#Αδήλωτα τετραγωνικά

Αδήλωτα τετραγωνικά: Στο τραπέζι μόνιμη ρύθμιση

eleftherostypos.gr
Την άμεση λήψη μέτρων ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, από την κυβέρνηση, καθώς, όπως επισημαίνουν, η γραφειοκρατία πνίγει τις διαδικασίες και τα αναδρομικά δημιουργούν υπέρογκα και άδικα χρέη! Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με επιστολή της προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, υπέβαλε τέσσερα θεσμικά αιτήματα που αφορούν […] Το άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά: Στο τραπέζι μόνιμη ρύθμιση εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
13:06 05/07/2022

Αδήλωτα τετραγωνικά: Επιστροφές για τις λάθος χρεώσεις – Ποιοι ιδιοκτήτες θα πάρουν πίσω υπέρογκα πρόστιμα

eleftherostypos.gr
Χιλιάδες πολίτες που υπέβαλαν στους δήμους, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως και 23 Μαρτίου 2022 δηλώσεις οικειοθελούς αποκάλυψης των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων τους και κλήθηκαν να πληρώσουν δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους και πρόστιμα, αναδρομικά για χρονικά διαστήματα έως και 14 ετών, μπορούν πλέον να ενταχθούν κι αυτοί στην πρόσφατα ψηφισθείσα ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου […] Το άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά: Επιστροφές για τις λάθος χρεώσεις – Ποιοι ιδιοκτήτες θα πάρουν πίσω υπέρογκα πρόστιμα εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
11:52 08/06/2022

Αδήλωτα τετραγωνικά: Έτσι «ξεκλειδώνει» η μεταβίβαση ακινήτου – Κατώτατος Μισθός

ekklisiaonline.gr
Σε περίπτωση οφειλής, ο μεταβιβάζων ή ο αγοραστής υποχρεούται να εξοφλήσει το υπόλοιπο ποσό είτε εφάπαξ εντός τριάντα ημερών, είτε σε έως έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα πενήντα (50) ευρώ. Το άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά: Έτσι «ξεκλειδώνει» η μεταβίβαση ακινήτου – Κατώτατος Μισθός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:20 01/05/2022

Ο Δ. Αλασεϊρλής για την αντιμετώπιση ρήξης πρόσθιου χιαστού του γόνατος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

grtimes.gr
Στις εξελίξεις στην θεραπευτική αντιμετώπιση ρήξης πρόσθιου χιαστού του γόνατος αναφέρθηκε ο ορθοπεδικός Δημοσθένης Αλασεϊρλής μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1. Ο κ. Αλασεϊρλής αναφέρθηκε στη συχνότητα, αλλά και στη σοβαρότητα της ρήξης πρόσθιου χιαστού του γόνατος. Επίσης, απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα και εξήγησε πότε είναι αναγκαία η χειρουργική επέμβαση και πόσο άμεσα πρέπει να γίνει. Τέλος, μίλησε για τις σύγχρονες εξελίξεις στη χειρουργική θεραπεία του πρόσθιου χιαστού. Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Δημοσθένης Αλασεϊρλής στη Μαρία Σαμολαδά: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Στην κυκλοφορία μετά από 13 χρόνια
19:30 29/04/2022

Αδήλωτα τετραγωνικά: Τί προβλέπεται στη νέα ρύθμιση-Πώς θα διαγραφούν τα λάθος πρόστιμα

grtimes.gr
Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν μία ακόμη ευκαιρία -την τρίτη κατά σειρά- να αποκαλύψουν στους δήμους τις πραγματικές επιφάνειες των ιδιοκτησιών τους χωρίς να επιβαρυνθούν με υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και τελών και χωρίς να πληρώσουν τα πολύ υψηλά ποσά προσαυξήσεων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που προβλέπει κανονικά η ισχύουσα νομοθεσία. Η νέα ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και περιλαμβάνεται στο άρθρο 18 του ν. 4915/2022, τέθηκε ήδη σε ισχύ, καθώς η ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας είναι δυνατή η υποβολή των σχετικών δηλώσεων στους δήμους όλης της χώρας, επαναλειτουργεί από την Τρίτη του Πάσχα και θα π
16:40 29/04/2022

Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αδήλωτα τετραγωνικά – Διαγραφή προστίμων

in.gr
Δρομολογείται ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που οικειοθελώς δήλωσαν στους δήμους τα αδήλωτα από 1.1 έως 24.3.2022 • Με ποιον τρόπο και γιατί δεν θα ισχύσουν τα αναδρομικά δημοτικά τέλη και οι φόροι 14 ετών • Η ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Εσωτερικών και όλες οι λεπτομέρειες για τη λύση που δίνεται
00:32 19/04/2022

Αδήλωτα τετραγωνικά: Σοκ για ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας λάθος χρεώσεων από δήμους

eleftherostypos.gr
Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν στους δήμους δηλώσεις οικειοθελούς αποκάλυψης των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών τους την περίοδο από την 1η-1-2022 έως την 24η-3-2022, κατά την οποία δεν ίσχυε η νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις αδήλωτες επιφάνειες ακινήτων στους ΟΤΑ, χρεώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες με υπέρογκα πρόσθετα ποσά δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων, […] Το άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά: Σοκ για ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας λάθος χρεώσεων από δήμους εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
12:16 08/04/2022

Αδήλωτα τετραγωνικά: Προς παράταση η λειτουργία της πλατφόρμας

lamianow.gr
Στην παράταση τουλάχιστον για ένα μήνα της λειτουργίας της πλατφόρμας με την οποία δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν στους Δήμους την πραγματική επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις για τα έτη έως και το 2019, προσανατολίζονται τα συναρμόδια υπουργεία. Στην προκειμένη περίπτωση η παράταση κρίνεται υποχρεωτική καθώς η αποκάλυψη των πραγματικών τετραγωνικών είναι απαραίτητη και για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να αποφύγουν επιπλέον χρεώσεις αναδρομικών για τις χρονιές πριν το 2020. Παρόλα αυτά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δήλωση των πραγ
16:02 31/12/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ακόμη μία ευκαιρία έως το τέλος του χρόνου για την αποκάλυψή τους

Newsit
Οι μεγάλες διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ των τετραγωνικών που δηλώνοντας στην Εφορία και το Ε9 και σε αυτά που δηλώνονται στου Δήμους είναι κοινό μυστικό. Ένα χρόνο πριν έκλεισε η εφαρμογή, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν την ευκαιρία να μπουν στην αρχική ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά με ευνοϊκούς όρους. Όσοι λοιπόν ... Περισσότερα To άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά: Ακόμη μία ευκαιρία έως το τέλος του χρόνου για την αποκάλυψή τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
07:36 08/11/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα αύριο, Σάββατο 06.11

el.gr
Δείτε τι λέει η ανακοίνωση: Το άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα αύριο, Σάββατο 06.11 εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
11:46 05/11/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά: Κτηματολόγιο, ΟΠΕΚΕΠΕ ενιαία ενίσχυση- Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου

ekklisiaonline.gr
Ακόμα και έτσι, όμως, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποφύγουν πολλές από τις υπέρογκες αναδρομικές επιβαρύνσεις για τις εκκρεμότητες που έχουν στους δήμους και πλέον θα μπορούν ελεύθερα να προχωρήσουν σε μεταβίβαση ή όποια άλλη πράξη επιθυμούν με τα ακίνητά τους. Το άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά: Κτηματολόγιο, ΟΠΕΚΕΠΕ ενιαία ενίσχυση- Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:52 20/10/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά πλατφόρμα

ekklisiaonline.gr
Οπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, «πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους ανθρώπους που εμπιστεύονται την Πολιτεία, τρέχουν εντός των συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών, κάνουν χρήση των ευεργετημάτων. Αυτοί που έχουν καθυστερήσει για τον οποιοδήποτε λόγο θα πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο σε σχέση με τους προηγούμενους. Θυμίζω ότι τα πρόστιμα ήταν 60%, εάν δεν εφαρμοζόταν αυτή η διάταξη». Το άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά πλατφόρμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:30 13/10/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεύτερη ευκαιρία έως το τέλος του έτους

