#Μηνιγγίτιδα

Μηνιγγίτιδα: Σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η 20χρονη φοιτήτρια από την Πάτρα

iatropedia.gr
Η μηνιγγίτιδα την έστειλε σε νοσοκομείο στην Πάτρα, με τους γιατρούς να αποφασίζουν μετά από λίγες μέρες, πως πρέπει να μεταφερθεί στο ΚΑΤ της Αθήνας. The post Μηνιγγίτιδα: Σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η 20χρονη φοιτήτρια από την Πάτρα appeared first on Iatropedia.
12:09 27/03/2024

Μηνιγγίτιδα: Σε σοβαρή κατάσταση η φοιτήτρια που προσβλήθηκε- Αισιόδοξοι οι γιατροί

eleftherostypos.gr
Η μηνιγγίτιδα την «χτύπησε» στα κάτω άκρα- Δεν υπήρξε ισχαιμία στο άνω τμήμα των ποδιών αλλά πολύ πιο χαμηλά Η 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα συνεχίζει να παλεύει καθώς έχει μεταφερθεί εδώ και μέρες στο ΚΑΤ της Αθήνας με τους γιατρούς να επιβλέπουν την πορεία της. Η μηνιγγίτιδα την έστειλε σε […] Το άρθρο Μηνιγγίτιδα: Σε σοβαρή κατάσταση η φοιτήτρια που προσβλήθηκε- Αισιόδοξοι οι γιατροί εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
11:00 27/03/2024

Μηνιγγίτιδα: Νέο κρούσμα σε εργαζόμενη στον Πύργο

iatropedia.gr
Οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών The post Μηνιγγίτιδα: Νέο κρούσμα σε εργαζόμενη στον Πύργο appeared first on Iatropedia.
22:09 20/03/2024

Μηνιγγίτιδα: Οδηγίες από το CDC για τη διαχείριση των κρουσμάτων σε επίπεδο δημόσιας υγείας

iatropedia.gr
Η αντιμικροβιακή χημειοπροφύλαξη των στενών επαφών ενός ασθενούς με μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο είναι σημαντική για την πρόληψη δευτερογενών περιπτώσεων The post Μηνιγγίτιδα: Οδηγίες από το CDC για τη διαχείριση των κρουσμάτων σε επίπεδο δημόσιας υγείας appeared first on Iatropedia.
12:09 17/03/2024

Μηνιγγίτιδα: 12 κρούσματα σε δύο μήνες, έξαρση στην Πάτρα, όπου μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

iatropedia.gr
Στην Πάτρα μεταβαίνει αύριο, Πέμπτη 7 Μαρτίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά τα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας σε φοιτητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιοχής The post Μηνιγγίτιδα: 12 κρούσματα σε δύο μήνες, έξαρση στην Πάτρα, όπου μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ appeared first on Iatropedia.
20:09 06/03/2024

Μηνιγγίτιδα: «Συναγερμός» από 3ο κρούσμα στην Πάτρα – Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ 20χρονος

iatropedia.gr
Ο 20χρονος φοιτητής που νόσησε με μηνιγγίτιδα, εντοπίστηκε από τους γονείς του σε λιπόθυμη κατάσταση μέσα στο σπίτι του. The post Μηνιγγίτιδα: «Συναγερμός» από 3ο κρούσμα στην Πάτρα – Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ 20χρονος appeared first on Iatropedia.
11:09 06/03/2024

Μηνιγγίτιδα: Αύξηση στα κρούσματα θέτουν σε συναγερμό τις αρχές – Τι αναφέρει έκθεση του ΕΟΔΥ

iatropedia.gr
Αναστάτωση επικρατεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα μετά το δεύτερο περιστατικό μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε μέσα σε σχεδόν ένα μήνα, ανάμεσα σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. The post Μηνιγγίτιδα: Αύξηση στα κρούσματα θέτουν σε συναγερμό τις αρχές – Τι αναφέρει έκθεση του ΕΟΔΥ appeared first on Iatropedia.
08:09 23/02/2024

Αγρίνιο: Κέντρισε το ενδιαφέρον η ημερίδα για την προστασία των παιδιών από τέσσερα σοβαρά νοσήματα

agrinionews.gr
Με κίνητρο την πρόληψη και προστασία της υγείας που είναι το υπέρτατο αγαθό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και η ΕΛΕΠΑΠ Αγρίνιου, υπό την αιγίδα της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποίησαν στις 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΛΕΠΑΠ μια εξαιρετική επιστημονική ημερίδα με θέμα «Προστατεύουμε τα παιδιά μας από τέσσερα σοβαρά νοσήματα». Αναφέρει η σχετική ενημέρωση: Χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος ΚΕΔΑ κ. Μαρία Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας, η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Λαμπρινή Κολοβού και ο Πρόεδρος του
14:46 06/11/2023

5 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας: Η GSΚ ενισχύει την ενημερωτική εκστρατεία για τη Μηνιγγίτιδα Β

Παραπολιτικά
H GSK προτρέπει τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους για το πώς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους έναντι της Μηνιγγίτιδας
13:00 04/10/2023

