#Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου

Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου: Ο αγιασμένος και ανεξίκακος Επίσκοπος

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Το μόνιμο θαύμα στη ζωή της Εκκλησίας μας είναι οι άγιοί Της. Η αέναη παρουσία τους σ’ Αυτή φανερώνει περίτρανα το σωτήριο έργο Της στον κόσμο, η Οποία μεταμορφώνει τα ανθρώπινα πρόσωπα σε θεοειδείς υπάρξεις. Το άρθρο Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου: Ο αγιασμένος και ανεξίκακος Επίσκοπος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:30 17/12/2022

ΕΜΥ Καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου- Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου

ekklisiaonline.gr
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ: Η πρόγνωση καιρού για σήμερα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου, αλ
01:08 17/12/2022

Γιορτή Σήμερα 17 Δεκεμβρίου: Ο Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου και το Θαύμα με το καλυμμαύχι του

ekklisiaonline.gr
Εάν κανείς επισκεφθεί τον Ναό του Αγίου εις την Ζάκυνθο, που γιορτάζει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 και προσέλθει να προσκυνήσει το σεπτό Λείψανό του, θα παρατηρήσει ότι είναι μεν ενδεδυμένο Αρχιερατική Στολή, όμως, επί της κεφαλής αντί της Δεσποτικής Μίτρας φέρει απλούν καλυμμαύχιο μετά επανωκαλυμμαύχου. Το άρθρο Γιορτή Σήμερα 17 Δεκεμβρίου: Ο Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου και το Θαύμα με το καλυμμαύχι του εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:44 16/12/2022

Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου

ekklisiaonline.gr
Κατά κόσμον Δραγανίγος Σιγούρος, γιος των αριστοκρατών Μουκίου και Παυλίνας. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1547. Το 1568 έγινε Μοναχός στην Ιερά Μονή των Στροφάδων με το όνομα Δανιήλ. Αφού πέρασε γρήγορα τους βαθμούς της ιερωσύνης, χειροτονήθηκε το 1577 Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης λαμβάνοντας το όνομα Διονύσιος. Όμως παραιτήθηκε και επέστρεψε στη Ζάκυνθο, όπου έζησε, σαν Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναφωνητρίας μέχρι την Κοίμησή του, την 17η Δεκεμβρίου 1622. Το άρθρο Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 16/12/2022

Εορτολόγιο 24 Αυγούστου- Η Ορθοδοξία γιορτάζει: Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή Γραδενίγος Σιγούρος (ή Σηκούρο). Η οικογενειά του ήταν εύπορη και κατείχε μεγάλη έκταση γης, ενώ οι γονείς του συμμετέχοντας στους πολέμους των Βενετών κατά των Τούρκων απέκτησαν και αριστοκρατικό ιδίωμα. Ο πατέρας του λεγόταν Μώκιος και η μητέρα του Παυλίνα, ενώ είχε άλλα δύο αδέλφια τον Κωνσταντίνο και τη Σιγούρα. Σύμφωνα με τοπικές παραδόσεις της Ζακύνθου, που δεν επιβεβαιώνονται ιστορικά, ο Άγιος είχε για ανάδοχο τον Άγιο Γεράσιμο (βλέπε 16 Αυγούστου και 20 Οκτωβρίου). Το άρθρο Εορτολόγιο 24 Αυγούστου- Η Ορθοδοξία γιορτάζει: Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗ
23:44 23/08/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load