#Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Οι εντυπωσιακές παρουσίες στην πρεμιέρα της παράστασης «Δωδεκάτη νύχτα»

okmag.gr
Η «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, 68 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της από τον Κάρολο Κουν, ζωντανεύει ξανά στο ιστορικό Υπόγειο, σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την Panik Theater Productions. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης. Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει πρώτη φορά στο χώρο όπου σπούδασε και ξεκίνησε τη δυναμική πορεία […] The post Οι εντυπωσιακές παρουσίες στην πρεμιέρα της παράστασης «Δωδεκάτη νύχτα» appeared first on OK! Magazine.
12:58 27/10/2023

Άντζελα Γκερέκου: Η σπάνια κοινή εμφάνιση με την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου – Φωτογραφίες TLIFE

tlife.gr
Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 26/10 To άρθρο Άντζελα Γκερέκου: Η σπάνια κοινή εμφάνιση με την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου – Φωτογραφίες TLIFE δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
07:09 27/10/2023

Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινόυ στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

monopoli.gr
Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια στις συνεργασίες του με το Στάθη Λιβαθινό, παρουσιάζοντας, τη νέα σεζόν, το κορυφαίο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Βασιλιάς Ληρ».
18:53 13/09/2023

Η κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη έρχεται στην Πάτρα

thebest.gr
Η “Τεχνών Δράσις” παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023, σε όλη την Ελλάδα και την  Κύπρο, την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.
01:00 24/07/2023

Μαρία Σολομού: Με μαύρο μπικίνι κάνει ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι – «Λιαστείτε υπεύθυνα»

tlife.gr
Η Μαρία Σολωμού ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία καθώς φέτος πρωταγωνιστεί στο «ΟΝΕΙΡΟ… του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ». To άρθρο Μαρία Σολομού: Με μαύρο μπικίνι κάνει ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι – «Λιαστείτε υπεύθυνα» δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
18:09 08/07/2023

“Δωδέκατη Νύχτα” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη – Οι πρώτες στάσεις της περιοδείας

happytv.gr
Η “Τεχνών Δράσις” παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023, σε όλη την Ελλάδα και την  Κύπρο, την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.  Προγραμματισμένη πρεμιέρα Τρίτη 27 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο. Η “Δωδέκατη Νύχτα” είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα  αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να […] Διαβάστε τη συνέχεια εδώ “Δωδέκατη Νύχτα” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη – Οι πρώτες στάσεις της περιοδείας
18:37 07/06/2023

Παραβάσεις: Ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο ΚΠΙΣΝ

monopoli.gr
Οι Παραβάσεις, η σειρά δραματοποιημένων αναλογίων του ΚΠΙΣΝ βγαίνουν για πρώτη φορά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, με την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», σε σκηνοθεσία-διασκευή Έκτορα Λυγίζου.
16:53 31/05/2023

Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη

gossip-tv.gr
Η “Τεχνών Δράσις” παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023, σε όλη την Ελλάδα και την  Κύπρο, την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.  Προγραμματισμένη πρεμιέρα Σάββατο 24 Ιουνίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας.Περισσότερα...
13:26 11/05/2023

Ο Γιώργος Κιμούλης σε καλοκαιρινή περιοδεία με την παράσταση «Δωδέκατη Νύχτα»

happytv.gr
Η παράσταση «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» του ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η “Τεχνών Δράσις” παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023, σε όλη την Ελλάδα και την  Κύπρο, την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.  Προγραμματισμένη πρεμιέρα Σάββατο 24 Ιουνίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας. […] Διαβάστε τη συνέχεια εδώ Ο Γιώργος Κιμούλης σε καλοκαιρινή περιοδεία με την παράσταση «Δωδέκατη Νύχτα»
13:16 11/05/2023

«Ερρίκος Ε΄»: Ο Κιτ Χάρινγκτον πρωταγωνιστεί στο σπαρακτικό δράμα του Σαίξπηρ

naftemporiki.gr
Το σπαρακτικό δράμα «Ερρίκος Ε΄», η αριστουργηματική σπουδή του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ πάνω στον πόλεμο, ζωντανεύει, επίκαιρη όσο ποτέ, στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας με πρωταγωνιστή τον Κιτ Χάρινγκτον… «Ερρίκος Ε΄»: Ο Κιτ Χάρινγκτον πρωταγωνιστεί στο σπαρακτικό δράμα του Σαίξπηρ - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
10:12 21/04/2023

