#Λειψία

Τα κατά Ματθαίον Πάθη, του Μπαχ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

monopoli.gr
Με μία από τις κορυφαίες συνθέσεις της εκκλησιαστικής μουσικής της εποχής του μπαρόκ, «Τα κατά Ματθαίον Πάθη» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, υποδέχεται η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα, ερμηνεύοντας το ορατόριο του Κάντορα της Λειψίας την Τρίτη 30 Απριλίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου.
12:53 22/04/2024

«Scouts των Σεβίλλη, Σίτι, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μπάγερν και Λειψία είδαν το Φενέρ – Ολυμπιακός»

aek1924.gr
Scouts τεράστιων clubs της Ευρώπης είδαν το ματς της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Όπως αναφέρουν οι Ισπανοί και συγκεκριμένα βάσει των όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ της έγκυρης ιστοσελίδας «eldesmarque», η Σεβίλλη είχε άνθρωπο στις εξέδρες του «Σουκρού Σαράτσογλου», αλλά δεν ήταν η μόνη. «Το γεγονός ότι η Σεβίλλη είχε άνθρωπο στο ματς […] The post «Scouts των Σεβίλλη, Σίτι, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μπάγερν και Λειψία είδαν το Φενέρ – Ολυμπιακός» appeared first on AEK1924.gr.
14:37 19/04/2024

Θα πάει η όχι στη Μπάγερν ο Νάγκελσμαν;

filathlos.gr
Θα πάει η όχι στη Μπάγερν ο Νάγκελσμαν; 18/04/2024 Όλα ανοιχτά φαίνεται πως είναι σχετικά με το μέλλον του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας θέλει να κρατήσει τον Νάγκελσμαν στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας και μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού, προσφέροντας του επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2026, ώστε να την καθοδηγήσει και στα τελικά του Μουντιάλ. Ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, Μπερντ Νέουεντορφ είναι σε επαφές με τον 36χρονο ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά τα γερμανικά ΜΜΕ επιμένουν πως η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου τον θέλει πίσω στη Βαυαρία για να αντικαταστήσει στο τέλος της σεζόν τον Τόμας Τούχ
16:46 18/04/2024

Συνέχισαν με νίκες τη μάχη για τα «αστέρια» Λειψία και Ντόρτμουντ – Ανέβαλε το πάρτι της Λεβερκούζεν η Μπάγερν!

pressaris.gr
Η μάχη της τέταρτης θέσης στην Bundesliga για το εισιτήριο του Champions League καλά κρατεί, με τις Ντόρτμουντ και Λειψία να σημειώνουν νίκες που τις κράτησαν αμφότερες ισόβαθμες με 56 βαθμούς! Αρχικά, οι Βεστφαλοί έφυγαν με το διπλό (2-1) από την έδρα της Γκλάντμπαχ, εκεί όπου έκαναν εκρηκτικό ξεκίνημα, με τον Σάμπιτζερ να ανοίγει το σκορ στο 22’, ενώ ο ίδιος παίκτης σημείωσε το […] The post Συνέχισαν με νίκες τη μάχη για τα «αστέρια» Λειψία και Ντόρτμουντ – Ανέβαλε το πάρτι της Λεβερκούζεν η Μπάγερν! appeared first on pressaris.gr.
22:09 13/04/2024

11 Απριλίου 1961 σαν σήμερα η δική του Άϊχμαν

militaire.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 Απριλίου   1727.... Πρεμιέρα του ορατόριου του Μπαχ «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στη Λειψία της Γερμανίας. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή. 1827.... Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας ορίζει τον Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτο Κυβερνήτη του ελληνικού κράτους. 1890.... Το νησί Έλις, ανοιχτά του Μανχάταν, γίνεται ο πρώτος σταθμός των ελλήνων μεταναστών προτού πατήσουν τη «Γη της Επαγγελίας». Εκεί υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και εγκρίνεται ή όχι η είσοδός τους στις ΗΠΑ. 1899..
02:00 11/04/2024

Γερμανία: Έκλεψαν σπάνιο μακάκο με ουρά λιονταριού

eleftherostypos.gr
Ένας σπάνιος μακάκος με ουρά λιονταριού, κλάπηκε από ζωολογικό κήπο στη Γερμανία. Ο ζωολογικός κήπος της Λειψίας λέει ότι ο θηλυκός μακάκος με ουρά λιονταριού – ονόματι Ruma – κλάπηκε από το κλουβί του κατά τη διάρκεια μιας «βίαιης» διάρρηξης τη νύχτα. Η αστυνομία στη Γερμανία έχει ξεκινήσει έρευνα. «Δεν γνωρίζουμε ποιο κίνητρο κρύβεται πίσω […] Το άρθρο Γερμανία: Έκλεψαν σπάνιο μακάκο με ουρά λιονταριού εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
15:00 03/04/2024

Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 2-1: Ανατροπή τίτλου με διπλό χτύπημα στο φινάλε!

pressaris.gr
Η Χόφενχαϊμ μέχρι το 88΄απειλούσε το αήττητο της Λεβερκούζεν, αλλά οι Ασπιρίνες με δυο γκολ στο τέλος έφεραν τούμπα το ματς (2-1) και φούλαραν για τίτλο! Χαμένη ευκαιρία για Λειψία. The post Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 2-1: Ανατροπή τίτλου με διπλό χτύπημα στο φινάλε! appeared first on pressaris.gr.
19:09 30/03/2024

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στη Γερμανία: Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες

empisteutiko.gr
Ανείπωτη τραγωδία στη Λειψία της Γερμανίας – Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα με Flixbus που έκανε τη διαδρομή Βερολίνο – Ζυρίχη Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε ταξιδιώτες σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία στην ανατολική Γερμανία, ανακοίνωσε η αστυνομία του κρατιδίου της Σαξονίας Ο Όλαφ […] The post Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στη Γερμανία: Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες appeared first on Empisteutiko.gr.
17:58 27/03/2024

Γερμανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν κοντά στη Λειψία

logiastarata.gr
Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε ταξιδιώτες, σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία στην ανατολική Γερμανία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Περίπου 50 επιβάτες καθώς και δύο οδηγοί βρίσκονταν στο λεωφορείο το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βερολίνο –Ζυρίχη. Autobahn bei Leipzig: Ein Toter bei Unfall mit […] The post Γερμανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν κοντά στη Λειψία appeared first on Λόγια-Σταράτα.
15:00 27/03/2024

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο Euro αν αποκλείσει τη Γεωργία

filathlos.gr
Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο Euro αν αποκλείσει τη Γεωργία 22/03/2024 Η Ελλάδα διέλυσε με 5-0 το Καζακστάν και πλέον θα πάει σε... τελικό στην Τιφλίδα κόντρα στη Γεωργία. Αν η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ επικρατήσει της Γεωργίας θα βρεθεί στον 6ο όμιλο του Euro στη Γερμανία. Δείτε αναλυτικά τον όμιλο και το πρόγραμμα: Τουρκία Ελλάδα ή Γεωργία Πορτογαλία Τσεχία 1η αγωνιστική - 18 Ιουνίου Τουρκία - Ελλάδα ή Γεωργία / Ντόρτμουντ: BVB Stadion Dortmund (66.000) Πορτογαλία - Τσεχία / Λειψία: Leipzig Stadium (42.000) 2η αγωνιστική - 22 Ιουνίου Τουρκία - Πορτογαλία / Nτόρτμουντ: BVB Stadion Dortmund (66.000) Ελλάδα ή Γεωργία - Τσεχία / Αμβούργο: Vo
01:46 22/03/2024

Η Λειψία διέλυσε την Κολωνία και μπήκε στην τετράδα (5-1)

in.gr
Μεγάλη εμφάνιση από την Λειψία, που διέλυσε εκτός έδρας την Κολωνία και πήρε μια σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για την τετράδα.
00:00 16/03/2024

Bundesliga: Διέσυρε την Κολωνία η Λειψία (1-5)

fosonline.gr
Η Λειψία διέλυσε με 5-1 εκτός έδρας την Κολωνία για την 26η «στροφή» της Bundesliga.
23:46 15/03/2024

Bundesliga: Η Μπάγερν ξέσπασε με οκτάρα στη Μάιντς, η Λειψία πήρε νίκη τετράδας

aek1924.gr
Η Μπάγερν διέλυσε με 8-1 τη Μάιντς και συνεχίζει το κυνήγι της Λεβερκούζεν. Η Λειψία επιβλήθηκε της Ντάρμστατ και παραμένει στη διεκδίκηση της τετράδας. Η Μπάγερν πήρε φόρα κι έπειτα από τη νίκη πρόκριση επί της Λάτσιο στο Champions League διέλυσε με 8-1 τη Μάιντς για την 24η αγωνιστική της Bundesliga, συνεχίζοντας το κυνηγητό με την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν. Οι Βαυαροί είχαν στις τάξεις […] The post Bundesliga: Η Μπάγερν ξέσπασε με οκτάρα στη Μάιντς, η Λειψία πήρε νίκη τετράδας appeared first on AEK1924.gr.
20:37 09/03/2024

