#Φρίντα Κάλο

Τι φύτρωνε στον κήπο της η Φρίντα Κάλο;

koolnews.gr
Η καλλιτεχνική υπόσταση είναι σαν την άμμο όταν είσαι βρεγμένος: κολλάει πάνω σου και πολλές φορές δεν φεύγει όσες ώρες και να πλένεσαι. Πάντα θα υπάρχει ένας κόκκος κάπου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εκφράζεις την καλλιτεχνική σου υπόσταση με μια συγκεκριμένη μορφή, αλλά εν καιρώ αυτή αρχίζει να καταλαμβάνει το είναι σου και σε […] The post Τι φύτρωνε στον κήπο της η Φρίντα Κάλο; appeared first on Koolnews.gr.
11:58 12/02/2024

Dior Cruise: Με ίνδαλμα τη μυθική Φρίντα Κάλο και το αξεπέραστο βεστιάριό της

thebest.gr
Όλα τα μεγάλα luxury labels κυκλοφορούν resort ή cruise συλλογές για τις διακοπές μετά την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και για να υποδεχθούν πρώιμα την άνοιξη.
03:00 19/11/2023

"Faces" στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

patrasevents.gr
Διογένους 1, Αγ. Δημήτριος ΑττικήςΠέμπτη, 25 Μάϊ 2023 21:15FACES στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον Ο χώρος και ο χρόνος δεν υπάρχουν. Προσωπικότητες που υπήρξαν και υπάρχουν ξεπηδούν από την παγωμένη χρονοκάψουλα και μας τοποθετούν σε μια στιγμή τους. Ένα project στο οποίο ο θεατής θα παρακολουθήσει και θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μια πτυχή του κάθε χαρακτήρα. Βιογραφικά στοιχεία, ψυχοσύνθεση, δράση, αντιδράσεις, τρόπος σκέψης είναι ο βασικός κορμός θα την αναβίωση-αναπαράσταση αυτών των προσωπικοτήτων . Ο Ριχάρδος ο Γ’ , η Ειρήνη Παππά , η Φρίντα Κάλο , η Ζαν ντ’Αρ...
18:34 24/05/2023

Nαι, μας ξελόγιασε η Dior collection στο Μεξικό με είδωλο τη Φρίντα Κάλο

thebest.gr
Ακόμα μια «στάση» της γαλλικής fashion luxury αυτοκρατορίας Dior σε τόπο με έντονη εθνική κουλτούρα: Η συλλογή Dior Cruise 2024 με show στο Μεξικό ύμνησε την βασανισμένη αλλά υπερταλαντούχα εικαστικό Φρίντα Κάλο της οποίας το  πασίγνωστο ντύσιμο, ήταν η «πανοπλία» της.
12:24 23/05/2023

Βazaar οικονομικής ενίσχυσης από τις “Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου”

myvolos.net
Βazaar οικονομικής ενίσχυσης για τις δράσεις τους οργανώνουν οι Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου καθώς όπως αναφέρουν δεν έχουμε χορηγούς και οι δράσεις έχουν έξοδα! “Σήμερα Σάββατο, 8/4 και αύριο Κυριακή, 9/4, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, θα μας βρείτε στον εξωτερικό χώρο της Σπείρας Σπείρα, δίπλα στην αγαπημένη Φρίντα Κάλο […]
14:14 08/04/2023

«Ο σύζυγος της Φρίντα Κάλο μπορεί να τη βοήθησε να πεθάνει»

in.gr
Αυτό αποκαλύπτει ο εγγονός του Ντιέγκο Ριβέρα, του μεγάλου έρωτα της Μεξικανής ζωγράφου. Ο πόνος της σπουδαίας Μεξικανής καλλιτέχνιδας ήταν τόσο μεγάλος, που «πιθανότατα» ζήτησε από την αδελφή ψυχή της και μεγάλο έρωτά της να τη βοηθήσει να βάλει τέλος στη ζωή της, λέγεται σε νέο ντοκιμαντέρ.
16:14 14/02/2023

Φρίντα Κάλο: Ένα μουσικο - θεατρικό αφιέρωμα στην σπουδαία ζωγράφο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

lykavitos.gr
Με το μουσικό αναλόγιο «Φρίντα Κάλο» της Μάγδας Μαυρογιάννη, το οποίο εστιάζει στην εκρηκτική εικαστικό και στην περιπετειώδη ζωή της, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Υποσκήνιο Β΄ της
10:56 26/01/2023

Έκανε τη Φρίντα… τοστ

Newsbeast.gr
Ο χρήστης sasamana1204 του Instagram είναι στην πραγματικότητα ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης που φτιάχνει μεταξύ άλλων πορτρέτα και έργα τέχνης σε ψωμί τοστ. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά βρώσιμα τοστ του είναι σίγουρα η Φρίντα Κάλο!
16:10 26/11/2022

Ποινική έρευνα για επιχειρηματία που υποστηρίζει ότι έκαψε σκίτσο της Φρίντα Κάλο

Newsit
Υπό ποινική έρευνα στο Μεξικό θα βρεθεί συλλέκτης έργων τέχνης και επιχειρηματίας, αφού φέρεται να έκαψε σκίτσο της Φρίντα Κάλο για να προσελκύσει την προσοχή σε μια συλλογή NFTs (ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία). Οι αρχές του Μεξικό ωστόσο, είναι δύσπιστες. Ο Μαρτίν Μομπάρακ είπε ότι έκαψε ένα σκίτσο που είχε αφαιρεθεί από τις σελίδες ημερολογίου της ... Περισσότερα To άρθρο Ποινική έρευνα για επιχειρηματία που υποστηρίζει ότι έκαψε σκίτσο της Φρίντα Κάλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
18:18 30/09/2022