eleftherostypos.gr
Δεύτερη ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την προηγούμενη ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για τη δήλωση των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων τους στους δήμους, αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση. Στόχος είναι να επιτραπεί και σ’ αυτούς τους... The post Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεύτερη ευκαιρία έως το τέλος του έτους appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
12:44 03/10/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεύτερη ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες

lykavitos.gr
Δεύτερη ευκαιρία έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν τη σωστή επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους στους δήμους, καθώς έρχεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά. Στόχος να γλιτώσουν από πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις δημοτικών τελών για τα έτη έως και το 2019 και να πληρώσουν μικρό πρόστιμο για την περίοδο από το 2020 και […] The post Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεύτερη ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες first appeared on Lykavitos.gr.
13:30 18/09/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά: Η ΑΑΔΕ απαντά σε 28 βασικά ερωτήματα για την συμπλήρωση του Ε9

tromaktiko.gr
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία είναι η πλατφόρμα στην οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) διαρκούς ενημέρωσης αλλά και αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 και μετά. Η ΑΑΔΕ λύνει τις απορίες των φορολογουμένων για το Ε9 με 28 ερωτήσεις και απαντήσεις: 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά Πρόσωπα (Φ.Π.) […] The post Αδήλωτα τετραγωνικά: Η ΑΑΔΕ απαντά σε 28 βασικά ερωτήματα για την συμπλήρωση του Ε9 appeared first on tromaktiko.
11:57 21/02/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις με μικρότερο πέναλτι

lykavitos.gr
Τελευταία ευκαιρία για να σώσουν τα ακίνητά τους από υπέρογκα πρόστιμα, αποκαλύπτοντας στους δήμους τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά μέτρα, αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν ενταχθεί στην πρόσφατη ρύθμιση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ανοίγει ξανά τον δρόμο των διορθώσεων […] The post Αδήλωτα τετραγωνικά: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις με μικρότερο πέναλτι first appeared on Lykavitos.gr.
11:53 13/02/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά : Παραταση, πληρωμή τελών κυκλοφοριας 2021- Κτηματολόγιο

ekklisiaonline.gr
Το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων θα είναι μικρότερο από τα πρόστιμα που επιβάλλονται σήμερα και όσον αφορά το ΤΑΠ, μπορεί να φθάσουν και το 200% του τέλους που αναλογεί, ενώ όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει στο 100% της αρχικής οφειλής. Το άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά : Παραταση, πληρωμή τελών κυκλοφοριας 2021- Κτηματολόγιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:19 12/02/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά : 14.000 αιτήσεις στο δήμο Αγρινίου

sinidisi.gr
Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία από τις υπηρεσίες του δήμου και ποια τα επόμενα στάδια Τι αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης Η πανδημία έφερε παράταση μέχρι και στις 31 Μαρτίου στις δηλώσεις καθορισμού επιφάνειας... Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου: Αδήλωτα τετραγωνικά : 14.000 αιτήσεις στο δήμο Αγρινίου
21:34 05/02/2021

Αδήλωτα τετραγωνικά : Αιτησεις, παράταση, πλατφορμα- Εξοικονομω κατ οικον- Κτηματολογιο

ekklisiaonline.gr
Ποιες προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ θα ληφθούν υπόψη για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας-Τι προβλέπεται για τις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων. Το άρθρο Αδήλωτα τετραγωνικά : Αιτησεις, παράταση, πλατφορμα- Εξοικονομω κατ οικον- Κτηματολογιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:38 01/02/2021

Κορωνοϊός - Αδήλωτα τετραγωνικά: Παράταση της προθεσμίας έως τον Μάρτιο

Cnn.gr
Την παράταση, λόγω κορωνοϊού, των διαδικασιών προμήθειας εξοπλισμού πληροφορικής για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, αλλά και την παράταση της προθεσμίας για την εκκαθάριση των δηλώσεων για τον καθορισμό της…
01:01 29/01/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load