Οδηγίες απο διακεκριμένο ειδικό ρευματολόγο

newsitamea.gr
Απαντήσεις δίνει ο διακεκριμένος ειδικός ρευματολόγος Δημήτρης Παππάς Με άρθρο The post Κορωνοϊός και Αυτοάνοσα Νοσήματα – Οδηγίες απο διακεκριμένο ειδικό ρευματολόγο appeared first on Newsitamea.gr.
23:51 22/03/2020

Αυτοάνοσα Νοσήματα και ενδεικνυόμενη διατροφή

tromaktiko.gr
Με την σωστή διατροφή και με διαχείριση άγχους, τα αυτοάνοσα μπορούν να είναι σε ύφεση και να μην εκδηλώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Σε αυτά ουσιαστικά, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζει τα υγιή κύτταρα ως ξένα σώματα και τα θεωρεί επικίνδυνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να […] The post Αυτοάνοσα Νοσήματα και ενδεικνυόμενη διατροφή appeared first on tromaktiko.
16:56 19/03/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load