#Ελ Νίνιο

«Ασιατικός...Λίβας»: Κύμα ακραίας ζέστης σε Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη και Μπανγκλαντές

Skai.gr
Ο Απρίλιος θεωρείται ως ένας από τους θερμότερους μήνες σε αυτές τις χώρες, όμως φέτος, ο καύσωνας επιδεινώνεται από το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο οδηγεί τον υδράργυρο σε επίπεδα ρεκόρ.
20:38 24/04/2024

Κλιματική αλλαγή: Το Ελ Νίνιο τελείωσε – Τι έρχεται μετά;

protagon.gr
Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός «κρύωσε σημαντικά» την περασμένη εβδομάδα. Τώρα όμως περιμένουν: οι μήνες μετά το τέλος του μετεωρολογικού αυτού υπερφαινομένου θα δώσουν μια ένδειξη για το αν οι πρόσφατες υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται στην επιταχυνόμενη κλιματική αλλαγή ή όχι The post Κλιματική αλλαγή: Το Ελ Νίνιο τελείωσε – Τι έρχεται μετά; appeared first on Protagon.gr.
14:09 17/04/2024

Κάντε ντους μαζί λέει στα ζευγάρια ο δήμαρχος της Μπογκοτά – Νερό για 54 μέρες έχει η πόλη

myvolos.net
Νερό με το δελτίο καταναλώνουν οι κάτοικοι της Μπογκοτά στην Κολομβία καθώς τα επίπεδα νερού στους ταμιευτήρες είναι εξαιρετικά χαμηλά λόγω του καιρικού φαινομένου που είναι γνωστό ως Ελ Νίνιο. Μάλιστα ο δήμαρχος της Μπογκοτά Κάρλος Φερνάντο Γκαλάν προτρέπει: «Κάντε ντους ως ζευγάρι. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική άσκηση εξοικονόμησης νερού, τίποτα άλλο. Κάτι τέτοιο θα μας […]
20:46 13/04/2024

Κολομβία: Αντιμέτωπη με την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών – Νερό με το δελτίο στην Μπογκοτά

eleftherostypos.gr
Αντιμέτωποι με την ξηρασία είναι εκατομμύρια κάτοικοι στην Κολομβία, οι οποίοι αναγκάζονται να περιορίσουν τη χρήση του νερού λόγω της μεγάλης έλλειψης. Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο ωθεί τη στάθμη των δεξαμενών στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών, με τους αξιωματούχους να έχουν χωρίσει την περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα σε εννέα ζώνες – κάθε […] Το άρθρο Κολομβία: Αντιμέτωπη με την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών – Νερό με το δελτίο στην Μπογκοτά εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
11:00 12/04/2024

Σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών η ζέστη σε Ευρώπη και Ασία

protagon.gr
Ο φετινός Μάρτιος ήταν ο δέκατος συνεχόμενος μήνας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην ιστορία του πλανήτη - Η κλιματική αλλαγή μέσω ανθρώπινων παρεμβάσεων από τις καύσεις κάρβουνου, πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και το φαινόμενο Ελ Νίνιο, τροφοδοτούν το αφύσικο κύμα ζέστης The post Σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών η ζέστη σε Ευρώπη και Ασία appeared first on Protagon.gr.
13:09 03/04/2024

DW: Εκρηξη της τιμής του κακάο λόγω Ελ Νίνιο - Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας οι παραγωγοί

Cnn.gr
Εκρηκτική άνοδο σημειώνει η τιμή του κακάο μέσα σε λίγους μήνες. Πρόκειται για το πιο «καυτό» εμπόρευμα πλέον στον κόσμο, λένε παράγοντες της αγοράς, καθώς ξεπέρασε ακόμη και την τιμή του χαλκού.…Περισσότερα...
23:37 29/03/2024

Το Ελ Νίνιο θα συμβάλει σε θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο

sofokleousin.gr
Το Ελ Νίνιο θα συμβάλει σε θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιοckardampikis Tue, 05/03/2024 - 09:21
09:28 05/03/2024

