#Δορυφόρος

Δορυφόρος της NASA καταγράφει την αφρικανική σκόνη πάνω από την Ελλάδα

Newsit
Το κύμα αφρικανικής σκόνης «Minerva red» που τύλιξε την Ελλάδα την Τρίτη (23.4.24) καταγράφεται σε εικόνα από τον αμερικανικό δορυφόρο Aqua της NASA. Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αβαθές χαμηλό στην περιοχή της Σύρτης της Λιβύης κινούμενο προς την Ελλάδα μετέφερε πολύ μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης δυσχεραίνοντας κατά πολύ την ποιότητα ... Περισσότερα To άρθρο Δορυφόρος της NASA καταγράφει την αφρικανική σκόνη πάνω από την Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
23:01 23/04/2024

Ντουμπάι: Πώς φαίνονται οι πλημμύρες από το διάστημα - Δορυφόρος κατέγραψε το πριν και το μετά

real.gr
Περιοχές βυθίστηκαν κάτω από το νερό στο Ντουμπάι, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
08:10 23/04/2024

Θεσσαλία: Δορυφόρος απεικονίζει τις πρωτοφανείς πλημμύρες (εικόνες)

lykavitos.gr
Τις πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας δείχνουν σε δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής.
14:17 09/09/2023

Το νερό κατάπιε τον θεσσαλικό κάμπο - Δορυφόρος αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής

tanea.gr
Δορυφορική εικόνα δείχνει το μέγεθος της πλημμύρας στον θεσσαλικό κάμπο.
17:00 06/09/2023

Δορυφόρος αποκαλύπτει το μέγεθος του πύρινου εφιάλτη στην Αλεξανδρούπολη - Οι καμένες εκτάσεις και το τεράστιο σύννεφο καπνού

Newsit
Το τεράστιο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα αποκαλύπτουν οι εικόνες από αμερικανικό δορυφόρο ενώ η τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (23.8.2023) για 5η ημέρα. Ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται στην Αλεξανδρούπολη ενώ παράλληλα δίνεται και μεγάλη μάχη με τη φωτιά στη Ροδόπη. Οι φλόγες ... Περισσότερα To άρθρο Δορυφόρος αποκαλύπτει το μέγεθος του πύρινου εφιάλτη στην Αλεξανδρούπολη - Οι καμένες εκτάσεις και το τεράστιο σύννεφο καπνού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
09:00 23/08/2023

Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Δορυφόρος βλέπει τα «αόρατα» σπίτια

tanea.gr
Η τεχνητή νοημοσύνη το νέο όπλο της Εφορίας • Ειδικός αλγόριθμος θα σαρώνει σημεία του χάρτη και θα εντοπίζει ακίνητα
03:00 12/08/2023

Φωτοβολταϊκά στο Διάστημα: Δορυφόρος μετέδωσε για πρώτη φορά ενέργεια στη Γη

tanea.gr
Η τεχνολογία των φωτοβολταϊκών έχει κάνει άλματα και το κόστος εκτόξευσης φορτίων σε τροχιά έχει μειωθεί θεαματικά.
17:00 19/06/2023

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Δορυφόρος του θα μελετήσει την ατμόσφαιρα μεταξύ Γης και διαστήματος

neolaia.gr
Η περιοχή αυτή, σε υψόμετρο από 100 έως 200 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης, είναι η βασική μεταβατική περιοχή από την ατμόσφαιρα της Γης στο Διάστημα.
16:42 02/05/2023

NASA: Δορυφόρος θα μετρά γειτονιά τη γειτονιά την ατμοσφαιρική ρύπανση

blueskytv.gr
Δορυφόρος, που απογειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Φλόριδα των ΗΠΑ, είναι εξοπλισμένος με ένα νέο όργανο της NASA, το οποίο θα μετρά ώρα την ώρα, γειτονιά τη γειτονιά την ατμοσφαιρική ρύπανση πάνω από την Βόρειο Αμερική. Αυτό το επιστημονικό εργαλείο, που ονομάστηκε TEMPO, θα επιτρέψει να παρακολουθείται η εκπομπή των ρύπων με πολύ μεγαλύτερη […] NASA: Δορυφόρος θα μετρά γειτονιά τη γειτονιά την ατμοσφαιρική ρύπανση on BLUE SKY.
19:12 17/04/2023

Δορυφόρος της NASA θα παρακολουθεί τη ρύπανση σε κάθε γειτονιά της Βόρειας Αμερικής – Τα δεδομένα θα αλλάζουν ανά ώρα

Newsit
Δορυφόρος, που απογειώθηκε από τη Φλόριντα στις ΗΠΑ, είναι εξοπλισμένος με ένα νέο όργανο της NASA, το οποίο θα μετρά ώρα την ώρα, γειτονιά τη γειτονιά την ατμοσφαιρική ρύπανση πάνω από την Βόρεια Αμερική. Αυτό το επιστημονικό εργαλείο της NASA, που ονομάστηκε TEMPO, θα επιτρέψει να παρακολουθείται η εκπομπή των ρύπων με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια ... Περισσότερα To άρθρο Δορυφόρος της NASA θα παρακολουθεί τη ρύπανση σε κάθε γειτονιά της Βόρειας Αμερικής – Τα δεδομένα θα αλλάζουν ανά ώρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:06 07/04/2023

