#Κυριακή των Μυροφόρων

Η εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Επισκέψεως στα Τρίκαλα

ekklisiaonline.gr
Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά την Κυριακή των Μυροφόρων η Σύναξη της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως» η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και είναι από τα ιερότερα και πολυτιμότερα κειμήλια της πόλεως των Τρικάλων και γενικότερα της αγιοτόκου Θεσσαλικής γης. Το άρθρο Η εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Επισκέψεως στα Τρίκαλα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:54 04/05/2023

Τίμησαν την Παναγία «Επίσκεψη» στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Τρικάλων

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ: Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά την Κυριακή των Μυροφόρων η Σύναξη της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως» η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και είναι από τα ιερότερα και πολυτιμότερα κειμήλια της πόλεως των Τρικάλων και γενικότερα της αγιοτόκου Θεσσαλικής γης. Το άρθρο Τίμησαν την Παναγία «Επίσκεψη» στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Τρικάλων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:28 03/05/2023

Η Κυριακή των Μυροφόρων στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης

ekklisiaonline.gr
Λειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ.π.Ακίνδυνος Δαρδανός μετά του Διακόνου π.Ιωάννου Καρπασινού, του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου συμπροσευχομένου εν τω Ιερώ βήματι. Το άρθρο Η Κυριακή των Μυροφόρων στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:16 02/05/2023

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Καρδίτσας Άγιο Σεραφείμ

ekklisiaonline.gr
Καρδίτσα: Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο και προστάτη άγιο της πόλεως της Καρδίτσας, ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2023. Το άρθρο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Καρδίτσας Άγιο Σεραφείμ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:46 02/05/2023

Αφρική: Προσευχήθηκαν για την εύρεση νερού – Νέα γεώτρηση με τη συμβολή της Επισκοπής Αρούσας

ekklisiaonline.gr
Μια νέα γεώτρηση πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή της Ουέντα, στην ενορία του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα. Μετά τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Μυροφόρων, στον ως άνω ιερό ναό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού. Το άρθρο Αφρική: Προσευχήθηκαν για την εύρεση νερού – Νέα γεώτρηση με τη συμβολή της Επισκοπής Αρούσας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:42 02/05/2023

Ανάμνηση του θαύματος της «Τζίκο» Παναγίας στην Αττάλεια (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Μέσα σε πανηγυρική αναστάσιμη ατμόσφαιρα στις 30 Απριλίου 2023, Κυριακή των Μυροφόρων, μνημονεύθηκε στην Αττάλεια η θαυματουργός θεραπεία του παραλυτικού, ο οποίος είχε προσφύγει στην εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, τηνεπονομαζομένη «Τζίκο» Παναγία, ζητώντας τις πρεσβείες Της. Το άρθρο Ανάμνηση του θαύματος της «Τζίκο» Παναγίας στην Αττάλεια (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:22 02/05/2023

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου για την ανδρεία και το θάρρος των Μυροφόρων γυναικών

ekklisiaonline.gr
Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Μεσήμβριας ν. Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου την Κυριακή των Μυροφόρων. Το άρθρο Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου για την ανδρεία και το θάρρος των Μυροφόρων γυναικών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:04 01/05/2023

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Λέρου

ekklisiaonline.gr
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Λέρου την Κυριακή των Μυροφόρων. Το άρθρο Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Λέρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:42 01/05/2023

Η Κυριακή των Μυροφόρων στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στο Κεντρί Ιεράπετρας

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ: Tην Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στην Ενορία Κεντρίου Ιεράπετρας. Το άρθρο Η Κυριακή των Μυροφόρων στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στο Κεντρί Ιεράπετρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:56 01/05/2023

Υπό καταρρακτώδη βροχή η παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη – Αμερικής Ελπιδοφόρος: Έκκληση να μην ξεχάσουμε το παρελθόν μας

ekklisiaonline.gr
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν έκαμψαν το φρόνημα των Ομογενών από το να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν την τρίωρη παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821, στην η 5η λεωφόρο στο Μανχάταν, την Κυριακή των Μυροφόρων. Η παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας συγκίνησε μικρούς και μεγάλους. Το άρθρο Υπό καταρρακτώδη βροχή η παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη – Αμερικής Ελπιδοφόρος: Έκκληση να μην ξεχάσουμε το παρελθόν μας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:24 01/05/2023

Βαρθολομαίος: Στην Ι. Μονή Βαλουκλή την Κυριακή των Μυροφόρων

ekklisiaonline.gr
ΦΑΝΑΡΙ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2023, της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε, κατά το έθος, στο Καθολικό της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βαλουκλή, με την συμμετοχή των Σεβ. Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνος και Προύσης κ. Ιωακείμ. Το άρθρο Βαρθολομαίος: Στην Ι. Μονή Βαλουκλή την Κυριακή των Μυροφόρων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:06 01/05/2023

