#Λευκός Οίκος

Σε σταυροδρόμι οι αγορές μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή

tilegrafimanews.gr
Ισραήλ και Ιράν θυμίζουν το "|παιχνίδι" της... γάτας με το ποντίκι. Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες 10 μέρες, σηματοδοτούν μια νέα γεωπολιτική αφετηρία, με ευρύτερες προεκτάσεις, αβέβαιο ορίζοντα και υψηλότερο ρίσκο. ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Οι νέες επιθέσεις των Ισραηλινών σε παλαιστινιακά εδάφη για να πληγούν στόχοι της Χαμάς, έρχονται σε μια στιγμή που οι Αμερικανοί ενέκριναν νέα βοήθεια μαμούθ προς Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, ύψους 95 δισ. δολαρίων. Μια τέτοια κίνηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τη συνέχεια. Είναι μία κίνηση, η οποία, πέραν των αντιδράσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ρίχνει "λάδι στη φωτιά", καθώς οι Αμερικανοί "τα βάζουν" με ακόμη μεγαλύτερη ένταση με τον Πούτιν, το Ιράν,
11:47 23/04/2024

ΗΠΑ-Ουκρανία: Ο πρόεδρος Μπάιντεν καλεί την Γερουσία να θέσει γρήγορα προς ψήφιση το νομοσχέδιο βοήθειας προς Ουκρανία και Ισραήλ

matrix24.gr
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την Γερουσία να θέσει γρήγορα προς ψήφιση το πακέτο νομοσχεδίων που ενέκρινε νωρίτερα σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε μετά την έγκριση του να μεταβεί προς επικύρωση από τον πρόεδρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. [...]
23:46 20/04/2024

Οι ΗΠΑ «ρίχνουν» 95 δις για πόλεμο σε Ουκρανία, Ισραήλ και ετοιμάζουν την Ταϊβάν! Απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

militaire.gr
Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα ένα πακέτο νομοσχεδίων χορήγησης βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, μετά από μήνες έπειτα από μήνες διαφωνιών και αντεγκλήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και των Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του. Πάνω από δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που η Γερουσία - όπου οι Δημοκρατικοί ψήφισαν ένα παρόμοιο νομοσχέδιο - και ο πρόεδρος Μπάιντεν μέχρι και τον κορυφαίο Ρεπουμπλικανό της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ προέτρεπαν τον πρόεδρο της Βουλής, Μάικ Τζόνσον να φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή. Το ασυνήθιστο πακέτο τεσσάρων νομοσχεδίων
22:00 20/04/2024

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζουν κυρώσεις κατά της Τεχεράνης

in.gr
«Τις προσεχείς ημέρες οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων με στόχο το Ιράν» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
07:00 17/04/2024

«Εμφύλιος πόλεμος» από το… μέλλον

eleftherostypos.gr
Βλέποντας το τρέιλερ της νέας ταινίας του Αλεξ Γκάρλαντ («Ex Machina», «Αφανισμός», «Men»), «Εμφύλιος πόλεμος», ίσως να νιώσεις αποστροφή και να μη θέλεις να δεις την ταινία που κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας την ερχόμενη Πέμπτη. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο κοντινό μέλλον σε εμφύλιο πόλεμο, ο Λευκός Οίκος απειλείται, ο πρόεδρος στέλνει μαχητικά αεροσκάφη να […] Το άρθρο «Εμφύλιος πόλεμος» από το… μέλλον εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
20:00 16/04/2024

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη και ντροπιαστική αποτυχία”

el.gr
Η άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν "μια μεγάλη και ντροπιαστική αποτυχία", ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος Το άρθρο ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη και ντροπιαστική αποτυχία” εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
10:09 16/04/2024

Λευκός Οίκος: Το Ιράν μας ενημέρωσε αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα

naftemporiki.gr
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι το Ιράν δεν ανακοίνωσε στον Λευκό Οίκο κάποιο  χρονοδιάγραμμα επίθεσης στο Ισραήλ. Ενημερώνοντας δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο Κίρμπι… Λευκός Οίκος: Το Ιράν μας ενημέρωσε αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
22:00 15/04/2024

