#ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Άγιος Εύπλος ο Διάκονος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 11 Αυγούστου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός. Γεννήθηκε στην Κατάνη της Σικελίας, όπου ήταν και διάκονος της εκεί Εκκλησίας. Το άρθρο Άγιος Εύπλος ο Διάκονος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 11 Αυγούστου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:00 11/08/2022

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ! Πριν 306 χρόνια η Κέρκυρα σώθηκε από τον Άγιο Σπυρίδωνα- ΘΑΥΜΑ

ekklisiaonline.gr
ΘΑΥΜΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - 11 Αυγούστου: Πριν 305 χρόνια η Κέρκυρα σώθηκε από τον Άγιο Σπυρίδωνα. Του π. Ηλία Μάκου. Για μια ακόμη φορά ο άγιος Σπυρίδωνας, το καύχημα και ο προστάτης της Κέρκυρας, έσωσε το νησί, από τους επίδοξους κατακτητές του Τούρκους. Το άρθρο 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ! Πριν 306 χρόνια η Κέρκυρα σώθηκε από τον Άγιο Σπυρίδωνα- ΘΑΥΜΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:22 10/08/2022

Άγιος Τριαντάφυλλος από τη Ζαγορά: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 8 Αυγούστου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο ένδοξος νεομάρτυρας του Χρίστου Τριαντάφυλλος γεννήθηκε στην Ζαγορά της Μαγνησίας το 1663 μ.Χ. Από μικρός εργαζόταν ως ναύτης σε ένα από τα πιο περίφημα ζαγοριανά καράβια. Το άρθρο Άγιος Τριαντάφυλλος από τη Ζαγορά: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 8 Αυγούστου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 07/08/2022

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης – 2 Αυγούστου 2022 ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

ekklisiaonline.gr
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Υπεραγίας Θεοτόκου ενώπιον της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτίσσης - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 19.00. Το άρθρο ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης – 2 Αυγούστου 2022 ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:58 02/08/2022

Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 1 Αυγούστου

ekklisiaonline.gr
Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την Πρόοδο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, δηλαδή την έξοδο του Τιμίου Σταυρού από το παλάτι. Το άρθρο Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 1 Αυγούστου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 31/07/2022

Τι είναι η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού που γιορτάζουμε την 1 Αυγούστου – ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

ekklisiaonline.gr
Μία Αυγούστου η εκκλησία μας εισέρχεται στην περίοδο της Νηστείας του Δεκαπενταυγούστου. Την ίδια δε ημέρα εορτάζει την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού δηλαδή την έξοδο του Τιμίου Σταυρού από το παλάτι στη Πόλη και τη λιτάνευσή του στις συνοικίες της Κωνσταντινουπόλεως προς ευλογία των πιστών. Το άρθρο Τι είναι η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού που γιορτάζουμε την 1 Αυγούστου – ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:00 31/07/2022

Όσιος Ευδόκιμος ο Δίκαιος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 31 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Όσιος Ευδόκιμος γεννήθηκε στη Καππαδοκία και έδρασε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Θεόφιλου (829 - 842 μ.Χ.). Οι γονείς του Βασίλειος και Ευδοκία ήταν άνθρωποι πλούσιοι και ευσεβείς. Η ορθόδοξη οικογένειά του τον ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου και γρήγορα ο Ευδόκιμος διακρίθηκε για το ήθος και τις αρετές του. Το άρθρο Όσιος Ευδόκιμος ο Δίκαιος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 31 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 30/07/2022

Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 28 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
Η Οσία Ειρήνη έζησε στα χρόνια της βασίλισσας Θεοδώρας, που αναστήλωσε τις άγιες εικόνες. Η Ειρήνη καταγόταν από την Καππαδοκία και διακρινόταν όχι μόνο για την ευσέβειά της, αλλά και για την σωματική ωραιότητά της και για την ευγενή ανατροφή της. Το άρθρο Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 28 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 27/07/2022

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Δακρύζει εικόνα της Αγίας Παρασκευής

ekklisiaonline.gr
Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 - 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα. Το άρθρο ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Δακρύζει εικόνα της Αγίας Παρασκευής εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:14 26/07/2022

Αγία Μαρία η Μαγδαληνή: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 22 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Αγία Μαρία η Μαγδαληνή η Μυροφόρος και Ισαπόστολος. Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, καταγόταν από τα Μάγδαλα, πόλη που βρίσκεται δυτικά της θάλασσας της Γαλιλαίας. Το άρθρο Αγία Μαρία η Μαγδαληνή: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 22 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 21/07/2022