«Ρωμαίος και Ιουλιέττα», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά στο Εθνικό Θέατρο

Zougla
Το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» θα ανέβει από τις 20 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου...
13:26 18/04/2023

Ρωμαίος και Ιουλιέττα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά στο Εθνικό Θέατρο

monopoli.gr
Από τις 20 Απριλίου το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά.
13:00 02/04/2023

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

fosonline.gr
Ο έρωτας, η πλάνη και η έμφυλη ταυτότητα όπως τα πραγματεύτηκε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές και διασκεδαστικές κωμωδίες του αποτελούν τα θέματα της φετινής σειράς δραματοποιημένων αναλογίων του ΚΠΙΣΝ.
13:06 08/02/2023

Παραβάσεις: Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου στο ΚΠΙΣΝ

monopoli.gr
Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται με τη «Δωδέκατη Νύχτα» σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, διασκευή Έκτορα Λυγίζου και σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου.
12:50 25/01/2023

“Καίσαρας”: Πρεμιέρα Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Θέατρο Δρόμος

irafina.gr
Η Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ παρουσιάζει το έργο ΚΑΙΣΑΡΑΣ βασισμένο στην εμβληματική πολιτική τραγωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “Ιούλιος Καίσαρας”. Ποια η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην πολιτική και σε θέσεις εξουσίας; Ποιος ο ρόλος των πολιτών; Πολιτικό όραμα ή μονάχα στείρα ρητορική που θρέφει την διαφθορά, την διαπλοκή και τον λαϊκισμό; Η Αρχαία Ρώμη δεν ένιωσε ποτέ […]
00:52 19/01/2023

Πολύ κακό για το τίποτα: Το National Theatre Live στο Μέγαρο με μια απολαυστική αναβίωση της σαιξπηρικής κωμωδίας

monopoli.gr
Οι δορυφορικές μεταδόσεις του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας, στο Μέγαρο Μουσικής, συνεχίζονται με την παράσταση «Πολύ κακό για το τίποτα», τη διαχρονική κωμωδία κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μια απολαυστική αναβίωση από τον σκηνοθέτη Simon Godwin.
15:28 13/01/2023

Ποιο βότανο αναφέρει ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τις ευεργετικές ιδιότητες σε έργο του; 

e-ptolemeos.gr
Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ είναι ο σπουδαιότερος Άγγλος συγγραφέας και ένας από τους σημαντικότερους παγκοσμίως. Ο Σαίξπηρ έγραψε τα περισσότερα από τα γνωστά έργα του μεταξύ του 1589 και του 1613 και κατάφερε να χειριστεί με απόλυτη δεξιοτεχνία τόσο την κωμωδία όσο και το δράμα και την τραγωδία. Τα έργα του διαπνέονται από μία βαθειά κατανόηση […]
10:02 23/11/2022

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- Παραβάσεις: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Αγάπης Αγώνας Άγονος

fosonline.gr
Ο έρωτας, η πλάνη και η έμφυλη ταυτότητα όπως τα διαπραγματεύτηκε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές και διασκεδαστικές κωμωδίες του θα αποτελέσουν τα θέματα της φετινής σειράς δραματοποιημένων αναλογίων.
11:30 11/11/2022

Καίσαρας, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Μαύρου στο θέατρο Δρόμος

monopoli.gr
Η θεατρική ομάδα Μήδεια παρουσιάζει την νέα χρονιά το έργο "Καίσαρας", βασισμένο στην εμβληματική πολιτική τραγωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ "Ιούλιος Καίσαρας".
11:42 04/11/2022

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» ταξίδεψε με επιτυχία και στα πιο απομακρυσμένα χωριά

dete.gr
Ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνουν οι παραστάσεις από το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με το έργο Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που περιοδεύει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ΠΕΔ.ΔΕ. Η παράσταση έφτασε ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά, όπου σπάνια παρουσιάζονται ποιοτικές παραστάσεις, και οι θεατές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το αριστούργημα του Σαίξπηρ. […]
14:00 28/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load