Θα σπάσουν κάθε ρεκόρ οι φετινές θερμοκρασίες - Ο ρόλος του Ελ Νίνιο

Cnn.gr
Κατά 90% η μέση θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε νέο επίπεδο ρεκόρ μέχρι τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό Scientific Reports.Περισσότερα...
07:37 03/03/2024

Προς νέο ρεκόρ υπερθέρμανσης των ωκεανών τον Φεβρουάριο

protagon.gr
Tαχεία υπερθέρμανση των ωκεανών και ασυνήθιστα ζεστές μέρες μέσα στον χειμώνα καθώς η ανθρωπογενής παγκόσμια δραστηρότητα προκαλεί κλιματική αλλαγή και συνδυάζεται επικίνδυνα με το φαινόμενο Ελ Νίνιο The post Προς νέο ρεκόρ υπερθέρμανσης των ωκεανών τον Φεβρουάριο appeared first on Protagon.gr.
16:09 17/02/2024

Για τη Χιλή και την Καλιφόρνια φταίει ο Ελ Νίνιο και η υπερθέρμανση

protagon.gr
Δυο καταστροφές, μία στη Χιλή (πυρκαγιές) και μία στην Καλιφόρνια (πλημμύρες), δείχνουν πώς ένα επικίνδυνο κλιματικό κοκτέιλ μπορεί να πλήξει με σφοδρότητα περιοχές της αμερικανικής ηπείρου γνωστές για το παραδοσιακά ήπιο κλίμα τους The post Για τη Χιλή και την Καλιφόρνια φταίει ο Ελ Νίνιο και η υπερθέρμανση appeared first on Protagon.gr.
19:09 07/02/2024

Πάνω από 1.000 φυσικές καταστροφές στη Βραζιλία μέσα σε έναν χρόνο – Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ

Newsbeast.gr
Η Βραζιλία κατέγραψε το 2023 περισσότερες από 1.000 φυσικές καταστροφές, δηλαδή περισσότερες από τρεις ημερησίως, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά και συνδέεται ευθέως με την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Φυσικών Καταστροφών (Cemaden) κατέγραψε 1.161 τέτοια φαινόμενα, ιδίως πλημμύρες και κατολισθήσεις, την περασμένη χρονιά. Είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει αναφερθεί από το 2011, όταν άρχισαν να τηρούνται αρχεία. Σύμφωνα με αυτήν τη δημόσια υπηρεσία, από φαινόμενα που συνδέονται με ακραίες βροχοπτώσεις σκοτώθηκαν 132 άνθρωποι και περισσότεροι από 9.000 τραυματίστηκαν ενώ τουλάχιστον 74.000 έμειναν άστεγοι. Εκτιμάται ότι το ύψος
21:00 23/01/2024

Κλιματική αλλαγή – ΟΗΕ: Το 2024 μπορεί να καταρριφθεί κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας

logiastarata.gr
Μέσα στο 2024 ενδέχεται να καταγραφούν θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν το ρεκόρ θερμότητας που σημειώθηκε το 2023, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ, ζητώντας δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Υπό την ώθηση του κλιματικού φαινομένου Ελ Νίνιο, η τάση για υψηλές θερμοκρασίες – που οδηγούσε κάθε μήνα μεταξύ Ιουνίου […] The post Κλιματική αλλαγή – ΟΗΕ: Το 2024 μπορεί να καταρριφθεί κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας appeared first on Λόγια-Σταράτα.
10:00 13/01/2024

ΟΗΕ: Τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών ενδέχεται να σπάσει το 2024

blueskytv.gr
Μέσα στο 2024 ενδέχεται να καταγραφούν θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν το ρεκόρ θερμότητας που σημειώθηκε το 2023, προειδοποίησε ο ΟΗΕ, ζητώντας δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Υπό την ώθηση του κλιματικού φαινομένου Ελ Νίνιο, η τάση για υψηλές θερμοκρασίες – που οδηγούσε κάθε μήνα μεταξύ Ιουνίου και […] ΟΗΕ: Τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών ενδέχεται να σπάσει το 2024 on BLUE SKY.
22:46 12/01/2024