Μηνιγγίτιδα στα μωρά: Τι είναι ανάγκη να ξέρετε

tromaktiko.gr
Η μηνιγγίτιδα είναι μια κατάσταση που προκαλεί φλεγμονή στα μηνίγγια, τα οποία προστατεύουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Η μηνιγγίτιδα προκαλείται συνήθως από ιό, ή βακτήρια. Η μηνιγγίτιδα είναι μια ασυνήθιστη αλλά δυνητικά επικίνδυνη λοίμωξη. Τα βρέφη ηλικίας κάτω των 2 μηνών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης μηνιγγίτιδας, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP). […] The post Μηνιγγίτιδα στα μωρά: Τι είναι ανάγκη να ξέρετε appeared first on Tromaktiko.gr.
21:55 24/04/2023

Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μια ύπουλη ασθένεια για τα μικρά μας, όμως μπορούμε να τα προστατεύσουμε

mothersblog.gr
Πιο επίκαιρος αλλά και πιο επείγων από ποτέ είναι ο εμβολιασμός κατά της Μηνιγγίτιδας Β, μιας ύπουλης και ταυτόχρονα πολύ σοβαρής ασθένειας που απειλεί κυρίως βρέφη και παιδιά.Περισσότερα...
07:54 20/02/2023

Μηνιγγίτιδα: Η επικίνδυνη νόσος που απειλεί κυρίως βρέφη και παιδιά – Ποια είναι τα συμπτώματα

instyle.gr
Η μηνιγγίτιδα είναι η φλεγμονή των μεμβρανών (μήνιγγες) που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και προκαλείται από βακτήρια, ιούς, μύκητες, παράσιτα και άλλα παθογόνα. Προσβάλλει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, πιο ευάλωτα όμως είναι τα παιδιά μικρής ηλικίας έως 5 ετών, οι έφηβοι, οι ηλικιωμένοι και τα ανοσοκατασταλμένα άτομα. Απαιτεί επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση καθώς σε […] The post Μηνιγγίτιδα: Η επικίνδυνη νόσος που απειλεί κυρίως βρέφη και παιδιά – Ποια είναι τα συμπτώματα appeared first on InStyle.
15:20 06/10/2022

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης για τη Μηνιγγίτιδα

Cnn.gr
Ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη μηνιγγίτιδα έχει οριστεί η 5η Οκτωβρίου, με στόχο σύμφωνα με τους επιστήμονες, να ενώσουμε τις φωνές μας στην προσπάθεια εξάλειψης της σοβαρής αυτής λοίμωξης του κεντρικού…Περισσότερα...
16:24 05/10/2022

Η σοβαρή νόσος που απειλεί κυρίως βρέφη και παιδιά

ProtoThema.gr
Η 5η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη Μηνιγγίτιδα, μια δυνητικά θανατηφόρο νόσο
11:08 05/10/2022

Μηνιγγίτιδα Β: Μια σπάνια αλλά ιδιαιτέρως σοβαρή νόσος – Πιο σημαντικός από ποτέ ο εμβολιασμός των παιδιών

Newsit
Η πανδημία που προκάλεσε ο κορονοϊός έφερε μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Και τώρα που σιγά σιγά μειώνεται η ένταση της, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα «απόνερά» της. Τα τελευταία δύο χρόνια ζήσαμε καταστάσεις που λίγο πολύ μας στιγμάτισαν. Τα παιδιά, μαζί με όλους μας, αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο σπίτι. Οι μάσκες μας προστάτευσαν από τον ... Περισσότερα To άρθρο Μηνιγγίτιδα Β: Μια σπάνια αλλά ιδιαιτέρως σοβαρή νόσος – Πιο σημαντικός από ποτέ ο εμβολιασμός των παιδιών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:00 29/09/2022

Μηνιγγίτιδα: Ζήτημα ζωής και θανάτου να ξέρετε τα συμπτώματα – Μπορεί να σκοτώσει μέσα σε 24 ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea.gr
Η μηνιγγίτιδα, κυρίως η βακτηριακή μηνιγγίτιδα, είναι μία δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση, που μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, νευρολογικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο. Είναι κρίσιμο να γίνει γρήγορα η διάγνωση της μηνιγγίτιδας ώστε με κατάλληλη θεραπεία να προληφθούν, ή να μειωθούν τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Το... The post Μηνιγγίτιδα: Ζήτημα ζωής και θανάτου να ξέρετε τα συμπτώματα – Μπορεί να σκοτώσει μέσα σε 24 ώρες – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.
16:06 26/05/2022

Εμβολιασμός παιδιών για τη Μηνιγγίτιδα Β: Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο αυτό το καλοκαίρι

queen.gr
Το «κεφάλαιο» της υγείας, τα τελευταία χρόνια, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.Περισσότερα...
10:04 16/05/2022

Μηνιγγίτιδα Β: Έχεις κάνει το εμβόλιο στο παιδί σου;

tlife.gr
Ο χειμώνας έφυγε και μαζί του πήρε και τις ιώσεις, τη γρίπη, τα κρυώματα. Ήρθε η To άρθρο Μηνιγγίτιδα Β: Έχεις κάνει το εμβόλιο στο παιδί σου; δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
06:58 19/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load