Αντσελότι για Βινίσιους: «Δεν θυμάμαι άλλον παίκτη στην καριέρα μου να δέχεται τέτοια επίθεση»

filathlos.gr
Αντσελότι για Βινίσιους: «Δεν θυμάμαι άλλον παίκτη στην καριέρα μου να δέχεται τέτοια επίθεση» 09/03/2024 Ακόμη ένα στενάχωρο περιστατικό σημειώθηκε στα γήπεδα της Ισπανίας και συγκεκριμένα στο «Μεστάγια», με ένα μικρό παιδί να αποκαλεί «μαϊμού» τον Βινίσιους. Ο τεχνικός της «βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι, υπερασπίστηκε τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, λέγοντας πως δεν του έχει συμβεί στην καριέρα του αντίστοιχο παράδειγμα με παίκτη να δέχεται τέτοια επίθεση. «Κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία, δεν θυμάμαι κανέναν παίκτη στην καριέρα μου που να έχει προσβληθεί και να έχει διωχθεί τόσο πολύ όσο ο Βινίσιους. Τον κλωτσούν, του σφυρίζουν, τον προσβάλλουν. Τι πρέπει να
15:46 09/03/2024

Bild για την διαιτησία του Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψιά: «Σκάνδαλο με τον στραγγαλιστή Βινίσιους»!

thessports.gr
Η γερμανική εφημερίδα “Bild” χαρακτήρισε με… σκληρά λόγια στην ενέργεια του Βινίσιους Τζούνιορ να πιάσει από τον λαιμό τον Βίλι Όρμπαν, αλλά και την απόφαση του διαιτητή, Νταβίντε Μάσα, να μη τον αποβάλει. Ο Βινίσιους Τζούνιορ γλίτωσε την αποβολή στο Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της “βασίλισσας” έκανε μαρκάρισμα για κάρτα στον Όρμπαν […]
14:53 07/03/2024

Νέες… σαχλαμάρες Μένιου στο MEGA: “H Ρεάλ έμοιαζε με Προοδευτική του Σούλη” (video)

sportstonoto.gr
Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Σε κάποια σημεία η Ρεάλ έπαιξε σαν την Προοδευτική του Σούλη Παπαδόπουλου» Το σχόλιο του Μένιου Σακελλαρόπουλου για την τακτική της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Λειψία… Κάποιος να τον μαζέψει ρε παιδιά πια… Μπορεί βέβαια να είσαι (πια) και η ηλικία; Ίσως:
11:46 07/03/2024

Champions League: Υπέφερε η Ρεάλ Μ., άνετα η Σίτι

naftemporiki.gr
Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και ακολούθησαν Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν στους «οκτώ» του Champions League. Η «Βασίλισσα» υπέφερε πολύ στη Μαδρίτη απέναντι στη Λειψία (1-1) αλλά… Champions League: Υπέφερε η Ρεάλ Μ., άνετα η Σίτι - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
02:00 07/03/2024

Champions League: Τα… χρειάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, εύκολα η Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά!

onsports.gr
Champions League: Το δοκάρι της Λειψίας στις καθυστερήσεις παραλίγο να…
00:17 07/03/2024

Champions League: Η Λειψία άξιζε την πρόκριση αλλά την πήρε η Ρεάλ – Άνετα στους “8” η Σίτι

pressaris.gr
Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λειψία αλλά με το τελικό 1-1 κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Στους "8" και η Μάντσεστερ Σίτι που έβγαλε την υποχρέωση επικρατώντας της Κοπεγχάγης με 3-1. The post Champions League: Η Λειψία άξιζε την πρόκριση αλλά την πήρε η Ρεάλ – Άνετα στους “8” η Σίτι appeared first on pressaris.gr.
00:09 07/03/2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 1-1: Έπαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε (vid)

Gazzetta
Εξαιτίας της αμυντικής προσέγγισης του Κάρλο Αντσελότι, η Ρεάλ Μαδρίτης φλέρταρε με το κάζο κόντρα στην Λειψία, αλλά εν τέλει πήρε… ισοπαλία – πρόκριση (1-1) στα προημιτελικά του Champions League.
00:00 07/03/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load