#Μαραθόπολη

Νήσος Πρώτη: Το μυστικό ορμητήριο των πειρατών στην Πελοπόννησο

Newsit
Η νήσος Πρώτη είναι ένα πανέμορφο μικρό νησί ακριβώς απέναντι από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Υπήρξε ορμητήριο των πειρατών στην Πελοπόννησο. Από τον 16ο αιώνα και μετά, η πειρατεία στα παράλια της Πελοποννήσου γνώρισε μεγάλη ακμή, καθώς ήταν ένας τρόπος κερδοφορίας και ελέγχου των θαλάσσιων οδών, οι πειρατές έβγαιναν με τα σκάφη τους και ρήμαζαν όσα ... Περισσότερα To άρθρο Νήσος Πρώτη: Το μυστικό ορμητήριο των πειρατών στην Πελοπόννησο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
06:04 23/04/2023

Ανησυχία για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι

eleftheriaonline.gr
Απαντήσεις σε ερωτήματα και ανησυχίες για το υπό εξέλιξη έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, καταθέτει με υπόμνημα του ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. καλώντας τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας και τον ανάδοχο σε επιτόπια αυτοψία. Στο σχετικό υπόμνημα που απευθύνει στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστοσόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη και την Ανάδοχο εταιρία «Γ.ΠΕΤΡΗΣ ΑΤΕ» αναφέρει: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων αποτυπώνοντας τις ανησυχίες που εκφράζονται στην τοπική κοινωνία και στους αγρότες μέλη του, όσον αφορά το υπό εξέλιξη έργου της βελτίωσης του εθνικού δρό
21:54 20/09/2022

Σοβαρό τροχαίο στη Μεσσηνία: Μηχανή κόπηκε στα δύο, σοβαρά τραυματισμένος ο αναβάτης – Δείτε εικόνες

Newsbeast.gr
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής με μία μηχανή να συγκρούεται με ΙΧ στην Ε.Ο. Γαργαλιάνων – Μαραθόπολης, λίγο πριν τη Μαραθόπολη, στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ gargalianoionline.gr, η μηχανή συγκρούστηκε με Ι.Χ. το οποίο βγήκε από παράδρομο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός της μηχανής, ο οποίος να σημειωθεί φορούσε κράνος. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η μηχανή κόπηκε στα δύο, ενώ ο οδηγός βρέθηκε αρκετά μέτρα πιο μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. Ο δρόμος έκλεισε για αρκετή ώρα, ενώ άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό της ΕΛΑΣ, όχημα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου και παρέλαβε σοβαρά τραυματισμένο τον οδηγό της μηχανής. Τα
18:32 04/09/2022

Μεσσηνία: Το παραδεισένιο νησάκι με το ιστορικό ναυάγιο

in.gr
Αν, λοιπόν, αποφασίσεις να κάνεις φέτος διακοπές στην Πελοπόννησο, μη ξεχάσεις να πάρεις το καραβάκι από Μαραθόπολη για ημερήσια εκδρομή στην ονειρική Πρώτη.
11:02 12/06/2022

Μεσσηνία: Έσπασε τη βιτρίνα σούπερ μάρκετ για να κλέψει – Συνελήφθη τραυματισμένος στο νοσοκομείο

paraskhnio.gr
Διαρρήκτης εισέβαλε σε ένα σούπερ μάρκετ στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, σπάζοντας με κλοτσιά τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος, με αποτέλεσμα όμως να τραυματιστεί. Οι κηλίδες αίματος που είχε αφήσει πίσω του,  οδήγησε τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στο νοσοκομείο όπου τον εντόπισαν ενώ του προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες. Ο νεαρός αλλοδαπός, Πακιστανικής υπηκοότητας, δεν πτοήθηκε από Το άρθρο Μεσσηνία: Έσπασε τη βιτρίνα σούπερ μάρκετ για να κλέψει – Συνελήφθη τραυματισμένος στο νοσοκομείο εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
23:50 31/12/2021

