#Ουρολοίμωξη

Ουρολοίμωξη στις γυναίκες: Ο κατακόκκινος χυμός που προστατεύει από τα βακτήρια

instyle.gr
Ο χυμός των κράνμπερι μπορεί να αποτρέψει την ουρολοίμωξη, καθώς εμποδίζουν τα βακτήρια να προσκολληθούν στα τοιχώματα της ουροποιητικής οδού, χάρη σε μία ομάδα χημικών ουσιών που διαθέτουν, τις προανθοκυανιδίνες ή PACs. Την προστατευτική δράση των κράνμπερι έναντι των ουρολοιμώξεων επιβεβαιώνει πρόσφατη ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο Cochrane Database of Systematic Reviews, παίρνοντας θέση σε μια διαμάχη που μετρά πάνω από 10 […] The post Ουρολοίμωξη στις γυναίκες: Ο κατακόκκινος χυμός που προστατεύει από τα βακτήρια appeared first on InStyle.
12:46 28/03/2024

Ουρολοίμωξη στις γυναίκες: Νέα θεραπεία με υαλουρονικό οξύ – Τι προσφέρει

iatropedia.gr
Στο 20% οι υποτροπές της ουρολοίμωξης στις γυναίκες μετά την πρώτη λοίμωξη. Τι συστήνουν οι γιατροί. The post Ουρολοίμωξη στις γυναίκες: Νέα θεραπεία με υαλουρονικό οξύ – Τι προσφέρει appeared first on Iatropedia.
20:09 25/02/2024

Ουρολοίμωξη: 6 φυσικοί τρόποι να την αντιμετωπίσουμε

tromaktiko.gr
Η ουρολοίμωξη είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία που οι άνθρωποι επισκέπτονται τον γιατρό τους κάθε χρόνο. Εμφανίζεται σπανιότερα στους άντρες. Έρευνες έχουν δείξει πως πάνω από 8 εκατομμύρια γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτελιες παθαίνουν κάποιου είδους ουρολοίμωξη σε ετήσια βάση. Από αυτές, το 20% θα πάθει και μια δεύτερη ουρολοίμωξη μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. […] The post Ουρολοίμωξη: 6 φυσικοί τρόποι να την αντιμετωπίσουμε appeared first on Tromaktiko.gr.
13:06 17/05/2023

Ουρολοίμωξη: «Χτυπά» περισσότερο τις γυναίκες – 9 συμβουλές για να προστατευτείτε το καλοκαίρι

instyle.gr
Η ουρολοίμωξη είναι «γένους θηλυκού»… Μία στις πέντε γυναίκες θα παρουσιάσει σε κάποια περίοδο της ζωής της, ένα τουλάχιστον επεισόδιο ουρολοίμωξης, ενώ το καλοκαίρι, τα περιστατικά αυξάνονται σημαντικά. Το κολύμπι σε βρώμικες θάλασσες ή πισίνες, η μολυσμένη άμμος και η παραμονή μας με βρεγμένο μαγιό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελούν μεγάλο κίνδυνο ουρολοίμωξης. Ο Χειρουργός […] The post Ουρολοίμωξη: «Χτυπά» περισσότερο τις γυναίκες – 9 συμβουλές για να προστατευτείτε το καλοκαίρι appeared first on InStyle.
15:24 27/07/2022

Ουρολοίμωξη με αίμα: Πού οφείλεται και τι μπορείτε να κάνετε

Newsit
Μια ουρολοίμωξη προκαλείται συνήθως από βακτήρια και επηρεάζει την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Όταν το ουροποιητικό σύστημα έχει μολυνθεί, μπορεί να έχετε πόνο κατά την ούρηση. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε μια επίμονη επιθυμία να ουρήσετε, ακόμη και αφού έχετε πάει στην τουαλέτα. Τα ούρα σας μπορεί επίσης να φαίνονται θολά και να έχουν μια ασυνήθιστη οσμή. Μια ουρολοίμωξη μπορεί ... Περισσότερα To άρθρο Ουρολοίμωξη με αίμα: Πού οφείλεται και τι μπορείτε να κάνετε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:04 09/07/2022

Εγκυμοσύνη; Εμμηνόπαυση; Ουρολοίμωξη; Σε τι μπορεί να οφείλεται η συχνοουρία;

thetoc.gr
Οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις πιθανές αιτίες της συχνοουρίας που μας οδηγεί να επισκεπτόμαστε πολύ συχνά την τουαλέτα. Υπάρχουν πολλές περισσότερες και... είναι unisex!
09:40 21/06/2022

