#Κώστας Παπαζάχος

Προειδοποίηση Έλληνα σεισμολόγου: Να προετοιμαστούμε για ακραίο σεισμό, η φύση χρωστάει 9 Ρίχτερ στην Τουρκία

newsitamea.gr
Διευκρινίσεις για τη δήλωση Τούρκου επιστήμονα για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος. Eξηγώντας ότι η αναφορά στον αριθμό 9 αφορούσε όχι το μέγεθος του σεισμού σε κλίμακα Ρίχτερ αλλά την ένταση, τις ζημιές, δηλαδή, που αυτός θα προκαλέσει....
12:09 16/12/2023

Παπαζάχος: Τι λέει για τον σεισμό στην Τουρκία – Πόσο πρέπει να ανησυχούμε

empisteutiko.gr
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr o καθηγητής Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Κώστας Παπαζάχος, για το τελευταίο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία Ανησυχία προκάλεσε αρχικά ο σεισμός που σημειώθηκε στην Τουρκία το πρωί της Δευτέρας αφού έφερε στο προσκήνιο θεωρίες για ενεργοποίησης του ρήγματος της Ανατολίας. Ο σεισμός τάξης 5,1 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην περιοχή της Θάλασσας του Μαρμαρά και στην […] The post Παπαζάχος: Τι λέει για τον σεισμό στην Τουρκία – Πόσο πρέπει να ανησυχούμε appeared first on Empisteutiko.gr.
17:58 05/12/2023

Προειδοποίηση σεισμολόγου για ακραίο σεισμό: Ξύπνησαν τα ρήγματα, να προσέχουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea.gr
Απανωτοί σεισμοί σημειώνονται στον Κορινθιακό Κόλπο τις τελευταίες μέρες με πιο πρόσφατο το «χτύπημα» των 3,7 βαθμών με κέντρο το Ξυλόκαστρο. Σχολιάζοντας το φαινόμενο ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος εξήγησε στον Alpha τους λόγους για τους οποίους οι σεισμοί είναι τόσο συχνοί τις τελευταίες ημέρες. «Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα,...
12:09 28/09/2023

Οι εκτιμήσεις Λέκκα - Παπαζάχου μετά το σεισμό στη Μεσσαρά

Cnn.gr
Στην Κρήτη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για να εκτιμήσει την κατάσταση μετά το σεισμό των 5,1,  την ώρα που και ο καθηγητής Σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος  εκτιμά ότι το ρήγμα μπορεί…Περισσότερα...
19:14 19/05/2023

Καθησυχαστικός ο Κώστας Παπαζάχος για τον σεισμό στην Εύβοια - «Ήταν ξεχασμένος μετασεισμός»

Newsit
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, για τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν τις 12:00 το μεσημέρι στους Ζάρακες της Εύβοιας και έγινε αισθητός μέχρι την Αττική. Ο κ. Παπαζάχος εξηγεί, μιλώντας στο newsit.gr, ότι ο σεισμός οφείλεται στην «ακολουθία η οποία έχει ξεκινήσει στη νότια Εύβοια εδώ και πολύ ... Περισσότερα To άρθρο Καθησυχαστικός ο Κώστας Παπαζάχος για τον σεισμό στην Εύβοια - «Ήταν ξεχασμένος μετασεισμός» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
12:14 22/04/2023

Πάτρα- Ευστάθιος Μπούσιας: Εδώ και τώρα αντισεισμικός έλεγχος

thebest.gr
Οι έγκριτοι σεισμολόγοι Κώστας Παπαζάχος και Γεράσιμος Παπαδόπουλος ερωτώμενοι κατά πόσο η σεισμική συγχορδία στην νοτιοανατολική Τουρκία θα επηρεάσει το Κυπριακό και Ελληνικό τόξο, γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό, συνομολογούν ενδεχόμενη επίδραση στη χώρα μας παρά τον αναχαιτιστικό παράγοντα της μεγάλης απόστασης.
20:06 14/02/2023

Σεισμός και στην Ελλάδα: Εφιαλτική πρόβλεψη Παπαζάχου – «Θα ζήσουμε ό,τι και η Τουρκία»

fimes.gr
Σεισμός τώρα: Μεγάλη ανησυχία έχει φέρει στη χώρα μας ο σεισμός-τέρας των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία. Κάποια στιγμή θα βιώσουμε στον ελληνικό χώρο έναν σεισμό σαν της Τουρκίας και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος. Ερωτηθείς αν ένας σεισμός σαν αυτόν της Τουρκίας, γινόταν στην […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Σεισμός και στην Ελλάδα: Εφιαλτική πρόβλεψη Παπαζάχου – «Θα ζήσουμε ό,τι και η Τουρκία».
18:04 11/02/2023

