#Στρατός

Στρατός Ξηράς: Εικόνες από την επιχειρησιακή εκπαίδευση Σχηματισμών του Δ’ Σώματος Στρατού [pics, vid]

onalert.gr
Aπό 1 έως 12 Απριλίου 2024, Σχηματισμοί του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Περιοχή Ευθύνης τους. The post Στρατός Ξηράς: Εικόνες από την επιχειρησιακή εκπαίδευση Σχηματισμών του Δ’ Σώματος Στρατού [pics, vid] appeared first on OnAlert.
15:28 15/04/2024

Στρατός: Συνεχίζουν να φτιάχνουν οχήματα-ρομπότ οι Ρώσοι, vid

el.gr
Κάποια εξ αυτών έχουν ήδη σταλεί στο ουκρανικό μέτωπο: Το άρθρο Στρατός: Συνεχίζουν να φτιάχνουν οχήματα-ρομπότ οι Ρώσοι, vid εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
19:09 13/04/2024

Συναγερμός στο Ισραήλ: Προετοιμάζεται για ενδεχόμενη επίθεση από το Ιράν

Skai.gr
Ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε την Τετάρτη ότι ενίσχυσε την αεράμυνά του ενώ κάλεσε εφέδρους καθώς σύμφωνα με ισραηλινά μέσα εκφράζονται φόβοι για απευθείας επίθεση του Ιράν
10:37 04/04/2024

Ιράν: Τουλάχιστον τρεις νεκροί αστυνομικοί από επιθέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Στρατός της Δικαιοσύνης»

onalert.gr
Η εθνική μειονότητα με κάπου 10 εκατομμύρια μέλη, κυρίως σουνίτες μουσουλμάνους, είναι παρούσα στο Ιράν, στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν. The post Ιράν: Τουλάχιστον τρεις νεκροί αστυνομικοί από επιθέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Στρατός της Δικαιοσύνης» appeared first on OnAlert.
09:28 04/04/2024

Στρατός Ξηράς: Παρουσίαση του ελικοπτέρου H145M από την Airbus σε επιτελείς του ΓΕΣ

onalert.gr
Στις 28 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ από την Airbus, σχετικά με τις δυνατότητες του ελικοπτέρου H145M. The post Στρατός Ξηράς: Παρουσίαση του ελικοπτέρου H145M από την Airbus σε επιτελείς του ΓΕΣ appeared first on OnAlert.
18:28 01/04/2024

SIG Sauer: Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ παρέλαβε τα πρώτα τυφέκια M7 και υποπολυβόλα M250 νέας γενιάς [pics]

onalert.gr
Η SIG Sauer φαίνεται πως έπεισε τους αρμόδιους φορείς και επιτελείς του αμερικανικού Στρατού Ξηράς για την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία των καινούργιων όπλων. The post SIG Sauer: Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ παρέλαβε τα πρώτα τυφέκια M7 και υποπολυβόλα M250 νέας γενιάς [pics] appeared first on OnAlert.
10:28 01/04/2024

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: «Η πνευματική ελευθερία και η ανάσταση προϋποθέτει τον σταυρό και τη θυσία του Γολγοθά»

vimaorthodoxias.gr
Ι.Μ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – Με ευλάβεια αλλά και εθνική ευαισθησία οι ακρίτες μας γιόρτασαν και φέτος την διπλή θρησκευτική και εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί η γαλανόλευκη κυμάτιζε υπερήφανα στα σπίτια και στα δημόσια καταστήματα. Στρατός, μαθητές και σύλλογοι από μέρες ετοιμάσθηκαν για τη συμμετοχή τους στο εορτασμό και τις παρελάσεις στις […]
00:09 27/03/2024

