#Βόρεια Κορέα

Κίνα-Βόρεια Κορέα: Προώθηση στη διμερή συνεργασία των δύο χωρών

el.gr
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κινεζικής Εθνοσυνέλευσης Ζάο Λετζί σε μία ομιλία του στην Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με μία χθεσινοβραδινή αναφορά του επίσημου κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua Το άρθρο Κίνα-Βόρεια Κορέα: Προώθηση στη διμερή συνεργασία των δύο χωρών εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
11:09 13/04/2024

Ν. Κορέα: Έστειλε χθες δεύτερο στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο στο Διάστημα

el.gr
Η Νότια Κορέα έστειλε δεύτερο στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο στο Διάστημα για να βελτιώσει τις δυνατότητες της να παρακολουθεί την γειτονική Βόρεια Κορέα Το άρθρο Ν. Κορέα: Έστειλε χθες δεύτερο στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο στο Διάστημα εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
16:09 08/04/2024

Αυτή είναι μια σκηνή από τη Βόρεια Κορέα…και όχι από την τανία “Top Gun” (video)

el.gr
Δεείτε στο βίντεο Το άρθρο Αυτή είναι μια σκηνή από τη Βόρεια Κορέα…και όχι από την τανία “Top Gun” (video) εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
14:09 05/04/2024

Ρωσία: Εχθρικές οι κυρώσεις της Νότιας Κορέας σε δύο ρωσικά πλοία

tovima
Η Νότια Κορέα επέβαλε κυρώσεις σε δύο ρωσικά πλοία τα οποία, σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές αρχές, μετέφεραν στρατιωτικό φορτίο στη Βόρεια Κορέα.
19:00 03/04/2024

Hwasong-16B: Πλάνα από την εκτόξευση του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος της Βόρειας Κορέας [pics, vid]

onalert.gr
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εκτόξευση του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος μέσης εμβέλειας τύπου Hwasong-16B, παρουσία του Προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν. The post Hwasong-16B: Πλάνα από την εκτόξευση του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος της Βόρειας Κορέας [pics, vid] appeared first on OnAlert.
11:28 03/04/2024

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει βαλλιστικό πύραυλο

ProtoThema.gr
Ο πύραυλος κατέπεσε ήδη στη θάλασσα
04:00 02/04/2024

Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει οποιοδήποτε συνάντηση με την Ιαπωνία

Newsbeast.gr
Η Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρεται για διάλογο με την Ιαπωνία, ανέφερε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, επικαλούμενο την υπουργό Εξωτερικών Τσο Σον Χούι. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα έχει πει πως θέλει να διεξαγάγει συνομιλίες με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν «χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις και επιβλέπει προσωπικά τις προσπάθειες για την υλοποίηση μιας πρώτης συνάντησης κορυφής των ηγετών» σε 20 χρόνια στην προσπάθεια να εκτονωθούν εντάσεις δεκαετιών. Όμως η Βόρεια Κορέα έχει πει πως δεν ενδιαφέρεται για μια συνάντηση κορυφής με την Ιαπωνία και θα απέρριπτε τυχόν συνομιλίες, στέλνοντας το σήμα ότι δεν θα υπάρξει λιώσιμο των πάγων στις σχέσεις των δύο χωρών. Η Τσ
19:00 29/03/2024

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο» το βέτο της Ρωσίας στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα

Skai.gr
Η Μόσχα άσκησε χθες βέτο σε σχέδιο απόφασης που θα παρέτεινε την εντολή για έναν χρόνο
05:37 29/03/2024

Ιαπωνία: "Είναι σημαντικό" να υπάρξουν συνομιλίες κορυφής με την Βόρεια Κορέα

sofokleousin.gr
Ιαπωνία: "Είναι σημαντικό" να υπάρξουν συνομιλίες κορυφής με την Βόρεια Κορέαckardampikis Mon, 25/03/2024 - 10:00
10:28 25/03/2024

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων – Εγείρουν «απειλή»

in.gr
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων προς την Ανατολική Θάλασσα, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, ενώ η Ιαπωνία επιβεβαίωσε τις δοκιμές.
05:00 18/03/2024

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς την κατεύθυνση της Θάλασσας της Ιαπωνίας

in.gr
Η νέα εκτόξευση σηματοδοτεί τη δεύτερη εντός του έτους δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, μετά από εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου.
02:00 18/03/2024