Η Καρδίτσα τίμησε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Σεραφείμ

ekklisiaonline.gr
Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο και προστάτη άγιο της πόλεως της Καρδίτσας, ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, την Κυριακή των Μυροφόρων. Το άρθρο Η Καρδίτσα τίμησε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Σεραφείμ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:22 01/05/2023

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος και ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην Ενορία Κεντρίου Ιεράπετρας

ekklisiaonline.gr
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, την Κυριακή των Μυροφόρων, στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στην Ενορία Κεντρίου Ιεράπετρας. Το άρθρο Ο Μητροπολίτης Κύριλλος και ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην Ενορία Κεντρίου Ιεράπετρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:20 01/05/2023

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Καρδίτσας Άγιο Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο και προστάτη άγιο της πόλεως της Καρδίτσας, ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2023. Το άρθρο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Καρδίτσας Άγιο Σεραφείμ (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:44 01/05/2023

Το Ολοκαύτωμα των έξι Νεοπαρθενομαρτύρων στον ηρωϊκό Γεροπλάτανο

ekklisiaonline.gr
O ηρωϊκός Γεροπλάτανος τίμησε, την Κυριακή των Μυροφόρων, με κάθε μεγαλοπρέπεια τη θυσία των έξι Παρθένων βλαστών του που υπέρ Πίστεως και Πατρίδος έγιναν ολοκαύτωμα και κάηκαν στην πυρά, αποδεικνύοντας παγκοίνως ότι η Ρωμιοσύνη με το αίμα χτίζει και υπογράφει τη Χάρτα της Ελευθερίας της. Το άρθρο Το Ολοκαύτωμα των έξι Νεοπαρθενομαρτύρων στον ηρωϊκό Γεροπλάτανο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:34 01/05/2023

Λαμπρός εορτασμός Αγίου Σεραφείμ στην Καρδίτσα – Φωτογραφίες

ekklisiaonline.gr
Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο και προστάτη άγιο της πόλεως της Καρδίτσας, ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2023. Το άρθρο Λαμπρός εορτασμός Αγίου Σεραφείμ στην Καρδίτσα – Φωτογραφίες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:40 01/05/2023

Σύναξη της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Μέσα στην αναστάσιμη και λαμπροφόρο περίοδο που διανύουμε, εόρτασε σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τη σύναξη της ιερής και θαυματουργής εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης, σεπτό κειμήλιο του προσφυγικού ελληνισμού, το οποίο φυλάσσεται στον περικαλλή Ναό της Νέας Μηχανιώνας. Το άρθρο Σύναξη της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
02:46 01/05/2023

Κερκύρας Νεκτάριος: 50 χρόνια από την Μοναχική Κουρά του στην Άνω Μονή Παναγίας Ξενιάς

ekklisiaonline.gr
Στην Άνω Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς ιερουργησε σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Το άρθρο Κερκύρας Νεκτάριος: 50 χρόνια από την Μοναχική Κουρά του στην Άνω Μονή Παναγίας Ξενιάς εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:14 30/04/2023

Πατριάρχης Δανιήλ: Οι Μυροφόρες δεν αμφισβήτησαν τη μαρτυρία του Αγγέλου και συνάντησαν τον Αναστημένο Χριστό

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ από το ιστορικό Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι, όπου ιερούργησε σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2023, εξήγησε γιατί οι γυναίκες Μυροφόρες ήταν οι πρώτες που συνάντησαν τον Χριστό μετά την Ανάστασή Του. “Το ότι Τον είδαν ήταν η ανταμοιβή για την πίστη τους” είπε χαρακτηριστικά. Το άρθρο Πατριάρχης Δανιήλ: Οι Μυροφόρες δεν αμφισβήτησαν τη μαρτυρία του Αγγέλου και συνάντησαν τον Αναστημένο Χριστό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:06 30/04/2023

Ιερά Πανήγυρη της Παναγίας Κύκκου Ταύρου

ekklisiaonline.gr
Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε για άλλη μια χρονιά Κυριακή των Μυροφόρων η περίπυστος και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας του Κύκκου, η επιλογεμένη Ατταλειώτισσα , ή τζικο παναγιά, το ιερό κειμήλιο που ιστορείται ως έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και θησαυρίζεται στον Ιερό Ναο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ταύρου, όπου οι πρόσφυγες εκ Μικράς Ασίας διωγμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες , φρόντισαν να διασώσουν την Ιερά εικόνα και να κτίσουν στη περιοχή του Ταύρου περικαλλή Ιερό Ναό στο όνομα της Το άρθρο Ιερά Πανήγυρη της Παναγίας Κύκκου Ταύρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:54 30/04/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load