#Διαβήτης

Η Σιωπηλή Νόσος: Ανακαλύψτε όσα σας κρύβει ο Διαβήτης

tovima
Τι είναι το «σάκχαρο νηστείας»; Ποια «καμπανάκια» του οργανισμού μας προειδοποιούν για το Διαβήτη Τύπου 2; Πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε; Η Ερυφίλη Χατζηαγγελάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας και Μεταβολικών Νοσημάτων του ΕΚΠΑ, μάς απαντά.
04:00 07/04/2024

Διαβήτης: Προ των πυλών η κυκλοφορία νέας εβδομαδιαίας ινσουλίνης

iatropedia.gr
Η CHMP γνωμοδότησε υπέρ της χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για τη θεραπεία Awiqli The post Διαβήτης: Προ των πυλών η κυκλοφορία νέας εβδομαδιαίας ινσουλίνης appeared first on Iatropedia.
20:09 21/03/2024

Διαβήτης: Πώς θα καταλάβετε αν το αυξημένο σάκχαρο έχει επιπτώσεις στα μάτια σας

iatropedia.gr
Τι είναι και που οφείλεται η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Πώς εκδηλώνεται και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό. The post Διαβήτης: Πώς θα καταλάβετε αν το αυξημένο σάκχαρο έχει επιπτώσεις στα μάτια σας appeared first on Iatropedia.
11:09 07/03/2024

Βαρύ το φορτίο…στην πλάτη των ασθενών με Διαβήτη

eleftherostypos.gr
χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά Οι πόνοι της πλάτης μπορεί να οφείλονται σε νευροπαθητικές εκδηλώσεις διαβήτη     Αν υπάρχει μια πάθηση που συνδέεται με αμέτρητες επιπλοκές από κάθε σύστημα του οργανισμού μας, αυτή σίγουρα είναι ο Διαβήτης. Τώρα, μάλιστα, έρχεται να προστεθεί ακόμη μια βλάβη που μπορεί να νοηθεί ως επιπλοκή του Διαβήτη. Μιλάμε για τον πόνο στην  πλάτη, που, […] Το άρθρο Βαρύ το φορτίο…στην πλάτη των ασθενών με Διαβήτη εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
07:00 20/02/2024

Διαβήτης: Γιατί χρειάζεστε μικρές βελόνες για τις εγχύσεις ινσουλίνης

iatropedia.gr
Τι κίνδυνος υπάρχει με τις μεγάλες βελόνες. Ο ρόλος του σωματικού βάρους και της ηλικίας. The post Διαβήτης: Γιατί χρειάζεστε μικρές βελόνες για τις εγχύσεις ινσουλίνης appeared first on Iatropedia.
11:10 14/01/2024

Διαβήτης: Πώς αντιμετωπίζονται τα ψυχολογικά προβλήματα;

kourdistoportocali.com
σακχαρώδης διαβήτης The post Διαβήτης: Πώς αντιμετωπίζονται τα ψυχολογικά προβλήματα; appeared first on Κουρδιστό Πορτοκάλι.
11:37 24/11/2023

Διαβήτης: Προειδοποίηση για πλαστά στυλό έγχυσης και στη Γαλλία

iatropedia.gr
ΟΙ προειδοποιήσεις για τα πλαστά στυλό έγχυσης διαλύματος για το διαβήτη συνεχίζονται αυτή τη φορά στη Γαλλία και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε ασθενείς και φαρμακοποιούς. The post Διαβήτης: Προειδοποίηση για πλαστά στυλό έγχυσης και στη Γαλλία appeared first on Iatropedia.
18:09 23/10/2023

Διαβήτης: Πώς να αντιμετωπίσετε σωστά την υπογλυκαιμία, σύμφωνα με έναν ειδικό

iatropedia.gr
Τι να φάτε και τι να αποφύγετε εάν παρουσιάσετε σημαντική μείωση του σακχάρου κατά τη θεραπεία για τον διαβήτη. The post Διαβήτης: Πώς να αντιμετωπίσετε σωστά την υπογλυκαιμία, σύμφωνα με έναν ειδικό appeared first on Iatropedia.
09:09 10/10/2023

