#Ντόπινγκ

Γκελαούζος: «Οριακά αντικανονικό το δείγμα, γιατί δεν ελέγχεται παραπάνω η περίπτωση μου;»

matrix24.gr
Ο Κώστας Γκελαούζος τιμωρήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) με τετραετή ποινή αποκλεισμού, που έχει ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως την 30ή Νοεμβρίου 2026, για χρήση απαγορευμένης ουσίας και συγκεκριμένα για ανασυνδυασμένη ερυθροποιητίνη. Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος, [...]
19:46 20/09/2023

«Ντόπινγκ» για τα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback

Newsauto.gr
Η Audi δημιούργησε τα RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance, τις πιο ισχυρές εκδόσεις των δύο μοντέλων, η απόδοση των οποίων πλέον είναι ακόμα αντιπροσωπευτικότερη ενός supercar. Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τα νέα RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance με σκοπό να καταδείξει την ιστορία της αλλά και τις […] The post «Ντόπινγκ» για τα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback appeared first on NewsAuto.gr.
12:00 29/06/2023

Για δέκα χρόνια κύκλωμα έφτιαχνε και πουλούσε αναβολικά – Μία σύλληψη

Newsit
Συμμορία που παρασκεύαζε και πουλούσε αναβολικά για σχεδόν 10 χρόνια εξάρθρωσε η αστυνομία και έγινε μια σύλληψη.  Συγκεκριμένα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για την υπόθεση με τα αναβολικά. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Europol, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, η ... Περισσότερα To άρθρο Για δέκα χρόνια κύκλωμα έφτιαχνε και πουλούσε αναβολικά – Μία σύλληψη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
20:30 13/05/2023

Ο WADA προσέφυγε στο CAS για την υπόθεση της Βαλίεβα

Gazzetta
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε σήμερα (21/2) ότι προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), ζητώντας να επιβληθεί ποινή τετραετούς αποκλεισμού στη Καμίλα Βαλίεβα.
08:34 22/02/2023

Κόε: «Ντόπινγκ και πόλεμος θα κρίνουν την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών»

Zougla
Ο Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε σήμερα (17/2) ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) της οποίας ηγείται...
13:00 17/02/2023

Αυγενάκης: «Από παρίες… εκπρόσωποι των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον WADA»

eleftherostypos.gr
Αυγενάκης: Τα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να μοιράσει συγχαρητήρια σε Διοίκηση, στελέχη και εργαζομένους για τη συνεργασία, ώστε η Ελλάδα να εξελιχθεί σε πρότυπο στην παγκόσμια κοινότητα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Στο μήνυμά του μάλιστα υπογράμμισε ότι «από παρίες… εκπρόσωποι των κρατών – μελών […] Το άρθρο Αυγενάκης: «Από παρίες… εκπρόσωποι των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον WADA» εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
20:04 14/02/2023

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξελέγη στην Κεντρική Διοίκηση του WADA

Newsit
Στην Κεντρική Διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA), για πρώτη φορά στα 23 χρόνια λειτουργίας του, εκλέχθηκε η Ελλάδα και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ως εκπρόσωπος των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία εκλογή η οποία, όπως τονίζεται από το Υφυπουργείο, «αποτελεί ύψιστη τιμή, μέγιστη αναγνώριση της χώρας μας και μεγάλη ευθύνη, καθώς ... Περισσότερα To άρθρο Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξελέγη στην Κεντρική Διοίκηση του WADA δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
15:34 02/02/2023

Βαγγέλης Μάντζιος: Επταετής αποκλεισμός λόγω απαγορευμένων ουσιών – Η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ

eleftherostypos.gr
Βαγγέλης Μάντζιος: Ο παλαίμαχος επιθετικός τιμωρήθηκε από τον ΕΟΚΑΝ με απαγόρευση συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες για επτά χρόνια από τη δράση, έχοντας βρεθεί θετικός στην απαγορευμένη ουσία οξιλοφρίνη. Την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβάλει ποτέ, επέβαλε η Επιτροπή Καταπολέμησης Ντόπινγκ στον Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό επτά ετών από την ενεργό δράση. Ο […] Το άρθρο Βαγγέλης Μάντζιος: Επταετής αποκλεισμός λόγω απαγορευμένων ουσιών – Η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
18:30 10/01/2023

Ποινή επταετούς αποκλεισμού στον Βαγγέλη Μάντζιο για απαγορευμένη ουσία

aek1924.gr
Η Επιτροπή Καταπολέμησης Ντόπινγκ τιμώρησε τον Βαγγέλη Μάντζιο με αποκλεισμό επτά ετών, καθώς είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Την αυστηρή πλευρά του… νόμου είδε ο Βαγγέλης Μάντζιος, με τον παλαίμαχο πλέον Έλληνα ποδοσφαιριστή να τιμωρείται με ποινή ρεκόρ από την Επιτροπή Καταπολέμησης Ντόπινγκ! Ο 39χρονος πρώην επιθετικός βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία οξιλοφρίνη, με […] The post Ποινή επταετούς αποκλεισμού στον Βαγγέλη Μάντζιο για απαγορευμένη ουσία appeared first on AEK1924.gr.
18:30 10/01/2023

O Βαγγέλης Μάντζιος τιμωρήθηκε με επτά χρόνια αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένης ουσίας

sportstonoto.gr
Ο ΕΟΚΑΝ τιμώρησε τον Βαγγέλη Μάντζιο με αποκλεισμό επτά ετών, αφού βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία οξιλοφρίνη. Ο Βαγγέλης Μάντζιος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό επτά ετών από την Επιτροπή Καταπολέμησης Ντόπινγκ έπειτα από έλεγχο ντόπινγκ. Ο 39χρονος βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία οξιλοφρίνη (μεθυλσυνεφρίνη), με την ποινή να είναι διαρκείας επτά ετών εκτός δράσης και η οποία […]
18:22 10/01/2023

