#Κυβερνοεπιθέσεις

Νοσοκομεία: Κυβερνοεπιθέσεις και τρόποι προστασίας

secnews.gr
Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει γνωστές πολλές κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία και άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Εδώ, θα δούμε τις πιο συχνές κυβερνοεπιθέσεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, τις επιπτώσεις αυτών των επιθέσεων και κάποιους τρόπους προστασίας των συστημάτων και των δεδομένων τους.
12:09 24/03/2024

Εκπαιδευτικός τομέας: Κυβερνοεπιθέσεις και τρόποι προστασίας

secnews.gr
Ο εκπαιδευτικός τομέας δέχεται πολλές κυβερνοεπιθέσεις τα τελευταία χρόνια. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια μέτρα προστασίας που μπορούν να λάβουν τα ιδρύματα.
13:09 10/03/2024

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τηλεδιάσκεψη «Κυβερνοεπιθέσεις & στρατηγικές κυβερνοάμυνας»

thebest.gr
Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας στα πλαίσια της εξωστρέφειας του ανοίγει για άλλη μια φορά την «πόρτα» του στον πολίτη της Πόλης μας.
11:30 01/12/2022

Τηλεδιάσκεψη «Κυβερνοεπιθέσεις & στρατηγικές κυβερνοάμυνας» από το μεταπτυχιακό «Ψηφιακή Καινοτομία & Διοίκηση» του τμήματος ΔΕΤ στο Παν/μιο Πατρών

thebest.gr
Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας στα πλαίσια της εξωστρέφειας του ανοίγει για άλλη μια φορά την «πόρτα» του στον πολίτη της Πόλης μας.
11:08 01/12/2022

Apps με πάνω από 3 εκατ. installs διαρρέουν Algolia API keys

secnews.gr
Από τα 1.550 mobile apps που μελετήθηκαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλά από αυτά διέρρεαν κλειδιά Algolia API, διακινδυνεύοντας την έκθεση ευαίσθητων εσωτερικών υπηρεσιών και αποθηκευμένων πληροφοριών χρήστη. Δείτε επίσης: Κυβερνοεπιθέσεις: Καθημερινό φαινόμενο για τις μοντέρνες επιχειρήσεις Από αυτές τις εφαρμογές, οι 32 εκθέτουν μυστικά διαχειριστή – που σημαίνει ότι υπάρχουν 57 διαφορετικοί τρόποι για […] The post Apps με πάνω από 3 εκατ. installs διαρρέουν Algolia API keys appeared first on SecNews.gr.
18:46 21/11/2022

Κυβερνοεπιθέσεις: Καθημερινό φαινόμενο για τις μοντέρνες επιχειρήσεις

secnews.gr
Για τις μοντέρνες επιχειρήσεις, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Στην πραγματικότητα, ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν τέτοιες κρίσεις σε καθημερινή βάση. Δείτε επίσης: Mustang Panda: Χρησιμοποιεί το Google Drive για να κάνει drop malware σε govt δίκτυα Μια πρόσφατη έκθεση της Dell, στην οποία συμμετείχαν 1.000 υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον τομέα […] The post Κυβερνοεπιθέσεις: Καθημερινό φαινόμενο για τις μοντέρνες επιχειρήσεις appeared first on SecNews.gr.
17:02 21/11/2022

DW: Κυβερνοεπιθέσεις εναντίον γερμανικών εταιρειών - Δεν επαρκούν τα μέτρα προειδοποιούν ειδικοί

Cnn.gr
Η επίθεση χάκερ στον προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων Continental είναι πιθανό να τρόμαξε πολλές άλλες εταιρείες. Περισσότερα...
20:40 18/11/2022

Σλοβακία-Πολωνία: Κυβερνοεπιθέσεις στη Βουλή και τη Γερουσία

militaire.gr
Κυβερνοεπίθεση άγνωστης προέλευσης παρέλυσε σήμερα το εσωτερικό δίκτυο του κοινοβουλίου της Σλοβακίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα. Μια παρόμοια επίθεση, αλλά μικρότερου εύρους, διατάραξε επίσης τις εργασίας της Άνω Βουλής του πολωνικού κοινοβουλίου. «Όλο το δίκτυο υπολογιστών του κοινοβουλίου παρέλυσε» είπε ο αντιπρόεδρος της σλοβακικής Βουλής Γκάμπορ […] The post Σλοβακία-Πολωνία: Κυβερνοεπιθέσεις στη Βουλή και τη Γερουσία appeared first on Militaire.gr.
18:42 27/10/2022

Ένταση στις σχέσεις Αλβανίας-Ιράν - Κυβερνοεπιθέσεις και διακοπή διπλωματικών σχέσεων

Cnn.gr
Βαρύ πλήγμα έχουν υποστεί οι σχέσεις Τιράνων-Τεχεράνης, με φόντο μεγάλη κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε τον Ιούλιο και με στόχο δημόσιες υπηρεσίες της Αλβανίας. Περισσότερα...
20:28 10/09/2022

Eurovision: Κυβερνοεπιθέσεις από ρώσους χάκερ εμπόδισε η ιταλική αστυνομία

protagon.gr
Η ομάδα «Killnet» και η θυγατρική της «Legion» προσπάθησαν να χτυπήσουν δίκτυα υποδομών τη βραδιά του τελικού και κατά τον πρώτο ημιτελικό! The post Eurovision: Κυβερνοεπιθέσεις από ρώσους χάκερ εμπόδισε η ιταλική αστυνομία appeared first on Protagon.gr.
11:36 15/05/2022