NASA: Δορυφόρος θα δώσει μια μοναδική εικόνα της υδάτινης επιφάνειας της Γης

neolaia.gr
Μέσα στο επόμενο 24ωρο ξεκινά νέα αποστολή της NASA για διεθνή έρευνα στους ωκεανούς, τις λίμνες και τα ποτάμια της Γης.
15:06 14/12/2022

Φωτογραφίες της NASA δείχνουν τον Ήλιο να «χαμογελά» και να μοιάζει με κολοκύθα του Halloween

Newsit
Δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εικόνα, που έμοιαζε με μοτίβο χαρούμενου προσώπου στον Ήλιο, και έκανε την αμερικανική διαστημική υπηρεσία να πει ότι ο Ήλιος φαίνεται να «χαμογελά». Η φωτογραφία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στα social media, με πολλούς μάλιστα να συγκρίνουν την εικόνα με μια σκαλιστή κολοκύθα του Halloween.  «Σήμερα, το Solar Dynamics Observatory ... Περισσότερα To άρθρο Φωτογραφίες της NASA δείχνουν τον Ήλιο να «χαμογελά» και να μοιάζει με κολοκύθα του Halloween δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
16:18 29/10/2022

NASA: Δορυφόρος έπιασε τον Ηλιο να κάνει «χαμόγελο»

NewsBomb
Το Solar Dynamics Observatory της NASA είναι μια αποστολή που παρατηρεί τον Ήλιο από το 2010, καταγράφοντας την ηλιακή δραστηριότητα…Περισσότερα...
13:00 29/10/2022

Ο ουκρανικός «Δορυφόρος του Λαού» που σαρώνει τα ρωσικά τανκς

protagon.gr
Η κυβέρνηση του Κιέβου αγόρασε μέσω δωρεάς από τη φινλανδική εταιρεία ICEYE δορυφόρο και ισχυρίζεται ότι σε αυτόν οφείλονται εν μέρει οι επιτυχίες του ουκρανικού στρατού στη Χερσώνα The post Ο ουκρανικός «Δορυφόρος του Λαού» που σαρώνει τα ρωσικά τανκς appeared first on Protagon.gr.
11:56 08/10/2022

Γερμανία: Σε περισσότερες από 150 περιοχές λειτουργoύν Ελληνορθόδοξες ενορίες

ekklisiaonline.gr
Σε περισσότερες από 150 περιοχές της Γερμανίας λειτουργούν Ελληνορθόδοξες ενορίες ή παραρτήματα κεντρικών ενοριών, διαπιστώθηκε στο πλαίσιο καταγραφής των Ελληνορθόδοξων ενοριών στη Γερμανία που ανέλαβε η ομογενειακή ιστοσελίδα του Μονάχου «Δορυφόρος Μονάχου», με τη συνεργασία του πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου, Απόστολου Μαλαμούση. Το άρθρο Γερμανία: Σε περισσότερες από 150 περιοχές λειτουργoύν Ελληνορθόδοξες ενορίες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:42 14/05/2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφόρος αποκαλύπτει τις τελευταίες στιγμές του «Moskva»

ProtoThema.gr
Πριν η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα βυθιστεί ήταν περιτριγυρισμένη από μικρότερη σκάφη, όπως φάνηκε από το ραντάρ του Sentinel-1
23:26 15/04/2022

O απολογισμός για τον Ελληνισμό του Μονάχου

ekklisiaonline.gr
Iδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις ομογενειακών φορέων στο Μόναχο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 κάνει η συντακτική επιτροπή της ομογενειακής ιστοσελίδας της Βαυαρίας, “Δορυφόρος” στον καθιερωμένο απολογισμό της για τον Ελληνισμό του Μονάχου στο τέλος της χρονιάς. Το άρθρο O απολογισμός για τον Ελληνισμό του Μονάχου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:56 04/01/2022

Αρκτική: Δορυφόρος κατέγραψε την πιο βόρεια φωτιά για το 2021 (Εικόνα)

ieidiseis.gr
Η πιο βόρεια φωτιά στην Αρκτική για το 2021. Δείτε τη δορυφορική φωτογραφία. Την πιο βόρεια φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αρκτική μέσα στο 2021, κατέγραψε δορυφόρος.  Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, η δορυφορική εικόνα που ελήφθη στις 20 Ιουνίου 2021 από έναν από τους δορυφόρους Copernicus Sentinel-2, δείχνει την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη λεκάνη απορροής του ποταμού Olenek στο έδαφος της Δημοκρατίας της Σάχα της Ρωσίας. Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 18 Ιουνίου, είναι η βορειότερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί από δορυφόρο Copernicus για το 2021 ως τώρα. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις κάτω από 120 χλμ. από τον Αρκτικό Ωκεανό και 70 χλμ νότια της βορειότερης πυρκαγιάς που εντο
21:23 22/06/2021

«Κοπέρνικος»: Δορυφόρος καταγράφει τη ζώνη κινδύνου και τα μέτωπα της πυρκαγιάς

thecaller.gr
Τις περιοχές που έχουν ήδη καεί, τα ενεργά μέτωπα αλλά και την δυνητικά απειλούμενη περιοχή από την πυρκαγιά της Κορινθίας καταγράφει το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα «Κοπέρνικος». Με το κίτρινο χρώμα εικονίζονται οι περιοχές που έχει ήδη κατακάψει πυρκαγιά, ενώ τα κόκκινα σημεία αντιστοιχούν σε ενεργά μέτωπα. Τέλος, το πράσινο περίγραμμα περικλείει την ευρύτερη ζώνη κινδύνου […]
22:44 20/05/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load