#Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Περαστικός ήταν από τις Βρυξέλλες ο Μπακογιάννης…

matrix24.gr
Η πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη, στον επίλογο της δημαρχιακής του θητείας, να ανέβει στις Βρυξέλλες για να παραδώσει στον ιστορικό πρώην πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το βραβείο Δημοκρατίας της πόλεως των Αθηνών αναζωπύρωσε τα σενάρια που θέλουν τον [...]
08:47 08/12/2023

Ανάλυση Guardian: Γιατί κέρδισε ο Ερντογάν στο Βίλνιους - Τα F16 και η «βίζα» για την ΕΕ

ieidiseis.gr
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει πρόοδο σε σειρά θεμάτων παρά την αποστροφή των διεθνών εταίρων για τις μεθόδους του.Κάθε μελετητής των μεθόδων διαπραγμάτευσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ο μάστορας της μόχλευσης, περιμένοντας μέχρι ο συνομιλητής του να βρεθεί στην πιο αδύναμη θέση πριν κάνει το τελικό του παιχνίδι. Οι μέθοδοί του μπορεί να είναι κτηνώδεις. Τα πρακτικά που διέρρευσαν από μια συνάντηση του 2015 με τους ηγέτες της ΕΕ σχετικά με μια επισφαλή συμφωνία για την ανάσχεση της μετανάστευσης από τη Συρία τον κατέγραψαν να λέει: «Μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ανά πάσα στιγμή και να βάλουμε τους πρόσφυγες σε λεωφορεία ..
06:46 12/07/2023

«Τα μέτρα που επιβλήθηκαν δεν σεβάστηκαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων»

aek365.com
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στην περίοδο της Ελληνικής Κρίσης και τα μέτρα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι είπε για τη Γερμανία, το δημοψήφισμα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας 
15:54 16/09/2022

Γιούνκερ: Δεν σεβαστήκαμε πάντα τους Έλληνες – Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην ελληνική κοινωνία ήταν πολύ αυστηρά

Newsbeast.gr
Σε μία νέα παραδοχή για τη σκληρότητα που επέδειξε η Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή την κρίση χρέους προχώρησε για άλλη μια φορά, ο τότε πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κάνοντας αναφορά στο δημοψήφισμα του 2015. «Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην ελληνική κοινωνία ήταν πολύ αυστηρά», είπε σε συνέντευξή του, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, ο πρώην κορυφαίος αξιωματούχος της Ε.Ε. κλήθηκε να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, την τυπική έξοδο της Ελλάδας απ’ το πρόγραμμα επιτήρησης μετά από 12 χρόνια και τι σημαίνει αυτό τόσο για τους Έλληνες πολίτες όσο και για την Ε.Ε. Ο κ. Γιούνκερ, ανέφερε πως πρόκειται για καλά νέα τόσο για τη
12:00 16/09/2022

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο

paraskhnio.gr
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Λουξεμβούργο, είχε σήμερα κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον τέως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για τον ρόλο που διαδραμάτισε ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την περίοδο της οικονομικής Το άρθρο Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
20:28 20/06/2022

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός που οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να θαυμάζουν

blueskytv.gr
Η Ευρώπη ζει στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι βεβαιότητες μας εγκαταλείπουν και οι αβεβαιότητες κερδίζουν, αλλά δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας σ’ αυτή τη χώρα που γέννησε την ιδέα της δημοκρατίας, αλλά και έχει υποφέρει τόσα πολλά και δεν δίστασε στις κρίσιμες στιγμές να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, τόνισε ο […] Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός που οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να θαυμάζουν on BLUE SKY.
11:42 19/05/2022

Στουρνάρας: Ο κ. Γιούνκερ ήταν άπό τους πιο συνεπείς και επιδραστικούς υπερασπιστές της Ελλάδας

in.gr
Επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρώην προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας, στο οποίο παρέστη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
00:12 19/05/2022

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποδέχθηκε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Τράπεζα της Ελλάδος – Δείπνο με υψηλούς προσκεκλημένους

Newsit
Επίσημο δείπνο παρέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας, προς τιμήν του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το δείπνο παρατέθηκε στο περιθώριο της σημερινής τιμητικής συνεδρίας υποδοχής του κ. Γιούνκερ στην Ακαδημία Αθηνών, ως επίτιμου μέλους της, κατά την οποία εκφώνησε ομιλία με θέμα το ... Περισσότερα To άρθρο Ο Γιάννης Στουρνάρας υποδέχθηκε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Τράπεζα της Ελλάδος – Δείπνο με υψηλούς προσκεκλημένους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
23:30 18/05/2022

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος

NewsBomb
Το δείπνο παρατέθηκε στο περιθώριο της σημερινής τιμητικής συνεδρίας υποδοχής του κ. Γιούνκερ στην Ακαδημία Αθηνών.Περισσότερα...
23:08 18/05/2022

Γιούνκερ: Η Ελλάδα ξέρει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις

ProtoThema.gr
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και την κρίση του ευρώ - Απρόκλητη η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία - Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία, αλλά δεν πρέπει να μετατραπεί σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης
23:00 18/05/2022

Επίτιμο μέλος της θα ανακηρύξει η Ακαδημία Αθηνών τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την επόμενη Τετάρτη

