#κορωνοϊός

Covid-19: Ο SARS-CoV-2 είναι απίθανο να προκαλέσει διαβήτη τύπου 1

tromaktiko.gr
Covid-19: Περισσότερα παιδιά και έφηβοι από το συνηθισμένο εμφάνισαν διαβήτη τύπου 1 στη Φινλανδία κατά τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με μια μελέτη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η αιτία δεν ήταν ο νέος κορωνοϊός, αλλά οι μεταβαλλόμενοι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό The Lancet Diabetes & Endocrinology. Η επίπτωση του […] The post Covid-19: Ο SARS-CoV-2 είναι απίθανο να προκαλέσει διαβήτη τύπου 1 appeared first on Tromaktiko.gr.
10:38 24/03/2023

Γιατί χρειάζεται καρδιολογικός έλεγχος μετά από λοίμωξη COVID-19;

paraskhnio.gr
Ανάμεσα στα όργανα που προσβάλλει ο νέος κορωνοϊός είναι και η καρδιά. Η προσβολή αυτή μπορεί να συμβεί είτε κατά τη διάρκεια της νόσησης, είτε μετά από αυτήν, οπότε αφορά και το σύνδρομο long covid. Το σύνδρομο εμφανίζεται με διάφορα συμπτώματα και επιπλοκές, που εμμένουν ή εμφανίζονται δύο με τέσσερις εβδομάδες μετά από λοίμωξη COVID-19. Το άρθρο Γιατί χρειάζεται καρδιολογικός έλεγχος μετά από λοίμωξη COVID-19; εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
10:46 23/03/2023

Λοιμώξεις: έφεραν τα «πάνω – κάτω», σε ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό

eleftherostypos.gr
  Χωρίς να έχει κλείσει το κεφάλαιο «κορωνοϊός», φέτος συμβαίνει να έχουν «πάρει κεφάλι» άλλοι, περισσότερο συνηθισμένοι – εξίσου όμως σοβαροί – ιοί… κάτι που έχει ως συνέπεια να βρίθουν οι αναπνευστικές λοιμώξεις, προκαλώντας  μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες. Οι φλεγμονές που συνοδεύουν αυτού του είδους τις λοιμώξεις αφορούν τόσο στο ανώτερο όσο και […] Το άρθρο Λοιμώξεις: έφεραν τα «πάνω – κάτω», σε ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
09:50 22/03/2023

Κορωνοϊός: Τι επιπτώσεις έχει στον θυρεοειδή

tromaktiko.gr
Ο κορωνοϊός, όπως έχουν αμέτρητες μελέτες τα τελευταία δυόμιση χρόνια, μπορεί να επηρεάσει όλο τον οργανισμό. Και ο θυρεοειδής δεν αποτελεί εξαίρεση. Μια νέα μελέτη κατέδειξε ότι τα ποσοστά θυρεοειδικής αυτοανοσίας είναι ως και 2 φορές υψηλότερα σε άτομα που νόσησαν από Covid-19. Οι ερευνητές ανέλυσαν ηλεκτρονικά αρχεία από νοσοκομείο στο Bergamo της Ιταλίας και […] The post Κορωνοϊός: Τι επιπτώσεις έχει στον θυρεοειδή appeared first on Tromaktiko.gr.
13:04 21/03/2023

Κορονοϊός: Άφησε χιλιάδες ασθενείς με καούρες και άλλα χρόνια πεπτικά προβλήματα

newsitamea.gr
Πόσο συχνά είναι τα επίμονα πεπτικά προβλήματα μετά την COVID-19, σύμφωνα με νέα, μεγάλη μελέτη Η λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός άφησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους με ανεξήγητα, χρόνια πεπτικά προβλήματα που επιμένουν ακόμα και έναν χρόνο ή περισσότερο αργότερα, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Εξετάζοντας δεδομένα από χιλιάδες ασθενείς ανακάλυψαν...
08:22 19/03/2023

Από νυχτερίδες ή ρακούν μεταδόθηκε ο κορωνοϊός;

pagenews.gr
Νέα τροπή στις πεποιθήσεις μας ως προς την «πηγή μετάδοσης» του θανατηφόρου ιού δίνουν τα πορίσματα έρευνας που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
00:16 19/03/2023

Covid-19: Σχετίζεται ο κορωνοϊός με την τύφλωση προσώπου;

tromaktiko.gr
Ο κατάλογος των συμπτωμάτων που μπορεί να χτυπήσουν τους μακροχρόνιους πάσχοντες από COVID μόλις έγινε λίγο μεγαλύτερος και λίγο πιο μυστηριώδης: Οι ερευνητές αναφέρουν μια περίπτωση «τύφλωσης προσώπου» που σχετίζεται με το σύνδρομο. Η πάθηση, γνωστή ιατρικά ως προπαγνωσία, προκαλεί μια πολύ συγκεκριμένη βλάβη: δυσκολία στη διάκριση ενός προσώπου από το άλλο. Ακόμη και το […] The post Covid-19: Σχετίζεται ο κορωνοϊός με την τύφλωση προσώπου; appeared first on Tromaktiko.gr.
00:16 18/03/2023

Kρυολόγημα: Προσφέρει ανοσία από τον COVID στα παιδιά

tromaktiko.gr
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας γιατροί και ερευνητές παρατήρησαν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό, αρρώσταιναν λιγότερο σε σχέση με τους ενήλικες. Και αυτό, εκτιμούν ότι οφείλεται σε προηγούμενο επίπεδο ανοσίας που είχαν από το κοινό κρυολόγημα. Κρυολόγημα και κορωνοϊός Ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας και τα Πανεπιστήμια της […] The post Kρυολόγημα: Προσφέρει ανοσία από τον COVID στα παιδιά appeared first on Tromaktiko.gr.
08:04 17/03/2023

