#Κολοκυθάκια

Κολοκυθάκια: Πώς μπορείτε να τα απολαύσετε και ωμά – Τι να προσέξετε

instyle.gr
Ορισμένα λαχανικά δεν τα καταναλώνουμε ωμά, καθώς εκτός από στομαχικά προβλήματα μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Για παράδειγμα, οι άψητες πατάτες προκαλούν στομαχικά προβλήματα, ενώ τα ωμά φασόλια λίμα περιέχουν κυάνιο. Ωστόσο, πολλές φορές κάποια λαχανικά τα μαγειρεύουμε ενώ δεν είναι απαραίτητο. Τα κολοκυθάκια είναι ένα από τα λαχανικά που συνήθως τα τρώμε ψητά, […] The post Κολοκυθάκια: Πώς μπορείτε να τα απολαύσετε και ωμά – Τι να προσέξετε appeared first on InStyle.
19:46 06/04/2024

Υπάρχει επάρκεια και καλές τιμές στις λαϊκές αγορές της Αττικής – Είμαστε φθηνότεροι από 30% έως 50%

Newsbeast.gr
«Κανονικά τροφοδοτείται ο νομός Αττικής με φρούτα και λαχανικά, παρά τα προβλήματα, δεν παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας και είμαστε φθηνότεροι από το στεγασμένο εμπόριο από 30% – 50%» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας: Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, με κλειστή την Εθνική Οδό σε Τέμπη – Λάρισα για 7 ημέρες, με αυξημένο κατά πολύ το κόστος μεταφοράς στην τροφοδοσία, ο νομός Αττικής τροφοδοτείται κανονικά, από τις παραγωγικές περιοχές των Μεγάρων και Μαραθώνα και παρά το αυξημένο κόστος παραγωγής σε καύσιμα, ενέργεια, ρεύμα, α
21:00 14/09/2023

Αν το κόψεις στη μέση έχει γέμιση: ΣΥΝΤΑΓΗ Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

koolnews.gr
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια. Νηστεία έχουμε, δοκίμασέ το ΥΛΙΚΑ 6-7 κολοκύθια φρέσκα 350 γρ. ρύζι καρολίνα 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1/2 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1 ποτήρι ζεστό νερό 1 πρέζα κύμινο αλάτι, πιπέρι Για […]
08:10 06/08/2022

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθάκια γεμιστά με κρεμώδες αυγολέμονο

eleftherostypos.gr
Κολοκυθάκια γεμιστά με υπέροχο κρεμώδες αυγολέμονο! Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο δια χειρός Πέτρου Συρίγου. Ο σεφ, μάλιστα, δείχνει βήμα-βήμα πώς θα φτάσουμε στο καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Υλικά 12 κολοκυθάκια μέτρια 2 ξερά κρεμμύδια ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 1 σκ. σκόρδο 2 καρότα τριμμένα 50 γραμμ. λευκό κρασί 200 γραμμ. ρύζι μακρύκοκκο parboiled ½ λίτρο νερό […] Το άρθρο Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθάκια γεμιστά με κρεμώδες αυγολέμονο εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
09:56 02/06/2022

Εύκολα τυροπιτάκια με λαχανικά

dete.gr
Συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια με λαχανικά. Αυτά τα πιτάκια με λαχανικά γίνονται με μια ζύμη με γιαούρτι και είναι γεμιστά με φέτα, κολοκυθάκια, καρότα και μυρωδικά . Και είναι ιδανικά για να κρύψετε λαχανικά στο πιάτο των παιδιών. Υλικά Κολοκυθάκια 1 τριμμένο Καρότο 1 τριμμένο Άνηθος Λίγο Αλεύρι Ολικής Άλεσης 4 περίπου φλιτζάνια Βουτυρο 120 […]
14:22 15/10/2021

Κολοκυθάκια γεμιστά: Εύκολο και νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό με μπεσαμέλ αυγολέμονο που θυμίζει μαμά

Newside.gr
Τα κολοκυθάκια γεμιστά με μπεσαμέλ αυγολέμονο είναι ένα εύκολο, πεντανόστιμο και άκρως καλοκαιρινό φαγητό. Πρόκειται για ένα φαγητό που θυμίζει μαμά και σου φέρνει στο μυαλό μνήμες από την παιδική σου ηλικία, το καλοκαίρι. Υλικά για κολοκυθάκια γεμιστά Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο Μισό κιλό χοιρινό κιμά Ένα ματσάκι άνηθο Μισό ματσάκι μαϊντανό (εγώ δε βάζω,γιατί […] The post Κολοκυθάκια γεμιστά: Εύκολο και νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό με μπεσαμέλ αυγολέμονο που θυμίζει μαμά appeared first on NewSide.gr.
19:52 30/06/2021

Άκης Πετρετζίκης: Κολοκυθάκια τηγανητά στον φούρνο

queen.gr
Το πιο νόστιμο και υγιεινό σνακ για όλη την οικογένεια.
11:26 06/06/2021

Τιριτιτίμ: Κολοκυθάκια ομελέτα στο τηγάνι

mothersblog.gr
Νόστιμη ομελέτα με κολοκυθάκια, ντομάτα και φέτα. 
12:48 27/05/2021

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο – Η λαχταριστή συνταγή που μυρίζει Μεσόγειο!

el.gr
Υγιεινή και νόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, ιδανική για το καλοκαίρι Το άρθρο Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο – Η λαχταριστή συνταγή που μυρίζει Μεσόγειο! εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
12:22 16/05/2021

