#Άγιος Βασίλειος

Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου, εορτολόγιο: Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας

tilegrafimanews.gr
Εορτολόγιο: Δρόσος, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δροσίς. 22 Μαρτίου: Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας - Ο Άγιος Βασίλειος έζησε στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη (360-363). Τον κατήγγειλαν στον έπαρχο Σατουρνίνο, ότι ειρωνευόταν και κατηγορούσε τις ενέργειες του Ιουλιανού κατά της Εκκλησίας. Τότε διατάχθηκε από τον έπαρχο να δηλώσει δημόσια άρνηση του Ιησού Χριστού. Ο πιστός Ιερέας χαμογέλασε στην απαίτηση αυτή του έπαρχου και δήλωσε ότι ή ζωή του όλη άνηκε στο Ευαγγέλιο και το Σωτήρα των ψυχών. ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Όταν ο έπαρχος απείλησε ότι θα τον βασανίσει σκληρά αν δεν αρνηθεί το Χριστό, τότε αυτός απάντησε:
00:46 22/03/2024

Ο Άγιος Βασίλειος του Πόντου

alexpolisonline.com
Ο Βασίλειος της Καισαρείας, γνωστότερος ως ο Μέγας Βασίλειος ή ο Άγιος Βασίλειος (330 μ.Χ. - 379 μ.Χ.), υπήρξε Πατέρας της Εκκλησίας, επίσκοπος Καισαρείας, και κορυφαίος θεολόγος του 4ου αιώνα, ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, οι οποίοι θεωρούνται προστάτες της Παιδείας. Γεννήθηκε από Άγιους γονείς το 330 μ.Χ. στη Νεοκαισάρεια του Πόντου και όχι στην Καισάρεια της Καππαδοκίας, όπως αναφέρεται πολλές φορές λανθασμένα. Η Νεοκαισάρεια (τουρκ. Niksar) είναι πόλη της Μητρόπολης Νεοκαισαρείας, στις όχθες του ποταμού Λύκου (τουρκ. Kelkit), η οποία είναι κυρίως τμήμα των ορίων το οποίο ονομάζουμε Πόντο.Ο πατέρας του Αγίου Βασιλείου ασκούσε το επάγγελμα του καθηγητή ρητορικής στη Νεοκαισάρεια και η μητέρα τ
05:53 01/01/2024

Εθελοντές καθάρισαν τις ακτές της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης

alexpolisonline.com
Με πρωτοβουλία των Pes Activists Αλεξανδρούπολης και με την ενεργό συμμετοχή και συνδιοργάνωση πολλών συλλόγων και φορέων της Αλεξανδρούπολη καθώς και πολιτών που άκουσαν το κάλεσμα και ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν εθελοντικά, διενεργήθηκε με επιτυχία και φέτος ο καθαρισμός των ακτών σχεδόν του συνόλου της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης. Μετά το ραντεβού που δόθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου καθώς και τις επόμενες μέρες στην παραλία του Ε.Ο.Τ. λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και συμμετοχής, δημιουργήθηκαν ομάδες δράσης, αναλαμβάνοντας η κάθε μία ένα μέρος της παραλιακής ζώνης. Συγκεκριμένα τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ: ΕΚΦΡΑΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας κάτω από
19:53 01/11/2023

Ήχησε το 112 για την πυρκαγιά στο Ρέθυμνο – Αποφύγετε την περιοχή Άγιος Βασίλειος

paraskhnio.gr
Συναγερμός έχει σημάνει απο νωρίς το μεσημέρι στην πυροσβεστική για πθρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή του Ρεθύμνου. Μάλιστα, πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στο Ρέθυμνο, αποφύγετε την περιοχή Άγιος Βασίλειος». Η πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική έκταση, σε δύσβατη περιοχή στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και στο σημείο Το άρθρο Ήχησε το 112 για την πυρκαγιά στο Ρέθυμνο – Αποφύγετε την περιοχή Άγιος Βασίλειος εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
16:28 10/07/2023

Πάτρα: Συνελήφθη 70χρονος που φωτογράφιζε ανήλικες στον προαστιακό

agriniopress.gr
Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί στην Πάτρα σε έναν 70χρονο άνδρα που φωτογράφιζε ανήλικες στον προαστιακό. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη γιατί φέρεται να φωτογράφισε χωρίς την συναίνεση τους 3 κορίτσια ηλικίας 14, 15 και 17 ετών στον συρμό που εκτελούσε το δρομολόγιο Άγιος Βασίλειος – Πάτρας. Όταν οι ανήλικες κατάλαβαν ότι τις φωτογραφίζει του ζήτησαν να διαγράψει …
16:46 10/06/2023