ΗΠΑ: Απαγόρευση στην εισαγωγή ηλεκτρικών Ι.Χ. από την Κίνα

eleftherostypos.gr
Προς την απαγόρευση των εισαγωγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα κινείται η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, επειδή «συνιστούν υπαρξιακή απειλή για την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ». Προηγήθηκε σχετική πρόταση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Σέροντ Μπράουν, έπειτα από την έρευνα που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο ο Λευκός Οίκος για τα κινεζικά ηλεκτρικά […] Το άρθρο ΗΠΑ: Απαγόρευση στην εισαγωγή ηλεκτρικών Ι.Χ. από την Κίνα εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
12:00 15/04/2024

Ελλάδα – Μέση Ανατολή: Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί

protagon.gr
Ο Λευκός Οίκος απαιτεί να μην υπάρξει καμία επιθετική ενέργεια από το Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Θα έχει αποτέλεσμα η αμερικανική παρέμβαση τώρα, που η απειλή για τους Ισραηλινούς είναι υπαρξιακή; Ολος ο κόσμος περιμένει απάντηση σε αυτό ακριβώς το ερώτημα - σίγουρα και η Ελλάδα, καθώς οι στρατηγικές σχέσεις της με το Ισραήλ ουδόλως έχουν κλονιστεί The post Ελλάδα – Μέση Ανατολή: Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί appeared first on Protagon.gr.
22:09 14/04/2024

Ιρανικά drones πετούν προς το Ισραήλ, αναμένονται πυραυλικές επιθέσεις από τον Λίβανο

militaire.gr
Τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το CH 12 TV. Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ. Η πτήση τους θα διαρκέσει ώρες. Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει. Iran, Israel, Jordan έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους. Χρόνος άφιξης των drones από την στιγμή απογείωσης 9ωρες. Δηλαδή τις πρώτες ώρες της ημέρας αύριο. Εκείνη την ώρα εκτιμάται πως θα ξεκινήσει συντονισμένη
00:00 14/04/2024

Λευκός Οίκος: Επαναλαμβάνει την «ακλόνητη δέσμευση» των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ

el.gr
Όπως δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν Το άρθρο Λευκός Οίκος: Επαναλαμβάνει την «ακλόνητη δέσμευση» των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
23:09 13/04/2024

Μέση Ανατολή: Διέκοψε το ταξίδι του ο Μπάιντεν, επέστρεψε άρον άρον στον Λευκό Οίκο – Έκτακτη σύσκεψη με συμβούλους του

eleftherostypos.gr
Μέση Ανατολή: Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον το απόγευμα του Σαββάτου (13/4). Η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή ανάγκασε τον Μπάιντεν να διακόψει το Σαββατοκύριακό του στο Ντελαγουέρ και να διαβουλευθεί εκτάκτως με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή. Το Τελ […] Το άρθρο Μέση Ανατολή: Διέκοψε το ταξίδι του ο Μπάιντεν, επέστρεψε άρον άρον στον Λευκό Οίκο – Έκτακτη σύσκεψη με συμβούλους του εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
21:00 13/04/2024

Ο Λευκός Οίκος καλεί το Ιράν να απελευθερώσει «άμεσα» το πλοίο που πολιόρκησε

Newsit
Την κατάληψη του φορτηγού πλοίου στον Κόλπο του Ομάν καταδικάζουν οι ΗΠΑ οι οποίες κάνουν λόγο για «πράξη πειρατείας» και καλούν το Ιράν να αποσυρθεί και να απελευθερώσει το πλοίο και το πλήρωμα. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει «αμέσως» το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα (14.04.2024) κοντά στα Στενά του Χορμούζ. «Καλούμε ... Περισσότερα To άρθρο Ο Λευκός Οίκος καλεί το Ιράν να απελευθερώσει «άμεσα» το πλοίο που πολιόρκησε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:00 13/04/2024

Μέση Ανατολή: Κόκκινος συναγερμός σε αναμονή της επίθεσης

eleftherostypos.gr
Οι HΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. To Iσραήλ κατηγορείται από την Τεχεράνη για την πολύνεκρη επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού, ενώ το Ιράν έχει εκφράσει τη βούλησή του για αντίποινα, μετά την επίθεση. Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ως «πραγματικές» […] Το άρθρο Μέση Ανατολή: Κόκκινος συναγερμός σε αναμονή της επίθεσης εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
22:00 12/04/2024

