#Άγιος Στυλιανός

Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγών (26/11) BINTEO YMNOI TOY AΓIOY (του Κων/νου ΑΘ. Οικονόμου)

mikrometoxos.gr
Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγών (26/11) BINTEO YMNOI TOY AΓIOY του Κωνσταντίνου ΑΘ. Οικονόμου δασκάλου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Οι πληροφορίες που έχουμε για τον Άγιο Στυλιανό είναι ιδιαίτερα φτωχές. Σύμφωνα με το Συναξαριστή, καταγόταν από την Παφλαγονία, όπου και φυλασσόταν το λείψανό του. Έζησε μεταξύ του τέλους του 4ου αιώνα και των αρχών του 6ου. Μόλις ενηλικιώθηκε, μοίρασε την […]
14:18 26/11/2022

Άγιος Στυλιανός: Προστάτης των παιδιών και Ιατρός τεκνογονίας – Η Εκκλησία κοντά στο παιδί

ekklisiaonline.gr
Κάθε χρόνο στις 26 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Στυλιανό, τον άγιο της αγκαλιάς, τον προστάτη των βρεφών και των νηπίων. Πολύ χαρακτηριστική αλλά και συγκινητική είναι η εικόνα του με ένα μωρό στην αγκαλιά του. Παρά τις περί του αντιθέτους αιτιάσεις κάποιων, η συμβολή του Χριστιανισμού στην εξύψωση και προστασία του παιδιού είναι μοναδική. Το άρθρο Άγιος Στυλιανός: Προστάτης των παιδιών και Ιατρός τεκνογονίας – Η Εκκλησία κοντά στο παιδί εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:58 26/11/2022

Σήμερα 26 Νοεμβρίου τιμάται ο Στυλιανός: Ο άγιος της «αγκαλιάς» που στεργιώνει τα παιδιά

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Στυλιανός, τη μνήμη του οποίου τιμά η Εκκλησία στις 26 Νοεμβρίου έκαστους έτους, εικονογραφείται με ένα νήπιο σπαργανωμένο στην αγκαλιά του, γεγονός που συμβολίζει ότι είναι ο προστάτης των νηπίων. Το άρθρο Σήμερα 26 Νοεμβρίου τιμάται ο Στυλιανός: Ο άγιος της «αγκαλιάς» που στεργιώνει τα παιδιά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:50 26/11/2022

26 Νοεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Στυλιανός

ekklisiaonline.gr
Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος και του Οσίου Αλυπίου, που έζησε ασκητικά τον 6ο αιώνα και κοιμήθηκε ειρηνικά. Το άρθρο 26 Νοεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Στυλιανός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:40 26/11/2022

Άγιος Στυλιανός γιορτή σήμερα – 26 Νοεμβρίου: Παρακλητικός Κανών Αγίου Στυλιανού

ekklisiaonline.gr
Κύριε, εἰσάκουσον τῆς προσευχῆς μου, ἐνώτισαι τήν δέησίν μου ἐν τή ἀληθεία σου, εἰσάκουσόν μου ἐν τή δικαιοσύνη σού καί μή εἰσέλθης εἰς κρίσιν μετά τοῦ δούλου σου, ὅτι οὐ δικαιωθήσεται ἐνώπιόν σου πᾶς ζῶν. ὅτι κατεδίωξεν ὁ ἐχθρός τήν ψυχήν μου, ἐταπείνωσεν εἰς γῆν τήν ζωήν μου, ἐκάθισε μέ ἐν σκοτεινοῖς ὡς νεκρούς αἰῶνος καί ἠκηδίασεν ἔπ ἐμέ τό πνεῦμά μου, ἐν ἐμοί ἐταράχθη ἡ καρδία μου. Το άρθρο Άγιος Στυλιανός γιορτή σήμερα – 26 Νοεμβρίου: Παρακλητικός Κανών Αγίου Στυλιανού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:44 26/11/2022

26 Νοεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας ο Χιοπολίτης

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Όσιος Αλύπιος ο Κιονίτης. Ο Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε. Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας και προστάτης των βρεφών και των νηπίων. Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας ο Χιοπολίτης. Ο Όσιος Νίκων ο «Μετανοεῖτε». Η Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Γεωργίου «ἐν τῷ Κυπαρίσσῳ». Το άρθρο 26 Νοεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας ο Χιοπολίτης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:24 25/11/2022

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ, Άγιος Στυλιανός: Ο Άγιος που χαρίζει παιδιά σε άτεκνους

ekklisiaonline.gr
Άγιος Στυλιανός: Στις 26 του μηνός Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Στυλιανό, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό και θεωρείται προστάτης των βρεφών και νηπίων. Το άρθρο 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ, Άγιος Στυλιανός: Ο Άγιος που χαρίζει παιδιά σε άτεκνους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:52 25/11/2022

