#Επιτόκια

Επιτόκια: Αυτό έκανε η ΕΚΤ

el.gr
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε Αμετάβλητα τα επιτόκια της. Το άρθρο Επιτόκια: Αυτό έκανε η ΕΚΤ εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
16:09 25/01/2024

Επιτόκια: Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη στρέφεται το ενδιαφέρον των αγορών

Newsit
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, με το ενδιαφέρον για τη συνεδρίαση να στρέφεται στο αν θα υπάρξουν κάποιες ενδείξεις για τον χρόνο που θα αρχίσει η μείωσή τους. Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε αποφύγει μετά τη προηγούμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου να ... Περισσότερα To άρθρο Επιτόκια: Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη στρέφεται το ενδιαφέρον των αγορών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
15:00 21/01/2024

Επιτόκια: Χρυσάφι για τις τράπεζες και «κάρβουνο» για τους αποταμιευτές

eleftherostypos.gr
Υπερκέρδη απέφεραν στις τράπεζες οι αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων δανεισμού, ενώ αντίθετα, οι δαπάνες τους για την πληρωμή τόκων στις καταθέσεις, είναι σημαντικά μικρότερες έναντι τη κερδοφορίας από τους τόκους δανείων και άλλες προμήθειες. Οι καταθέτες «δανείζουν» τις τράπεζες με τις αποταμιεύσεις τους παίρνοντας μηδενικά επιτόκια, ενώ όταν υποχρεώνονται να δανειστούν οι ίδιοι το πληρώνουν πανάκριβα. Αψευδής […] Το άρθρο Επιτόκια: Χρυσάφι για τις τράπεζες και «κάρβουνο» για τους αποταμιευτές εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
20:00 10/11/2023

Απίστευτο: Ποιες προθεσμιακές καταθέσεις δίνουν επιτόκιο 3,6%. Τρέμουν οι συστημικές τράπεζες

fimes.gr
Πώς μπορείτε να πάρετε επιτόκιο ως 3,6% σε προθεσμιακή κατάθεση και πώς αυτό συγκρίνεται με τις συστημικές τράπεζες; Ας δούμε πρώτα τι προσφέρουν οι συστημικές τράπεζες. Επιτόκια που ξεπερνούν το 2%, φτάνοντας ακόμη και σε επίπεδα υψηλότερα του 3%, προσφέρει πλήθος προθεσμιακών καταθέσεων στην εγχώρια αγορά. Πρόκειται για προνομιακά προγράμματα που έχουν δημιουργήσει τους τελευταίους […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Απίστευτο: Ποιες προθεσμιακές καταθέσεις δίνουν επιτόκιο 3,6%. Τρέμουν οι συστημικές τράπεζες.
16:37 07/07/2023

Σαρώνουν οι προθεσμιακές καταθέσεις: Επιτόκια ως 3%, ποια η τάση μέχρι το τέλος του 2023

fimes.gr
Ανεβάζει ταχύτητα η μετακίνηση των καταθέσεων από τους λογαριασμούς Ταμιευτηρίου προς τις προθεσμιακές καταθέσεις και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η μεταφορά από τον Δεκέμβριο του 2022 έως σήμερα αφορά ποσά που διαμορφώνονται στην περιοχή των 7,5 δισ. ευρώ. Με βάση τις εκτιμήσεις των τραπεζών, έως το τέλος του 2023 αναμένεται οι προθεσμιακές καταθέσεις να ανέλθουν […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Σαρώνουν οι προθεσμιακές καταθέσεις: Επιτόκια ως 3%, ποια η τάση μέχρι το τέλος του 2023.
08:34 18/05/2023

Επιτόκια ΕΚΤ: Ποιοι δανειολήπτες προστατεύονται από τη νέα αύξηση

naftemporiki.gr
Παρά τη νέα αύξηση επιτοκίου από την ΕΚΤ κατά 0,25%, καθιστώντας όλο και ακριβό το κόστος χρήματος, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες στη χώρα μας οι οποίοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν… Επιτόκια ΕΚΤ: Ποιοι δανειολήπτες προστατεύονται από τη νέα αύξηση - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
19:46 04/05/2023

