#Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

2 Νοεμβρίου 2000 – Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) ξεκίνησε την πρώτη του μακροχρόνια αποστολή.

enallaktikidrasi.com
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) είναι μια μνημειώδης απόδειξη της ανθρώπινης εφευρετικότητας και της συνεργασίας. Editorial Team
09:00 02/11/2023

NASA: Θα ρυμουλκήσει το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τον ρίξει στον Ειρηνικό Ωκεανό

lykavitos.gr
Το 2000 ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) άνοιξε τις πύλες του στους αστροναύτες. Ο ISS αποτελεί μια συνεργασία των διαστημικών υπηρεσιών ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπης, Ρωσίας και Ιαπωνίας. 
05:17 30/09/2023

Έβρος: Ορατοί οι καπνοί από το διάστημα - Δείτε τι κατέγραψε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

thebest.gr
Από το διάστημα φαίνονται οι καπνοί του μετώπου της φωτιάς που καίει για 5η συνεχόμενη ημέρα στον Έβρο, όπως φαίνεται από το πέρασμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού από την Ελλάδα.
02:00 25/08/2023

Σοκάρει η εικόνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Ένας καπνός έχει σκεπάσει την Ελλάδα (vid)

empisteutiko.gr
Έναν τεράστιο καπνό πάνω από την Ελλάδα κατέγραψε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Καλυμμένη με πυκνούς καπνούς βρήκε την Ελλάδα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) από τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε Έβρο και Ροδόπη. Το πέρασμα του ISS πάνω από την Ελλάδα έγινε στις 23 Αυγούστου, στις 14:18. Ο Σταθμός πέταξε σε ύψος περίπου 400 χιλιομέτρων, με την τροχιά του να τον φέρνει από τη Φλώρινα προς τη Ρόδο. Ο καιρός […] The post Σοκάρει η εικόνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Ένας καπνός έχει σκεπάσει την Ελλάδα (vid) appeared first on Empisteutiko.gr.
15:58 24/08/2023

Ορατοί οι καπνοί της φωτιάς στον Έβρο από το διάστημα - Δείτε τι κατέγραψε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Newsit
Από το διάστημα φαίνονται οι καπνοί του μετώπου της φωτιάς που καίει για 5η συνεχόμενη ημέρα στον Έβρο, όπως φαίνεται από το πέρασμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού από την Ελλάδα. Στο παρακάτω βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, η κάμερα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού «έπιασε» τους καπνούς από το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο. Ο ... Περισσότερα To άρθρο Ορατοί οι καπνοί της φωτιάς στον Έβρο από το διάστημα - Δείτε τι κατέγραψε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:00 23/08/2023

Συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Newsbeast.gr
Μπορεί οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας να είχαν οδηγήσει τον Γενικό Διευθυντή της Roscocmos, Yuri Borisov, να δηλώσει πως η δεύτερη θα αποσυρθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2024, για να επικεντρωθεί στην κατασκευή του δικού της σταθμού, όμως τεχνικά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, καθώς θα συνεχιστεί η συνεργασία τους μέχρι το 2028. Παρόλη τη δέσμευση της Ρωσίας, η NASA έχει κάνει σχέδια για να αποσύρει τους αστροναύτες της αν εγκαταλείψει απότομα η Ρωσία, ενώ έχει καταστρώσει και σχέδια για τη συνέχιση της λειτουργίας του ISS χωρίς τη βοήθεια των ρωσικών κινητήρων. Μέρος των σχεδίων αποτελεί και ο ιδιωτικός τομέας. Η Boeing έχει σχηματίσει μία ομάδα μηχανικών για την κίνηση
16:28 29/04/2023

Ηλεκτρικές καταιγίδες και μονοπάτια αστεριών: Σπάνιες εικόνες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

myvolos.net
Πηγή NASA Τετρακόσια χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) ταξιδεύει με μέση ταχύτητα 27.750 χλμ/ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιφορές την ημέρα, δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν από μια μοναδική οπτική γωνία τον πλανήτη. Ωστόσο η υψηλή ταχύτητα του ISS συνεπάγεται πως οι πόλεις και το γεωγραφικό ανάγλυφο της […]
09:34 22/03/2023

Η μοναδική κοσμοναύτης του ISS αφηγείται: «Κάθε μας μέρα στο διάστημα είναι διαφορετική»

eleftherostypos.gr
Η μόνη γυναίκα κοσμοναύτης στο πλήρωμα του ISS (Διεθνής Διαστημικός Σταθμός) Άννα Κίκινα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) περιέγραψε στα ΜΜΕ την ζωή της στο σταθμό. Η κ. Κίκινα δήλωσε ότι κάθε μέρα στο ISS δεν μοιάζει με την προηγούμενη: συμβαίνουν καινούργια, ενδιαφέροντα πράγματα και αυτό της δίνει ικανοποίηση και ευχαρίστηση, […] Το άρθρο Η μοναδική κοσμοναύτης του ISS αφηγείται: «Κάθε μας μέρα στο διάστημα είναι διαφορετική» εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
15:10 09/03/2023

SpaceX: Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός απαθανάτισε εκτόξευση από τη Φλόριντα

Παραπολιτικά
Η εκτόξευση της 15ης Ιανουαρίου ήταν η πέμπτη αποστολή του Falcon Heavy, ο οποίος αποτελείται από τρεις ενωμένους πυραύλους Falcon 9
17:00 20/01/2023

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, το μοναδικό σημείο «επαφής» ΗΠΑ και Ρωσίας: Κοινά σενάρια για τη διάσωση των 7 εγκλωβισμένων [live stream, video]

hellasjournal.com
Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι μελετά το αξιόπλοο διαστημικού σκάφους της προσδεδεμένου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ)
08:58 23/12/2022