GNTM 5: Πώς ήταν η Σοφία Χατζηπαντελή πριν να υιοθετήσει το «μονόφρυδο» της Φρίντα Κάλο;

eleftherostypos.gr
Μπορεί στην Ελλάδα να έγινε γνωστή πριν λίγες εβδομάδες, όταν ανακοινώθηκε πως θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του GNTM, ωστόσο στο εξωτερικό κάνει μεγάλη καριέρα και συνεργάζεται με ηχηρούς οίκους όπως Chanel κλπ. Η Σοφία Χατζηπαντελή με καταγωγή από την Ελλάδα και την Κύπρο έχει κάνει εντύπωση με το βιογραφικό της, αλλά κυρίως με την […] Το άρθρο GNTM 5: Πώς ήταν η Σοφία Χατζηπαντελή πριν να υιοθετήσει το «μονόφρυδο» της Φρίντα Κάλο; εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
22:14 19/09/2022

Παρίσι: Χειροποίητοι κορσέδες, μεταξωτές μπότες και ακόμη 200 αντικείμενα σε μία μεγάλη έκθεση για το στιλ της Φρίντα Κάλο

monopoli.gr
Οι επισκέπτες του Palais Galliera θα μπορούν πλέον να δουν από κοντά μερικά από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα και κομμάτια της γκαρνταρόμπας της Φρίντα Κάλο.
12:00 19/09/2022

Το εμβληματικό έργο της Φρίντα Κάλο «Ο Ντιέγκο και εγώ» θα εκτεθεί για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια

thebest.gr
Με αξία άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, είναι το ακριβότερο πορτρέτο Λατινικοαμερικανού καλλιτέχνη όλων των εποχών.
14:52 26/08/2022

«Ο Ντιέγκο κι εγώ», της Φρίντα Κάλο: O σπάνιος πίνακας της Φρίντα Κάλο που εκτίθεται στην Αργεντινή

dete.gr
Η διάσημη αυτοπροσωπογραφία της Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο, με δάκρυα στα μάτια, εκτίθεται για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια, σε ένα μουσείο λατινο-αμερικανικής τέχνης, στο Μπουένος Άιρες.Πάνε 25 χρόνια που η αυτοπροσωπογραφία με τίτλο «Ο Ντιέγκο κι εγώ» [Diego y yo], που η Φρίντα Κάλο ζωγράφισε το 1949, δεν είχε εκτεθεί στο κοινό. Ο […]
12:24 26/08/2022

Μιούζικαλ για τη Φρίντα Κάλο

fosonline.gr
Ετοιμάζεται μιούζικαλ με θέμα τη ζωή και το έργο της Φρίντα Κάλο. 
16:24 30/07/2022

Η ζωή της Φριντα Κάλο – Μεξικό και σουρεαλισμός στο νέο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ

Newsit
Η ζωή της Φριντα Κάλο, της ζωγράφου που πρωτοπόρησε και έγινε σύμβολο του καλλιτεχνικού φεμινισμού, γίνεται μιούζικαλ από το Μπρόντγουεϊ. Η οικογένεια της Φρίντα Κάλο ενέκρινε το μιούζικαλ «Frida, The Musical» και το οποίο περιλαμβάνει κομμάτια από όλη της τη ζωή. «Η Φρίντα Κάλο έχει ακόμα τόσα πολλά να μας διδάξει και είμαι ενθουσιασμένη που ... Περισσότερα To άρθρο Η ζωή της Φριντα Κάλο – Μεξικό και σουρεαλισμός στο νέο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
22:02 29/07/2022

Φρίντα Κάλο: Νέο μιούζικαλ για τη ζωή της ανεβαίνει στο  Μπρόντγουεϊ

Newsbeast.gr
Η οικογένεια της Φρίντα Κάλο ενέκρινε ένα νέο θεατρικό μιούζικαλ βασισμένο στην ιστορία της ζωής της ζωγράφου από το Μεξικό με τίτλο «Frida, The Musical» που ετοιμάζεται να ανέβει σε θεατρική σκηνή του Μπρόντγουεϊ. «Η Φρίντα έχει ακόμα τόσα πολλά να μας διδάξει και είμαι ενθουσιασμένη που μου δίνεται η ευκαιρία να τιμήσω τη ζωή και το έργο της μέσω αυτού του πιο εκφραστικού μέσου» δήλωσε η παραγωγός Βαλεντίνα Μπέργκερ. «Το πνεύμα της είναι πολύ ζωντανό στη νεανική δημιουργική μας ομάδα» ανέφερε. Η Βαλεντίνα Μπέργκερ μαζί με το ίδρυμα Φρίντα Κάλο και τη BTF Media, ανακοίνωσαν το πρότζεκτ την περασμένη εβδομάδα. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μουσική θα είναι του Μεξικανού συνθέτη Χάιμε Λοσάνο
12:42 29/07/2022

Βιογραφικό θεατρικό μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ για την Φρίντα Κάλο

hellasjournal.com
Η οικογένεια της Φρίντα Κάλο ενέκρινε ένα νέο θεατρικό μιούζικαλ
12:30 29/07/2022

"Frida, The Musical": Βιογραφικό μιούζικαλ για τη θρυλική ζωγράφο Φρίντα Κάλο στο Μπρόντγουεϊ

thetoc.gr
Η Βαλεντίνα Μπέργκερ μαζί με το ίδρυμα Φρίντα Κάλο και τη BTF Media, ανακοίνωσαν το πρότζεκτ την περασμένη εβδομάδα.
10:32 29/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load