Η νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα- Λάζαρος Καμπουρίδης

militaire.gr
Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης Αντιστράτηγος ε.α. Η δήλωση του Τ. Ερντογάν, για πρόθεση οριστικής επίλυσης του θέματος ασφάλειας των συνόρων με το Ιράκ προαναγγέλοντας μία νέα στρατιωτική επιχείρηση, αποτελεί την αφετηρία για νέες εξελίξεις στην περιφέρεια επηρεάζοντας τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας αλλά σε βάθος χρόνου και τα ελληνοτουρκικά. Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας σε Ιράκ και Συρία, είναι η δημιουργία μίας μόνιμης ουδέτερης ζώνης την οποία η Άγκυρα θα ελέγχει με τις τοπικές τουρκόφρονες πληθυσμιακές ομάδες. Ήδη το έργο αυτό στη Συρία, έχει αναλάβει ο από την Άγκυρα εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ) και η Τουρκία επιδιώκει κάτι αντίστοιχο και στο Ιράκ. Δηλαδή, τ
11:00 24/03/2024

5 Μαρτίου σαν σήμερα, το 1864 ο Κων.Κανάρης πρωθυπουργός

militaire.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 5 Μαρτίου   1864.... Ο Κωνσταντίνος Κανάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. 1913.... Ο Ελληνικός Στρατός, προελαύνοντας, απελευθερώνει το Τεπελένι. 1914.... Συγκροτείται η πρώτη αλβανική Κυβέρνηση υπό τον Τουρχάν πασά. 1918.... Φοβούμενος επίθεση των Δυτικών δυνάμεων για να καταπνίξουν την Επανάσταση μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, ο Βλαντιμίρ Λένιν μετακινεί την πρωτεύουσα της Ρωσίας από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα
01:00 05/03/2024

Το HRW κατηγορεί την Τουρκία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη βόρεια Συρία

tilegrafimanews.gr
Συρία: Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατηγόρησε την Τουρκία για πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους. Η Συρία έχει κατακερματιστεί μετά τον εμφύλιο του 2011 και ο τουρκικός στρατός μαζί με ομάδες ανταρτών που στηρίζει ελέγχουν δύο μεγάλες περιοχές στη μεθόριο με την Τουρκία. Η Τουρκία «ευθύνεται για σοβαρές παραβιάσεις και πιθανά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν μέλη των δυνάμεών της και τοπικές ένοπλες ομάδες που υποστηρίζει» στη βόρεια Συρία, ανέφερε το HRW σε έκθεσή του. «Τούρκοι αξιωματούχοι (…) σε κάποιες περιπτώσεις ενεπλάκησαν άμεσα σε προφανή εγκλήματα πολέμ
19:46 29/02/2024

Σαν σήμερα: Το 1833 συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, με Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό

onalert.gr
Το 1833 με Βασιλικό Διάταγμα που εκδίδεται από την Αντιβασιλεία του Όθωνος, καταργείται ο Στρατός των ατάκτων και συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό. The post Σαν σήμερα: Το 1833 συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, με Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό appeared first on OnAlert.
00:28 25/02/2024

Patroller: Πέταξε για πρώτη φορά το γαλλικό drone που θα αποκτήσει ο Στρατός Ξηράς [vid]

onalert.gr
Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το UAV Patroller της Safran, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στις 6 Φεβρουαρίου 2024.  The post Patroller: Πέταξε για πρώτη φορά το γαλλικό drone που θα αποκτήσει ο Στρατός Ξηράς [vid] appeared first on OnAlert.
20:28 21/02/2024

Σαν σήμερα: Το 1913 ο ελληνικός Στρατός κυριεύει το οχυρωμένο Μπιζάνι και απελευθερώνει τα Γιάννενα από τους Τούρκους

onalert.gr
Δείτε τα γεγονότα σαν σήμερα The post Σαν σήμερα: Το 1913 ο ελληνικός Στρατός κυριεύει το οχυρωμένο Μπιζάνι και απελευθερώνει τα Γιάννενα από τους Τούρκους appeared first on OnAlert.
00:28 21/02/2024

