#Ιγμορίτιδα

Ιγμορίτιδα: Πώς συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για ρευματική πάθηση

instyle.gr
Η κοινή φλεγμονώδης πάθηση της ιγμορίτιδας συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο μεταγενέστερης διάγνωσης ρευματικής πάθησης, όπως καταγράφει έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό «RMD Open». Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από το Rochester Epidemiology Project, ένα σύστημα διασύνδεσης ιατρικών αρχείων για πάνω από 500.000 άτομα που κατοικούσαν στην Κομητεία Όλμστεντ στη Μινεσότα, την περίοδο 1966-2014. Το δείγμα […] The post Ιγμορίτιδα: Πώς συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για ρευματική πάθηση appeared first on InStyle.
10:46 29/02/2024

Ιγμορίτιδα: Πως μπορεί να επηρεάσει την ερωτική ζωή. Τι μπορούν να κάνουν οι ασθενείς

iatropedia.gr
Τι συνέπειες έχουν οι λοιμώξεις των παραρρινίων κόλπων στον οργανισμό και πως μπορεί αυτές να επηρεάσουν την ερωτική επιθυμία. Πως μπορούν οι πάσχοντες να βελτιώσουν την κατάσταση, σύμφωνα με έναν κορυφαίο ειδικό από τις ΗΠΑ. The post Ιγμορίτιδα: Πως μπορεί να επηρεάσει την ερωτική ζωή. Τι μπορούν να κάνουν οι ασθενείς appeared first on Iatropedia.
20:32 30/11/2022

Ιγμορίτιδα: ένας κίνδυνος «παντός καιρού»

eleftherostypos.gr
Η ιγμορίτιδα προκαλείται από ιούς και βακτήρια και «κρύβει» πολύ σοβαρές επιπλοκές    Αν και για τον περισσότερο κόσμο η ιγμορίτιδα είναι συνυφασμένη με την άνοιξη και την ανθοφορία της εποχής,  εντούτοις οι αιτίες είναι πάρα πολλές  και, συχνά, πολύ πιο σοβαρές από μια αλλεργική αντίδραση… Με την ονομασία ιγμορίτιδα συνήθως περιγράφεται η φλεγμονή ενός […] Το άρθρο Ιγμορίτιδα: ένας κίνδυνος «παντός καιρού» εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
11:04 08/04/2022

Ιγμορίτιδα: Επιπλοκές, θεραπεία και πρόληψη

paraskhnio.gr
Με την ονομασία ιγμορίτιδα συνήθως περιγράφεται η φλεγμονή ενός ή και των δύο ιγμορείων κόλπων (ιγμόρεια άντρα) που υπάρχουν δεξιά και αριστερά από τη μύτη. Συχνά, τα πάσχοντα άτομα χρησιμοποιούν τον όρο γενικά, αναφερόμενα στη φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων. Οι παραρρίνιοι κόλποι είναι ένα ανατομικά καθορισμένο σύμπλεγμα κοιλοτήτων (και πόρων) γύρω από τη μύτη, που Το άρθρο Ιγμορίτιδα: Επιπλοκές, θεραπεία και πρόληψη εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
10:32 31/03/2022

Πότε το «μπούκωμα» στη μύτη είναι ιγμορίτιδα

newsitamea.gr
Η ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή των ιγμορείων που προκαλείται συνήθως από κρυολόγημα, γρίπη ή κρίση αλλεργικής ρινίτιδας. Επειδή τα συμπτώματά της μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος, πολλοί συγχέουν το κρυολόγημα με την ιγμορίτιδα. Ιγμορίτιδα – Συμπτώματα Σε αντίθεση με το απλό κρυολόγημα, στην ιγμορίτιδα υπάρχει έντονο οίδημα του ρινικού βλεννογόνου... The post Πότε το «μπούκωμα» στη μύτη είναι ιγμορίτιδα appeared first on Newsitamea.gr.
00:06 06/05/2021

Πονοκέφαλος πίσω από τα μάτια: Αιτίες και τρόπος αντιμετώπισης

pronews.gr
Όλοι μας γνωρίζουμε πως ως πονοκέφαλος ορίζεται ο πόνος που εντοπίζεται σε οποιαδήποτε περιοχή του κεφαλιού.  ​Μάλιστα, ο πόνος μπορεί να εστιάζεται από τους κροτάφους και το μέτωπό σας μέχρι τη βάση του λαιμού, ή πίσω από τα μάτια. Διάφοροι τύποι πονοκεφάλου, ή άλλων καταστάσεων μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο πίσω από τα μάτια (ή πίσω μόνο από το ένα). Εκτός από τον πόνο, οι πονοκέφαλοι σε αυτήν την περιοχή μπορεί επίσης να προκαλέσουν ευαισθησία στο φως και έντονη ταλαιπωρία των ματιών. Από τι προκαλείται ο πονοκέφαλος πίσω από τα μάτια: Πονοκέφαλος τάσης (tension headache) Είναι η πιο κοινή μορφή πονοκεφάλου. Μπορεί να συμβεί σε όλους, αν και είναι πιο συχνός στις γυναίκες. Ο πονοκέφαλος τάσ
20:29 20/03/2021