Κώστας Παπαζάχος: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον σεισμό της Τουρκίας – Τι ξεκαθάρισε για τα ρήγματα

in.gr
Ο Κώστας Παπαζάχος σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει μεγάλοι σεισμοί αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές.
11:36 11/02/2023

Έρχεται ακραίος σεισμός και στην Ελλάδα; Η προειδοποίηση Έλληνα σεισμολόγου – «Θα είναι σαν της Τουρκίας» – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea.gr
Ο Κώστας Παπαζάχος σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο», ανέφερε ότι κάποια στιγμή θα βιώσουμε στον ελληνικό χώρο έναν σεισμό σαν της Τουρκίας και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Ειδικότερα, στην ερώτηση αν ένας σεισμός σαν αυτόν της Τουρκίας γινόταν στην Ελλάδα και στην περίπτωση αυτή,...
21:14 08/02/2023

«Βόμβα» Παπαζάχου! «Σεισμός σαν της Τουρκίας θα γίνει κάποια στιγμή και στην Ελλάδα!»

paraskhnio.gr
«Και στην Ελλάδα θα ζήσουμε κάποια στιγμή ένα τέτοιο σεισμό» είπε, αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που «χτύπησε» την Τουρκία και τη Συρία, ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος. Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως και στη χώρα μας έχουν γίνει τέτοιοι σεισμοί, «απλά δεν θυμόμαστε και πολλά γι’ αυτούς, γιατί έχουμε σχετικά Το άρθρο «Βόμβα» Παπαζάχου! «Σεισμός σαν της Τουρκίας θα γίνει κάποια στιγμή και στην Ελλάδα!» εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
12:02 08/02/2023

Κώστας Παπαζάχος: Κάποια στιγμή θα βιώσουμε στον ελληνικό χώρο έναν σεισμό σαν της Τουρκίας

Newsbeast.gr
Κάποια στιγμή θα βιώσουμε στον ελληνικό χώρο έναν σεισμό σαν της Τουρκίας και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες, δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος. Συγκεκριμένα, ερωτώμενος αν ένας σεισμός σαν αυτός της Τουρκίας, γινόταν στην Ελλάδα, και στην περίπτωση αυτή αν θα είχε και στη χώρα μας τις ίδιες συνέπειες, ο κ. Παπαζάχος είπε ότι τέτοιοι σεισμοί έχουν γίνει στην Ελλάδα, «απλά δεν θυμόμαστε και πολλά γι’ αυτούς, γιατί έχουμε σχετικά βραχεία μνήμη», και υπενθύμισε τους σεισμούς των 7,5 Ρίχτερ στην Αμοργό το 1956 και των 7,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά το 1953. Αναφέρθηκε όμως και σε έναν σεισμό μεγαλύτερο από αυτόν που έγινε στην Το
01:22 08/02/2023

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική: «Δεν έχει σχέση με τα 7,8 της Τουρκίας» λέει ο Παπαζάχος

Newsit
Καθησυχαστικός όσον αφορά το σεισμό των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το μεσημέρι (07.02.2023) στη Χαλκιδική, εμφανίζεται ο Κώστας Παπαζάχος. Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ τόνισε πως το φαινόμενο ήταν μεμονωμένο και δεν εμπνέει ανησυχία στους ειδικούς. Αναφερόμενος στα 4,4 Ρίχτερ της Χαλκιδικής, ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος ανέφερε ότι: «Ήταν ένας μικρός σεισμός, ο οποίος έγινε ... Περισσότερα To άρθρο Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική: «Δεν έχει σχέση με τα 7,8 της Τουρκίας» λέει ο Παπαζάχος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
16:12 07/02/2023

Παπαζάχος για σεισμό στην Τουρκία: «Δεν υπάρχει ανησυχία για την Ελλάδα, προβληματισμός για το κυπριακό τόξο»

Newsit
Ο σεισμός στην Τουρκία δεν θα επηρρεάσει την σεισμικότητα στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο  καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος. Από την άλλη, όμως, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κυπριακό τόξο. Ο Κώστας Παπαζάχος ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ο μεγάλος σεισμός που χτύπησε σήμερα (6.2.2023) την Τουρκία δεν θα επηρρεάσει την Ελλάδα. ... Περισσότερα To άρθρο Παπαζάχος για σεισμό στην Τουρκία: «Δεν υπάρχει ανησυχία για την Ελλάδα, προβληματισμός για το κυπριακό τόξο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
12:52 06/02/2023