Newsbeast.gr
Επίτιμο μέλος της θα ανακηρύξει η Ακαδημία Αθηνών την επόμενη Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00, τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κατά τη διεξαγωγή της τελετής, που θα μεταδοθεί ζωντανά για το κοινό από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών μέσω του συνδέσμου http://www.academyofathens.gr/lectures/20220518, θα είναι παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντωνίος Ρεγκάκος και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Ζερεφός, ενώ τον τιμώμενο θα παρουσιάσει ο ακαδημαϊκός και πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ, θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Quel avenir pour l’Europe?» («Ποιο είναι το μέλλον για την Ευρώπη;»).
12:40 06/05/2022

Αποκάλυψη Μαργαρίτη Σχοινά: Ο Σαμαράς επέβαλε τον Γιούνκερ το 2014

ieidiseis.gr
Καταλυτική για την εκλογή Γιούνκερ στη θέση του Προέδρου της Κομισιόν το 2014 ήταν η παρέμβαση του τότε έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως αποκαλύπτει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.Ένα περιστατικό από τα παλιά, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο Γιούνκερ θύμισε ο ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο στενός τότε συνεργάτης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σημερινός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ αποκάλυψε πως το 2014, αν και το ΕΛΚ κέρδισε τις ευρωεκλογές με επικεφαλής τον Γιούνκερ, η Άνγκελα Μέρκελ αμφιταλαντεύονταν αν θα τον στηρίξει.  Σε μια τέτοια περίπτωση και ενώ οι πολίτες είχαν αποφασίσει, οι ηγέτες θ
12:38 09/10/2021

Χρήστος Στυλιανίδης: Ο «αρχιτέκτονας» του ευρωπαϊκού rescEU

lykavitos.gr
Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει διατελέσει Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αρμοδιότητα την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης από το 2014 έως το 2019, επί προεδρίας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατείχε την θέση του επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, […] The post Χρήστος Στυλιανίδης: Ο «αρχιτέκτονας» του ευρωπαϊκού rescEU first appeared on Lykavitos.gr.
12:44 06/09/2021

Διέσωσε την Ελλάδα η Άγγελα Μέρκελ; Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ …δίνει την Καγκελάριο για το δέσιμο στο ΔΝΤ

hellasjournal.com
Δημοσίευμα στην ελληνική ιστοσελίδα της  Deutsche Welle με τίτλο «Διέσωσε η Μέρκελ την
15:54 14/08/2021

Politico: Πόσα εκατ. μας κοστίζουν τα «κεφάλια» της ΕΕ για να ταξιδεύουν με τζετ

ProtoThema.gr
Η ΕΕ αποφάσισε να αυξήσει μάλιστα ακόμα περισσότερο το «χρυσό» κονδύλι - Πόσες πτήσεις με ιδιωτικά τζετ έχει κάνει η φον ντερ Λάιεν και πόσες ο προκάτοχός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
11:52 12/08/2021

Politico: Ο Κύπριος πρώην Επίτροπος της ΕΕ Χρ. Στυλιανίδης ορίζεται Ειδικός Σύμβουλος του Μ. Σχοινά

naftemporiki.gr
O Χρήστος Στυλιανίδης, ο Κύπριος πρώην Επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων και συντονιστής για τον έμπολα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ορίζεται ειδικός σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, για να είναι o απεσταλμένος της ΕΕ, με εντολή που περιλαμβάνει την πρόληψη των διακρίσεων, την υποστήριξη προσπαθειών οικοδόμησης της ειρήνης και τις διαθρησκευτικές διαδικασίες, αναφέρει το Politico στο Playbook.
12:30 05/05/2021

Αποκαλύψεις Γιούνκερ: «Πίεζαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα – Δεν το δέχτηκε ποτέ»

Newsit
Για τις πιέσεις που δέχονταν σχετικά με την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Τόνισε πως πήγε κόντρα στις πιέσεις των ... Διαβάστε περισσότερα To άρθρο Αποκαλύψεις Γιούνκερ: «Πίεζαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα – Δεν το δέχτηκε ποτέ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:06 20/02/2021

Γιούνκερ: Η Τουρκία προσπαθεί να διχάσει την Ευρώπη, οι ΗΠΑ την ήθελαν στην ΕΕ "αμέσως"

slpress.gr
Απογοητευμένος από τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά την εκλογή της φον Λάιεν, είναι πλέον αντιπρόεδρος σε θέματα Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Έχει διαφωνήσει με την Ούρσουλα φον Λάιεν σε διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και στο μεταναστευτικό, θεωρώντας ότι ευρωπαϊκός […] The post Γιούνκερ: Η Τουρκία προσπαθεί να διχάσει την Ευρώπη, οι ΗΠΑ την ήθελαν στην ΕΕ "αμέσως" appeared first on slpress.gr.
22:07 19/02/2021

Γιούνκερ : Δεν ανησυχώ για νέα οικονομική κρίση αλλά για το δημόσιο χρέος

in.gr
Για το πρόγραμμα εμβολιασμών και τους κινδύνους εμπλοκής της ΕΕ σε ανταγωνισμούς με άλλες χώρες αλλά και την επόμενη μέρα της οικονομίας μετά το βαθύ πλήγμα που ήδη έχουν υποστεί οι εθνικές οικονομίες εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, μίλησε ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
03:36 30/01/2021

Γιούνκερ: No deal, το πιο πιθανό σενάριο μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου

kathimerini.gr
Ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο επίτευξης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εν μέσω του διαπραγματευτικού αδιεξόδου των δύο πλευρών.
15:46 08/09/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load