Οι γιατροί αρνητές του κορωνοϊού και οι ποινές- Πέντε υποθέσεις με «βαρύ» παρελθόν

thebest.gr
Τρία χρόνια μετά την επέλασή του στην Ελλάδα, ο κορωνοϊός παραμένει στο υγειονομικό προσκήνιο με τους ειδικούς να συνεχίζουν να αποκωδικοποιούν τον ιό και να συλλέγουν δεδομένα για την ακόμη πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή του.
08:42 14/03/2023

Ο τραπεζικός... κορωνοϊός της SVB χτυπά τις αγορές

lykavitos.gr
Ο φόβος για μια νέα... σφαλιάρα τύπου Lehman Brothers, όπως συνέβη το 2008, πλανάται πάνω από τις αγορές του πλανήτη, καθώς η τράπεζα των νεοφυών επιχειρήσεων έριξε "κανόνι" και οι καταθέτες είναι... ζωσμένοι από τα φίδια!
09:18 13/03/2023

ΟΗΕ: Αγνώστου προελεύσεως ο κορωνοϊός

pagenews.gr
Τρία χρόνια μετά την εκδήλωση του Covid – 19 ο ΟΗΕ δηλώνει ότι αγνοεί ακόμη την προέλευση του θανατηφόρου ιού
18:56 12/03/2023

Κορωνοϊός: Κινδυνεύουν περισσότερο με long covid όσοι μολύνθηκαν από την Όμικρον

tromaktiko.gr
Ο κορωνοϊός έχει πολλές μεταλλάξεις. Μια από αυτές είναι η Όμικρον. Και τώρα, έρευνα δείχνει πως όσοι έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη αυτή έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να αποκτήσουν long Covid. Αυτό δείχνει μια νέα ελβετική επιστημονική μελέτη. Επίσης η μακρόχρονη Covid-19 δεν είναι πιθανότερη στους ανθρώπους με πρώτη λοίμωξη λόγω μετάλλαξης Όμικρον, από ό,τι σε […] The post Κορωνοϊός: Κινδυνεύουν περισσότερο με long covid όσοι μολύνθηκαν από την Όμικρον appeared first on Tromaktiko.gr.
18:22 09/03/2023

Έρευνα: Ο κορωνοϊός είχε μικρότερη επίπτωση στην ψυχική υγεία παγκοσμίως από ό,τι αρχικά είχε θεωρηθεί

ProtoThema.gr
Οι γυναίκες επηρεάστηκαν περισσότερο από τους άνδρες, αλλά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι επιπτώσεις υπήρξαν μικρότερες σε σχέση με τις αρχικές πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις
09:34 09/03/2023

Ο κορωνοϊός χρησιμοποιεί την χοληστερόλη για να μολύνει τα κύτταρα

thebest.gr
Για να προκαλέσει τη νόσο COVID-19, ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 πρέπει να περάσει στα ανθρώπινα κύτταρα και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται έναν… συνεργό.
20:00 05/03/2023

WSJ: Από διαρροή σε εργαστήριο στην Κίνα εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός

patrasevents.gr
Νέα απόρρητη έκθεση του υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ
19:32 28/02/2023

Τελικά ο κορωνοϊός ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας; Γιατί η θεωρία κερδίζει έδαφος

naftemporiki.gr
“Θέλουμε να μάθουμε τι οδήγησε σε αυτό, ώστε να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον». Αυτά τα λόγια, από τον Δρ Ντέιβιντ Ρέλμαν, ειδικό σε μολυσματικές ασθένειες και μικροβιολόγο… Τελικά ο κορωνοϊός ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας; Γιατί η θεωρία κερδίζει έδαφος - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
12:44 27/02/2023

Covid-19: Αυξάνεται κατά 43% η πιθανότητα αυτοάνοσου νοσήματος

naftemporiki.gr
Ο κορωνοϊός φαίνεται ότι αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εκδήλωσης αυτοάνοσου νοσήματος, σύμφωνα με νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της διεθνώς έως σήμερα. Ο κίνδυνος είναι… Covid-19: Αυξάνεται κατά 43% η πιθανότητα αυτοάνοσου νοσήματος - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
10:00 23/02/2023

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 7 συμπτώματα της long COVID που επιμένουν ένα χρόνο αργότερα

newsitamea.gr
Νέα μελέτη εξέτασε τις 47 συχνότερα αναφερόμενες εκδηλώσεις μετά την οξεία φάση της COVID Παρά την πληθώρα των εκδηλώσεων που αναφέρουν οι ασθενείς με εμμένουσα μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός, μόλις επτά είναι τα συμπτώματα που είναι μοναδικά στην long COVID, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Στόχος των...
10:20 16/02/2023

Καταστροφική η πανδημία για την καρδιά των μισών ενηλίκων. Αύξησε πίεση, χοληστερίνη, σάκχαρο

newsitamea.gr
Τι έδειξαν οι προληπτικές εξετάσεις σε χιλιάδες Αυστραλούς πριν και μετά την εισβολή του κορωνοϊού στη ζωή μας Η πανδημία που προκάλεσε ο κορωνοϊός μάς ώθησε σε κακές συνήθειες που πλήττουν την υγεία της καρδιάς, προειδοποιούν επιστήμονες από την Αυστραλία. Οι επιπτώσεις της, δε, είναι εμφανείς στις προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις....
19:32 15/02/2023

Κορωνοϊός: Έχουμε τα εργαλεία να τερματίσουμε φέτος την πανδημία, λέει ο ΠΟΥ

ProtoThema.gr
Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να βρούμε από πού ξεκίνησε ο κορωνοϊός, ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ
18:18 15/02/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load