#Έρπης

Έρπης ζωστήρας: Το 86% των ενηλίκων αγνοούν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου [μελέτη]

iatropedia.gr
Διεθνής έρευνα αναδεικνύει ότι ο έρπης ζωστήρας υποτιμάται από οκτώ στους δέκα ενήλικες και δεν λαμβάνεται υπόψη η σοβαρότητα της νόσου. The post Έρπης ζωστήρας: Το 86% των ενηλίκων αγνοούν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου [μελέτη] appeared first on Iatropedia.
12:09 27/02/2024

Έρπης ζωστήρας: Ποιες τροφές βοηθούν στην αντιμετώπιση του

tromaktiko.gr
Ο έρπης ζωστήρας είναι αρκετά επώδυνος. Προκαλεί ένα επώδυνο εξάνθημα στην μία πλευρά του σώματος ή του προσώπου σας. Το εξάνθημα περιέχει φουσκάλες που ξεφλουδίζουν μετά από 7 έως 10 ημέρες. Η αποφυγή τροφών που βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη διάρκεια της έξαρσης του έρπητα. Έρπης ζωστήρας: Τροφές που πρέπει […] The post Έρπης ζωστήρας: Ποιες τροφές βοηθούν στην αντιμετώπιση του appeared first on Tromaktiko.gr.
10:07 05/05/2023

Έρπης ζωστήρας: Σε αδιέξοδο ο γενικός πληθυσμός για τον εμβολιασμό έναντι της νόσου

tromaktiko.gr
Αποκλεισμένος από την αποζημίωση του νέου εμβολίου έναντι του έρπητα ζωστήρα παραμένει ο γενικός πληθυσμός, τη στιγμή που το παλιό εμβόλιο βρίσκεται σε διαδικασία απόσυρσης σε τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές χώρες  Διονυσία Προκόπη Χωρίς πρόσβαση στον εμβολιασμό έναντι του έρπητα ζωστήρα έχει μείνει η πλειονότητα του πληθυσμού, τους τελευταίους έξι μήνες. Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί […] The post Έρπης ζωστήρας: Σε αδιέξοδο ο γενικός πληθυσμός για τον εμβολιασμό έναντι της νόσου appeared first on Tromaktiko.gr.
12:36 31/03/2023

Έρπης γεννητικών οργάνων: ΟΛΑ τα αίτια και συμπτώματα σε άντρες και γυναίκες

iatropedia.gr
Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιογενής νόσος που επηρεάζει το δέρμα ή τις βλεννογόνους μεμβράνες των γεννητικών οργάνων. Είναι το πιο σύνηθες ιογενές Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νόσημα (ΣΜΝ). The post Έρπης γεννητικών οργάνων: ΟΛΑ τα αίτια και συμπτώματα σε άντρες και γυναίκες appeared first on Iatropedia.
18:00 03/09/2022

Έρπης ζωστήρας: «Χτυπά» τους άνω των 50 ετών – Η σοβαρή επιπλοκή που μπορεί να προκαλέσει – Πώς θα θωρακίσετε τον οργανισμό σας

dete.gr
Ένα τα πιο συχνά εμφανιζόμενα νοσήματα που πλήττει τους ανθρώπους άνω των 50 ετών είναι ο έρπης ζωστήρας. Πρόκειται όμως για ένα νόσημα που μπορεί να προληφθεί με εμβολιασμό, προφυλάσσοντας έτσι το συγκεκριμένο ηλιακό κοινό από τον έντονο πόνο και την επιβάρυνση της καθημερινότητας τους που προκαλούνται σε περίπτωση νόσησης. Έρπης ζωστήρας Ο έρπης ζωστήρας […]
15:48 18/07/2022

Έρπης ζωστήρας: Απειλεί 1 στους 3 ενήλικες – «Ασπίδα» ο εμβολιασμός εναντίον του

Newsit
Ο έρπης ζωστήρας είναι μια εξαιρετικά επώδυνη λοίμωξη, κυρίως της μέσης και τρίτης ηλικίας, που μπορεί να προληφθεί με εμβολιασμό. Το νέο εμβόλιο ενδείκνυται και για τους ενήλικες νεαρότερης ηλικίας που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή λόγω νόσου ή θεραπείας. Περισσότεροι από 9 στους 10 ενήλικες είναι ήδη φορείς ενός ιού που προκαλεί έρπη ζωστήρα – μία ... Περισσότερα To άρθρο Έρπης ζωστήρας: Απειλεί 1 στους 3 ενήλικες – «Ασπίδα» ο εμβολιασμός εναντίον του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
09:26 27/06/2022