Yπογλυκαιμία ή κρίση πανικού; Η ειδικός εξηγεί

naftemporiki.gr
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) εκτός από τα οργανικά συμπτώματα μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις και στη συναισθηματική ζωή των ασθενών. Ειδικότερα, έρευνες έχουν δείξει ότι 30% των ασθενών με ΣΔ… Yπογλυκαιμία ή κρίση πανικού; Η ειδικός εξηγεί - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
10:00 02/10/2023

Πτολεμαΐδα: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Παχυσαρκία και τον Σακχαρώδη Διαβήτη» από τον Σύλλογο Διαβητικών Ν. Κοζάνης

e-ptolemeos.gr
Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» διοργάνωσε σήμερα Κυριακή ενημερωτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Εορδαίας, με ομιλητές τους παρακάτω διακεκριμένους ιατρούς : Τεντολούρη Νικόλαο, (Καθηγητής Παθολογίας, Υπεύθυνος Διαβητολογικής Μονάδας και του Ερευνητικού Διαβητολογικού Εργαστηρίου, Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό») ΘΕΜΑ : «Παχυσαρκία και Σακχαρώδης Διαβήτης» Ζωγράφου Ιωάννα, (Παθολόγος – […]
12:53 24/09/2023

Διαβήτης: Το σύμπτωμα που πρέπει να σας κινητοποιήσει άμεσα αν το παρατηρήσετε στο πρωινό ξύπνημα

instyle.gr
Είναι σημαντικό να είστε σε επιφυλακή για τα συμπτώματα παθήσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης, καθώς η γρήγορη δράση, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και οι συμβουλές από έναν επαγγελματία υγείας είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση αυτών των καταστάσεων. Ο διαβήτης τύπου 1 είναι όταν το ανοσοποιητικό σύστημα […] The post Διαβήτης: Το σύμπτωμα που πρέπει να σας κινητοποιήσει άμεσα αν το παρατηρήσετε στο πρωινό ξύπνημα appeared first on InStyle.
21:46 04/09/2023

Διαβήτης: Το «μαγικό» ρόφημα που μειώνει το σάκχαρο στο αίμα – Το πίνετε μετά το φαγητό

eleftherostypos.gr
Ο διαβήτης τύπου 2 έχει αμελητέο αντίκτυπο στο σώμα εάν ρυθμιστούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ευτυχώς, μπορείτε να μειώσετε τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα πίνοντας ένα «χρυσό ρόφημα» αμέσως μετά το φαγητό, σύμφωνα με έρευνες. Ο διαβήτης τύπου 2 στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι το σώμα σας δεν επεξεργάζεται σωστά την ινσουλίνη. Η […] Το άρθρο Διαβήτης: Το «μαγικό» ρόφημα που μειώνει το σάκχαρο στο αίμα – Το πίνετε μετά το φαγητό εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
14:00 09/08/2023

Διαβήτης. Δέκα «εντολές» για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι

eleftherostypos.gr
  Τα άτομα με διαβήτη, η κατά κόρον αναφερθείσα ως ευπαθής ομάδα, αντιμετωπίζουν ως ανάγκη ζωής τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά για να τις απολαύσουν, θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε μερικά πράγματα και καταστάσεις για να διασφαλίσουν υγιεινές διακοπές χωρίς απορρύθμιση του διαβήτη και χωρίς κινδύνους επιπλοκών. «Πυξίδα» οδηγιών για γλυκές και ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές […] Το άρθρο Διαβήτης. Δέκα «εντολές» για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
12:00 01/07/2023

Διαβήτης τύπου 1 στα παιδιά: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο η Covid-19

onsports.gr
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 συνήθως εμφανίζεται σε παιδική ή…
11:06 23/05/2023

Προβλήματα στην καθημερινότητα των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη

ieidiseis.gr
Του Χρήστου Δαραμήλα, Βιολόγου, MSc: «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη», «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία και Τοξικολογία», Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία σοβαρή χρόνια πάθηση όπου το πάγκρεας είτε σταματά να παράγει ινσουλίνη, όπως συμβαίνει στον Διαβήτη τύπου 1, είτε δεν παράγει αρκετή ποσότητα ινσουλίνης ή τα κύτταρα δε διαχειρίζονται σωστά την παραγόμενη ινσουλίνη, όπως συμβαίνει στον Διαβήτη τύπου 2 ή στον Διαβήτη Κύησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ζήτησε και έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων –
10:18 02/05/2023

