#John Lennon

Η «άβολη» συνάντηση Mick Jagger – John Lennon: Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο για τους Beatles

instyle.gr
Ένα νέο βιβλίο για τους Beatles αποκαλύπτει συνάντηση του John Lennon που έκανε τον Mick Jagger να αισθανθεί «άβολα». Το βιβλίο με τίτλο «All You Need Is Love» των Στίβεν Γκέινς και Πίτερ Μπράουν για το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 11 Απριλίου. Συνεντεύξεις που είχαν πάρει οι συγγραφείς από τα μέλη του […] The post Η «άβολη» συνάντηση Mick Jagger – John Lennon: Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο για τους Beatles appeared first on InStyle.
13:46 08/04/2024

Yoko Ono: Οδηγίες… χρήσης ηρωίνης στον John Lennon

instyle.gr
Η Yoko Ono φέρεται να εξήγησε στον εκλιπόντα John Lennon πώς να παίρνει ηρωίνη, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο για τους Beatles. Μια σειρά από νέα αποσπάσματα από το βιβλίο All You Need Is Love δημοσίευσαν οι Sunday Times. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τα πρώην μέλη των […] The post Yoko Ono: Οδηγίες… χρήσης ηρωίνης στον John Lennon appeared first on InStyle.
23:46 07/04/2024

John Lennon: Δεν συμπαθούσε καθόλου τον Muhammad Ali και αυτή είναι η αιτία

instyle.gr
Οι Beatles δεν άντεχαν τον Muhammad Ali, όπως αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας στην πρώτη συνάντηση των θρυλικών Σκαθαριών με το είδωλο της πυγμαχίας. Το συγκρότημα συνάντησε τον πυγμάχο στο πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ, όταν και οι δύο εκτοξεύονταν στη σφαίρα της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας. Αλλά οι τέσσερις μουσικοί, -ιδιαίτερα ο John Lennon- ήταν έξαλλοι μαζί του […] The post John Lennon: Δεν συμπαθούσε καθόλου τον Muhammad Ali και αυτή είναι η αιτία appeared first on InStyle.
20:46 12/02/2024

Beatles: Στο “σφυρί” πίνακας που ζωγράφισαν και τα τέσσερα “Σκαθάρια”

instyle.gr
Οι Beatles συνεχίζουν να συγκινούν τους αφοσιωμένους θαυμαστές τους, ακόμη και μισό αιώνα μετά τη διάλυσή τους. Ένας πίνακας ζωγραφικής που φιλοτεχνήθηκε και από τα τέσσερα θρυλικά “Σκαθάρια”, τον John Lennon, τον Paul McCartney, τον George Harrison και τον Ringo Starr, πουλήθηκε πρόσφατα για 1,7 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, η τιμή πώλησης ξεπέρασε κατά πολύ την […] The post Beatles: Στο “σφυρί” πίνακας που ζωγράφισαν και τα τέσσερα “Σκαθάρια” appeared first on InStyle.
13:46 07/02/2024

John Lennon: Η συγκλονιστική μαρτυρία οδηγού ταξί από τη στιγμή της δολοφονίας – «Νόμιζα ότι γυρίζουν ταινία»

instyle.gr
Μάρτυρας κατά λάθος της δολοφονίας του John Lennon έγινε ένας οδηγός ταξί, την 8η Δεκεμβρίου 1980. Όταν ο αυτοκινητιστής Richard Peterson έφτασε στο κτίριο Dakota εκείνο το βράδυ του Δεκεμβρίου, σκέφτηκε ότι ίσως θα έβλεπε τον John Lennon. Άλλωστε, ήταν ο πιο διάσημος κάτοικος αυτής της πολυκατοικίας της Νέας Υόρκης. Αντ’ αυτού, έγινε κατά λάθος […] The post John Lennon: Η συγκλονιστική μαρτυρία οδηγού ταξί από τη στιγμή της δολοφονίας – «Νόμιζα ότι γυρίζουν ταινία» appeared first on InStyle.
20:46 08/12/2023

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Τζον Λένον – Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει

tanea.gr
Μαρτυρίες και νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Τζον Λένον παρουσιάζονται στο νέο ντοκιμαντέρ «John Lennon: Murder Without a Trial».
14:00 30/11/2023