Επιχείλιος Έρπης: Πώς Εμφανίζεται, Πώς Κολλάει, Πόσο Διαρκεί

mothersblog.gr
Από ποια στάδια περνάει ένας επιχείλιος έρπης;
08:36 10/06/2022

Έρπης ζωστήρας: Σωτήριος ο εμβολιασμός εναντίον μιας εξαιρετικά επώδυνης νόσου

iatropedia.gr
Ο έρπης ζωστήρας προκαλεί συχνά ανυπόφορο πόνο, ο οποίος μπορεί να γίνει μακροχρόνιος. Ο εμβολιασμός των ενηλίκων 60-75 ετών εναντίον του συνιστάται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Νέο εμβόλιο προσφέρει μεγάλης διάρκειας προστασία και καλύπτει και τους νεαρής ηλικίας ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. The post Έρπης ζωστήρας: Σωτήριος ο εμβολιασμός εναντίον μιας εξαιρετικά επώδυνης νόσου appeared first on Iatropedia.
11:58 10/05/2022

Έρπης ζωστήρας: Τι ρόλο παίζει ο κορωνοϊός στην ανάπτυξή του

iatropedia.gr
Τι έδειξε μεγάλη μελέτη με σχεδόν 1 ,9 εκατομμύριο εθελοντές. Τη σχέση μπορεί να έχει ο κορωνοϊός με την εμφάνιση του έρπη ζωστήρα. Τι λένε οι ειδικοί. The post Έρπης ζωστήρας: Τι ρόλο παίζει ο κορωνοϊός στην ανάπτυξή του appeared first on Iatropedia.
08:40 02/05/2022

Έρπης από το στοματικό σεξ: Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε

iatropedia.gr
Ο ιός του απλού έρπη τύπου 2 είναι μια μορφή έρπητα που μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικά και προκαλεί αλλοιώσεις, όπως πληγές και φουσκάλες στο δέρμα. The post Έρπης από το στοματικό σεξ: Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε appeared first on Iatropedia.
21:10 30/01/2022

Έρπης ζωστήρας: Τι ρόλο παίζει το στρες στην ανάπτυξή του

iatropedia.gr
Τι αποκαλύπτει νέα, μεγάλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε χιλιάδες εθελοντές. Που οφείλεται ο έρπης ζωστήρας και πως αντιμετωπίζεται. Τι κίνδυνος υπάρχει, αν καθυστερήσει η διάγνωση και η θεραπεία The post Έρπης ζωστήρας: Τι ρόλο παίζει το στρες στην ανάπτυξή του appeared first on Iatropedia.
16:06 20/12/2021

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Μετά από πόσες μέρες εμφανίζονται τα συμπτώματα στο καθένα;

pronews.gr
Εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να κολλήσατε κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα (ΣΜΝ), πηγαίνετε για εξετάσεις το συντομότερο δυνατό. Μην κάνετε σεξ, συμπεριλαμβανομένου του στοματικού σεξ, χωρίς προφυλακτικό έως ότου έχετε κάνει εξέταση για ΣΜΝ. Μπορείτε να έχετε ΣΜΝ χωρίς να το γνωρίζετε και να μολύνετε τον/την σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του σεξ. Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Μετά από πόσες μέρες εμφανίζονται τα συμπτώματα Εξαρτάται από τι ΣΜΝ έχετε. Τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν μέσα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, αλλά μερικές φορές δεν εμφανίζονται μέχρι μήνες ή ακόμη και χρόνια αργότερα. Συχνά υπάρχουν λίγα ή καθόλου συμπτώματα και μπορεί να μην γνωρίζετε ότι έχετε ΣΜΝ. Χλαμύδια Τα
18:50 19/12/2021

Έρπης στο στόμα: Αίτια, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση – Γιατί βγαίνει ανά περιόδους

iatropedia.gr
Ο έρπης του στόματος είναι μια κοινή λοίμωξη της στοματικής περιοχής που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα τύπου 1 (HSV-1). Περίπου το 90% των ενηλίκων εκτίθενται στον ιό μέχρι την ηλικία των 50 ετών. The post Έρπης στο στόμα: Αίτια, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση – Γιατί βγαίνει ανά περιόδους appeared first on Iatropedia.
13:06 17/11/2021