Θαλασσινό νερό Ιγμορίτιδα: Σύμμαχος στην υγεία του ρινικού και αναπνευστικού συστήματος [vid]

tromaktiko.gr
Σε πολλούς πολιτισμούς οι βουτιές στη θάλασσα θεωρούνται σύμμαχοι στη θεραπεία μιας μεγάλης γκάμας παθήσεων. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το θαλασσινό νερό μπορεί να τονώσει τόσο το αναπνευστικό, όσο και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση ρευματικών και δερματικών παθήσεων. Η αξιοσημείωτη θεραπευτική του δράση οφείλεται στη φυσική ιδιότητα της ώσμωσης, δηλαδή της διέλευσης […] The post Θαλασσινό νερό Ιγμορίτιδα: Σύμμαχος στην υγεία του ρινικού και αναπνευστικού συστήματος [vid] appeared first on tromaktiko.
16:44 11/03/2021

Πόνοι Πανδημία: Γιατί αυτόν τον καιρό έχουμε περισσότερους πονοκεφάλους απ’ ό,τι παλιά – Τρόποι αντιμετώπισης

tromaktiko.gr
Πόνοι Covid-19: Τι προκαλεί τους πονοκεφάλους; Όλοι γνωρίζουμε πώς νιώθουμε όταν έχουμε πονοκέφαλο, αλλά τι τον προκαλεί; Οι πονοκέφαλοι συχνά προκαλούνται από: – Στρες – Αφυδάτωση – Ιγμορίτιδα – Ορμόνες – Κακή στάση του σώματος – Προβλήματα όρασης – Υπερκατανάλωση (αλκοόλ, κρασί, τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση) – Υποκατανάλωση – Παθήσεις όπως γρίπη ή κρυολόγημα. […] The post Πόνοι Πανδημία: Γιατί αυτόν τον καιρό έχουμε περισσότερους πονοκεφάλους απ’ ό,τι παλιά – Τρόποι αντιμετώπισης appeared first on tromaktiko.
17:48 02/02/2021

«Ψευδής πονόδοντος»: Δείτε που μπορεί να οφείλεται

pronews.gr
Ως γνωστόν, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να κρύβονται πίσω από έναν πονόδοντο, όπως οι οδοντικές κοιλότητες, η ευαισθησία κτλ. Ωστόσο, όμως, αποδεικνύεται ότι ένας πονόδοντος δεν συνδέεται πάντοτε με οδοντικά προβλήματα. ​Άλλες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν κάτι που το εκλαμβάνουμε ως πονόδοντο και μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι πρέπει να επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο. Δυστυχώς, αυτό δεν θα σας βοηθήσει πάντα. Και τώρα θα ξέρετε γιατί. Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις όπου ο πονόδοντος δεν έχει καμία σχέση με τα δόντια. Μερικές από αυτά είναι αρκετά σοβαρές και χρειάζονται την προσοχή σας. 1. Προβλήματα στο σαγόνι Ο πόνος στα δόντια μπορεί να εμφανιστεί με αν δεν λειτουργεί σωστά η κροτ
23:37 21/09/2020

Ιγμορίτιδα: Μάθετε το γιατροσόφι που βρίσκεται στην κουζίνα σας

tromaktiko.gr
Η χρόνια ιγμορίτιδα είναι μια κοινή κατάσταση κατά την οποία οι κοιλότητες γύρω από τις ρινικές διόδους (ιγμόρεια) αναπτύσσουν φλεγμονή και πρήζονται, για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες , παρά τις προσπάθειες θεραπείας Επίσης είναι γνωστή ως χρόνια ρινοκολπίτιδα και εάν πάσχετε από χρόνια ιγμορίτιδα , μπορεί να είναι δύσκολο να αναπνεύσετε από τη μύτη σας. Η […] The post Ιγμορίτιδα: Μάθετε το γιατροσόφι που βρίσκεται στην κουζίνα σας appeared first on tromaktiko.
18:56 29/08/2020

Τι είναι η ιγμορίτιδα και ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την αντιμετωπίσεις

newsitamea.gr
Η Ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή των ιγμορείων που ακολουθεί συνήθως κάποιο The post Τι είναι η ιγμορίτιδα και ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την αντιμετωπίσεις appeared first on Newsitamea.gr.
20:15 30/05/2020

Ιγμορίτιδα: Πόσο διαρκεί – Τι να κάνετε για πονοκέφαλο και μπούκωμα

iatropedia.gr
Η ιγμορίτιδα είναι μια πολύ συνήθης ασθένεια, που επηρεάζει 16-20% των ενηλίκων και των παιδιών. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να διαγνωστούν με ιγμορίτιδα από ό,τι οι άνδρες. The post Ιγμορίτιδα: Πόσο διαρκεί – Τι να κάνετε για πονοκέφαλο και μπούκωμα appeared first on Iatropedia.
12:06 21/03/2020