Paul McCartney: Οι σκέψεις του John Lennon για μετά τον θάνατό του – Η εξομολόγηση για το θρυλικό “Σκαθάρι”

instyle.gr
Ο John Lennon μιλούσε για τον θάνατό του χρόνια πριν από το πρόωρο τέλος του το 1980, σύμφωνα με τον Paul McCartney. Ο McCartney μίλησε για τον φίλο και έτερο μέλος των θρυλικών Beatles στο podcast του, McCartney: A Life in Lyrics. Όπως σημείωσε, ο Lennon είχε άγχος για τη φήμη του μετά τον θάνατό […] The post Paul McCartney: Οι σκέψεις του John Lennon για μετά τον θάνατό του – Η εξομολόγηση για το θρυλικό “Σκαθάρι” appeared first on InStyle.
21:46 13/11/2023

Οι Beatles ξανασπάνε ρεκόρ: Στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ το τελευταίο τραγούδι τους Now and Then

eretikos.gr
Το τραγούδι ηχογραφήθηκε ξανά και μιξαρίστηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και βασίζεται σε μια ηχογράφηση του John Lennon τη δεκαετία του 1970, την οποία παραχώρησε στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος το 1994 η Yoko OnoΔιαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Eretikos.gr
22:58 10/11/2023

John Lennon: Ετοιμάζεται νέο ντοκιμαντέρ βασισμένο στην δολοφονία του

instyle.gr
Ο John Lennon είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς στην ιστορία. Η δολοφονία του 43 χρόνια πριν, προκαλεί ενδιαφέρον ακόμη και σήμερα. Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Lennon (@johnlennon) Σαράντα χρόνια πέρασαν από τον θάνατό του. Έχουμε παρακολουθήσει δεκάδες ταινίες, έχουμε διαβάσει βιβλία που κυκλοφόρησαν […] The post John Lennon: Ετοιμάζεται νέο ντοκιμαντέρ βασισμένο στην δολοφονία του appeared first on InStyle.
23:46 28/10/2023

Το πιάνο του John Lennon και της Yoko Ono βγαίνει «στο σφυρί»

monopoli.gr
Σε αυτό, ο John Lennon και η Yoko Ono συνέθεσαν τραγούδια από τα οποία προέκυψε το άλμπουμ τους του 1980, «Double Fantasy».
12:53 11/08/2023

Ντοκιμαντέρ αμφισβητεί τη δολοφονία του Τζον Λένον

NewsBomb
Έρευνα θέτει υπό αμφισβήτηση τη δολοφονία του John Lennon στη Νέα Υόρκη και αναβιώνει θεωρίες συνωμοσίας για την ταυτότητα του…Περισσότερα...
05:18 23/04/2023

Νέες αποκαλύψεις για το «Χαμένο Σαββατοκύριακο» του Τζον Λένον

Newsbeast.gr
 Το λεγόμενο «Χαμένο Σαββατοκύριακο», η περίοδος από τα τέλη του 1973 έως το 1974, που ο Τζον Λένον χώρισε από τη Γιόκο Όνο και μετακόμισε στο Λος Άντζελες, ξενυχτούσε σε ροκ κλαμπ και είχε σχέση με την 22χρονη Μέι Πανγκ (η οποία ήταν βοηθός του Τζον και της Γιόκο) ήταν εδώ και καιρό μέρος της ροκ μυθολογίας. Έχει καλυφθεί από ντοκιμαντέρ του «E!» και από τη βιογραφία «The Lives of John Lennon» του Άλμπερτ Γκόλντμαν. Η γυναίκα που από γραμματέας του Τζον Λένον έγινε η εξωσυζυγική σύντροφός του θρύλου της ροκ αποκαλύπτει τη δική της πτυχή σε μια παρεξηγημένη, όπως ισχυρίζεται, ιστορία στο νέο ντοκιμαντέρ «The Lost Weekend: A Love Story». Το «Σαββατοκύριακο» το οποίο στην πραγματικότητα διή
11:16 13/04/2023