Λευκός Οίκος: Πραγματική η απειλή για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

empisteutiko.gr
«Οι απειλές για επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ είναι αξιόπιστες και «πραγματικές», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή ή τους στόχους μιας τέτοιας επίθεσης. Όπως ανέφερε, ο Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε κατ΄επανάληψη από την ομάδα του εθνικής ασφάλειας και οι ΗΠΑ σκοπεύουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν […] The post Λευκός Οίκος: Πραγματική η απειλή για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ appeared first on Empisteutiko.gr.
21:58 12/04/2024

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας 1-7 Απριλίου

protagon.gr
Εγκέλαδος, τουλίπες, βετεράνοι. Ερως και ανθισμένες κερασιές, «λαγουδάκια» και Λευκός Οίκος. Ημέρα Τραβεστί, η Σαρλότ στην πατρική οικία, το άθλημα των καταγωγίων. Σκυλιά παρελάσεων, ινδικά κομματόσκυλα, μπουγελώματα. Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων καλλιτεχνικώς ιδωμένες. Τι Αθήνα, τι Κάιρο. Τυχερός ήταν ο Νεύτων που διάλεξε μηλιά. Τον νου σας, κορίτσια! The post Οι φωτογραφίες της εβδομάδας 1-7 Απριλίου appeared first on Protagon.gr.
17:09 07/04/2024

Η Σελήνη θα αποκτήσει δική της ωριαία ζώνη!

tanea.gr
Τη δική της ωριαία ζώνη θα αποκτήσει η Σελήνη, καθώς ο Λευκός Οίκος ζητεί από τη NASA να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κατάλληλου προτύπου προς διευκόλυνση διαστημοπλοίων, δορυφόρων, αστροναυτών και ρομπότ που χρειάζεται να έχουν ένα μεγάλης ακρίβειας χρονικό σημείο αναφοράς. Η συντονισμένη σεληνιακή ώρα (LTC) θα αποτελεί έτσι πολύτιμο εργαλείο για τις αποστολές […]
07:00 06/04/2024

Ο Λευκός Οίκος τίμησε με λαμπρότητα την επέτειο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

blueskytv.gr
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η αμερικανική κυβέρνηση στον ελληνισμό, καθώς η ελληνοαμερικανική και η ιρλανδική κοινότητα είναι οι μόνες εθνικές ομάδες στις ΗΠΑ που γιορτάζουν κάθε χρόνο την εθνική τους επέτειο στον Λευκό Οίκο. Η συγκεκριμένη εκδήλωση […] Ο Λευκός Οίκος τίμησε με λαμπρότητα την επέτειο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας on BLUE SKY.
12:46 05/04/2024

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Ιράν,ο Λευκός Οίκος μιλά για «δυσαρέσκεια κατά Νετανιάχου» αλλά όπλα στέλνει

militaire.gr
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε  ότι ενίσχυσε τα μέτρα άμυνας με φόντο τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και τις αυξημένες εντάσεις με το Ιράν μετά την επίθεση στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό και τις ιρανικές απειλές. Ο στρατός αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις άδειες "των μάχιμων μονάδων", να παρεμβάλλει το σήμα GPS σε ορισμένα μέρη και να ενισχύσει την "ετοιμότητα" έπειτα από σχεδόν έξι μήνες πολέμου στη Γάζα κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς. "Ο ισραηλινός στρατός είναι σε πόλεμο και το θέμα της ανάπτυξης των δυνάμεων επανεξετάζεται συνεχώς σε συνάρτηση με τις ανάγκες", δήλωσε ο στρατός ανακοινώνοντας την αναστολή των αδειών. Έπειτα από μια "αξιολόγηση της κατάστ
07:00 05/04/2024

Μπάιντεν κατά Νετανάχιου: «Η αυξανόμενη δυσαρέσκεια» και η πίεση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

tilegrafimanews.gr
Στο «κόκκινο» βρίσκονται είναι οι σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει πολλές φορές από τον Νετανιάχου την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή, όμως ο Ισραηλινός πρόεδρος είναι ανένδοτος. Ο Λευκός Οίκος σχολίασε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα (04/04/2024) ο Τζο Μπάιντεν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και έκανε λόγο για κλίμα «αυξανόμενης δυσαρέσκειας» στο πρόσωπο του ισραηλινού πρωθυπουργού. «Ναι, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια», δήλωσε ο Τζον Κέρμπι, όταν ρωτήθηκε για τη στάση του
05:46 05/04/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load