Επιτόκια: Κρίσιμες αποφάσεις από Fed και ΕΚΤ εντός της εβδομάδας

blueskytv.gr
Την Πέμπτη, με διαφορά μίας ημέρας, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσουν για τα επιτόκια και αναμένεται να δώσουν ένα πιο ξεκάθαρο στίγμα για το πόσο κοντά βρίσκονται στο τέλος του ανοδικού τους κύκλου. Η Fed θα ανακοινώσει την Τετάρτη τις αποφάσεις της μέσα σε ένα περιβάλλον νέων […] Επιτόκια: Κρίσιμες αποφάσεις από Fed και ΕΚΤ εντός της εβδομάδας on BLUE SKY.
12:16 01/05/2023

Επιτόκια: Την Τετάρτη οι αποφάσεις της Fed – Τι σηματοδοτεί η αλλαγή τακτικής από την ΕΚΤ

Newsit
Η αναταραχή στις αγορές την περασμένη εβδομάδα, λόγω της χρεοκοπίας της Silicon Valley Bank και των προβλημάτων στην Credit Suisse, οδήγησε πολλούς αναλυτές να επαναπροσδιορίσουν χαμηλότερα τις προσδοκίες τους για τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν επιβεβαίωσε κατ’ ... Περισσότερα To άρθρο Επιτόκια: Την Τετάρτη οι αποφάσεις της Fed – Τι σηματοδοτεί η αλλαγή τακτικής από την ΕΚΤ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
15:18 18/03/2023

Εurobank: Επιτόκια έως 2,5% στις προθεσμιακές καταθέσεις

Cnn.gr
Νέα καταθετικά προϊόντα με επιτόκιο που φτάνει ακόμη και το 2,5%  καθώς και πρωτοποριακές επενδυτικές επιλογές διαθέτει η Eurobank.Περισσότερα...
13:58 08/02/2023

Τα Γεγονότα και τα Επιτόκια είναι πεισματάρικα κύριοι της Κυβέρνησης-Ν.Στραβελάκης

militaire.gr
Την εβδομάδα που μας πέρασε το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε αυτάρεσκα την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μια βαθμίδα από τον επενδυτικό οίκο Fitch. Ο αρμόδιος υπουργός και το επιτελείο του μοιάζει να ξεχνάνε ότι η χώρα παραμένει για 12 χρόνια χωρίς επενδυτική διαβάθμιση και μάλιστα με χαμηλότερη επενδυτική αξιολόγηση  από χώρες όπως η […] The post Τα Γεγονότα και τα Επιτόκια είναι πεισματάρικα κύριοι της Κυβέρνησης-Ν.Στραβελάκης appeared first on Militaire.gr.
06:16 06/02/2023

ΔΝΤ – Επιτόκια: Δυσμενής πρόβλεψη για την ανοδική πορεία

logiastarata.gr
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις κεντρικές τράπεζες σε όλον τον κόσμο και συνιστά να καταστήσουν σαφές στις αγορές ότι τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός σταθερά κάτω από τον στόχο τους και να αποφευχθεί άνοδος των τιμών. «Οι κεντρικές τράπεζες […] The post ΔΝΤ – Επιτόκια: Δυσμενής πρόβλεψη για την ανοδική πορεία appeared first on Λόγια-Σταράτα.
13:16 04/02/2023

Γαλλικές τράπεζες: Επιτόκια έως 6,1% με πληθωρισμό 6,7%

in.gr
Με εισοδηματικά κριτήρια και για καταθέσεις έως 7.700 ευρώ – Στο 3% το επιτόκιο για καταθέσεις έως 22.950 ευρώ
00:52 15/01/2023

Επιτόκια: Πιο σταδιακή αλλά συνολικά μεγαλύτερη αύξηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη Fed

Newsit
Το μήνυμα που έστειλαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) την περασμένη εβδομάδα είναι ότι ο πληθωρισμός θα μειώνεται μεν, αλλά με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που προβλεπόταν, με συνέπεια τα επιτόκια να πρέπει να αυξηθούν συνολικά περισσότερο και να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα. Μπορεί η αύξηση ... Περισσότερα To άρθρο Επιτόκια: Πιο σταδιακή αλλά συνολικά μεγαλύτερη αύξηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη Fed δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:28 17/12/2022

