#Γρίπη

Γρίπη των πτηνών: Ανησυχίες ότι εξαπλώνεται «σιωπηλά» ανάμεσα στις αγελάδες

iatropedia.gr
Βρέθηκαν μολυσμένες αγελάδες χωρίς συμπτώματα, σε κοπάδια στα οποία έγινε προληπτικός έλεγχος. The post Γρίπη των πτηνών: Ανησυχίες ότι εξαπλώνεται «σιωπηλά» ανάμεσα στις αγελάδες appeared first on Iatropedia.
15:16 23/04/2024

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχεται η Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα 22 Απριλίου

alexpolisonline.com
Στις 16 Απριλίου 2024 το Ολυμπιακό Φως γεννήθηκε ξανά στην Αρχαία Ολυμπία, και ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλη την Ελλάδα με τελικό προορισμό την πόλη του Φωτός, το Παρίσι, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η Αφή της Φλόγας έγινε στην Αρχαία Ολυμπία και ξεκίνησε ένα ταξίδι έντεκα ημερών. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5.000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.Μέρος της μεγάλης Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας αποτελεί και η Αλεξανδρούπολη, πρωτεύουσα του Έβρου, που θα υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα
22:53 20/04/2024

Covid: 4 νεκροί, 7 σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα – Γρίπη: 3 νέα σοβαρά κρούσματα

naftemporiki.gr
Τη νέα εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση, ενιαία για τους 3 ιούς του αναπνευστικού, δηλαδή τον SARS-CoV-2, τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), δημοσιοποίησε την Πέμπτη 18 Απριλίου ο ΕΟΔΥ,… Covid: 4 νεκροί, 7 σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα – Γρίπη: 3 νέα σοβαρά κρούσματα - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
17:00 18/04/2024

Γρίπη των πτηνών: Πέρασε από τις αγελάδες στον άνθρωπο – Μολύνθηκε άτομο στο Τέξας

iatropedia.gr
Είναι το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών μετά από έκθεση σε βοοειδή στον κόσμο. Η ανακοίνωση του CDC. The post Γρίπη των πτηνών: Πέρασε από τις αγελάδες στον άνθρωπο – Μολύνθηκε άτομο στο Τέξας appeared first on Iatropedia.
08:09 02/04/2024

Κορωνοϊός: 12 νεκροί και 22 διασωληνωμένοι – Γρίπη: Τρία σοβαρά κρούσματα γρίπης και δύο θάνατοι

lykavitos.gr
Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζεται η δραστηριότητα της γρίπης στην κοινότητα και την εβδομάδα (26 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου).
20:17 07/03/2024

Γρίπη των πτηνών: Δύο νέα κρούσματα σε ανθρώπους ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

iatropedia.gr
Συνολικά τρία κρούσματα έχουν καταγραφεί το 2024 στην Καμπότζη. Τα δύο ήταν παιδιά, το ένα εκ των οποίων κατέληξε. The post Γρίπη των πτηνών: Δύο νέα κρούσματα σε ανθρώπους ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας appeared first on Iatropedia.
13:09 10/02/2024

Γρίπη ή κρυολόγημα: Ποια είναι η διαφορά

koolnews.gr
Το θέμα της διάκρισης μεταξύ γρίπης και κρυολογήματος είναι σημαντικό για την κατάλληλη αντιμετώπιση και την πρόληψη της διασποράς των ιών. Και οι δύο πάθησεις προκαλούνται από ιούς, αλλά από διαφορετικούς τύπους. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις διαφορές στα συμπτώματα, την έντασή τους, καθώς και τη διάρκεια τους, για να μπορέσουμε να κάνουμε την κατάλληλη […] The post Γρίπη ή κρυολόγημα: Ποια είναι η διαφορά appeared first on Koolnews.gr.
19:58 24/01/2024

Γρίπη: Οι γιατροί προειδοποιούν για ασυνήθιστα έντονα συμπτώματα

iatropedia.gr
Ποια συμπτώματα ξεχωρίζουν εφέτος. Πολλά βαριά περιστατικά αφορούν νέους ανθρώπους. The post Γρίπη: Οι γιατροί προειδοποιούν για ασυνήθιστα έντονα συμπτώματα appeared first on Iatropedia.
08:09 14/01/2024

Γρίπη: Ανησυχία για την έξαρση – Σε επιφυλακή για τα κρούσματα κορωνοϊού

logiastarata.gr
Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού παραμένει η κυβέρνηση καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε συνδυασμό με τη γρίπη αλλά και τις ιώσεις οδηγούν όλο και περισσότερους πολίτες στις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές ανά τη χώρα. Τόσο η ηγεσία του υπουργείου όσο και οι επιστήμονες τονίζουν τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός ειδικά για τις λεγόμενες […] The post Γρίπη: Ανησυχία για την έξαρση – Σε επιφυλακή για τα κρούσματα κορωνοϊού appeared first on Λόγια-Σταράτα.
18:00 11/01/2024

Οι ιώσεις γεμίζουν τα νοσοκομεία στην Κρήτη – Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα στο ΠΑΓΝΗ

paraskhnio.gr
Σε έξαρση βρίσκεται το «κοκτέιλ» των αναπνευστικών λοιμώξεων και στην Κρήτη. Το ΠΑΓΝΗ, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού, εμφανίζει πληρότητα που ξεπερνάει το 90%. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η κατάσταση είναι ακόμα ελεγχόμενη ωστόσο αναμένουμε να δούμε και τα αποτελέσματα του ανοίγματος των σχολείων. Γρίπη, κορωνοϊός και άλλες λοιμώξεις κυριαρχούν τόσο σε ενήλικες όσο και Το άρθρο Οι ιώσεις γεμίζουν τα νοσοκομεία στην Κρήτη – Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα στο ΠΑΓΝΗ εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
17:28 09/01/2024