M6OT: Ο τουρκικός Στρατός Ξηράς παρέλαβε δύο εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης [vid]

onalert.gr
Ο πρόεδρος της SSB μίλησε για τον ρόλο και την σημασία που έχουν τα άρματα μάχης τύπου M60T για τον τουρκικό Στρατό Ξηράς. The post M6OT: Ο τουρκικός Στρατός Ξηράς παρέλαβε δύο εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης [vid] appeared first on OnAlert.
13:28 10/02/2024

Μεσολόγγι: Βρέθηκε τετράδιο του Μπάμπη με όσους του χρωστούσαν

euro2day.gr
Στις έρευνες για τη δολοφονία του άτυχου νέου συμμετέχει και ο Στρατός με ναρκαλιευτές που σαρώνουν τον βάλτο τόσο για την καραμπίνα, όσο και για το κινητό του θύματος.
11:09 25/01/2024

PrSM: Οι ΗΠΑ δοκίμασαν σύστημα καθοδήγησης για την «αντιπλοϊκή» διαμόρφωση των βαλλιστικών πυραύλων

onalert.gr
Ο Στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή ενός συστήματος καθοδήγησης πολλαπλών λειτουργιών για τους νέους βαλλιστικούς πυραύλους PrSM. The post PrSM: Οι ΗΠΑ δοκίμασαν σύστημα καθοδήγησης για την «αντιπλοϊκή» διαμόρφωση των βαλλιστικών πυραύλων appeared first on OnAlert.
13:28 22/01/2024

Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών: Ο Ισραηλινός Στρατός εξάλειψε μόνο το 20-30% των μαχητών της Χαμάς

olympia.gr
Το Ισραήλ δεν πέτυχε τον στόχο του να καταστρέψει γρήγορα τη Χαμάς, αφού, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μόνο το 20-30% των περίπου 30 χιλιάδων μαχητών έχει εξαλειφθεί. Αυτό ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, γράφει σήμερα η Jerusalem Post. Το κίνημα της Χαμάς, σύμφωνα με πηγές, έχει ακόμα […] Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών: Ο Ισραηλινός Στρατός εξάλειψε μόνο το 20-30% των μαχητών της Χαμάς - olympia
07:28 22/01/2024

Γιατί ο Ισραηλινός Στρατός σκοτώνει τόσους πολλούς… Ισραηλινούς;

tanea.gr
Αμφιλεγόμενες διαταγές, έλλειψη ψυχραιμίας και χαζές βόμβες οδηγούν πολλούς Ισραηλινούς φαντάρους στο νοσοκομείο ή στο νεκροτομείο.
14:00 21/01/2024

Σαν σήμερα: Το 1943 ο Κόκκινος Στρατός σπάει τον κλοιό των ναζιστικών δυνάμεων στο Λένινγκραντ

onalert.gr
Δείτε τα γεγονότα σαν σήμερα The post Σαν σήμερα: Το 1943 ο Κόκκινος Στρατός σπάει τον κλοιό των ναζιστικών δυνάμεων στο Λένινγκραντ appeared first on OnAlert.
00:28 18/01/2024

Ο προσπάθεια των ΗΠΑ να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση, η Μέση Ανατολή και τα ελληνοτουρκικά

militaire.gr
Άρθρο του Χρήστου Καπούτση Το νέο έτος , το 2024, που μόλις ανέτειλε, κληρονόμησε, ένα Κόσμο, ασταθή, με το διεθνές περιβάλλον να χαρακτηρίζεται ως άναρχο και συγκρουσιακό  και με δύο πολέμους να μαίνονται στην γειτονιά μας, στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας. Μέση Ανατολή:  Ο κίνδυνος  διευρυμένης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αραβικής Χερσονήσου, δεν είναι μόνο ένα υποθετικό εφιαλτικό  σενάριο, αλλά κάτι περισσότερο, ίσως μια ρεαλιστική πιθανότητα… Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονυ Μπλίνκεν, σπεύδει, για μία ακόμη φορά, την τέταρτη κατά σειρά, από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο επικεφαλής της αμερικάνικης διπλωματίας,  από χθες επισκέπτεται  το Ισραήλ και τη Δυ
19:00 06/01/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load