Ουρολοίμωξη: Συμπτώματα και τι μπορείτε να κάνετε άμεσα στο σπίτι

newsitamea.gr
Το καλοκαίρι, τα κρούσματα ουρολοίμωξης αυξάνονται, λόγω των μολύνσεων από τα νερά ακατάλληλων θαλασσών, παραλιών και πισινών, καθώς και επειδή έχουμε την τάση να μένουμε πολλές ώρες με βρεγμένα ρούχα (μαγιό) στον ήλιο. Μια ουρολοίμωξη (λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος) είναι μια λοίμωξη που μπορεί να περιλαμβάνει τα νεφρά, τον ουρητήρα,... The post Ουρολοίμωξη: Συμπτώματα και τι μπορείτε να κάνετε άμεσα στο σπίτι appeared first on Newsitamea.gr.
20:06 05/06/2022

Ουρολοίμωξη: Αντιμετώπιση χωρίς αντιβιοτικά – Τι να κάνετε στο σπίτι

iatropedia.gr
Μια βακτηριακή λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη), επομένως οι γιατροί συνήθως τις αντιμετωπίζουν με αντιβιοτικά. Είναι όμως εφικτή η θεραπεία μιας ουρολοίμωξης χωρίς αντιβιοτικά; The post Ουρολοίμωξη: Αντιμετώπιση χωρίς αντιβιοτικά – Τι να κάνετε στο σπίτι appeared first on Iatropedia.
11:36 18/02/2022

Δυσοσμία σώματος: Τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία σας - Πώς μυρίζει η κάθε ασθένεια

pronews.gr
Πολλές είναι πλέον οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ασθένειες που επηρεάζουν χαρακτηριστικά τη μυρωδιά του σώματός μας, λόγω της μεταβολής της χημικής του σύστασης, που προκαλούν. Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο ότι, όπως δημοσιεύεται και στην επιθεώρηση «Sensors», η τεχνολογία της ανίχνευσης των νοσημάτων μέσω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αναδύει το σώμα, έχει εξελιχθεί πολύ την τελευταία 25ετία. Δείτε αναλυτικά πώς μεταβάλει η κάθε ασθένεια την οσμή του σώματός μας σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε: Διαβήτης: Κάνει την ανάσα να μυρίζει σαν ασετόν Ηπατική ανεπάρκεια: Κάνει την ανάσα να μυρίζει σαν σάπιο ψάρι Κίτρινος πυρετός: Κάνει το δέρμα να μυρίζει σαν κρεοπωλείο, Σχ
14:40 04/02/2022

Όσα πρέπει να ξέρετε για την ουρολοίμωξη με αίμα - Πού μπορεί να οφείλεται

pronews.gr
Όπως θα έχετε ακουστά, μια ουρολοίμωξη προκαλείται συνήθως από βακτήρια και επηρεάζει την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Όταν το ουροποιητικό σύστημα έχει μολυνθεί, μπορεί να έχετε πόνο κατά την ούρηση. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε μια επίμονη επιθυμία να ουρήσετε, ακόμη και αφού έχετε πάει στην τουαλέτα. Τα ούρα σας μπορεί επίσης να φαίνονται θολά και να έχουν μια ασυνήθιστη οσμή. Μια ουρολοίμωξη μπορεί επίσης να προκαλέσει αίμα στα ούρα (αιματουρία). Αλλά μόλις αντιμετωπιστεί η λοίμωξη, η αιμορραγία θα πρέπει να υποχωρήσει. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε το πώς μια ουρολοίμωξη προκαλεί αιμορραγία, μαζί με άλλα συμπτώματα και τι θεραπευτικές επιλογές υπάρχουν. Ουρολοίμωξη: Συμπτώματα Η ουρολοίμ
23:10 31/01/2022

Ουρολοίμωξη με αίμα: Πού μπορεί να οφείλεται και τι να κάνετε

iatropedia.gr
Η ουρολοίμωξη είναι μια πολύ συχνή λοίμωξη. Μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο ουροποιητικό σας σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τους νεφρούς, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. The post Ουρολοίμωξη με αίμα: Πού μπορεί να οφείλεται και τι να κάνετε appeared first on Iatropedia.
11:34 06/12/2021

Ουρολοίμωξη: Πως μπορεί να γυρίσει σε σήψη. Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξετε

iatropedia.gr
Το 5% των περιστατικών σήψης που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη οφείλονται σε λοιμώξεις του ουροποιητικού. Ποια συμπτώματα της ουρολοίμωξης χρειάζονται επειγόντως αξιολόγηση από τον γιατρό. Ο ρόλος του πυρετού. The post Ουρολοίμωξη: Πως μπορεί να γυρίσει σε σήψη. Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξετε appeared first on Iatropedia.
11:36 29/11/2021

Ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

mothersblog.gr
Τα διαφορετικά είδη της ουρολοίμωξης. Αυξάνονται οι πιθανότητες λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος στην εγκυμοσύνη; Πώς θα αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη Ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη: Ποια τα συμπτώματα
16:06 08/11/2021

Ουρολοίμωξη στο παιδί: Τα συμπτώματα, η διάγνωση και η θεραπεία

tlife.gr
Η ουρολοίμωξη δεν είναι μία απλή ασθένεια. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρότερα προβλήματα To άρθρο Ουρολοίμωξη στο παιδί: Τα συμπτώματα, η διάγνωση και η θεραπεία δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
12:00 26/10/2021