Γρίπη, κορωνοϊός: Γεμάτες οι πνευμονολογικές και παθολογικές κλινικές στα νοσοκομεία

iatropedia.gr
Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μ. Γιαννάκος. The post Γρίπη, κορωνοϊός: Γεμάτες οι πνευμονολογικές και παθολογικές κλινικές στα νοσοκομεία appeared first on Iatropedia.
12:09 09/01/2024

Γρίπη, Covid-19 και Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός (RSV) κυκλοφορούν ευρέως και απειλούν την υγεια των πολιτών

olympia.gr
Εποχές πανδημίας Covid-19 αρχίζει να θυμίζει η κατάσταση στα νοσοκομεία της ευρωπαϊκών κρατών, με το «κοκτέιλ» ιώσεων να έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές σε ολόκληρη τη «γηραιά» ήπειρο, και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι ένα από τα μέτρα που ήδη τίθενται εκ νέου σε […] Γρίπη, Covid-19 και Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός (RSV) κυκλοφορούν ευρέως και απειλούν την υγεια των πολιτών - olympia
17:28 06/01/2024

Covid: 62 νεκροί, 54 σε ΜΕΘ στο 7ήμερο – Γρίπη: 3 νέα σοβαρά κρούσματα

naftemporiki.gr
Τη νέα εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση, ενιαία για τους 3 ιούς του αναπνευστικού, δηλαδή τον SARS-CoV-2, τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), δημοσιοποίησε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ,… Covid: 62 νεκροί, 54 σε ΜΕΘ στο 7ήμερο – Γρίπη: 3 νέα σοβαρά κρούσματα - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
16:00 29/12/2023

Γρίπη των πτηνών: Πέθανε 33χρονη από σπάνιο στέλεχος της νόσου

iatropedia.gr
Η γυναίκα αρρώστησε στα τέλη Οκτωβρίου και πέθανε στα μέσα Νοεμβρίου. Τι αναφέρουν οι ειδικοί. The post Γρίπη των πτηνών: Πέθανε 33χρονη από σπάνιο στέλεχος της νόσου appeared first on Iatropedia.
09:09 28/12/2023

Γρίπη των πτηνών: Καμπανάκι για τη χώρα μας – Πολλά κρούσματα στα Βαλκάνια

iatropedia.gr
Είναι πολύ πιθανό να επανεμφανιστεί στην Ελλάδα, προειδοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. The post Γρίπη των πτηνών: Καμπανάκι για τη χώρα μας – Πολλά κρούσματα στα Βαλκάνια appeared first on Iatropedia.
14:09 09/11/2023

Εορτασμός της Παναγίας της «Γρίπης» στα Καλύβια (εικόνες)

sinidisi.gr
Και φέτος με θρησκευτική κατάνυξη, εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων, με την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, η ανάμνηση του θαύματος της Παναγίας της Προυσιώτισσας ή Παναγίας της "Γρίπης", όταν το 1918 «έσωσε» τους κατοίκους από την θανατηφόρα πανδημία της γρίπης....Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου: Εορτασμός της Παναγίας της «Γρίπης» στα Καλύβια (εικόνες)
18:09 05/11/2023

Γρίπη των πτηνών: Νέο κύμα στην Ευρώπη – Βρέθηκε σε πουλερικά σε Ρουμανία, Βουλγαρία

iatropedia.gr
Ο ιδιαίτερα παθογόνος ιός που προκαλεί την παγκόσμια έξαρση των τελευταίων ετών εντοπίστηκε και στην Πολωνία. The post Γρίπη των πτηνών: Νέο κύμα στην Ευρώπη – Βρέθηκε σε πουλερικά σε Ρουμανία, Βουλγαρία appeared first on Iatropedia.
08:09 30/10/2023

Γρίπη – κορωνοϊός: Η συγχορήγηση των εμβολίων ίσως αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

iatropedia.gr
Τι παρατηρείται όταν το ενισχυμένο εμβόλιο της γρίπης χορηγούνται ταυτοχρόνως με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. The post Γρίπη – κορωνοϊός: Η συγχορήγηση των εμβολίων ίσως αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού appeared first on Iatropedia.
13:09 26/10/2023

Γρίπη των πτηνών: Έφτασε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική, λένε οι επιστήμονες

iatropedia.gr
Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά μολυσμένα θαλασσοπούλια στη νήσο Μπερντ. Ανησυχία για τα θηλαστικά. The post Γρίπη των πτηνών: Έφτασε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική, λένε οι επιστήμονες appeared first on Iatropedia.
09:09 26/10/2023

Γρίπη: Για πόσες μέρες είναι μεταδοτική;

tromaktiko.gr
Η γρίπη μας επισκέπτεται κάθε χειμώνα τουλάχιστον μια φορά. Πρόκειται για μια μεταδοτική ίωση η οποία χτυπά κυρίως το αναπνευστικό σύστημα. Κι έχει δυσάρεστες και ενοχλητικές συνέπειες για την υγεία μας. Τα πιο κοινά συμπτώματα της γρίπης είναι: πυρετός πόνος στον λαιμό μυικοί πόνοι έντονος πονοκέφαλος βήχας γενική αδιαθεσία Πενταπλάσια και εξαπλάσια είναι τα κρούσματα […] The post Γρίπη: Για πόσες μέρες είναι μεταδοτική; appeared first on Tromaktiko.gr.
18:06 08/05/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load