Ο Άγιος Στυλιανός αγαπά πολύ τα παιδιά και τα θεραπεύει Θαυματουργικά

ekklisiaonline.gr
Άγιος Στυλιανός: Ο Άγιος Στυλιανός, εικονογραφείται με ένα νήπιο σπαργανωμένο στην αγκαλιά του, γεγονός που συμβολίζει ότι είναι ο προστάτης των νηπίων. Το άρθρο Ο Άγιος Στυλιανός αγαπά πολύ τα παιδιά και τα θεραπεύει Θαυματουργικά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:38 25/11/2022

Γιορτή Σήμερα 26 Νοεμβρίου – Ποιος ήταν πραγματικά ο προστάτης των παιδιών Άγιος Στυλιανός

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Στυλιανός, τη μνήμη του οποίου τιμά η Εκκλησία στις 26 Νοεμβρίου έκαστους έτους, εικονογραφείται με ένα νήπιο σπαργανωμένο στην αγκαλιά του, γεγονός που συμβολίζει ότι είναι ο προστάτης των νηπίων. Το άρθρο Γιορτή Σήμερα 26 Νοεμβρίου – Ποιος ήταν πραγματικά ο προστάτης των παιδιών Άγιος Στυλιανός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:58 25/11/2022

Ευαγγέλιο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 – Άγιος Στυλιανός Παφλαγόνας

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2022. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Όσιος Αλύπιος ο Κιονίτης. Ο Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε. Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας και προστάτης των βρεφών και των νηπίων. Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας ο Χιοπολίτης. Κατά Λουκά: Η επιστροφή των εβδομήντα δύο. Η αγαλλίαση του Ιησού. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 – Άγιος Στυλιανός Παφλαγόνας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 25/11/2022

Αγία Αικατερίνη γιορτή ΣΗΜΕΡΑ: Μυρόβλυσε ο Άγιος Στυλιανός στα Τρίκαλα (VIDEO)

ekklisiaonline.gr
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Καθολικού της Μονής , όπως αποτυπώνεται σε βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, μια μεγάλη εικόνα του Αγίου Στυλιανού, δακρύζει συνεχώς από το πάνω δεξί της μάτι, ενώ όλη η πλευρά δίπλα από το μάτι είναι γεμάτη μύρο. Το άρθρο Αγία Αικατερίνη γιορτή ΣΗΜΕΡΑ: Μυρόβλυσε ο Άγιος Στυλιανός στα Τρίκαλα (VIDEO) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:14 24/11/2022

Αγία Αικατερίνη και Άγιος Στυλιανός: Εορτολόγιο 25, 26 Νοεμβρίου – Η Ορθοδοξία γιορτάζει

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: Δύο Άγιοι της Εκκλησίας μας εορτάζουν τις προσεχείς ημέρες, πρόκειται για την Αγία Αικατερίνη (25 Νοεμβρίου) και Άγιος Στυλιανός (26 Νοεμβρίου 2020). Αγία Αικατερίνη: Η ημέρα του μαρτυρίου της Αγίας Αικατερίνης θεωρείται η 24 Νοεμβρίου, της δε εύρεσης των λειψάνων της η 25η Νοεμβρίου, εκτός, όμως, όλων των Σλάβων, που τιμούν ιδιαίτερα μέχρι σήμερα την ημέρα του μαρτυρικού θανάτου της αγίας. Το άρθρο Αγία Αικατερίνη και Άγιος Στυλιανός: Εορτολόγιο 25, 26 Νοεμβρίου – Η Ορθοδοξία γιορτάζει εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:46 23/11/2022

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ – Άγιος Στυλιανός: Η Παράκληση που λύνει την ατεκνία

ekklisiaonline.gr
Άγιος Στυλιανός: Ο Ιερεύς: Ευλογητός ο Θεός ημών πάντοτε, νύν καί αεί καί εις τούς αιώνας τών αιώνων. Το άρθρο 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ – Άγιος Στυλιανός: Η Παράκληση που λύνει την ατεκνία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:04 19/11/2022

Άγιος Στυλιανός: Τα υλικά αγαθά είναι βαρειά άγκυρα

ekklisiaonline.gr
«Πέταξα μια βαρειά άγκυρα, που με κρατού­σε δεμένο κοντά στις επιθυμίες του φθαρτού σώματος. Πέταξα από πάνω μου τή φθορά και την απώλεια. Τώρα ανοίγεται μπροστά μου πιο ευδιάκριτος ο δρόμος της αληθινής ζωή». Το άρθρο Άγιος Στυλιανός: Τα υλικά αγαθά είναι βαρειά άγκυρα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:44 19/11/2022