Κυβερνοεπιθέσεις: Το ρωσικό «όπλο» που «χτυπάει» την Ουκρανία πριν τους πυραύλους

onalert.gr
Ρώσοι χάκερ εξαπέλυσαν πολλαπλές κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ουκρανίας, που υποστήριξαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας, αναφέρει η Microsoft σε έκθεσή της. The post Κυβερνοεπιθέσεις: Το ρωσικό «όπλο» που «χτυπάει» την Ουκρανία πριν τους πυραύλους appeared first on OnAlert.
22:14 27/04/2022

Πόλεμος στην Ουκρανία - Microsoft: Κυβερνοεπιθέσεις κατά Ουκρανίας, ΕΕ και ΗΠΑ προσπάθησαν να κάνουν Ρώσοι κατάσκοποι

ProtoThema.gr
Τις κυβερνοεπιθέσεις επιχείρησε ομάδα χάκερ που συνδέεται  με τις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών
10:44 08/04/2022

Κυβερνοεπιθέσεις από ρώσους χάκερς κατά δικτύων του ΝΑΤΟ και ενόπλων δυνάμεων της ανατολικής Ευρώπης

el.gr
Ρώσοι χάκερς αποπειράθηκαν πρόσφατα να διεισδύσουν στα δίκτυα του ΝΑΤΟ και τις ένοπλες δυνάμεις ορισμένων χωρών της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με έκθεση του Threat Analysis Group της Google που δημοσιεύθηκε σήμερα. Το άρθρο Κυβερνοεπιθέσεις από ρώσους χάκερς κατά δικτύων του ΝΑΤΟ και ενόπλων δυνάμεων της ανατολικής Ευρώπης εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
12:00 31/03/2022

Ρωσία: Κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης

naftemporiki.gr
Πρωτοφανείς κυβερνοεπιθέσεις δέχονται  ιστοσελίδες της ρωσικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS το οποίο επικαλείται το αρμόδιο υπουργείο. Όπως αναφέρεται, καταβάλλονται προσπάθειες για να φιλτραριστεί η ξένη διαδικτυακή κίνηση. 
12:46 17/03/2022

Ο παράλληλος πόλεμος: «Κυβερνοεπιθέσεις άνευ προηγουμένου»,στους ρωσικούς κυβερνητικούς ιστότοπους

hellasjournal.com
Οι ρωσικοί κυβερνητικοί ιστότοποι αντιμετωπίζουν άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικές επιθέσεις
12:04 17/03/2022

Εισβολή στην Ουκρανία: Κυβερνοεπιθέσεις σε σημαντικές υποδομές της Ρωσίας ετοιμάζουν Ουκρανοί χάκερ

patrasevents.gr
Στόχοι θα είναι οι σιδηρόδρομοι, αλλά και το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας - Ο στόχος είναι να γίνει αδύνατη η μεταφορά αυτών των όπλων στη χώρα μας, είπε ο συντονιστής των χάκερ στο Reuters
16:50 02/03/2022

Ουκρανία: Κυβερνοεπιθέσεις και από τη Λευκορωσία καταγγέλλει τώρα το Κίεβο

in.gr
Η ομάδα χάκερ  UNC1151 φέρεται να απαρτίζεται από μέλη του λευκορωσικού στρατού στο Μινσκ.
17:12 25/02/2022

Ουκρανία: Κυβερνοεπιθέσεις κατά του υπουργείου Άμυνας και τραπεζών

eleftherostypos.gr
Το ουκρανικό κέντρο κυβερνοασφάλειας ανέφερε σήμερα πως οι ιστότοποι του υπουργείου Άμυνας της χώρας και των τραπεζών Privatbank και Oshadbank δέχθηκαν επίθεση από χάκερς, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ουκρανικό κέντρο κυβερνοασφάλειας υποστηρίζει ότι η Ρωσία μπορεί να ευθύνεται για την επίθεση.... The post Ουκρανία: Κυβερνοεπιθέσεις κατά του υπουργείου Άμυνας και τραπεζών appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
19:16 15/02/2022

Πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην είναι πρόθυμες να ξοδέψουν χρήματα για το cybersecurity

secnews.gr
Πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην είναι πρόθυμες να ξοδέψουν χρήματα για το cybersecurity, επειδή το θεωρούν ως πρόσθετο κόστος – και στη συνέχεια διαπιστώνουν ότι πρέπει να ξοδέψουν πολύ περισσότερα μετρητά για την ανάκτηση από ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο, αφού τους παραβιάσουν. Δείτε επίσης: Cybersecurity: Οι πτυχιούχοι διπλασιάζονται αλλά τα skills παραμένουν ίδια Κυβερνοεπιθέσεις όπως […] The post Πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην είναι πρόθυμες να ξοδέψουν χρήματα για το cybersecurity appeared first on SecNews.gr.
16:48 07/12/2021

Δυναμική παρουσία του ΔΠΘ στη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond 4.0

alexpolisonline.com
Με τη συμμετοχή καθηγητών, διδακτόρων, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έλαβε μέρος στην έκθεση τεχνολογίας Beyond 4.0, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σε ένα εκθεσιακό γεγονός όπου παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στο πεδίο της καινοτομίας, της πληροφορικής και της ψηφιακής τεχνολογίας, το ΔΠΘ άφησε το δικό του αποτύπωμα καθώς παράλληλα με την εκθεσιακή του παρουσία πραγματοποιήθηκαν ομιλίες - παρουσιάσεις από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.Συγκεκριμένα:Ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Ιωάννης Πρατικάκης ανέλυσε την αν
20:52 19/10/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load