Αν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρισκόταν σε χαμηλό υψόμετρο

Zougla
Η ταχύτητα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στο διάστημα είναι 27600 χλμ/ώρα, και κάνει μια πλήρη περιστροφή της γης σε 90 λεπτά. Τι θα γινόταν αν ο ISS...
12:00 17/11/2022

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Έφτασε ο πύραυλος Σογιούζ με πλήρωμα έναν Αμερικανό και δυο Ρώσους κοσμοναύτες

Newsit
Ένας Αμερικανός αστροναύτης και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες έφθασαν το βράδυ της Τετάρτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Μια αποστολή που αποτελεί μια σπάνια στιγμή συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Ο πύραυλος Σογιούζ εκτοξεύτηκε στις 16:54 (ώρα Ελλάδας) από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μεταφέροντας στον ISS τον ... Περισσότερα To άρθρο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Έφτασε ο πύραυλος Σογιούζ με πλήρωμα έναν Αμερικανό και δυο Ρώσους κοσμοναύτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
23:22 21/09/2022

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πάνω από την Κρήτη - Δείτε εικόνες

ProtoThema.gr
Το διαστημικό εργαστήριο όπου ζουν μόνιμα αστροναύτες πέρασε πάνω από την Ελλάδα ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο
18:42 15/08/2022

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, 7/8/2022

Newsbeast.gr
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ταξιδεύει με μέση ταχύτητα ως προς την επιφάνεια της Γης 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάνει περίπου 15,7 περιφορές την ημέρα. Επίσης αποτελεί το πιο ακριβό αντικείμενο που κατασκευάστηκε ποτέ κοστίζοντας 150 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Επιπλέον κατοικείται συνεχώς από τότε που το πρώτο πλήρωμα μπήκε στον σταθμό, δηλαδή στις 2 Νοεμβρίου 2000. Έτσι από τότε υπάρχει συνεχής παρουσία στο διάστημα.
00:36 07/08/2022

TIME: Η Θεσσαλονίκη στους 50 καλύτερους προορισμούς για το 2022

grtimes.gr
Με ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί και να ταξιδεύει ξανά, οι πόλεις του κόσμου γεμίζουν από τουρίστες. Η βιομηχανία της φιλοξενίας έχει ανοίξει για να υποδεχθεί και πάλι με ασφάλεια τους επισκέπτες και να ενισχύσει τις τοπικές κοινότητες. Το περιοδικό TIME δημιούργησε την λίστα με τους 50 καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2022, με βάση τις προτάσεις του διεθνούς δικτύου ανταποκριτών και συνεργατών του δημοφιλούς εντύπου. Το αποτέλεσμα ήταν 50 τοποθεσίες, από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας μέχρι την πόλη της Σεούλ. Πολλοί από τους προορισμούς ακολουθούν μια πορεία προς την οικονομική ανάπτυξη. Ανάμεσα στους προτεινόμενους προορισμούς βρίσκεται κ
18:36 12/07/2022

ΗΠΑ: Η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη διαστημική αποστολή ετοιμάζεται για την ώρα της εκτόξευσης

Newsit
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα έχει… πολυκοσμία σε λίγες ημέρες, όταν το πλήρωμά του θα υποδεχθεί τέσσερις αστροναύτες από την Axiom Space, μια νεοφυή επιχείρηση με έδρα το Χιούστον των ΗΠΑ, η οποία μετράει αντίστροφα για την πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη διαστημική αποστολή στον ISS. Την εκτόξευση χαιρετίζουν (εκτός από την επιχείρηση), η αμερικανική διαστημική ... Περισσότερα To άρθρο ΗΠΑ: Η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη διαστημική αποστολή ετοιμάζεται για την ώρα της εκτόξευσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:18 04/04/2022

Εντυπωσιακό! Το Έβερεστ από το διάστημα!

paraskhnio.gr
Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε στη δημοσιότητα μια μοναδική φωτογραφία του Έβερεστ, η οποία τραβήχτηκε από έναν αστροναύτη, όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) βρισκόταν σχεδόν κατακόρυφα πάνω από το ψηλότερο βουνό της Γης. Η διάσημη κορυφή, με ύψος περίπου 8.848 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται στο Οροπέδιο Τσινγκάι-Θιβέτ, μια περιοχή γνωστή Το άρθρο Εντυπωσιακό! Το Έβερεστ από το διάστημα! εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
09:02 01/04/2022

Εντυπωσιακή εικόνα του Έβερεστ από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Κάθε χρόνο… ψηλώνει

Newsit
 Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Έβερεστ, η οποία τραβήχτηκε από έναν αστροναύτη, όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός  βρισκόταν σχεδόν κατακόρυφα πάνω από το ψηλότερο βουνό της Γης. Η διάσημη κορυφή, με ύψος περίπου 8.848 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται στο Οροπέδιο Τσινγκάι-Θιβέτ, μια περιοχή γνωστή και ως “Η στέγη ... Περισσότερα To άρθρο Εντυπωσιακή εικόνα του Έβερεστ από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Κάθε χρόνο… ψηλώνει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:46 01/04/2022

Μια μοναδική φωτογραφία του Έβερεστ τραβηγμένη από αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

el.gr
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) βρισκόταν σχεδόν κατακόρυφα πάνω από το ψηλότερο βουνό της Γης. Το άρθρο Μια μοναδική φωτογραφία του Έβερεστ τραβηγμένη από αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
08:26 01/04/2022

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, 23/3/2022

Newsbeast.gr
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι το πιο ακριβό αντικείμενο που κατασκευάστηκε ποτέ, έχοντας κόστος 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συναρμολόγηση του ξεκίνησε τον χειμώνα του 1998 και τελικά το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε σε αυτόν δύο χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2000. Ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.
00:36 23/03/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load