Ποιος ήταν πραγματικά ο προστάτης των παιδιών Άγιος Στυλιανός

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Στυλιανός, τη μνήμη του οποίου τιμά η Εκκλησία στις 26 Νοεμβρίου έκαστους έτους, εικονογραφείται με ένα νήπιο σπαργανωμένο στην αγκαλιά του, γεγονός που συμβολίζει ότι είναι ο προστάτης των νηπίων. Το άρθρο Ποιος ήταν πραγματικά ο προστάτης των παιδιών Άγιος Στυλιανός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:42 19/11/2022

26 Νοεμβρίου γιορτή: Ποιος ήταν πραγματικά ο προστάτης των παιδιών Άγιος Στυλιανός

ekklisiaonline.gr
Η Εκκλησία σήμερα, 26 Νοεμβρίου, τιμά τη μνήμη του Αγίου Στυλιανού, ο οποίος θεωρείται προστάτης των βρεφών και των νηπίων. Στις εικόνες, οι αγιογράφοι τον απεικονίζουν να κρατά πάντοτε ένα νήπιο στην αγκαλιά του προστατεύοντας το. Παρότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ οικογένεια θεωρείται ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι μητέρες για την υγεία των παιδιών τους. Το άρθρο 26 Νοεμβρίου γιορτή: Ποιος ήταν πραγματικά ο προστάτης των παιδιών Άγιος Στυλιανός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:44 17/11/2022

Η Μαρία Γιαννιού για το «Regional Women Leaders Summit» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

grtimes.gr
Στο «Regional Women Leaders Summit» που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Women Act αναφέρθηκε η συνιδρύτρια της Women Act Μαρία Γιαννιού μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, (28/5) στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηµατισµού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την Περιφερειακή Σύνοδο Ηγετών Γυναικών στην οποία θα συμμετάσχουν διακεκριμένες ομιλήτριες από τους χώρους της Πολιτικής, της Επιστήμης, της Τέχνης και του Επιχειρείν. Οι ομιλήτριες θα αναφερθούν στην πορεία που έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα, στα εμπόδια που έχουν συναντήσει αλλά
20:16 27/05/2022

Η Βέρα Πρατικάκη για το βιβλίο της «Τι δουλειά έχει ένα μπαμπούρι πάνω στη μύτη μου» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

grtimes.gr
Στο νέο παιδικό βιβλίο της «Τι δουλειά έχει ένα μπαμπούρι πάνω στη μύτη μου» αναφέρθηκε η συγγραφέας Βέρα Πρατικάκη μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1. Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία για την ενσυνειδητότητα, που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, αλλά και τους γονείς να κατανοήσουν πώς μπορούν να τα διευκολύνουν σε αυτή τη διαδικασία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ακούστε όλα όσα είπε η Βέρα Πρατικάκη στη Μαρία Σαμολαδά: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεοχάρης: Πρόγραμμα «εκρίζωσης» της ηπατίτιδας στο σύνολο των ωφελουμένων του ΟΚΑΝΑ (ΗΧΗΤΙΚΟ) Ο Δ. Βαργιάμης
19:46 27/05/2022

Θεοχάρης: Πρόγραμμα «εκρίζωσης» της ηπατίτιδας στο σύνολο των ωφελουμένων του ΟΚΑΝΑ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

grtimes.gr
Στις δράσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιος Θεοχάρης μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1. Ο κ. Θεοχάρης συμμετείχε στο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη από όπου ανακοίνωσε το πρώτο πανελλαδικό πρόγραμμα «εκρίζωσης» ηπατίτιδας στο σύνολο των περίπου 8.000 ωφελουμένων των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι ασθενείς και να παραπεμφθούν σε ηπατολόγους ώστε να λάβουν θεραπεία. Τα πρώτα αποτελέσματα σε ενάμισι χρόνο Με αυτόν τον τρόπο, είπε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, θα αποφευχθούν 180
19:42 27/05/2022

Αθήνα: Χρηματοκιβώτιο με 30.000 ευρώ και χρυσαφικά 50.000 ευρώ «έκανε φτερά» από διαμέρισμα

grtimes.gr
«Χρυσή» διάρρηξη σημειώθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων στην Αθήνα, με τους δράστες να αρπάζουν χρηματοκιβώτιο με 30.000 ευρώ, 2.000 δολάρια και χρυσαφικά αξίας 50.000 ευρώ. Η κλοπή διαπιστώθηκε πριν από δύο ημέρες, όταν η 60χρονη γιατρός επέστρεψε στο σπίτι της, και έπαθε σοκ, βλέποντας το χρηματοκιβώτιο είχε κάνει «φτερά». Όπως είπε στους αστυνομικούς, απουσίαζε τις τελευταίες ημέρες για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε στην οικία της το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίρνει σειρά ο Ματίγια για ανανέωση Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δικυκλιστής μετά από σύγκρουση με ΙΧ ΝΕΜΕΣΙΣ, ΕΣΠΕΕΘ και GRTimes δώρισαν ρουχισμ
19:12 27/05/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load