Νεά πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα

ProtoThema.gr
Κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σε σημείο εκτός της ΑΟΖ
02:00 18/03/2024

Στρατιωτική θητεία: Πότε θα ντυθούν στα χακί οι γυναίκες στην Ελλάδα

lamianow.gr
Μέσα στο 2024, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή οι αλλαγές στον τρόπο αποπεράτωσης της στρατιωτικής θητείας. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, είναι και το ενδεχόμενο θέσπισης εθελοντικής στράτευσης και για τις γυναίκες. Προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς από τον Υπουργό Άμυνας της Φινλανδίας, Άντι Καϊκόνεν, ο Νίκος Δένδιας μετέβη την 27η Φεβρουαρίου στο Ελσίνκι. Οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν κέντρο νεοσυλλέκτων αλλά και μονάδες εφεδρείας του φινλανδικού στρατού, ώστε η ελληνική πλευρά να αποκτήσει λεπτομερή εικόνα για τα χαρακτηριστικά φινλανδικού συστήματος θητείας. Άλλωστε, για τη στρατιωτική θητεία, ο Νίκος Δένδιας είχε επισημάνει την ανάγκη να αλλάξει
14:37 03/03/2024

Το Google Earth αποκάλυψε την φρίκη: Εικόνες από την φυλακή Kwalliso No 25

Gazzetta
Το Google Earth έκανε πάλι... το θαύμα του καθώς εντοπίστηκε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα όπου οι κρατούμενοι εκτρέφουν αρουραίων!
15:00 02/03/2024

Biden: Απαγορεύει μαζική πώληση δεδομένων Αμερικανών σε Ρωσία και Κίνα

secnews.gr
Ο Joe Biden, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τη μαζική πώληση ιδιωτικών δεδομένων Αμερικανών σε Κίνα, Ρωσία, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Κούβα και Βενεζουέλα.
12:09 29/02/2024

Ένα αυτοκίνητο το δώρο Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν

militaire.gr
Ένα αυτοκίνητο παρέλαβε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ως προσωπικό δώρο από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA). Οι δύο χώρες έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους μετά τη συνάντηση Κιμ-Πούτιν τον Σεπτέμβριο και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς. Άλλωστε οι επιλογές τους είναι περιορισμένες λόγω των διεθνών κυρώσεων: στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας των προγραμμάτων της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων. Το ρωσικής κατασκευής αυτοκίνητο παραδόθηκε στον Κιμ στις 18 Φεβρουαρίου, μεταδίδει το KCNA συμπληρώνοντας ότι η αδερφή
07:00 20/02/2024

«Συναγερμός» στη Σεούλ από πυραύλους cruise που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

onalert.gr
Νότια Κορέα και ΗΠΑ λένε πως παρά τις διεθνείς κυρώσεις, η Βόρεια Κορέα στέλνει όπλα και πυρομαχικά στη Ρωσία, πιθανόν με αντάλλαγμα τεχνική βοήθεια. The post «Συναγερμός» στη Σεούλ από πυραύλους cruise που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα appeared first on OnAlert.
09:28 14/02/2024

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πυραύλους κρουζ προς ανατολική κατεύθυνση

ProtoThema.gr
Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε πως δοκίμασε νέο σύστημα ελέγχου πυρός εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων, που κατ’ αυτή ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητές της
06:00 14/02/2024

Νορβηγία: Η Ρωσία παίρνει στρατιωτικά το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Newsbeast.gr
Η Ρωσία είναι κοντά στο να πάρει στρατιωτικά το πάνω χέρι στην Ουκρανία λόγω ενός μεγαλύτερου αποθέματος δυνάμεων και υλικής υποστήριξης από χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και η Κίνα, προειδοποίησε σήμερα η νορβηγική υπηρεσία πληροφοριών. Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση αποτίμησης κινδύνων από τις νορβηγικές υπηρεσίες ασφαλείας, ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Νιλς Αντρέας Στένσονς δήλωσε πως το Κίεβο θα έχει ανάγκη μιας «σημαντικής» δυτικής στρατιωτικής βοήθειας ώστε να ελπίζει ότι θα ανατρέψει την κατάσταση. «Σε αυτόν τον πόλεμο, η Ρωσία είναι τώρα σε μια πιο ισχυρή θέση απ΄ ό,τι πριν από ένα χρόνο και είναι κοντά στο να πάρει το πλεονέκτημα», δήλωσε ο Στένσονς στους δημ
19:00 12/02/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load