Γιατί ιδρώνω πολύ: Δεν είναι πάντα αυτό που νομίζετε

ieidiseis.gr
Η εξήγηση για την υπερβολική εφίδρωση, πότε να μιλήσετε με το γιατρό.Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, πολλοί από εμάς τείνουμε να ιδρώνουμε περισσότερο, γεγονός που μπορεί να μας προκαλέσει αμηχανία, ιδίως όταν βρισκόμαστε μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με το Healthstat.gr, η θεραπεία της υπερβολικής εφίδρωσης συνήθως ξεκινά με αντιιδρωτικά προϊόντα. Εάν αυτά δεν βοηθήσουν, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε κάποια φάρμακα ή θεραπείες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ορισμένες φορές μια υποκείμενη πάθηση μπορεί να είναι ο λόγος της υπερβολικής εφίδρωσης. Η εφίδρωση είναι ο μηχανισμός του σώματος να μειώσει την θερμοκρασία του. Το νευρικό σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τους ιδρωτοποιούς
19:41 27/04/2023

Διαβήτης: Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της ινσουλίνης έχει μεγάλη σημασία για την παγκόσμια υγεία

tromaktiko.gr
Πηγή: HealthWeb.gr Διαβήτης: Διεθνής μελέτη δείχνει ότι είναι πιθανό η ινσουλίνη να μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου, και μάλιστα για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που υπολόγιζαν μέχρι σήμερα οι φαρμακευτικές εταιρείες. Η πρόσβαση σε αυτό το ζωτικής σημασίας φάρμακο μπορεί έτσι να βελτιωθεί σημαντικά για τους φτωχότερους κατοίκους του κόσμου. Ερευνητές του […] The post Διαβήτης: Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της ινσουλίνης έχει μεγάλη σημασία για την παγκόσμια υγεία appeared first on Tromaktiko.gr.
05:36 12/04/2023

Διαβήτης: Η τεχνολογία για τον διαβήτη δεν μπορεί να περιμένει

tromaktiko.gr
Ο χώρος της τεχνολογίας για τον διαβήτη είναι πάντα καινοτόμος. Από τη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης μέχρι τις αντλίες ινσουλίνης και το τεχνητό πάγκρεας, έχουμε δει πολλά. Οι εταιρείες αναζητούν κάθε είδους τρόπους για να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο του διαβήτη. Οι νεότερες προσφορές περιλαμβάνουν ψηφιακή υγεία, λογισμικό, καθοδήγηση και άλλα. Για τις εταιρείες που βρίσκονται ακόμη […] The post Διαβήτης: Η τεχνολογία για τον διαβήτη δεν μπορεί να περιμένει appeared first on Tromaktiko.gr.
19:54 04/04/2023

Κίνδυνοι καρδιάς…για ασθενείς με Διαβήτη 2

eleftherostypos.gr
 Πώς μπορεί να περιοριστεί ο καρδιαγγειακός κίνδυνος σε ασθενείς με Διαβήτη 2     Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των λιπιδίων και των πρωτεϊνών. Οι διαταραχές αυτές οφείλονται σε πλήρη ή μερική έλλειψη ινσουλίνης ή σε αντίσταση των περιφερικών ιστών στη δράση αυτής. Συνέπεια αυτών […] Το άρθρο Κίνδυνοι καρδιάς…για ασθενείς με Διαβήτη 2 εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
14:38 03/04/2023

Διαβήτης: Τα μωβ λαχανικά και φρούτα έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες

tromaktiko.gr
Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο που ανέλυσε τα αποτελέσματα της έρευνας για το θέμα, ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2 μπορεί να μειωθεί μέσω της κατανάλωσης ανθοκυανινών, των κόκκινων, μωβ και μπλε χρωστικών που βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά και τους κονδύλους. Αυτές οι χρωστικές έχουν θετικό αντίκτυπο στον ενεργειακό μεταβολισμό, τη μικροχλωρίδα του εντέρου και […] The post Διαβήτης: Τα μωβ λαχανικά και φρούτα έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες appeared first on Tromaktiko.gr.
11:36 02/04/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load