Αυτές οι τροφές είναι «πλούσιες» σε κάλιο - Αναλυτικά η λίστα

pronews.gr
Όπως θα έχετε ήδη ακουστά, όταν τα επίπεδα του καλίου είναι χαμηλά στο αίμα (υποκαλιαιμία), το άτομο μπορεί να εκδηλώσει μυϊκή αδυναμία και καρδιακή αρρυθμία. ​Αντίστοιχα, όταν τα επίπεδά του είναι υψηλά (υπερκαλιαιμία) υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η καρδιά. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τρώμε καθημερινά αρκετό κάλιο. Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η κατάσταση της υγείας και το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας. Πόσο κάλιο χρειαζόμαστε κάθε μέρα Οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 3.500 mg την ημέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.  Όσοι, όμως, γυμνάζονται, καθώς και οι πάσχοντες από νεφρολιθίαση, οστε
21:51 02/04/2021

Πόσο κάλιο πρέπει να λαμβάνετε καθημερινά; - Σε ποιες τροφές θα το βρείτε

pronews.gr
Είναι γνωστό πως όταν κάποιος έχει χαμηλά επίπεδα καλίου στο αίμα, μπορεί να εκδηλώσει μυϊκή αδυναμία και καρδιακή αρρυθμία. Αντίστοιχα, όταν τα επίπεδά του είναι υψηλά υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η καρδιά. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τρώμε καθημερινά αρκετό κάλιο. Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η κατάσταση της υγείας και το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας. Πόσο κάλιο χρειαζόμαστε κάθε μέρα Οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 3.500 mg την ημέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.  Όσοι, όμως, γυμνάζονται, καθώς και οι πάσχοντες από νεφρολιθίαση, οστεοπόρωση ή εγκεφαλικό, μπορεί να χρειάζονται περισσό
09:11 02/02/2021

Αυτά είναι τα πιο πλούσια σε υδατάνθρακες λαχανικά

pronews.gr
Είναι γνωστό πως οι υδατάνθρακες αποτελούν αρκετά σημαντική πηγή ενέργειας. Ανάλογα με τη χημική τους σύσταση και τον τρόπο που τους αξιοποιεί το σώμα μας, χωρίζονται σε απλούς και σύνθετους. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που βρίσκουμε στα δημητριακά ολικής άλεσης και τα όσπρια, περιέχουν μεγαλύτερες αλυσίδες μορίων σακχάρων και ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τους αποδομήσει και να τους χρησιμοποιήσει. Οι απλοί υδατάνθρακες σχηματίζονται από εύπεπτα, βασικά σάκχαρα, που έχουν μικρότερη διατροφική αξία για τον οργανισμό. Τα λαχανικά περιέχουν συνήθως απλούς υδατάνθρακες αλλά είναι σημαντικά διαφορετικοί από άλλα τρόφιμα με απλούς υδατάνθρακες, όπως τα γλυκά. ​Οι φυτικές ί
22:50 30/01/2021

Πίτσα ψητών λαχανικών

ProtoThema.gr
Δοκιμάστε πίτσα κάπως διαφορετικά με λαχανικά. Κολοκυθάκια, πιπεριές και μελιτζάνες δημιουργούν το ιδανικό vegetarian σνακ.
12:03 15/01/2021

Η συνταγή του Άκη που θα αγαπήσουμε στην καραντίνα: Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

mononews.gr
Μία πεντανόστιμη συνταγή που θα αγαπήσουμε μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης
10:43 10/11/2020

Κολοκυθάκια με τόνο στη χύτρα

lykavitos.gr
Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 σκελίδα σκόρδου - 1 κιλό κολοκυθάκια (μετρίου μεγέθους) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι (κίτρινο κατά προτίμηση) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο - 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό (ζεστό) - 2 κονσέρβες ψάρι τόνος (νερού και όχι λαδιού) - 1 ματσάκι μαϊντανός - 1 συσκευασία […] The post Κολοκυθάκια με τόνο στη χύτρα first appeared on Lykavitos.gr.
15:31 06/10/2020

Κολοκυθάκια με παρμεζάνα

lykavitos.gr
Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 6 κολοκύθια (μεσαία προς μεγάλα) - ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο - Αλάτι, πιπέρι - 1 κουτί χυμός τομάτας με μυρωδικά - 1½ φλιτζάνι παρμεζάνα (τριμμένη) - 1 φλιτζάνι φρυγανιά (τριμμένη) - 1 κουταλάκι σούπας φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος) - Τριμμένη παρμεζάνα (για πασπάλισμα) Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε […] The post Κολοκυθάκια με παρμεζάνα first appeared on Lykavitos.gr.
15:31 14/09/2020

Κολοκυθάκια σουφλέ, μια νόστιμη καλοκαιρινή επιλογή

el.gr
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει μια ελαφριά καλοκαιρινή συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε ως ορεκτικό ή και ως κυρίως πιάτο Το άρθρο Κολοκυθάκια σουφλέ, μια νόστιμη καλοκαιρινή επιλογή εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
13:03 09/08/2020

Μακαρονάδα alla Nerano από το food blog Pandora’s Kitchen

monopoli.gr
Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του όλους τους γαστρονομικούς του θησαυρούς. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες και άλλα λαχανικά είχαν την τιμητική τους τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάφορες μαγειρικές εκδοχές τους.
09:42 24/07/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load