Οι χειρότεροι πόνοι που μπορεί να βιώσει το ανθρώπινο σώμα

ieidiseis.gr
Αυτοί είναι οι 20 χειρότεροι πόνοι που μπορεί να βιώσει το ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.Καθώς η εμπειρία του κάθε ανθρώπου σε σχέση με τον πόνο είναι υποκειμενική, πολύ συχνά είναι δύσκολο να μετρήσουμε την ένταση του πόνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μερικές καταστάσεις τόσο βασανιστικές και επώδυνες για το ανθρώπινο σώμα, που δεν χωρά καμία αμφιβολία για την έντασή τους. Όπως αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Υγείας των ΗΠΑ (NHS) υπάρχουν 20 καταστάσεις, κατά τις οποίες ο πόνος μπορεί να είναι τόσο αφόρητος που να επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών σε σημείο που να μην είναι σε θέση να επιτελέσουν απλές, καθημερινές δραστηριότητες. Δείτε την λίστα: Έμφραγμα
17:06 25/02/2021

Έρπης : Τι είναι, ποιοι οι τύποι του και πώς μεταδίδεται

newsitamea.gr
Δεν εκδηλώνονται πάντοτε συμπτώματα ακόμη και όταν ο ιός είναι ενεργός και έτσι ο έρπης τύπου 2 μπορεί… The post Έρπης : Τι είναι, ποιοι οι τύποι του και πώς μεταδίδεται appeared first on Newsitamea.gr.
08:51 22/01/2021

Έρπης: Πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό

tromaktiko.gr
Έρπης: Πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό. Μερικές φορές αυτές οι στιγμές συνεχούς ανησυχίας και άγχους φέρνουν προβλήματα όπως οι ενοχλητικές αυτές πληγές. Αυτή η εμφανής, επώδυνη κυψέλη είναι ένα μόνο παράδειγμα του πώς τα συναισθήματα αλλάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.  Αρκεί να περάσετε από μια στιγμή ανησυχίας, υπερβολικής πίεσης ή άγχους για να αντιληφθείτε ότι […] The post Έρπης: Πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό appeared first on tromaktiko.
11:37 01/01/2021

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Ποια είναι τα πιο «ύπουλα» και επικίνδυνα

topontiki.gr
ΥΓΕΙΑ  Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) αποτελούν το νούμερο ένα ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως στο σεξ. Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά και επικίνδυνα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα:   Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) Είναι από τα πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μολύνει άνδρες και γυναίκες ενώ ορισμένοι τύποι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο τραχήλου της μήτρας ή του πρωκτού. Η λοίμωξη μπορεί να υπάρχει και σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα ή ορατά σημάδια στο σώμα.   Γονόρροια Η γονόρροια μεταδίδεται πολύ εύκολα και επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Μπορεί να προκαλέσει στειρότητα και στα δύο φύλα, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κάψιμο κατά
20:40 23/11/2020

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

pronews.gr
Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα αποτελούν το νούμερο ένα ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως στις σχέσεις των ζευγαριών. Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά: Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) Είναι από τα πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μολύνει άνδρες και γυναίκες ενώ ορισμένοι τύποι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο τραχήλου της μήτρας ή του πρωκτού. Η λοίμωξη μπορεί να υπάρχει και σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα ή ορατά σημάδια στο σώμα. Γονόρροια Η γονόρροια μεταδίδεται πολύ εύκολα και επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Μπορεί να προκαλέσει στειρότητα και στα δύο φύλα, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κάψιμο κατά την ούρηση και πυελικό άλγος στις γυναίκες. Σύ
00:42 21/11/2020

Δείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

pronews.gr
Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) αποτελούν το νούμερο ένα ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως στο σεξ. Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά και επικίνδυνα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) Είναι από τα πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μολύνει άνδρες και γυναίκες ενώ ορισμένοι τύποι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο τραχήλου της μήτρας ή του πρωκτού. Η λοίμωξη μπορεί να υπάρχει και σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα ή ορατά σημάδια στο σώμα. Γονόρροια Η γονόρροια μεταδίδεται πολύ εύκολα και επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Μπορεί να προκαλέσει στειρότητα και στα δύο φύλα, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν
23:14 05/09/2020

Έρπης γεννητικών οργάνων: Οδηγός πρόληψης για το πιο σύνηθες ΣΜΝ

tromaktiko.gr
Ο έρπης γεννητικών οργάνων είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιογενής νόσος που επηρεάζει το δέρμα ή τις βλεννογόνους μεμβράνες των γεννητικών οργάνων. Είναι το πιο σύνηθες ιογενές Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νόσημα (ΣΜΝ) Ο έρπης γεννητικών οργάνων είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες είναι επί της ουσίας το ίδιο […] The post Έρπης γεννητικών οργάνων: Οδηγός πρόληψης για το πιο σύνηθες ΣΜΝ appeared first on tromaktiko.
23:20 20/08/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load