#Επιτάφιος θρήνος

Επιτάφιος θρήνος Μεγάλη Παρασκευή – περιφορά επιταφίου έθιμα

ekklisiaonline.gr
Μεγάλη Παρασκευή: Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ομάδες παιδιών γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν το μοιρολόι «Σήμερα μαύρος ουρανός», γνωστό και ως «Μοιρολόι της Παναγίας». Σε πολλές περιοχές της χώρας τα κορίτσια της ομάδας κρατούν ένα στεφάνι, πλεγμένο με λουλούδια εποχής, το οποίο στη συνέχεια το εναποθέτουν είτε στον Επιτάφιο, είτε στον τάφο του προσφάτως αποβιώσαντος ενορίτη. Τα Κάλαντα της Μεγάλης Παρασκευής, όπως τα ονομάζει η Λαογραφία, τείνουν σήμερα να εκλείψουν. Το άρθρο Επιτάφιος θρήνος Μεγάλη Παρασκευή – περιφορά επιταφίου έθιμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:30 14/04/2023

Πάτρα: Ο Επιτάφιος θρήνος στον Άγιο Ανδρέα- ΔΕΙΤΕ LIVE

thebest.gr
Ο Επιτάφιος θρήνος σε ζωντανή μετάδοση από τον ιερό Ναό του Αγίου ανδρέα, στην Π...
19:20 30/04/2021

Η Μεγάλη Παρασκευή με Μοναστηριακού τύπου Επιτάφιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής (της Κούλας Πουλασιχίδου)

e-ptolemeos.gr
Η σοβαρότερη και πιο Ιερή μέρα του ορθοδόξου εορτολογίου είναι η Μεγάλη Παρασκευή. Εκκλησιαστικά – τελετουργικά στοιχεία της είναι η Ακολουθία των Ωρών το πρωί με τα Ευαγγέλια και την Αποκαθήλωση και ο Επιτάφιος θρήνος το απόγευμα . Η Αποκαθήλωση , η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από ειδικές συνθήκες φέτος , στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου ... The post Η Μεγάλη Παρασκευή με Μοναστηριακού τύπου Επιτάφιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής (της Κούλας Πουλασιχίδου) appeared first on e-ptolemeos.gr.
15:24 30/04/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load