#Πρώτη Ανάσταση

Η Πρώτη Ανάσταση σήμανε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βροντάδου Ερμουπόλεως

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Η Πρώτη Ανάσταση σήμανε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βροντάδου Ερμουπόλεως εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:20 20/04/2023

Κατερίνη – Πρώτη Ανάσταση: Όταν τα έθιμα αγγίζουν τα όρια της ασέβειας

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Κατερίνη – Πρώτη Ανάσταση: Όταν τα έθιμα αγγίζουν τα όρια της ασέβειας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:14 19/04/2023

Σουδάν: Έριξαν ρουκέτα σε εκκλησία το πρωί του Μ. Σαββάτου – Τραυματίστηκαν 2 Έλληνες

ekklisiaonline.gr
Τρόμος επικράτησε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Ελληνορθόδοξο ναό στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, καθώς σύμφωνα με πληροφορία την οποία έκανε γνωστή ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας έπεσε ρουκέτα λίγο μετά το τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού του Πάσχα και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου (Πρώτη Ανάσταση). Το άρθρο Σουδάν: Έριξαν ρουκέτα σε εκκλησία το πρωί του Μ. Σαββάτου – Τραυματίστηκαν 2 Έλληνες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:34 16/04/2023

«Viral» ιερείς έστειλαν με ηχηρό τρόπο το μήνυμα της Ανάστασης στην Κύπρο

ekklisiaonline.gr
Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στις εκκλησίες της Κύπρου, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 15/4. Το άρθρο «Viral» ιερείς έστειλαν με ηχηρό τρόπο το μήνυμα της Ανάστασης στην Κύπρο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:58 16/04/2023

Τσίπρας: «Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα – Με την ευχή να ακολουθήσουν κι άλλες, προσωπικές και συλλογικές»

in.gr
Ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε τον παραδοσιακό μπότη στην Κέρκυρα και ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες «όπου γης» χρόνια πολλά.
15:28 15/04/2023

Πρώτη Ανάσταση: Ο «ιπτάμενος» ιερέας της Χίου έστειλε το χαρμόσυνο μήνυμα!

olympia.gr
Η πρώτη Ανάσταση γιορτάζεται από την Εκκλησία μας το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν και ψάλλεται ο Εσπερινός της Ανάστασης, η λεγόμενη και «Πρώτη Ανάσταση» και το τροπάριο «Ανάστα ο Θεός». Ιδιαίτερη είναι η λειτουργία στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου, όπου ο πάτερ Χριστόφορος, ο οποίος έχει γίνει viral και χαρακτηρίζεται ως ο «ιπτάμενος ιερέας», […] Πρώτη Ανάσταση: Ο «ιπτάμενος» ιερέας της Χίου έστειλε το χαρμόσυνο μήνυμα! - olympia
15:22 15/04/2023

Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι

ekklisiaonline.gr
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, πραγματοποιείται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση (Ανάστα). Το άρθρο Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:10 15/04/2023

Κέρκυρα: Η Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα και Πρώτη Ανάσταση με τους μπότηδες!

Zougla
Με την «Αναπαράσταση του σεισμού», ένα έθιμο που γίνεται στις 6:00 το πρωί στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης...
10:30 15/04/2023

Στις 19:30 η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα με ειδική πτήση και με άλλες 16 σε όλη τη χώρα

lamianow.gr
Το Άγιο Φως θα παραλάβει, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ελληνική διπλωματική αποστολή. Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης θα διαδώσουν σήμερα οι απανταχού ορθόδοξοι χριστιανοί. Ήδη σε πολλές εκκλησίες γιορτάζεται η Πρώτη Ανάσταση. Το Άγιο Φως θα παραλάβει, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ελληνική διπλωματική αποστολή και η άφιξή […] The post Στις 19:30 η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα με ειδική πτήση και με άλλες 16 σε όλη τη χώρα appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.
10:26 15/04/2023

Πάτρα: Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Δημήτριο με σπάσιμο μπότηδων με ροδοπέταλα- ΒΙΝΤΕΟ

thebest.gr
Οπως κάθε χρόνο μόλις εψάλλει το "Ανάστα ο Θεός" ξεκίνησαν να χτυπούν οι καμπάνες, ενώ στο εσωτερικό ακούγονταν εκκωφαντικοί θόρυβοι με ροδοπέταλα να πέφτουν από την οροφή
10:12 15/04/2023

Το απόγευμα στα Σπάτα με ειδική πτήση το Άγιο Φως – Στο σημείο αντιπροσωπεία και από την Ραφήνα

irafina.gr
Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης θα διαδώσουν σήμερα οι απανταχού ορθόδοξοι χριστιανοί. Ήδη σε πολλές εκκλησίες γιορτάζεται η Πρώτη Ανάσταση. Το Άγιο Φως θα παραλάβει, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ελληνική διπλωματική αποστολή και η άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται περίπου στις 19.30, απ` όπου θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά […]
10:02 15/04/2023