Επιτόκια και πετρέλαιο κίνησης: Προς αναζήτηση λύσεων για τις αυξήσεις η κυβέρνηση – Τι εξετάζεται

Newsit
Δυο μεγάλα “αγκάθια”, η τιμή του πετρελαίου κίνησης και τώρα και η αύξηση των επιτοκίων που δοκιμάζει τις αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει μπροστά της η κυβέρνηση, με την εξεύρεση λύσεων να αποτελεί μία δύσκολη υπόθεση. Η ακρίβεια αποτελεί τη νούμερο ένα ανησυχία των πολιτών και η διαχείριση της κρίνει όχι μόνο τη δημοσκοπική πορεία ... Περισσότερα To άρθρο Επιτόκια και πετρέλαιο κίνησης: Προς αναζήτηση λύσεων για τις αυξήσεις η κυβέρνηση – Τι εξετάζεται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
07:02 30/11/2022

Aλέξανδρος Νικολόπουλος: Πληθωρισμός και Επιτόκια (βίντεο)

irafina.gr
Απόσπασμα από την εκπομπή της Naftemporiki TV, καλεσμένος ο Δντής καταστήματος Αθηνών HellasFin, κύριος Νικολόπουλος Αλέξανδρος, σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πληθωρισμό και την πορεία των επιτοκίων.
21:42 07/11/2022

Επιτόκια: Ακριβότερες δόσεις για ρύθμιση χρεών στα Ταμεία λόγω της ΕΚΤ

eleftherostypos.gr
Μεγαλύτερες δόσεις για τις ρυθμίσεις χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (κατ’ επέκταση και για ρυθμίσεις χρεών στην εφορία) θα κληθούν να πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες, καθώς οι δύο αυξήσεις επιτοκίων που αποφασίστηκαν πρόσφατα με συνολικό ποσοστό 1,25% θα περάσουν και στους τόκους των ρυθμίσεων για χρέη προς ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ και Δημόσιο. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες του […] Το άρθρο Επιτόκια: Ακριβότερες δόσεις για ρύθμιση χρεών στα Ταμεία λόγω της ΕΚΤ εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
15:38 22/09/2022

Νέες πιέσεις στη Wall Street: Επιτόκια και ύφεση κρατούν στο «κόκκινο» τους δείκτες

ProtoThema.gr
Άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων - Ο Nasdaq καταγράφει το μακροβιότερο πτωτικό σερί από τον Νοέμβριο του 2016
23:58 06/09/2022

«Μίνι - Νταβός»: Γιατί ανησυχούν οι Ιταλοί επιχειρηματίες για τις εκλογές

Cnn.gr
Οι Ιταλοί επιχειρηματίες ανησυχούν για την επόμενη μέρα στη χώρα τους μετά την αποχώρηση του Μάριο Ντράγκι από την εξουσία και ενόψει των εκλογών στη χώρα τους. Επιτόκια δανεισμού σε άνοδο, έκρηξη…Περισσότερα...
12:46 04/09/2022

Τον “ανήφορο” πήραν τα επιτόκια των νέων δανείων τον Ιούνιο

paraskhnio.gr
Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκονται τα επιτόκια των νέων δανείων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και τον Ιούνιο, στον απόηχο, της αυξητικής τάσης που δρομολογούν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντριικής Τράπεζας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος, ανά κατηγορία σημειώθηκαν οι εξής εξελίξεις: Επιτόκια νέων καταθέσεων και δανείων σε ευρώ. Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του Το άρθρο Τον “ανήφορο” πήραν τα επιτόκια των νέων δανείων τον Ιούνιο εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
14:08 02/08/2022

Ενέργεια – Επιτόκια: «Κληρώνει» και για τα δύο την Πέμπτη 21 Ιουλίου

dete.gr
Kρίσιμη η 21η Ιουλίου. Την Πέμπτη (21/7) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αποφασίσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της μετά από χρόνια, και η Μόσχα θα αποκαλύψει τις προθέσεις της για τον αγωγό Nord Stream 1, ο οποίος έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου για εργασίες συντήρησης.
14:46 17/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load