John Lennon: Πρώην σύντροφός του μιλά για τη θυελλώδη σχέση τους – Το “χαμένο Σαββατοκύριακο” της ζωής του

instyle.gr
Μπορεί ο John Lennon και η Yoko Ono να είχαν έναν ισόβιο δεσμό, ωστόσο, υπήρξε εποχή που ο γάμος τους πέρασε μία έντονη κρίση που οδήγησε σε ένα σύντομο χωρισμό. Το κενό στη ζωή και το κρεβάτι του θρυλικού “Σκαθαριού” γέμισε η προσωπική βοηθός του, η May Pang. Η νεαρή γυναίκα, το 1973, εργαζόταν για […] The post John Lennon: Πρώην σύντροφός του μιλά για τη θυελλώδη σχέση τους – Το “χαμένο Σαββατοκύριακο” της ζωής του appeared first on InStyle.
09:46 06/04/2023

Dark Tourism: Ο μακάβριος τουρισμός κερδίζει επισκέπτες – Στηρίζεται στις «μαύρες σελίδες» της ιστορίας

Newsbeast.gr
Η βιομηχανία του τουρισμού είναι συνδεδεμένη με ηλιόλουστες παραλίες και αποδράσεις σε μαγευτικά τοπία της φύσης, όμως τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύσσεται ο μακάβριος τουρισμός, που εκπροσωπεί τις ιδέες του θανάτου και της απώλειας. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές διακοπές, αυτό το είδος στηρίζεται στην όρεξη για μάθηση και στην επαφή με σκοτεινές πτυχές της ιστορίας, που συνδέονται με «μαύρες σελίδες» της ανθρωπότητας. Ο όρος μακάβριος τουρισμός (Dark Tourism στα αγγλικά) εμφανίζεται για πρώτη φορά τη δεκαετία του ‘90 και ορίζεται από τους ακαδημαϊκούς John Lennon και Malcolm Foley, οι οποίοι τον περιγράφουν ως «αναπαράσταση απάνθρωπων πράξεων και πώς αυτές ερμηνεύονται από τους επισκέ
07:04 30/03/2023

Yoko Ono: Η χήρα του John Lennon εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη έπειτα από 50 χρόνια

instyle.gr
Η Yoko Ono αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη έπειτα από 50 χρόνια που ζει στην Πόλη του Μεγάλου Μήλου. Η χήρα του John Lennon, στα 90 της, πήρε την απόφαση να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της σε μια αγροτική φάρμα στα βόρεια της Νέας Υόρκης, την οποία αγόρασαν η ίδια και το θρυλικό […] The post Yoko Ono: Η χήρα του John Lennon εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη έπειτα από 50 χρόνια appeared first on InStyle.
10:16 25/02/2023

«Tomorrow Never Knows» των Beatles, το πρώτο ψυχεδελικό τραγούδι στην ιστορία της μουσικής

fosonline.gr
Το "Tomorrow Never Knows " είναι ένα τραγούδι του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Beatles , γραμμένο κυρίως από τον John Lennon και πιστώνεται στους Lennon–McCartney . Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1966 ως το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ τους Revolver , αν και ήταν το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήθηκε για το LP.
12:32 07/02/2023

«Tomorrow Never Knows» των Beatles, το πρώτο ψυχεδελικό τραγούδι στην ιστορία της μουσικής (Τρίτη)

fosonline.gr
Το "Tomorrow Never Knows " είναι ένα τραγούδι του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Beatles , γραμμένο κυρίως από τον John Lennon και πιστώνεται στους Lennon–McCartney . Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1966 ως το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ τους Revolver , αν και ήταν το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήθηκε για το LP.
15:14 01/02/2023

«Μαύρο, μελί και στάρι…»: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λ. Λαζάρου στη Θεσσαλονίκη

grtimes.gr
Ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη ποίηση, απαγγελίες και Μέγα Αλέξανδρο, αποτέλεσε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μαύρο, μελί και στάρι…», που έγραψε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Λαζάρου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην καρδιά του 41 Φεστιβάλ Βιβλίου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Πέμπτη 30 Μάϊου 2022. Πλήθος Θεσσαλονικέων, φίλοι του βιβλίου, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, τα πονήματα του συγγραφέα, με μουσική υπόκρουση το Love is real του John Lennon. Το «Μαύρο, μελί και στάρι…» αποτελεί ωδή στο ερωτικό και το κο
18:48 15/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load