Χίος: «Σείστηκε» η εκκλησία κατά την Πρώτη Ανάσταση με τον… viral ιερέα (Βίντεο)

ieidiseis.gr
Η Πρώτη Αναστάση του Χριστού έγινε στη Χίο και ο πατέρας Χριστόφορος Γουρλής έστειλε το μήνυμα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.Η Πρώτη Αναστάση τελέστηκε, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (15/04), και στη Χίο σείστηκε ο ιερός ναός της Ευαγγελίστριας με τον πατέρα Χριστόφορο Γουρλή να γίνεται viral και φέτος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα σήμαντρα εστάλη το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, που και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να δουν τον πατέρα Χριστόφορο Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα. Ακόμα,
09:47 15/04/2023

Πρώτη Ανάσταση στη Χίο: Ο viral ιερέας βγαίνει με σάλτο από την Ωραία Πύλη

zappit.gr
Πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου μέσα σε κλίμα κατάνυξης η πρώτη ανάσταση στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στη Χίο. Ο […] The post Πρώτη Ανάσταση στη Χίο: Ο viral ιερέας βγαίνει με σάλτο από την Ωραία Πύλη appeared first on Zappit.
09:16 15/04/2023

Η Πρώτη Ανάσταση στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου και τον Άγιο Κωνσταντίνο Ομόνοιας

eleftherostypos.gr
Εντυπωσιακή ήταν η Πρώτη Ανάσταση στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου όπου με το καθιερωμένο σάλτο του ο ιερέας μετέφερε για μια ακόμα χρονιά το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Οι εκκωφαντικοί θόρυβοι και οι πολυέλαιοι που σείονταν δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερο τελετουργικό και στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομόνοιας όπου η νίκη του Θεανθρώπου επί του θανάτου […] Το άρθρο Η Πρώτη Ανάσταση στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου και τον Άγιο Κωνσταντίνο Ομόνοιας εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
09:00 15/04/2023

Άγιο Πάσχα- Μεγάλο Σάββατο: Χριστός ανέστη εκ νεκρών

ekklisiaonline.gr
Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής, αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στην κάθοδο του Ιησού στον Άδη. Στους ναούς το πρωί γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως, που μεταδίδουν οι ύμνοι, και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο. Το άρθρο Άγιο Πάσχα- Μεγάλο Σάββατο: Χριστός ανέστη εκ νεκρών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:22 15/04/2023

Μεγάλο Σάββατο- Πρώτη Ανάσταση: Σαν σήμερα- Οι εορτές και τα σημαντικότερα γεγονότα της 15ης Απριλίου

ekklisiaonline.gr
Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 15 Απριλίου. Το άρθρο Μεγάλο Σάββατο- Πρώτη Ανάσταση: Σαν σήμερα- Οι εορτές και τα σημαντικότερα γεγονότα της 15ης Απριλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:44 15/04/2023

Τι ώρα γίνεται η πρώτη ανάσταση

ieidiseis.gr
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται η πρώτη Ανάσταση. Τι ώρα είναι η λειτουργία. Η Πρώτη Ανάσταση γίνεται το πρωί του Μεγάλου Σαββάτο, όταν και τελείται ο εσπερινός και η λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Η ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου έχει αναστάσιμο και πανηγυρικό χαρακτήρα και γίνεται στις 9 το πρωί.  «Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γην» ψάλλουν οι ιερείς στους ναούς σε όλη την Ελλάδα, για τη στιγμή που «η ζωή νικά και ελευθερώνει τις ψυχές από τον φόβο».  Ο ψαλμός:  «Ανάστα, ο Θεός, κρίνον την γην ότι συ κληρονομήσεις εν πάσι τους έθνεσι» Η πρώτη Ανάσταση στην Ελλάδα  Στην Κέρκυρα οι Φιλαρμονικές συνοδεύουν το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης, όπου ακολουθεί το σπάσι
06:24 15/04/2023

Πρώτη Ανάσταση – Τι ώρα γίνεται και τι σημαίνει

militaire.gr
Η πρώτη Ανάσταση γίνεται το Μεγάλο Σάββατο. Η Ανάσταση του Χριστού εορτάζεται από την Εκκλησία από τη στιγμή της καταβάσεώς Του στον Άδη. Εκεί όπου ελευθέρωσε τις ψυχές των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης από το κράτος του θανάτου και του διαβόλου. Θεωρείται μεγάλη ημέρα από την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού συνδέεται με την ημέρα της Κυριακής. […] The post Πρώτη Ανάσταση – Τι ώρα γίνεται και τι σημαίνει appeared first on Militaire.gr.
03:16 15/04/2023

Ολοκληρώνεται αύριο η Μεγάλη Εβδομάδα με την Ανάσταση του Κυρίου

tovima
Με την Πρώτη Ανάσταση και την Αναστάσιμη Ακολουθία κορυφώνεται η Μεγάλη Εβδομάδα.
22:14 14/04/2023

Πρώτη Ανάσταση 2023 Live: Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας – Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου Ζωντανά

ekklisiaonline.gr
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023 Ζωντανά. Μεγάλη Εβδομάδα. Εκκλησία Live - Πρώτη Ανάσταση Μεγάλου Σαββάτου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου - Ευλογία και Αγιασμός. Μεγάλο Σάββατο με την θεόσωμο ταφή και η εις άδου κάθοδος του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Το άρθρο Πρώτη Ανάσταση 2023 Live: Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας – Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου Ζωντανά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
05:22 14/04/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load