Μεσσηνία: Τραυματίστηκε κάνοντας διάρρηξη σε σούπερ μάρκετ στον Μάραθο

eleftheriaonline.gr
  Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας νεαρός πακιστανικής καταγωγής που χθες τα ξημερώματα είχε διαρρήξει σούπερ μάρκετ στη Μαραθόπολη.
12:14 29/12/2021

Ο Μητσοτάκης χρωστάει μια... μπύρα στον αγρότη της Μαραθόπολης

ieidiseis.gr
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε το στοίχημα που είχε βάλει τον περασμένο Ιούλιο με αγρότη της Μαραθόπουλης. Η θάλασσα κατάπιε τον υπό κατασκευή Μώλο και έτσι ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να τον κεράσει μια μπύρα…Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τον περασμένο Ιούλιο τη Μαραθόπολη, στη Μεσσηνία, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα που γίνονταν στο λιμάνι του χωριού ένας αγρότης του είχε πει on camera ότι το έργο έχει ξεκινήσει λάθος. «Αυτό σε δυο μήνες κύριες πρωθυπουργέ δεν θα υπάρχει. Θα το έχει πάρει η θάλασσα», του είχε πει χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός για να βγει από τη δύσκολη θέση είπε στον αγρότη ότι αν έχει δίκιο τότε θα πρέπει να τον κεράσει μια… μπύρα. {https://www.youtube.c
14:46 01/12/2021

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κορόιδευε κάτοικο που του έλεγε πως η θάλασσα θα καταπιεί το λιμάνι της Μαραθόπολης

sportime.gr
Άλλη μία καταστροφή και κρατικά χρήματα στο «καλάθι των αχρήστων». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το καλοκαίρι κορόιδευε κάτοικο, που τον είχε προειδοποιήσει. Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.
12:44 01/12/2021

Ένας τραυματίας μετά από πρόσκρουση σκάφους στη Νήσο Πρώτη (ΦΩΤΟ – VIDEO)

grtimes.gr
Ναυτικό ατύχημα τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη Μαραθόπολη όταν θαλαμηγός με 4 επιβαίνοντες προσέκρουσε στη Νήσο Πρώτη. Ειδικότερα, το σκάφος,... The post Ένας τραυματίας μετά από πρόσκρουση σκάφους στη Νήσο Πρώτη (ΦΩΤΟ – VIDEO) appeared first on GRTimes.gr.
11:50 01/09/2021

Πρώτη Ιονίου: Μια νησίδα με μεγάλη ιστορία και πολλά κρυμμένα μυστικά στο έδαφος και το βυθό της

hellasjournal.com
Στο νότιο Ιόνιο, σε πολύ μικρή απόσταση από το λιμάνι της Μαραθόπολης
07:02 29/08/2021

Δριμής: “Στον αέρα η αποχέτευση σε Γαργαλιάνους, Μάραθο, Πυργάκι”

eleftheriaonline.gr
«Στον αέρα η αποχέτευση σε Γαργαλιάνους, Μάραθο, Πυργάκι» τονίζει ότι βρίσκεται ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» Δημήτρης Δριμής. Μιλά για ποσό 200.000 ευρώ που ήταν για μελέτες αποχέτευσης σε Μαραθόπολη και Πύργο, τα οποία και διέγραψαν, ενώ τονίζει πως και η αποχέτευση των Γαργαλιάνων έχει πάει πίσω 2 χρόνια με ευθύνη της δημοτικής αρχής.
17:50 01/06/2021

Τατούλης: «Το Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθόπολης και τα …ευτράπελα της φιέστας που διοργάνωσε ο κ.Νίκας»

otavoice.gr
Εκφράζουμε την απόλυτη δικαίωση και ικανοποίηση μας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έργου «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου στη Μαραθόπολη» και ελπίζουμε η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία να σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών. Ως Περιφερειακή Αρχή ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο διοικητικό, τεχνικό και πολιτικό για να ικανοποιηθεί ένα διαχρονικό πάγιο αίτημα των κατοίκων της […]
11:06 03/12/2020