Ουρολοίμωξη: Συμπτώματα και τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε

pronews.gr
Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη) περιλαμβάνει τα νεφρά, τον ουρητήρα, την ουροδόχο κύστη, ή την ουρήθρα. Αυτές είναι οι δομές μέσα από τις οποίες διέρχονται τα ούρα προτού αποβοβληθούν από το σώμα. Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ουρολοίμωξη από ό,τι οι άνδρες. Η μόλυνση που περιορίζεται στην κύστη μπορεί να είναι επώδυνη και ενοχλητική. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, αν η ουρολοίμωξη εξαπλωθεί στους νεφρούς. Ουρολοίμωξη: Συμπτώματα Η ουρολοίμωξη δεν έχει πάντοτε ευδιάκριτα σημάδια και συμπτώματα, αλλά όταν έχει, αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν: Μια ισχυρή, επίμονη ανάγκη για ούρηση Ένα αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση Μικρή ποσότητα ούρων,
00:00 13/09/2021

Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και 5 βασικά αίτια

newsitamea.gr
Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ουρολοίμωξη είναι πολύ συχνή στις γυναίκες. Ουρολοίμωξη είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε μολύνσεις/λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος από μικροοργανισμούς, όπως τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες. Τα βακτήρια είναι η πιο κοινή αιτία της ουρολοίμωξης. Κανονικά, τα βακτήρια που εισέρχονται από την ουρήθρα... The post Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και 5 βασικά αίτια appeared first on Newsitamea.gr.
19:06 27/06/2021

Ουρολοίμωξη στις γυναίκες: Πού οφείλεται η υποτροπή;

logiastarata.gr
Οι πιο συχνές βακτηριακές λοιμώξεις στις γυναίκες κάθε ηλικίας είναι αυτές του επηρεάζουν το ουροποιητικό σύστημα. Στο 30% έως το 44% των γυναικών αυτών η λοίμωξη δεν ιάται με την αρχική θεραπεία, οπότε παρουσιάζεται υποτροπή της εντός έξι μηνών από την αρχική λοίμωξη. Μάλιστα, παρά τη διαδεδομένη άποψη ότι η αιτία είναι ανατομική, ειδικοί επισημαίνουν […] The post Ουρολοίμωξη στις γυναίκες: Πού οφείλεται η υποτροπή; appeared first on Λόγια-Σταράτα.
16:02 01/06/2021

Ουρολοίμωξη: Ποια είναι τα σημάδια – Δείτε τι μπορείτε να κάνετε άμεσα στο σπίτι

newsitamea.gr
Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη) περιλαμβάνει τα νεφρά, τον ουρητήρα, την ουροδόχο κύστη, ή την ουρήθρα. Αυτές είναι οι δομές μέσα από τις οποίες διέρχονται τα ούρα προτού αποβοβληθούν από το σώμα. Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ουρολοίμωξη από ό,τι οι άνδρες. Η μόλυνση που περιορίζεται στην... The post Ουρολοίμωξη: Ποια είναι τα σημάδια – Δείτε τι μπορείτε να κάνετε άμεσα στο σπίτι appeared first on Newsitamea.gr.
23:45 20/04/2021

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή

tromaktiko.gr
Η ουρολοίμωξη είναι βακτηριακή λοίμωξη που επηρεάζει την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα και, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, τους νεφρούς. Ο καθένας μπορεί να εκτεθεί στην  UTI, αν και οι άνθρωποι με αιδοία είναι πιο ευαίσθητοι από τους ανθρώπους με πέη, επειδή οι ουρήθρες τους έχουν μήκος μόνο από 2 έως 3 εκατοστά (σε σύγκριση με 15 έως 29 εκατοστά σε άτομα με πέη). Το βραχύτερο μήκος της ουρήθρας διευκολύνει τα ανεπιθύμητα βακτήρια να […] The post Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή appeared first on tromaktiko.
15:15 23/02/2021

Ουρολοίμωξη: Συμπτώματα και πως να την αντιμετωπίσετε

pronews.gr
Η ουρολοίμωξη που περιορίζεται στην κύστη μπορεί να είναι επώδυνη και ενοχλητική. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, αν η ουρολοίμωξη εξαπλωθεί στους νεφρούς. Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι οι άνδρες. Η μόλυνση που περιορίζεται στην κύστη μπορεί να είναι επώδυνη και ενοχλητική. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, αν η ουρολοίμωξη εξαπλωθεί στους νεφρούς. Οι περισσότερες λοιμώξεις αφορούν το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα, δηλαδή την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Ουρολοίμωξη: Τύποι Η ουρολοίμωξη κατηγοριοποιείται, ανάλογα με το ποιο μέρος του ουροποιητικού σας συστήματος έχει μολυνθεί. Μόλυνση στους νεφρούς: Πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης και τα πλευρά, υψηλός πυρ
23:35 04/10/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load