#Μεταμόσχευση

Λαϊκό: Ράντζο στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων, προκάλεσε την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη

iatropedia.gr
Για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια η Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών του Λαϊκού Νοσοκομείου φιλοξένησε ράντζο στον διάδρομο. The post Λαϊκό: Ράντζο στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων, προκάλεσε την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη appeared first on Iatropedia.
08:09 17/04/2024

Λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε σχέση με τους πάσχοντες από Καρδιαγγειακά Νοσήματα

alexpolisonline.com
Με ενέργειες του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες και με την καθοριστική στήριξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ενεκρίθη ήδη προ διετίας σχεδόν από την αρμόδια ειδική επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η ένταξη των παρακάτω σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων και συμβαμάτων, συγγενών και επίκτητων, στον κατάλογο των επ΄ αόριστον κρινόμενων παθήσεων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΕΦΚΑ. Δυστυχώς εκκρεμεί η έκδοση ΦΕΚ ώστε να τεθεί σε ισχύ η ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες και άμεσα θιγόμενοι/ες να επικοινωνήσουν με τον Σύνδεσμο για τον συντονισμό των
00:53 08/04/2024

Μεταμόσχευση μαλλιών 2024: Οι εξελίξεις και το next big thing

kourdistoportocali.com
απώλεια μαλλιών The post Μεταμόσχευση μαλλιών 2024: Οι εξελίξεις και το next big thing appeared first on Κουρδιστό Πορτοκάλι.
13:37 23/03/2024

Αυξήθηκε η δωρεά οργάνων το 2023: 87 οικογένειες έδωσαν ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους

Newsbeast.gr
Θετικά είναι τα στοιχεία για τη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα, γιατί σημείωσε σημαντική αύξηση το 2023, με 87 οικογένειες να δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους. Ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων αναφέρει ότι η δωρεά και η μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων εμφανίζει μια σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία έτη, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο αριθμό αποβιωσάντων δοτών της τελευταίας 15ετίας και έχοντας διπλασιάσει τους δότες αυτούς μέσα σε μόλις μία 3ετία. Έτσι, το 2023, 87 οικογένειες δοτών συναίνεσαν στη δωρεά των οργάνων τους, δίνοντας ζωή σε πάνω από 200 ασθενείς. Εκατοντάδες ιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας, μέσα στο Εθνικό Δίκτυο Δωρεάς και Μεταμόσχευ
18:00 24/01/2024

«1η Νοεμβρίου: Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων»

agrinionews.gr
Γράφει ο Μάριος Μαρκόπουλος Η 1η Νοεμβρίου κάθε χρόνο έχει θεσπιστεί από την Ελληνική πολιτεία, ημέρα εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, Προστατών της Μεταμόσχευσης, ως «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων». Αυτή η ημέρα δίνει το ερέθισμα στους πολίτες να σκεφτούν και να συζητήσουν με την οικογένειά τους, τη στάση τους απέναντι σε αυτό το σημαντικό θέμα. Δυστυχώς οι μεταμοσχεύσεις στην χώρα μας παραμένουν πολύ χαμηλά κυρίως γιατί ζούμε σε μια χώρα που διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν εκτός των σχεδιασμών τους την δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις. Για παράδειγμα, ο μέσος όρος αναμονής για μια μεταμόσχευση νεφρού φτάνει τα 8-10 χρόνια. Κύρια αιτία του διαχρονικού (πριν κ
20:46 01/11/2023

Μεταμόσχευση μαλλιών: Τι πρέπει να ξέρετε για τις τελευταίες τεχνικές αποκατάστασης μαλλιών

iatropedia.gr
Οι εντυπωσιακές εξελίξεις της επιστήμης έχουν αναδείξει τη μεταμόσχευση μαλλιών ως μία περιζήτητη θεραπεία, με ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και 100% φυσικό αποτέλεσμα.  The post Μεταμόσχευση μαλλιών: Τι πρέπει να ξέρετε για τις τελευταίες τεχνικές αποκατάστασης μαλλιών appeared first on Iatropedia.
15:09 22/10/2023