Υπογραφή σύμβασης για το αλιευτικό Μαραθόπολης

eleftheriaonline.gr
Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας για το έργο της ανάπτυξης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης.
19:55 18/11/2020

Το άγνωστο ελληνικό νησί σε σχήμα κροκόδειλου με ναυάγιο και εξωτική παραλία

Newsit
Μεσσηνία, τόπος μαγικός. Απολαύστε μια πτήση πάνω από την Πρώτη Μεσσηνίας, ένα ιδιότυπο και πανέμορφο νησί, μια ανάσα από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Εικόνες που πραγματικά κόβουν την ανάσα... To άρθρο Το άγνωστο ελληνικό νησί σε σχήμα κροκόδειλου με ναυάγιο και εξωτική παραλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
05:45 07/05/2020

Μεσσηνία: 50 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στη Μαραθόπολη

spoilers
Μεσσηνία: 50 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στη Μαραθόπολη Μεσσηνία: 50 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στη Μαραθόπολη. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαραθόπολης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου και συγκεντρώθηκαν 50 φιάλες αίμα. Ο πρόεδρος της κοινότητας Κωνσταντίνος Παντελής σημειώνει: Το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μαραθόπολης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει αφενός το υγειονομικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοδοσίας και αφετέρου όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να δώσουν αίμα, που είνα
17:14 13/04/2020

Αυτό είναι το άγνωστο ελληνικό νησί σε σχήμα κροκόδειλου με το ναυάγιο και την εξωτική παραλία

Newsit
Μεσσηνία, τόπος μαγικός. Απολαύστε μια πτήση πάνω από την Πρώτη Μεσσηνίας, ένα ιδιότυπο και πανέμορφο νησί, μια ανάσα από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Εικόνες που πραγματικά κόβουν την ανάσα... To άρθρο Αυτό είναι το άγνωστο ελληνικό νησί σε σχήμα κροκόδειλου με το ναυάγιο και την εξωτική παραλία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .
21:18 22/12/2019

Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι «χτύπησαν» τη Μεσσηνία - Δείτε βίντεο

pronews.gr
Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και τη Δευτέρα (18/11) στη Δυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Μαραθόπολης να γίνουν μάρτυρες ενός απίστευτων εικόνων. Συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι στη Νήσο Πρώτη, που είναι απέναντι από τη Μαραθόπολη. Οι υδροστρόβιλοι εμφανίστηκαν ανοιχτά της θάλασσας και μέσα στο Ιόνιο Πέλαγος και στη συνέχεια πήραν πορεία προς τη στεριά, όπου και… ξεθύμαναν.
13:43 19/11/2019

Μεσσηνία: Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι απέναντι από τη Μαραθόπολη (Photos)

lykavitos.gr
Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Πρώτη, απέναντι από τη Μαραθόπολη στη Μεσσηνία. Οι υδροστρόβιλοι σχηματίστηκαν νωρίς το πρωί, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο σκηνικό για την περιοχή.  
03:03 19/11/2019

Μεσσηνία: Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι απέναντι από τη Μαραθόπολη

dete.gr
Μία σειρά εντυπωσιακών υδροστρόβιλων έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Πρώτη, απέναντι από τη Μαραθόπολη. Οι υδροστρόβιλοι σχηματίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο σκηνικό για την περιοχή. Δείτε φωτογραφίες: Οι δύο πρώτες λήψεις είναι του Παναγιώτη Σερέτη και οι υπόλοιπες του Χρύσανθου Αθανασόπουλου. πηγή: patrinews
17:38 18/11/2019

Ενόχληση Κατσίβελα για ανακοινώσεις Νίκα – Λεβεντάκη

eleftheriaonline.gr
  «Αλλοι μόχθησαν και όχι οι Νίκας – Λεβεντάκης για έργα που αφορούν την Τριφυλίας» σημειώνει ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφερόμενος στο λιμάνι και το κάστρο της Κυπαρισσίας και στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης.
19:36 09/11/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load