Πώς να κάνετε σπιτικά τσουρέκια
Newsbeast.gr
Υλικά 500 γρ. αλεύρι (προτιμήστε εκείνο με την ένδειξη για τσουρέκια) 20 γρ. ξερή μαγιά 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, συν επιπλέον για το βούρτσισμα 50 γρ. ζάχαρη άχνη Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 2 κ. σ. μαχλέπι 75 γρ. μαλακωμένο βούτυρο Εκτέλεση Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι στον κάδο του μίξερ με έναν γάντζο ζύμης, σχηματίστε μια λακκούβα στο κέντρο και αφήστε την στην άκρη. Προσθέστε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και 100 ml χλιαρό νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη (5-7 λεπτά). Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μαλακή ζύμη (3-5 λεπτά). Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελα
09:12 19/04/2022