Θερμή υποδοχή στον Στέργιο Αράπογλου από τον λαό της μαρτυρικής Βιάννου

militaire.gr
«Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη τα χωριά του μαρτυρικού Δήμου Βιάννου υποδέχθηκαν τον Σπαρταθλητή και γιατρό του ΕΣΥ Στέργιο Αράπογλου, που με τα βήματά του ενώνει τα μαρτυρικά χωριά και τις πόλεις της Ελλάδας σ’ ένα σπάνιοδιάβημα Μνήμης, Ειρήνης και Δικαιοσύνης» ,αναφέρει σε ανακοίνωση της η  ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΙΑΝΝΟΥ. Σύμφωνα με όσα περιγράφει  «πρώτος σταθμός το μνημείο της κύκλωσης της Εμπάρου, όπου του επιφυλάχθηκε θερμότατη υποδοχή από τους πολίτες, τον Δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Αριστομένη Α. Συγγελάκη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Εμπάρου Γιώργο Περογιαννάκη, εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Ο
16:16 25/05/2023

Σαν σήμερα 29 Απριλίου: Γεγονότα – Γεννήσεις – Θάνατοι

ekklisiaonline.gr
Τα σημαντικότερα γεγονότα Σαν σήμερα Σάββατο 29 Απριλίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Ιάσονας και Σωσίπατρος οι Απόστολοι. Η Αγία Κέρκυρα. Ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης. Ο Άγιος Βασίλειος εκ Σερβίας. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας, Ιασωνία, Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Κέρκυρα, Κερκύρα. Το άρθρο Σαν σήμερα 29 Απριλίου: Γεγονότα – Γεννήσεις – Θάνατοι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:22 28/04/2023

29 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Σάββατο 29 Απριλίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Ιάσονας και Σωσίπατρος οι Απόστολοι εκ των εβδομήκοντα. Η Αγία Κέρκυρα η Μάρτυς. Ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης και Μητροπολίτης Θηβών (Πολιούχος Θήβας). Ο Άγιος Βασίλειος ο Θαυματουργός εκ Σερβίας. Το άρθρο 29 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:24 28/04/2023

Εορτολόγιο Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ekklisiaonline.gr
Το Εορτολόγιο του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ιάσονας και Σωσίπατρος οι Απόστολοι εκ των εβδομήκοντα. Η Αγία Κέρκυρα η Μάρτυς. Ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης και Μητροπολίτης Θηβών. Ο Άγιος Βασίλειος ο Θαυματουργός εκ Σερβίας. Το άρθρο Εορτολόγιο Σάββατο 29 Απριλίου 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:36 28/04/2023

Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας: Ο έπαρχος απείλησε ότι θα τον βασανίσει σκληρά αν δεν αρνηθεί το Χριστό, τότε αυτός απάντησε

ekklisiaonline.gr
22 Μαρτίου: Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας… Το άρθρο Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας: Ο έπαρχος απείλησε ότι θα τον βασανίσει σκληρά αν δεν αρνηθεί το Χριστό, τότε αυτός απάντησε εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:06 22/03/2023

Πάτρα: Με το "καλημέρα" ακυρώσεις- Καταργήθηκαν δρομολόγια προς Άγιο Βασίλειο και Κάτω Αχαΐα

thebest.gr
Ακυρώθηκαν δρομολόγια σήμερα στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με την ενημέρωση σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου  2023 ακυρώθηκε το δρομολόγιο Άγιος Ανδρέας- Άγιος Βασίλειος με ώρα αναχώρησης 14.
15:18 22/03/2023

22 Μαρτίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Ιερομάρτυρος και Πρεσβυτέρου Άγκυρας τιμά σήμερα, 22 Μαρτίου, η Εκκλησία. Ο Άγιος Βασίλειος έζησε στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη (360-363). Τον κατήγγειλαν στον έπαρχο Σατουρνίνο, ότι ειρωνευόταν και κατηγορούσε τις ενέργειες του Ιουλιανού κατά της Εκκλησίας. Το άρθρο 22 Μαρτίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:12 22/03/2023