Επίμονοι πονοκέφαλοι: Τι μπορεί να σημαίνουν για την υγεία σας

pronews.gr
Όταν ο πονοκέφαλος είναι επίμονος, τότε πρέπει να ψάξει κανείς τα βαθύτερα αίτια που τον προκαλούν. Ο πονοκέφαλος είναι ένα κοινό σύμπτωμα και συνήθως οφείλεται σε απλές και ακίνδυνες αιτίες, όπως απλή κόπωση ή αφυδάτωση. Ωστόσο, αν ο πονοκέφαλος είναι επαναλαμβανόμενος και επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας, τότε μπορεί να μαρτυρά κάτι για την υγεία μας. Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να έχουμε συχνούς πονοκεφάλους Ιγμορίτιδα Η μύτη είναι συνδεδεμένη με τον πονοκέφαλο. Γι’ αυτό και όταν έχουμε ρινική συμφόρηση συνήθως εμφανίζουμε και πονοκέφαλο. Γι’ αυτό και χρειάζεται να επισκεφθείτε γιατρό στην περίπτωση που τα συμβάντα αυτά είναι συχνά. Το στραβό διάφραγμα επίσης πιέζει τις νευρικές απολήξεις,
17:16 05/01/2020

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ιγμορίτιδα - Συμπτώματα και αντιμετώπιση

pronews.gr
Όπως ήδη έχουμε υπόψιν, ως ιγμορίτιδα, ορίζουμε την φλεγμονή των ιγμορείων που ακολουθεί συνήθως έπειτα από κάποιο κοινό κρυολόγημα, γρίπη η κρίση αλλεργικής ρινίτιδας, με έντονο οίδημα του ρινικού βλεννογόνου και αυξημένη παραγωγή βλέννας. Στην ιγμορίτιδα, το οίδημα αυτό προκαλεί απόφραξη των μικρών αγωγών που συνδέουν την μύτη με τα ιγμόρεια με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχέτευσης αυτών με συνέπεια την εμφάνιση πόνου στο πρόσωπο η το μέτωπο, ανάμεσα η πίσω από τα μάτια η ακόμα στα μάγουλα και τα επάνω δόντια. Όταν το κοινό κρυολόγημα, ή η γρίπη διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα και η απλή βλέννα μετατρέπεται σε πηκτό δύσοσμο πρασινοκίτρινο πύον, τότε υπάρχει ιγμορίτιδα. Τύποι ιγμορίτιδας Η
08:22 05/01/2020

Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα της ιγμορίτιδας; (βίντεο)

pronews.gr
Έχετε πόνο στο μέτωπο, ή ανάμεσα στα μάτια; Μήπως έχετε πονόδοντο στα δόντια της άνω γνάθου; Νιώθετε το κεφάλι σας “βαρύ”, σαν να έχετε μπούκωμα σε όλο το πρόσωπο, μαζί με βουλωμένη μύτη και ρινική συμφόρηση ή καταρροή; Μπορεί να έχετε μια αρκετά κοινή ασθένεια που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους αυτές τις μέρες με τον άστατο καιρό: ιγμορίτιδα. Ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή των ιγμορείων που ακολουθεί συνήθως κάποιο κοινό κρυολόγημα, γρίπη η κρίση αλλεργικής ρινίτιδας, με έντονο οίδημα του ρινικού βλεννογόνου και αυξημένη παραγωγή βλέννας. Στην ιγμορίτιδα, το οίδημα αυτό προκαλεί απόφραξη των μικρών αγωγών που συνδέουν την μύτη με τα ιγμόρεια με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχέτευσης αυτών με συνέπεια
16:59 01/01/2020

Ποια συμπτώματα δείχνουν ίωση και ποια ιγμορίτιδα;

pronews.gr
Έχετε πόνο στο μέτωπο, ή ανάμεσα στα μάτια; Μήπως έχετε πονόδοντο στα δόντια της άνω γνάθου; Νιώθετε το κεφάλι σας “βαρύ”, σαν να έχετε μπούκωμα σε όλο το πρόσωπο, μαζί με βουλωμένη μύτη και ρινική συμφόρηση ή καταρροή; Μπορεί να έχετε μια αρκετά κοινή ασθένεια που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους αυτές τις μέρες με τον άστατο καιρό: ιγμορίτιδα. Ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή των ιγμορείων που ακολουθεί συνήθως κάποιο κοινό κρυολόγημα, γρίπη η κρίση αλλεργικής ρινίτιδας, με έντονο οίδημα του ρινικού βλεννογόνου και αυξημένη παραγωγή βλέννας. Στην ιγμορίτιδα, το οίδημα αυτό προκαλεί απόφραξη των μικρών αγωγών που συνδέουν την μύτη με τα ιγμόρεια με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχέτευσης αυτών με συνέπεια
22:36 29/10/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load