Γιατί είναι επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι μετά τις αλλεπάλληλες δονήσεις στη Λέσβο – Ακούγονται ακόμη υπόκωφοι βόμβοι

e-ptolemeos.gr
Προβληματισμό προκαλούν τα αλλεπάλληλα Ρίχτερ που ταρακουνούν το νησί της Λέσβου. Το σεισμικό φαινόμενο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με τους σεισμολόγους να συνιστούν ψυχραιμία. «Δεν είναι ότι έχει ξεφύγει η ακολουθία επειδή γίνονται συνέχεια σεισμοί, επισημαίνει o καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, εκτιμώντας ότι «προς τα μέσα της εβδομάδας θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη […]
13:44 12/01/2023

Κώστας Παπαζάχος: Είμαστε επιφυλακτικοί με τον σεισμό στη Λέσβο - Τι είπε για την έντονη βοή

Newsit
Για ένα ρήγμα 8 χιλιομέτρων στη Λέσβο κάνει λόγο ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, λέγοντας πως αυτός είναι και ο λόγος που παραμένουν επιφυλακτικοί. Ο Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ σημείωσε πως: «Δεν είναι ότι έχει ξεφύγει ακολουθία επειδή γίνονται συνέχεια σεισμοί» και συνέχισε λέγοντας ότι «προς τα μέσα της εβδομάδας ... Περισσότερα To άρθρο Κώστας Παπαζάχος: Είμαστε επιφυλακτικοί με τον σεισμό στη Λέσβο - Τι είπε για την έντονη βοή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:44 12/01/2023

Σεισμός: Η μεγάλη ανησυχία για 5R – «Γιατί είμαστε επιφυλακτικοί»

Newsique.gr
«Δεν είναι ότι έχει ξεφύγει ακολουθία επειδή γίνονται συνέχεια σεισμοί, επισημαίνει o καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, εκτιμώντας ότι «προς τα μέσα της εβδομάδας θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη η εικόνα». «Λέμε στους κατοίκους δυστυχώς οι ακολουθίες κρατάνε πολύ. Αυτή κρατάει αρκετά. Ας κάνουμε λίγη υπομονή τις επόμενες μέρες. Πλέον το ρήγμα είναι αρκετά […] Το άρθρο Σεισμός: Η μεγάλη ανησυχία για 5R – «Γιατί είμαστε επιφυλακτικοί» εμφανίστηκε πρώτα στο newsique.gr.
13:20 12/01/2023

Σεισμός – Προειδοποίηση! Το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό 6 ρίχτερ

Newsique.gr
«Το ρήγμα των Ψαχνών μπορεί να δώσει σεισμό 6 Ρίχτερ», σημειώνει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, αναφορικά με τη σεισμική δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τα Ψαχνά Ευβοίας το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12). Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για τη μετασεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή, […] Το άρθρο Σεισμός – Προειδοποίηση! Το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό 6 ρίχτερ εμφανίστηκε πρώτα στο newsique.gr.
09:28 29/12/2022

Σεισμός στην Εύβοια: «Νωρίς για να πούμε αν τα 4,9 Ρίχτερ ήταν η κύρια δόνηση», λένε σεισμολόγοι

ProtoThema.gr
Το συγκεκριμένο ρήγμα «μπορεί να δώσει εύκολα σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ και λίγο παραπάνω», δήλωσε ο Κώστας Παπαζάχος
17:42 28/12/2022

Σεισμός στην Εύβοια – Παπαζάχος: Προσοχή αλλά όχι ιδιαίτερος πανικός

thebest.gr
Προσοχή αλλά όχι ιδιαίτερο πανικό συστήνει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, αναφορικά με τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 2:24 το μεσημέρι, με επίκεντρο την περιοχή των Ψαχνών, στην Εύβοια.
15:34 28/12/2022

Παπαζάχος για σεισμό στην Εύβοια: «Να είναι προσεκτικοί οι κάτοικοι και να τηρούν τις οδηγίες-Δεν χρειάζεται πανικός»

thecaller.gr
Στον σεισμό μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Εύβοια, σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 28/12 αναφέρθηκε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.Στον σεισμό μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Εύβοια, σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 28/12 αναφέρθηκε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.Υπενθυμίζεται, πως σήμερα στις 14:24 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.9 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 65 χιλιομέτρων βόρεια των Αθηνών. Το […]
15:32 28/12/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load