Σαν σήμερα 22 Μαρτίου: Η πρώτη Ελληνική Επαναστατική Σημαία Κόκκινη με Μαύρο Σταυρό – Κατάληψη της Πάτρας 1821

ekklisiaonline.gr
Τα σημαντικότερα γεγονότα Σαν σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Βασίλειος ο Ιερομάρτυρας Άγκυρας. Η Αγία Καλλίνικη. Η Αγία Δροσίδα. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Δρόσος, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δροσίς. Δ Εβδομάδα Νηστειών. Το άρθρο Σαν σήμερα 22 Μαρτίου: Η πρώτη Ελληνική Επαναστατική Σημαία Κόκκινη με Μαύρο Σταυρό – Κατάληψη της Πάτρας 1821 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:22 21/03/2023

Πάτρα- Άγιος Βασίλειος: Μεγαλόσωμοι σκύλοι επιτέθηκαν σε διανομέα

thebest.gr
Αντιμέτωπος με δυο μεγαλόσωμα σκυλιά ήρθε το μεσημέρι της Τετάρτης, ντελιβεράς, στην περιοχή της Αγίου Βασιλείου.
17:52 01/02/2023

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας: Είσαι άρρωστος; Να είσαι χαρούμενος. Γιατί «εκείνον που αγαπά ο Κύριος, τον παιδαγωγεί»

ekklisiaonline.gr
Είσαι άρρωστος; Να είσαι χαρούμενος. Γιατί «εκείνον που αγαπά ο Κύριος, τον παιδαγωγεί» (Εβρ. 12, 6). Είσαι φτωχός; Να ευφραίνεται η ψυχή σου, γιατί σε περιμένουν τα αγαθά του φτωχού Λαζάρου. Το άρθρο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας: Είσαι άρρωστος; Να είσαι χαρούμενος. Γιατί «εκείνον που αγαπά ο Κύριος, τον παιδαγωγεί» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:46 23/01/2023

Μέγας Βασίλειος ή Άγιος Βασίλειος

olympia.gr
Ο Βασίλειος Καισαρείας (330 – 1 Ιανουαρίου 379), γνωστός και ως Μέγας Βασίλειος ή Άγιος Βασίλειος, ήταν Έλληνας Μικρασιάτης χριστιανός επίσκοπος της Καισαρείας στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Υπήρξε σημαντικός θεολόγος και Πατέρας της Εκκλησίας. Υποστήριξε το Σύμβολο της Πίστεως και αντιτάχθηκε στις αιρέσεις των πρωτοχριστιανικών χρόνων, μεταξύ των οποίων και του Αρειανισμού. Είναι ένας […] Μέγας Βασίλειος ή Άγιος Βασίλειος - olympia
03:20 02/01/2023

Άγιος Βασίλειος: Ο Μέγας Πατέρας και Διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ekklisiaonline.gr
1 Ιανουαρίου: Άγιος Βασίλειος ο Μέγας… Το άρθρο Άγιος Βασίλειος: Ο Μέγας Πατέρας και Διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:36 01/01/2023

Άγιος Βασίλειος: Γιατί ονομάστηκε Μέγας – Καλή Χρονιά

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Βασίλειος πρώτα πρώτα μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς δεν κράτησε τίποτα για τον εαυτό του. Από πολύ νέος γύμναζε τον εαυτό του στο πνεύμα και τον έβαζε σε σκληραγωγίες, και όπως λένε, άλλο δρόμο δεν γνώριζε εκτός αυτόν που οδηγούσε στο πανεπιστήμιο και στην εκκλησία. Σε μεγάλες επιδημίες που ταλαιπωρούσαν τον λαό αυτός ήταν παρών και βοηθούσε σωματικά και ψυχικά διδάσκοντας την πίστη του Χριστού. Το άρθρο Άγιος Βασίλειος: Γιατί ονομάστηκε Μέγας – Καλή Χρονιά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:12 01/01/2023

Εορτή του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου – Καλή Χρονιά – Χρόνια πολλά σε όλους – Εορτολόγιο

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα – 1 Ιανουαρίου: Άγιος Βασίλειος ο Μέγας – «… τὰ τῶν ἀνθρώπων ἤθη κατεκόσμησας». Το άρθρο Εορτή του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου – Καλή Χρονιά – Χρόνια πολλά σε όλους – Εορτολόγιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:34 01/01/2023

Ο Άγιος Βασίλειος και ο ύπαρχος Μόδεστος

ekklisiaonline.gr
Πως σκέφτηκες εσύ (ανέφερε το όνομα του χωρίς να τον αξιώσει να τον ονομάσει επίσκοπο) και τολμάς να αντιστέκεσαι εναντίον τόσης εξουσίας , μόνος εσύ από όλους φέρεσαι με τόσην αυθάδεια; Το άρθρο Ο Άγιος Βασίλειος και ο ύπαρχος Μόδεστος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:34 01/01/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load