Άγιοι Συμεών: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 21 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Άγιοι Συμεών ο δια Χριστόν σαλός και Ιωάννης. Οι όσιοι πατέρες Συμεών και Ιωάννης, καταγόταν από την Έδεσσα της Συρίας και έζησαν στα χρόνια του βασιλιά Ιουστίνου του νέου (περί το 518 μ.Χ.). Το άρθρο Άγιοι Συμεών: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 21 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 20/07/2022

Όσιος Δίος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 19 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Όσιος Δίος. Ο Όσιος Δίος καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας, και έζησε στα χρόνια του μεγάλου Θεοδοσίου. Το άρθρο Όσιος Δίος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 19 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 18/07/2022

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ- ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ : Η ιερά μόνη της Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο και τα θαύματα της

ekklisiaonline.gr
Αγία Μαρίνα: Το θαύμα πιστού που επισκέφτηκε την ιερά μόνη. Το άρθρο ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ- ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ : Η ιερά μόνη της Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο και τα θαύματα της εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 17/07/2022

Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 14 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ο σοφός διδάσκαλος της εκκλησίας. Ο Όσιος Νικόδημος γεννήθηκε στη Νάξο το έτος 1749 μ.Χ. από γονείς ευσεβείς και ενάρετους, τον Αντώνιο και Αναστασία Καλλιβούρση (η οποία εμόνασε στην Ιερά Μονή Χρυσοστόμου Νάξου, με το όνομα Αγάθη). Το άρθρο Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 14 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 13/07/2022

Άγιος Παΐσιος ΤΩΡΑ 12 Ιουλίου 2022- Συγκλονιστικές στιγμές στον τάφο: ΧΙΛΙΑΔΕΣ στη Σουρωτή για τη γιορτή σήμερα

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ : Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου- Η αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου μόλις ξεκίνησε . . . Το άρθρο Άγιος Παΐσιος ΤΩΡΑ 12 Ιουλίου 2022- Συγκλονιστικές στιγμές στον τάφο: ΧΙΛΙΑΔΕΣ στη Σουρωτή για τη γιορτή σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:14 12/07/2022

Αγία Ευφημία – Θαύμα: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 11 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Κατά την ήμερα αυτή, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινε από την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα (451 μ.Χ.) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών. Το άρθρο Αγία Ευφημία – Θαύμα: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 11 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:00 11/07/2022

Άγιος Παγκράτιος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 9 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Άγιος Παγκράτιος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Ταυρομενίας. Ο Άγιος ιερομάρτυς Παγκράτιος καταγόταν από την Αντιόχεια. Διδάχτηκε την πίστη στον Χριστό από τον απόστολο Πέτρο και χειροτονήθηκε από τον ίδιο επίσκοπος Ταυρομενίου . Το άρθρο Άγιος Παγκράτιος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 9 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 08/07/2022

Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 8 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Άγιος Προκόπιος, έζησε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ τα χρόνια που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Διοκλητιανός (290 μ.Χ.). Ο πατέρας του, ο Χριστοφόρος, ήταν ευσεβής άνθρωπος, σε αντίθεση με την μητέρα του, την Θεοδοσία, που πίστευε στα είδωλα. Το άρθρο Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 8 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 07/07/2022

ΛΥΓΙΣΕ ο π Δημήτριος: Είδα να θεραπεύονται παράλυτοι, κουφοί- Με νοιάζει ο Παράδεισος όχι η Γη

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Λύγισε ο π Δημήτριος στο κήρυγμά του σήμερα 7 Ιουλίου 2022 μετά τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της μνήμης της Αγίας Κυριακής στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού. Το άρθρο ΛΥΓΙΣΕ ο π Δημήτριος: Είδα να θεραπεύονται παράλυτοι, κουφοί- Με νοιάζει ο Παράδεισος όχι η Γη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:00 07/07/2022

Όσιος Σισώης ο μεγάλος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 6 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Όσιος Σισώης έλαμψε με την πνευματική του σύνεση, την ταπεινοφροσύνη, τη φιλαδελφία και το ενδιαφέρον του στο να επιστρέψει και ένα μόνο αμαρτωλό. Το άρθρο Όσιος Σισώης ο μεγάλος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 6 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:00 06/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load