Ξανά θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Βαγγέλης Μάντζιος, αυτή είναι η ποινή του

filathlos.gr
Ξανά θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Βαγγέλης Μάντζιος, αυτή είναι η ποινή του 10/01/2023 Με αποκλεισμό επτά ετών τιμώρησε τον Βαγγέλη Μάντζιο η Επιτροπή Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ). Ο πρώην ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία, οξιλοφρίνη και είναι η δεύτερη φορά έπειτα από το 2017 που τιμωρείται για ντόπινγκ, μένοντας εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ενάμιση χρόνο. Η τιμωρία από τον ΕΟΚΑΝ είναι σε ισχύει από τις 31 του περασμένου Αυγούστου, την περίοδο που ο Μάντζιος αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο ως παίκτης του ΠΑΟ ΡΟΥΦ και να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στις ακαδημίες του Άγιου Ιερόθεου. Ο Βαγγέλης Μάντζιος
16:36 10/01/2023

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το Ντόπινγκ, σε συνεργασία ΚΟΕ - ΕΟΚΑΝ

fosonline.gr
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για αθλητές / τριες των Εθνικών Ομάδων της ΚΟΕ, σε συνεργασία ΕΟΚΑΝ και Ομοσπονδίας, πραγματοποιείται διαδικτυακά την ερχόμενη Κυριακή (4 Δεκεμβρίου, 12.00).
14:50 29/11/2022

Στο CAS παραπέμφθηκε η υπόθεση της Βαλίεβα

fosonline.gr
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) παρέπεμψε την υπόθεση της αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).
23:42 08/11/2022

E.O.KA.N: Εκπαίδευση και ενημέρωση των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών

grtimes.gr
Η στενότερη και πιο ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ και τις Ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων, ήταν ο βασικός στόχος δύο εκπαιδευτικών σεμιναρίων που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. με απόλυτη επιτυχία. Μετά από σχετική πρόσκληση του Οργανισμού, το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι και στελέχη όλων των Ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά και των μη Ολυμπιακών αθλημάτων, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα γραφεία του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών. Τα δύο αυτά εκπαιδευτικά σεμινάρια με τη συμμετοχή του Διοικητή Δρ Γρηγόρη Λέων, αλλά και στελεχών του Οργανισμού ως εισηγητών, ήταν τα πρώτα τα οποία πραγματοποιήθηκαν δ
22:18 06/10/2022

ΕΟΚΑΝ: H WADA ανεβάζει επίπεδο το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ στην Ελλάδα

Gazzetta
Ενα πολύ σημαντικό βήμα, για να αποκτήσει ξανά η χώρα μας πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ, αποτελεί η απόφαση του WADA να χορηγήσει το στάτους του «Υποψήφιου Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ» στο Εργαστήριο του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».
08:54 06/10/2022

Το στάτους του «Υποψήφιου Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ» έλαβε από τον WADA το Εργαστήριο της Αθήνας

filathlos.gr
Το στάτους του «Υποψήφιου Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ» έλαβε από τον WADA το Εργαστήριο της Αθήνας 05/10/2022 Ένα πολύ σημαντικό βήμα, για να αποκτήσει ξανά η χώρα μας πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ, αποτελεί η απόφαση του WADA να χορηγήσει το στάτους του «Υποψήφιου Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ» στο Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ της Αθήνας, του Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».  Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, που έγινε στο Σίδνεϊ. Ο WADA αναγνώρισε τις συστηματικές ενέργειες και επενδύσεις που
20:48 05/10/2022

ΕΟΚΑΝ: Ρεκόρ ελέγχων τον Μάιο

Gazzetta
Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ ανακοίνωσε, ότι τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, διενεργήθηκαν συνολικά 160 έλεγχοι σε 18 διαφορετικά αθλήματα και ελήφθησαν 573 δείγματα προς εξέταση.
12:34 08/07/2022

Ξαφνικό πρόβλημα στην Εθνική - Αυτός τέθηκε εκτός ομάδας

filathlos.gr
Ξαφνικό πρόβλημα στην Εθνική - Αυτός τέθηκε εκτός ομάδας 29/06/2022 Απρόοπτο προέκυψε στην Εθνική ομάδα, καθώς ο Δημήτρης Μωραΐτης παρουσίασε υψηλό πυρετό χθες (χωρίς να έχει διαγνωστεί με COVID-19 όμως) και παρά τη βελτίωση που παρουσίασε σήμερα αποφασίστηκε να τεθεί εκτός αποστολής (για παν ενδεχόμενο και υπό το φόβο να υπάρξει μεταδοτικότητα). Ο γκαρντ του Περιστερίου αναχώρησε ήδη για την Αθήνα για να συνεχίσει εκεί την αγωγή του και ο Δημήτρης Ιτούδης υπολογίζει πλέον σε 15 παίκτες εν όψει του αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Πέμπτη στη Λάρισα (20:00). Σήμερα (29/6) το πρωί, εξάλλου, υπήρξε επίσκεψη κλιμακίο
14:30 29/06/2022

Εθνική: Στην Αθήνα ο Μωραΐτης, έλεγχος αθλητών από τον ΕΟΚΑΝ

Gazzetta
Ο Δημήτρης Μωραΐτης αναγκάστηκε να επιστρεψει στην Αθήνα αφού παρουσίασε πυρετό, ενώ υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ) στο ξενοδοχείο της Εθνικής ομάδας και έξι αθλητές πέρασαν από έλεγχο.
14:08 29/06/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load