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα, Κηφισιά και Μεταμόρφωση

Newsauto.gr
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν ως τις 2 μετά το μεσημέρι από το Καλλιμάρμαρο προς τον Μαραθώνα, λόγω της 3ης Μαραθώνιας Λαμπαδηδρομίας για τη διάδοση της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης «ΙΑΣΩΝ 23». Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ως τις 12 το μεσημέρι σε δρόμους και λεωφόρους των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου και […] The post Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα, Κηφισιά και Μεταμόρφωση appeared first on NewsAuto.gr.
11:00 24/09/2023

Μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο πραγματοποιήθηκε ξανά με επιτυχία - Ελπίδα ζωής για 58χρονο με καρδιακή ανεπάρκεια

Newsit
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ακόμα μία μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο σε άνθρωπο, καθώς ένας 58χρονος Αμερικανός έγινε ο – μόλις – δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που έλαβε το μόσχευμα, σε μια επέμβαση που έχει φέρει την επανάσταση στην ιατρική. Η δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο έγινε την περασμένη Τετάρτη (20.9.2023) και ο 58χρονος ... Περισσότερα To άρθρο Μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο πραγματοποιήθηκε ξανά με επιτυχία - Ελπίδα ζωής για 58χρονο με καρδιακή ανεπάρκεια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:00 24/09/2023

ΗΠΑ: Μεταμόσχευση νεφρού χοίρου σε εγκεφαλικά νεκρό ασθενή – Το μόσχευμα λειτουργεί 32 ημέρες μετά την επέμβαση

Skai.gr
Τριάντα δύο ημέρες μετά τη μεταμόσχευση νεφρού από γενετικά τροποποιημένο χοίρο σε εγκεφαλικά νεκρό ασθενή, το μόσχευμα εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα
21:37 16/08/2023

Μεταμόσχευση οργάνων: Μεγάλο στοίχημα ο νέος νόμος –  Καταλύτης το Ίδρυμα Ωνάση

lamianow.gr
Συζήτηση με θέμα το μέλλον της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, εστιάζοντας στα σημεία «κλειδιά» του νόμου και τη μεταρρύθμιση που φέρνει. Συζήτηση με θέμα το μέλλον της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ […] The post Μεταμόσχευση οργάνων: Μεγάλο στοίχημα ο νέος νόμος –  Καταλύτης το Ίδρυμα Ωνάση appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.
17:38 27/04/2023

Μεταμόσχευση: Ποιοι είναι οι βασικοί μύθοι σε σχέση με τη δωρεά οργάνων;

tromaktiko.gr
Πολύ περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μεταμόσχευση οργάνου από ό,τι υπάρχουν διαθέσιμα όργανα. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ο Dr. Johnny Hong, επικεφαλής μεταμοσχεύσεων στο Milton S. Hershey Medical Center του Penn State Health στο Hershey, διερεύνησε ορισμένους από τους μύθους σχετικά με τη δωρεά οργάνων. “Έχουμε μια κρίση έλλειψης οργάνων”, δήλωσε σε δελτίο τύπου του κέντρου. […] The post Μεταμόσχευση: Ποιοι είναι οι βασικοί μύθοι σε σχέση με τη δωρεά οργάνων; appeared first on Tromaktiko.gr.
17:08 10/04/2023

Μεταμόσχευση οργάνων: Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει ανανέωση του συστήματος

tromaktiko.gr
Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε χτες ότι θα προσπαθήσει να διαλύσει το δίκτυο που διαχειρίζεται το σύστημα μεταμόσχευσης οργάνων της χώρας ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας εκσυγχρονισμού. Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ λαμβάνουν νέα όργανα, με ρεκόρ 42.888 μεταμοσχεύσεων πέρυσι — αλλά αυτό δεν είναι σχεδόν αρκετό για να καλύψει τη ζήτηση. Περισσότεροι από 100.000 ασθενείς βρίσκονται […] The post Μεταμόσχευση οργάνων: Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει ανανέωση του συστήματος appeared first on Tromaktiko.gr.
09:54 23/03/2023

Ιωάννης Μπολέτης: «Η διάθεση είναι μεγάλη αλλά σημασία έχει η δωρεά οργάνων και οι δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος»

ieidiseis.gr
«Η διάθεση είναι μεγάλη αλλά σημασία έχει η δωρεά οργάνων και οι δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος».Παρουσίαση με αφορμή τη βράβευσή τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, των τριών Προγραμμάτων Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Γ.Ν.Θ. «Ιπποκρατείου», του Γ.Ν. «Λαϊκό» και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία των επικεφαλής των προγραμμάτων. Όπως δήλωσε στο iEidiseis ο καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕKΠΑ, διευθυντής Kλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού, ΓΝΑ «Λαϊκό» και πρόεδρος ΔΣ Ωνάσειου Καριοχειρουργικού Κέντρου, Ιωάννης Μπολέτης, «ήταν σημαντικό ότι μαζευτήκαμε 150 άτ
06:24 21/03/2023

Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων

eleftherostypos.gr
Παρουσίαση των τριών Ελληνικών Προγραμμάτων Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων, της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Γ.Ν.Θ. «Ιπποκρατείου», του Γ.Ν. «Λαϊκό» και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στην Αθήνα.  Κοινή συνισταμένη των Προγραμμάτων αυτών είναι η πρόσφατη βράβευσή τους από το Υπουργείο Υγείας. Η Χειρουργική Κλινική […] Το άρθρο Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
16:14 20/03/2023

Μεταμόσχευση μαλλιών, λεύκανση δοντιών, τα άλλαξε όλα: Άλλος άνθρωπος ο πρίγκιπας Χάρι στις τελευταίες εμφανίσεις του

Newside.gr
O πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε πρόσφατα σε συνέδριο του Better Up εμφανώς αλλαγμένος και με Καλιφορνέζικο Look καθώς όπως όλα δείχνουν έχει αφομοιώσει τον τρόπο ζωής της Αμερικής και του celebrity lifestyle και έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην εμφάνισή του. Τα άλλαξε όλα ο πρίγκιπας Χάρι Prince Harry’s latest Californian makeover – did you notice? […] The post Μεταμόσχευση μαλλιών, λεύκανση δοντιών, τα άλλαξε όλα: Άλλος άνθρωπος ο πρίγκιπας Χάρι στις τελευταίες εμφανίσεις του appeared first on NewSide.gr.
13:24 18/03/2023

Μεταμοσχεύσεις: 23 Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων – Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας

eleftherostypos.gr
Ανεβάζει … ταχύτητα η κυβέρνηση στον τομέα της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων. Το τελευταίο διάστημα επιχειρείται η καλύτερη οργάνωση ενός τομέα στον οποίο η χώρα μας είναι ουραγός της Ευρώπης. Διαμορφώθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων, οι βασικές αρχές του οποίου, μάλιστα, αποτυπώνονται σε νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις που μαζί με […] Το άρθρο Μεταμοσχεύσεις: 23 Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων – Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
10:10 14/03/2023

Μεταμοσχεύσεις – δωρεά οργάνων: Σε διαβούλευση το ν/σ – Οι βασικές αλλαγές

naftemporiki.gr
Τη θέσπιση Δικτύων Δωρεάς και Μεταμόσχευσης Οργάνων, την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, καθώς και τη δημιουργία ενός Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος Μεταμοσχεύσεων προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας… Μεταμοσχεύσεις – δωρεά οργάνων: Σε διαβούλευση το ν/σ – Οι βασικές αλλαγές - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
10:44 25/02/2023

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Τρία στα τέσσερα παιδιά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», θεραπεύονται

Skai.gr
Γύρω στα 70 παιδιά ετησίως υποβάλλονται σε Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας
09:24 15/02/2023

Εκδήλωση διάλεξη του Ακαδημαϊκού και καθηγητη χειρουργικής κυρίου Ανδρέα Τζάκη

olympia.gr
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος ΙNNER WHEEL Βορρά –Ρίου Πατρών με ομιλητή τον Παγκοσμίου φήμης Ακαδημαικό και καθηγητή χειρουργικής κ Ανδρέα Τζάκη με θέμα Μεταμοσχεύσεις και Μεταμόσχευση Μήτρας.   Στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ Κώστας Πελετίδης, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας […] Εκδήλωση διάλεξη του Ακαδημαϊκού και καθηγητη χειρουργικής κυρίου Ανδρέα Τζάκη - olympia
21:16 01/02/2023

«Μαγνήτης» ο διάσημος guru των μεταμοσχεύσεων Ανδρέας Τζάκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

thebest.gr
Με ιδιαίτερη απήχηση και παρουσία του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του διακεκριμένου παγκοσμίως επιστήμονα Ανδρέα Τζάκη με θέμα «Μεταμόσχευση μήτρας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το περασμένο σαββατόβραδο.
12:04 31/01/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load