Κένυα: 120 νεκροί από τις πλημμύρες σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Skai.gr
Η Κένυα, η Αιθιοπία και η Σομαλία πλήττονται για εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές, που συνδέονται με το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο. Τα ακραία φαινόμενα ακολουθούν τη χειρότερη ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής τα τελευταία 40 χρόνια.
03:37 29/11/2023

Ρεκόρ ζέστης στη Βραζιλία: 58,5° Κελσίου στο Ρίο

lamianow.gr
Το εθνικό ιστορικό υψηλό θερμοκρασίας καταρρίφθηκε χθες Τρίτη στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου τα θερμόμετρα έδειξαν ως και 58,5 ° Κελσίου, ανακοίνωσαν οι αρχές της μεγαλούπολης της Βραζιλίας. Μεγάλο μέρος της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής δοκιμάζεται από το σαββατοκύριακο εξαιτίας ακραίου καύσωνα. Το εθνικό ινστιτούτο μετεωρολογίας (INMET) έθεσε 15 πολιτείες, στο νοτιοανατολικό, στο κεντροδυτικό και στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς και την πρωτεύουσα, την Μπραζίλια, σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού. Χθες Τρίτη, το σύστημα Alerta Rio κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία αφότου άρχισαν να τηρούνται συστηματικά δεδομένα για αυτήν, το 2014: έφθασε τους 58,5 ° Κελσίου. Το προηγούμενο ιστ
09:37 15/11/2023

Δεν θα δούμε χειμώνα φέτος: Πώς εξηγείται το φαινόμενο που θα οδηγήσει σε αύξηση της θερμοκρασίας

irafina.gr
Δεν θα βιώσουμε τον χειμώνα φέτος όπως τον ξέρουμε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό του ΟΗΕ, καθώς αναμένεται να επικρατήσει το μετεωρολογικό φαινόμενο «Ελ Νίνιο» μέχρι την άνοιξη του 2024 με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε όλο τον πλανήτη σε μία χρονιά που ήδη εκτιμάται ότι θα είναι η θερμότερη που έχει ποτέ καταγραφεί. […]
23:46 08/11/2023

Θα πλήξει και την Ευρώπη το φαινόμενο Ελ Νινιο; Ο Σάκης Αρναούτογλου απαντά

sportime.gr
Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρχουν επιπτώσεις του Ελ Νίνιο και στην Ευρώπη. Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.
16:46 28/10/2023

Έρχεται διαφορετικός χειμώνας λόγω του Ελ Νίνιο

lykavitos.gr
Το φετινό Ελ Νίνιο ξεκίνησε τον Ιούνιο, αναμένεται να είναι ισχυρό αυτό το χειμώνα και να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης άνοιξης. Αυτό αναφέρει το Κέντρο Κλιματικών Προβλέψεων του NOAA.
05:17 29/09/2023

Ανακοινώθηκε ο σχηματισμός του Ελ Νίνιο από την Αυστραλιανή Μετεωρολογική Υπηρεσία

Newsbeast.gr
Η Αυστραλιανή Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο, που γενικά σχετίζεται με την άνοδο της θερμοκρασίας και τις έντονες ξηρασίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικές δασικές πυρκαγιές. Ο μετεωρολόγος Καρλ Μπραγκάνζα, ο οποίος εργάζεται για την κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι ένα φαινόμενο Ελ Νίνιο σχηματίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, γεγονός που συμπίπτει με τον ασυνήθιστο ανοιξιάτικο καύσωνα ο οποίος επηρεάζει αυτή τη στιγμή την ανατολική Αυστραλία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Μπραγκάνζα επιβεβαίωσε ότι αυτό το μετεωρολογικό φαινόμενο θα συμβάλει στην υπερθέρμανση των ωκεανών, οι οποίοι καταγράφουν θερμοκρασίες ρεκόρ από τον Απρίλιο.
12:00 19/09/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load